AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
turpi: szinte szó szerint megfogalmaztad, mit gondolok a S.k-ról. gratula! Annyit tennék hozzá, hogy valszleg lesznek is olyan sikeresek, mint a Korn. max. nem farmer, hanem gázállarc-reklámon keresnek nagyot.
Jo banda, csak:
Iszonyu gyenge a dalszoveg ("you cant see California without Marlon Brando's eyes..."), le kene vetni azokat a nevetsegesen bamba maszkokat es ne probaljak atvagni az embert azzal, hogy ez azert kell, hogy az emberek ne a ruhajukat nezzek (hogy milyen marka, meg hogy hordjak)...Az egesz maszkosdi csak a show kedveert van, hogy tobb lemezt adjanak el. Aztan ugye mi a francnak "dj" meg szempleres...Ok is csak azert vannak, hogy sok tagu legyen a banda es latvanyosabb az eloadas. Ezen kivul ha mar metalnak mertek nevezni magukat, sot black/death elemeket (+morbid angel hatasokat) tartalmazo metalnak, akkor legyenek oly kedvesek ne lepkedjenek fel mindenfele kereskedelmi agybutito hulye showban, ala Conan O'Brien. Tudtommal ezek a zenek a lazadasrol inkabb szolnak, mint arrol, hogy ilyen helyeken pozolva nepszerusitsuk magunkat.
Szamomra a Slipknot = KoRn 2.
VGK: de mindezt ugye eloben is le tudjuk dumalni 19-en :) ?
Ja. indianajones asszem Ford Focust reklámozott. Remélem, Csubakka is nyomat valamilyen narancsbőr elleni krémcsoda reklámjában. Persze Adidas alsóban.
SUPERTZAR: most olvasom, mi volt a Szigetsajttájon. Karikatúra????! Erre a Therapy kapcsán még sohasem gondoltam, pedig még sohasem vádoltak a humorérzékem elvesztésével...
az a sportszermarka-valtas telleg eleg huzos volt, viszont ott korabban mintha arrol lett volna szo, h az enekes az adidast osszekapcsolta vmifajta eleterzes dologgal, amihez aztan nemigen passzolt a palfordulas, max penzugyileg. viszont az igenis megszokott dolog, h hires emberek a nepszerusegukbol reklamokban szereplessel hasznot huznak, amennyiben a reklam temaja (v egyaltalan, a reklamokban szereples) nem ellentetes az elveikkel. asszem pont a dobos volt az, akirol azt nyilatkoztak, h magasrol nemerdekli, h mirol enekel az enekes, mert egy kukkot se ert a szovegeibol, imidzse tehat csorbitatlan.
az mas kerdes, h a rajongok milyen velemenyt alakitanak ki ezek utan a zenekarrol. erdemes ezt a temat osszevetni cserhalmi gyorgy cib bank reklamemberi karrierjevel, h mas magyar szineszeket most ne is emlitsek.
ja, herizonford (fafara, figyelsz? :-)) pl az usa-ban jatszott reklamokban sosem vallalt szereplest, egy japan sorreklamot viszont elvallalt, ott ugyanis mas az emberek hozzaallasa az ilyen dolgokhoz. a magyar tevekben is lathattuk egyebkent, autot hirdetni...
Hát, ha ez a sikeres banda már egyszer megénekelt az albumán egy divatos sportszermárkát, majd a következő lemeznél már a rivális cég cuccait reklámozta több pénzért, akkor én sem értem a nagy fennakadást.
Bár talán ennyire azért már nem kéne összekapcsolni a kommerszet a rockvilággal. Vagy csak old school módon gondolkodom?
ha vki elmagyarazna nekem, h en is ertsem, mi a baj azzal, ha egy sikeres zenekar tagja farmerreklamban szerepel, azzal sokat segitene, h eligazodjak a vilag dolgaiban, es ne erezzem magam ugy allandoan, mint egy eltevedt ozike az erdoben, koszi.
Hallottátok, hogy megvan a Roadrunner első platinabandája, ráadásul debüt albummal?
A Slipknot átlépte Amerikában az egymillió eladott példányt!
És itt van hozzá egy érdekes (legalábbis nekem az) hír:
KORN singer Jonathan Davis recently commented on the whole situation of Corey of Slipknot burning Calvin Klein ads which featured Korn drummer David Silveria earlier this year, stating:
"Slipknot just had a problem with David doing those adverts, but so did everybody else in Korn. I just thought those pictures didn't suit us and weren't in good taste. More power to Slipknot, man. It's obvious that we've influenced them a lot, but they're awesome and I'm glad that something that heavy is getting its props."
Szóval, a Korn többi tagja sem értett egyet Silveria divatreklámjával? Vagy csak érzik, hogy a hitel inog?
