AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Szerintem a zene alapveto jellege nem fog megvaltozni. Amig egyfajta zenenek, es gondolkodasi jellegnek lesznek kepviseloi, kovetoi, addig a stilus el es virul, mert szerintem - barki barmit mond - egy zene jelleget elsosorban a kozonsege hatarozza meg, illetve az, hogy kinek szanja a zenekar.
Túl sokszor olvastad az 1984-et, meg Kurt Vonnegut egyes novelláit, nemde? :-)))
És a metalzenével mi lesz szerinted, hova fog fejlődni, ha fejlődik egyáltalán?
en arra tippelnek, h visszajon a popularis zene nepzene jellege, azaz csak zenek lesznek, az alkotok neve lassan feledesbe merul, es mindenki szabadon felhasznalhatja az interneten (v ahogy eppen akkor hivni fogjak) fellelheto kulonfele zenei otleteket, motivumokat, hangmintakat, ujragondolhatja oket, beepitheti a sajat zenejebe, az eloadok pedig nem lemezeladasokbol, hanem koncertekbol fogjak fenntartani magukat, vagy egyszeruen a zeneles oromeert zenelnek majd. lesznek persze profi zeneszerzok tovabbra is, ok azonban foleg filmekhez, reklamokhoz, szamitogepes jatekokhoz irnak majd zenet, egy-egy virtualis vilag pont a zeneje miatt lesz kulonosen nepszeru.
masik lehetoseg, h bevezetik a gondolatrendorseget, esetleg ledobnak par neutronbombat es annyi, v egy hatalmas aszteroida elpusztitja a foldet.
Szerintem nem olyan veszes ez az mp3, Rhadnak annyiban igaza van, hogyha fogod magad, leulsz egy fotelbe, ott van szembe veled ket 30-40e Ft-os hangfal, meg mondjuk egy atlagos erosito, beteszel egy 256 kbps-os mp3-at, nem hiszem, hogy megmondod nekem, hogy most audio CD-t hallasz, vagy mast. Sot, meg ugyse biztos, hogy ki tudnad valasztani, melyik az audio es az mp3.
Felreertes ne essek, nem akarom a partjat fogni, de bizonyos helyzetekben hasznos lehet.
A hangulatrol: ha mar betettem a zenet, es lefoglaltam kedvenc helyem, akkor mar mindegy, hogy digitalis vagy sem, a zenere figyelek csak...
Az viszont biztos, ha ugyanaz megvan audioban, mindenkeppen azt hallgatom.
csak nem birok megelegedni az egyik oldal legyalazasaval, imho az, h az emberek mit szeretnek birtokolni & mit nem, az konvenciok, szokasok, miegymas kerdese. sokan ketelkedtek benne pl annak idejen, h a dramatizalt filmeknek komoly kozonsege lenne, hiszen "a szinhaz varazsat semmi sem potolhatja", v hogy van ertelme radion hangversenyt kozvetiteni, meg sorolhatnam meg, konyvnyomtatasig visszamehetunk akar. ez egy.
a ketto meg az, h ha figyelmesen olvastad az indexet, lathattal egy rovid cikkecsket, aminek az illusztracioja egy cd-hez hasonlatos, amde atlatszo korong volt, miszerint holodiszk. na, erre a kis aranyosra siman rafer a gyujtemenyed, _tomorites_nelkul_... az internet ateresztokepessege meg lassan-de-biztosan megyeget majd felfele, lesz internet2, lesz itt minden, meglasd.
jóvanna, mindenki, ez nem a "hölgyek-urak-szex", ezt a témát sűrgősen hanyagoljuk (most hogyan mondom el otthon kicsi feleségemnek, hogy nem is vagyok homóca? :)), bár kíváncsi vagyok, hogy akkor én a sony cd-írómon a fraumicsodás codec-kel miért tudom röcsögés nélkül leszedni a saját cd-imet mp3-ba? Ja még egy nem előny: egy cd-re 7-10 album rámegy, aztán egy rendes civilization csata alatt csak 2-3-szor kell cd-t cserélni, de akkor meg úgyis inni kell egy kv-t :)))
hat, kerlekszepen, fafftol kapott korog probatermi felvetelt bedigiztem 256-tal, éjfekete lelkemre mondom, szerintem olyan csunyan recseg helyenkent, az en atlagos minosegu szgepes hangszoroimon, h a szivem szakad megfele. ha nem hiszed, kerdezd meg kolleganot.
nna. leszopastol eltekintek, de egy sorre meghivhatsz vmikor.
Rhad, gép előtt ülve az mp3 teljesen ideális (én a vqf-et még jobbnak tartom).
Viszont ha hazamész, nem hiszem, hogy mp3-at lenne kedved hallgatni, ha ott a CD.
És azért szerintem van annyira audiofil mindenki, hogy próbál összesajtolni egy
középkategóriás cuccot (150 EFt felett), ahol már hallható a különbség átlagos zenehallgató számára is. De a leszopástól kímélj meg :))))
Viszont igazad van, nem lehet egyértelműen valamelyik oldal felé dönteni.
Tapasztalatom szerint az emberek többsége van annyira materiális, hogy
szereti birtokolni a tárgyakat, és ez nem fog megváltozni, internet ide, mp3
oda.
