AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
supertzar
elég lassan tudok csak reagálni egy egy dologre mert mint jóravaló egyetemistát egyre másra rugdalgatnak ki
a Weissglut meg a Suprasod tényleg multis, elnéztem pöttyet, mondjuk az a kettő meg húsz százaléka sincs a cd-nek
meg mondjuk egyikre se vesztegetnék egy szónál többet az alapján a két szám után
akkor már inkább a Brainstorm meg a Raise Hell, meg az IMMMMMMMortal
Methods of Mayhemmel kapcsolatban én értem mit akartál mondani, de ettől még nem tiszta mit keres a Hammerban, mert oké hogy Tommy bátyó meg minden de a zenének semmi köze a leghangosabb rockmagazinhoz
egyébként nemrég volt alkalmam végiglapozni az angol Hammert, és rég röhögtem ilyen jókat, engem élénken emlékeztetett a Bravo-ra, szerintem 15 éveseknek írják
meghát én nem vagyok mérges a CD miatt sem, csak nem vagyok kazettapárti különösebben, na de szóljon a mjúzikk
a perfect circle: egesz jó volt a judith klip + a szám is :) David Finchertöl azért többet vártam. Dobos a legjobb.Maynard meg most egész normálisan tudott nyilatkozni, régen elég érdekesen viselkedett :)
Elkrom.: az a max cavalera wannabe ? :) Max meg a Deftones basszerestöl nyúlta le a raszta haját :)
hi all !
METAL 4 EVER !
Laton nagyon fikazzatok Milan Petit ! Miert ?
En nem ismerem csak nagyon jokat ir !
En pl. az irasai szerint veszek cd-t es mondhatom hogy 99,25% ban egyetertek vele !
Minden teren.
Evensong kritika a www.meltdownmagazine.co.uk -ről:
Even Song – Of Man’s First Disobedience (Expulsion from the Divine Abode) (Displeased Records)
Formed in 1997, Even Song have been causing quite a stir on the European mainland ever since the release of their first demo entitled "Lost Tales." Although this was only released in their native home country of Hungary, it won them a recording deal with Displeased Records who have supported the band ever since. Listening to the new album (their second), "Of Man’s First Disobedience" it’s easy to see why Displeased were so eager to sign them up.
The album opens with the epic melodies of "Cosmic Empire;" which also begins the concept of Old Testament stories, which permeate the songs and lend a great deal of depth and atmosphere. The tales that unfold are taken from the erection of Babylon and the expulsion of Adam and Eve from Eden.
The band draws on this material and interprets it with their own musical visions. Agnes Toth’s keyboards are beautiful washes of sound that meld the other instruments together into a whole, while her singing is often reminiscent of Julianne Regan whose haunting voice once graced the now sadly departed All About Eve.
The unsung hero of the album is the bands bassist, Gergely Cseh who weaves himself into the fabric of the music almost un-noticed. His playing brings a great deal of depth and diversity to the album in such an understated way that if you aren’t listening properly, you’ll miss many of the albums highlights. If there is anything that lets the album down, it is only that the band tries to put as much detail as they can into each song, which sometimes overloads the listener and there is barely an inch of the album that does not have a lead guitar part on it. This is no bad thing in most areas, as Gabor Olah is a man of incredible talent, but it does have the effect of making you wish for a little respite towards the end of the album.
'Of Man’s First Disobedience' is a sweeping epic of proportions rarely attempted by others. Even Song are unique in what they do, and this makes them all the more vital to the scene. Definitely a band to watch out for in the future.
pedig igazat beszel a srac, a multkor a sear bliss/witchcraft koncerten engem a deszkas oltozekem miatt legyilkoltak, felnegyeltek, maradvanyaimat pedig ritualis keretek kozott aldozati oltaron elegettek a satan tiszteletere.
es kozben egyfolytaban kopkodtek egymasra.
tovább is van...
""Nemrég elmentünk Zsoltival a hip-hop Millenium 2000-re...nagyon jól éreztem magam, nem néztek ki , mert hosszú volt a hajam...Másnap elmentem egy ilyen valamilyen black metal halál fesztiválra.Ott egyből azt láttam, hogy két ilyen
csaj ott egymásra kiabált, hogy te büdös ringyó, mindenki köpködött a másikra . A különböző bandák elkülönültek egymástól.Engem egyből kinéztek, mert nem voltam talpig feketében,nem volt a nyakamban fordított kereszt. Szóval csak annyit tudok mondani,hogy amennyire én látom, a hip-hop zenében most nagyobb összetartás van a srácok között, mint a metalosok közt."