Na jo, cornelius igazad van, a lila ködtől nem láttam, hogy csak szutykot írtál, a többit meg Hitgyülis Limonádé és kenobi orkok, akkor csak őket vetem gondlatban a mókusok elé. És igen, nagy Hole fan vagyok, legalábbis 1990-1994 közötti korszakukra nézvést, és szvsz nagyon fölületes dolog összemosni egy párkapcsolatot meg a zenei dolgokat, főleg úgy, ha valaki csak nirvanát hallgatott. Abban is van igazad, hogy akedvenc iránt elfogult az ember, de pl. Yoko Ono egyáltalán nem kedvencem, mégis neheztelek azért, hogy jön egy ... és laza csuklómozdulattal lekurvázza. De ezért már megírtam az illetőnek a véleményem, nem ragozom. Csak szeretném, ha nem tendencia lenne, hogy ha vki nem szeret vmilyen bandát vagy vmilyen zenét, akkor mindjárt fröcsögjön. ennyi.
Sowhat, lehet hogy a karrierje már 75-ben elkezdődött a helyi McDonaldsban, de az biztos , hogy a NAGYközönség Kurt révén ismerte meg a nevét.
Én is, anno...
cornel figyelj, izé, nemtom, van a filmben egy hosszúhajú faszi, aki állítólag Kuert legjobb barátja, egyben zenész, de, hogy Earth tag lenne...? nemtom.
de azthiszem zenélnek a filmben, a Mentorsra emléxem, nagyon jópofa.
Ez egy nagy bullshit, hogy csak Kurt miatt lett híres,nem 91-ben kezdödött a karierje, az más kérdés, hogy a Nirvana énekes miatt kezdte nyomni a Mtv...
Jehova, láttad a Körtmegkörtnit? figyelj már, van benne Earth? ez egy ilyen nagyon lassú helyi zenekar volt, egy ilyen instrumentális Melvins, kéttagú, max három, és az egyik kört haverja volt, tőle kapta a fegyvert, vagy mi volt, de azt akarom, látható-e az Earth a filmben, úgy értem, zenélés közben? mert valahol olvastam, hogy látható benne, csak nem tudom, hogy csak a csávó, vagy a zenekar is, szóval ez lenne a kérdésem.
"Az északír együttes rést ütött az indie/alternatív zenék és a metál (persze á-val) közti falon, amikor eljátszott a gondolattal: milyen lenne pl. a Metallica, ha megszabadulna az ósdi metálkülsőségektől, a hosszú hajtól, a véget nem érő gitárszólóktól, és nem venné már olyan halál komolyan magát?"
huhhhh...ez igen kemény supertzar, ilyen elképesztően nagy baromságot ritkán lehet olvasni, kösz, hogy beidézted...ezt a szöveget....! :-O
És hogy a pcsba jön ide a Metallica???????
a másik idézet, a "karikatúrás"....hááát...egyéni értelmezés kérdése, de én sem így gondolom
Rhadamanthys sztem nem zenéről vitatkoztunk, hanem arról, hogy körtni saját erejéből, megérdemelten lett e az ,aki, vagy inkább csak, hmmmmm.....néhai kört-je személye révén ismerte meg nevét a világ...
na mindegy...én nagyon nem bírom a csajt, a Hole-t meg nem ismerem,oszt látom valaki egyetért velem, valaki nem, ajánlom megnézelődésre a körtéskörtni c. dokumentumfilmoknyomozószenzációhajhászdeazérnembiztoshogyhülyeség-et.
ennyi.
nna, én csak a SFról akartam érdeklődni, nem pedig megint a metalosok lekébe gázolni, szaszköszpuszi...
Álljon meg a menet, csak szutyok, az is csak azért, mert obi vant idéztem, Rh-, te egy Körtni rajongó vagy különben? mert akkor elnézést, tudom, milyen érzés, amikor valakinek a kedvencét pocskondiázzak, hát nagyon tud fájni, vagy pedig az lehet még, hogy nem is én kaptam itt ki, hanem kenobi, ebben az esetben meg vagyok nyugodva.
Milyen grunge ellenes hangulat van ma :) Ti akik még nem rég kockás ingbe járkáltatok, megtagadjátok a múltotokat ? :) Divatemberek ! :-) Paksi is megmondta :)
Á, SOWHAT, éppen elég volt veled veszekedni (azt is megbántam), semmi értelme. Én itt sohasem szoktam zenei ízlésről vitatkozni (max. azt, nekem mi jön be, mi nem), az pedig, hogy valaki akkor érzi jól magát, a szutyokkurvázhat, annyira szinten aluli, hogy nem is érdemes vele foglalkozni.
Húha mit kapsz még ezért Rh.-tol :)) Csak úgy csöndbe megjegyzem Love a kis ártatlan angyalka, már 83-ban a Faith no moreba énekelt, hol volt akkor még Kurt ?
Megismételném, elnézést, a hozzászólásomat (1598), tehát helyesen:
Nagyszínpadon az Oasis nem biztos jelenleg? végre valami, ami jól néz ki és NEM elkésett egy-két-há-négy-nyolc-tizenhat-harminckét évvel, nem mintha a kinézet számítana persze, az csak a hülyéknek számít.
Nagyszínpadon az Oasis nem biztos jelenleg? végre valami, ami jól néz ki és elkésett egy-két-há-négy-nyolc-tizenhat-harminckét évvel, nem mintha a kinézet számítana persze, az csak a hülyéknek számít.