Tényleg ne nyissunk hitvitát, én elismerem, hogy vannak hátrányai is a digitális tárolásnak, csak igyekeztem adamskij mestert kiigazítani, mielőtt a szép, papír alapú könyvek és zizegő lapú digipack iránt nosztalgiázásban elfeledkezne arról, hogy nem lehet ezt vagy azt a megoldást lenézni. Különben is, szerintem iszonyatos király falra szerelt monitoron infrás egérrel könyvet lapozgatni, miközben a másik kezemmel a winamp infrás távirányítóján bazbirigálom, s nem görnyedek a megsárgult, olvashatatlan, papíralapú könyv fölé, hanem kényelmesen hanyatdőlök, s élvezem a sör-rund szisztemet :)))) Az mp3 minőségét illetően: bárkit nyilvánosan leszopok a Hősök terén, ha őszinte fekete lelkére megesküszik, hogy ő egy átlagos minőségű hangfalnál cd-ről fölvett 256 kbps mp3 és a cd között lényegi különbséget hall.
Pont ezt mondom én is. Tudjátok, milyen jó érzés elővenni egy limitált
digipack CD-t, odaslattyogni a CD-játszóhoz, beizzítani valami füstölőt,
és olvasgatni? Hát, ez alapban übereli azt az érzést, amikor vadul nézem
a freeftp-t hogy lejött-e már az mp3.
Ezzel a tarolgatos-dologgal egy hatalmas bokkeno van, es sokan ezt az egy, megis legjelentosebb ervet hagyjak figyelmen kivul, bagatellizaljak el.
Szep, hogy a gyujtemenyem raferne par DVD-re, szep, hogy az osszes konyvem rafer egy CD-re, de konyorgom, arra nem gondolt senki, hogy mi van akkor, ha en a dolgaimat nem csak tarolni, hanem hasznalni is akarom ? Mert szep es jo az mp3, csak _SZAR_ minosegu, es kurva jo a TXT, meg a DOC, de ruhellek barmilyen konyvet is szamitogepen olvasni. Az embernek szetmegy kozben a gerince, kifolyik a szeme, es kulonben sem olyan, mint amikor elheversz az agyon valami nasival, es atolvasod a napot.
Kicsit visszaterve az MHH honlapra, azert van esely arra, hogy beindul. Mar be van regisztralva(www.mhh.hu). Vagy nem a Metal Hammer H regisztraltatta be? :)
Rajottem, hogy a kemeny zeneket hogyan lehet befuttatni. Legalabbis elerni, hogy az MTV nyomja a szamokat. Fogj egy ma meno, hires rendezot (David Fincher), aki csinal egy egesz jo kis klipet, s lam mar ott is van 6 es 7 kozott, fomusoridoben az MTV-n.
Szoval van eselye annak, hogy pl. az Aurea Aetas is befusson:)
jó, jó, legyen a Voodoo, de ott kinek a vérében gázolunk bokáig, tán csak nem a Vérszpó Viktoréban ;-))
ami pedig engem illet, én a "bevétel" helyett a "bevitel" szót tudom csak értelmezni, mármint a zene és a nedü ennen testembe (fül, gyomor) való bevitelét!
Rhad: topiktalit gondoltunk a junius 16.-i Evensong-AOD-Black Leaves-Aebsence bulin, a Voodooban. Persze csak azert, mert kurva szar, hogy csak huszan vannak a koncertjeinken, igy persz none a nezoszam es a bevetel is.
hi adamskij nem akarok hitvitát nyitni, de ha egyszr lesz dvd-íróm, s 6-7 dvd-re fölférne az összes könyvem és lemezem elektronikus formában, akkor én bizony az eredetiket fölgyújtanám, s menekülnék az 5-6 dvd-mmel. ugyanis én egy év alatt 5ször költöztem, szarok a fotelban való olvasás és a dizájnos borítók nézegetése érvre, mikor gerincsérvem lesz már a sok cuccolástól. Szóval csak azt akartam mondani, hogy a "kandalló mellett a karosszékben hallgatom az erdeti Dusk and Her Embrace-t, miközben lapozgatom a kecskevértől csöpögő borítóját, s megsimogatm kisunokám fejét, s merengve nosztalgiázom fiatalságomra" életérzés mellett van a praktikum érve is, miszerint az mp3 és a doc/html/pdf/txt könnyen tárolható. mostmár lelövöm magam, mert kurva off vagyok.
egyébként mikor lesz már topiktali? mostanában nagyon elszaporodtak a kóbor kisdobosok :))
és william blake magyarul van a magyar elektonikus könyvtárban is.
Wisey, az az oldal már nem működik, inkább ezt javaslom.
Amúgy itt találtok még érdekességeket:
William Blake Page
Espé, nem. Szereztem egy másfél perces mp3-at, de azután
lélekszakadva rohantam a Headbangerbe a CD-ért. Szerintem az mp3 funkciója
nem a zenehallgatás lesz, hanem a zene megismerés. Ez ugyanaz a helyzet,
amikor az Interneten megjelenő elektronikus könyvtárak megjelenésekor
mindenki arra számított, hogy a könyvesboltoknak annyi. De nem, mivel az
emberek továbbra sem változtak azon tekintetben, hogy szeretik kézzel fogni
a dolgokat, birtokolni a tárgyat, stb. Hiába lesz meg valakinek a Star Wars
Trilogy avi formátumban, akkor is az az igazi, amikor valaki leemeli a polcról
az első kiadású Galaktika könyvet (ugye, Tomiboly?) Sőt, pont az
Episode I bizonyította be, hogy ez mennyire így van. Hiába volt meg már
több millió embernek CD-re írva, max kétszer nézte meg valaki CD-n, de mégis
majdnem mindegyikőjük elment moziba is, sőt, nem kevés olyan emberről tudok,
aki többször nézte meg a filmet (jómagam is).
Szóval, én azt mondom, szerezzük meg az eredeti dolgokat, mert hiába mp3, hiába
avi, a könyvedet és a CD-det nem törli ki egy ILoveYou, ha meg tűz üt ki a lakásodban,
akkor a számítógép se fog kimenni onnan.
Még a pop bizniszhez:
Megadancecopyright by Fafara Na, ez a nevetséges. :))