Próbáld meg a 85800000-t. Lehetőleg nagy keyclick legyen, magas-mély kiemelve, nagyon pici torzítással.
+ Két nagy csöves Leslie is szükséges lenne. Sajnos ezek csak nagyon korlátozottan szimulálhatók. Egy is megteszi már, de a másodiktól nagyon megvastagszik a hang. (ezért jó pl. monó felvételt is két hangfalon keresztül hallgatni, pedig elvileg egy is elég lenne)
+ A másik, egy derekas leakage. Szóval ott a háttérben egy sziszegés hallható, amely mind a 91 hang egyszerre való kiszólalása. Nem tudom hogy az XB-knek van e ilyen? (a VK, DB, CX, V5 típusoknál állítható)
+ A harmadik: a fémes scannervibrátó. Na ezzel hadilábon áll a legtöbb klón, az XB sem kivétel. Nem értem miért?
A scannervibrátót sikerült lemodelleznem. Úgy szól ahogy kell. Az elmúlt pénteken koncerten ki is próbáltam. A megoldás maradjon az én titkom. Meghallgatható ismét február 24-én Óbudán a Geronimóban, ahol a volt zenekaromhoz beszállok. 15 kg-ból összehoztam a kétmanuálos B3-at meg mindenmást + a Motion Sound KBR-3D.
Srácok, segítsetek léccci! Az XB1-esemből sehogy nem tudom előcsalogatni azt a szép bársonyos fütyülős hangzást. Arra gondolok, amit pl. a DP Bananas albumán lévő Walk On című nóta verse-jében hallani, meg a legvégén szólisztikus jelleggel kúszik be gyönyörűen. Gondolom, nem is fog sikerülni, igazi Hammondon meg nincs lehetőségem kísérletezni ( egyelőre:))) ). Na, várom az ötleteket.
Szerintem, attól, hogy valaki alá orgonát "gurítanak" még nem lesz dzsimiszmössz! ;) Arról nem is beszélve, hogy láttam én már csapnivaló játékosokat eredeti B3-on és No.1-okat "olcsó" klónokon...
Igazság az, hogy nem akarom eladni, mert ezzel szoktam koncertezni de sajnos rengeteg a fizetni valóm és még ha Leslie nélkül is kell maradnom muszály eladnom. :-(( Nagyon áron alul adnám ,mert teljesen elvagyok havazva. :-(( Jó társam volt a zenében.
A felső rotor kicsit tompa volt és a hangszórót kicseréltem egy jobb állapotúra (az is 760-as Leslie-é). Így még visítósabban szól! Jár még hozzá a 9-polusú vezetéke is.
A "mi" Jimmy-nk, a "mi" B3-asunkon... azt a félelmetesen szar l100 chorushoz hasonló vibratoját nem volt hajlandó kikapcsolni a két szám közül egyikben se (két számom van tőle...).
Hát ez nem semmi! :-) Még ,hogy a magyarok is készítettek Hammond klón-t. Úgy látszik mindenkit meg őrjített annakidején a hangja. Nem csak minket (:-D
A sok külfőldi "csoda" után egy kis hazai is , valaki kérdezte hogy milyen orgonán játszik Selmeczi István?
Mint kiderült Magyar termék , az orgona korpuszát a Szegedi butorgyárban készitették, a mechanikát és az elektronikát idősebb Kurucz Béla, és fia készitették
anno 1965 ben . Több mint 80 db elektroncsővet tartalmazott , és 1966 os BNV-n
mutatták be elszőr a Párt és Kormány képviselőinek. Fő "atrakcióként" az "alpoktól délre " cimü orgona mü volt elmondás szerint ... Az orgona különben sok KGST-s vásáron részt vett,és vitte jóhirünket,majd egy SZU- beli kállitáson szállitás, daruzás közben /kb 160 kg volt/ leejtették, és ez jelentette pályafutásának végét. A 74 éves Béla bácsi mai napig is alkot, javit, és orgonákat álmodik......