Nyilván azt akarta mondani, hogy ha már a tömegmédia nem foglalkozik ezzel az underground metal zenével, legalább a buggyos gatyás, hip hop metal fanok ne ugorjanak össze a tradicionálisabb felfogású metalosokkal.
Ezt a szöveget már ismerjük Max Cavalerától, egy régebbi MHH-ban nyilatkozott ilyesmit, még a Helloween neve is felmerült. Deja-Vu ! Úgy látszik, Farkas úr túlzásba viszi a Sepu-rajongást, fizikailag is azonosulni akar Max-szal ( csak aztán nehogy a következő interjúban már portugálul kezdjen beszélni ). Mellesleg, látom, folytatódik az anti-metal kampány. Ez az irigység diadala. De azon sem lepődnék meg, ha ez az egész valami félreértés vagy újságírói kitaláció lenne.
Igaz?
Szerintem a Maiden/Helloween jóval "szalonképesebb", mint pl. az Ektomorf. Ők még dallamosabb zenét játszanak, nem úgy, mint mondjuk egy Slayer/Sepultura (akiket ugyancsak kedvelek). A nagy "zúzdákat" úgysem adnák le a tévében ...
De lehet, hogy a -már ezerszer megtárgyalt- külsőségekre/öltözékre gondolt a riportalany?
Itt egy jó kis téma,ezt kapjátok ki!
Az Ektomorf gitáros -énekese nyilatkozta a Vol 10 fanzinnek.
"Meg sajnos ezek a zenekarok tették nevetségessé ?(a metalt), amiket azért én is szerettem,mint például a Helloween, Iron Maiden (!), Venom (!!!)
Ezek szorították ki a médiából.(!!!!!)
Mert jó, legyen ez underground, de olyan szinten nem látni metal zenét , MTV-n, Viván,Z+-on,pont ezek miatt, mert ilyenek vannak."
Na , ehhez mit szóltok???
Összefogott, korrekt és főleg IGAZ, nem???
Hellhammer: "Arcturus will record a new album before the end of the year. It will be more back to the 'Aspera Hiems Symfonia' days, but still it's going to be quite weird. We are back in the rehearsal space, writing new songs and stuff." When asked about Garm's current distaste for the harsh, non-pitch black metal vocal style, Hellhammer revealed that Garm's come to utilize that approach once again.
"He's going back to a little more screaming, black metal type vocals for Arcturus."
Ja. Ami király, azt úgyis megveszem CD-n, ami meg nem, az minek? Maximum kölcsönkérem és átveszem. Persze, ha exkluzív trackek lennének rajta, akkor lenne értelme a CD-nek, de.
Visszatérve a CD-kazetta ügyre. Szerintem arra, hogy az ember számára új zenékkel megismerkedjen, a kazetta boven megteszi. Ha ugyanis valamelyik szám megtetszik valakinek, úgyis megveszi, vagy átmásolja, vagy letölti az egész lemezt. Minek legyen nekem olyan CD-m, amin van pár szám, ami tetszik, de azok úgyis megvannak a sorlemezeken, plussz egy csomó, ami nem tetszik. Én néha megveszem a CD-mellékletes Rock Hard-okat, kazettára lemásolom a nekem tetszo számokat, de az ilyen CD-ket még kétszer nem tettem be a lejátszóba.
telleg, tari jozsefnek (aurea aetas) nincs e-mail cime veletlenul? elektromos krokodilban javasoltak, h irjak neki, ha demot akarok, de postara jarni oan maceras...
Arról már írtam, hogy miért nem lehet előre megírni, hogy egy hónap múlva mi lesz a mellékleten. Még a tervezett tartalom is sokat módosul.
Ertem, de akkor miert nem lehetett volna a jovo haviba tenni a mellekletet? Illetve mostmar mindegy, hanem forditva kellett volna: eloszor megszervezni, ossszegyujteni az anyagokat es utana meghirdetni. OK, igy nem lenne annyira naprakesz az anyag, de ez legyen a legnagyobb problema.
A masik dolog a megrendeles modja. En pl. emailt irtam supertzarnak es az is jo volt. Esetleg ha irjatok, hogy eleg egy email tobben kuldtek volna, mert a postara jaras tenyleg iszonyu macera...
Aztan itt jon be a web oldal (ami nincs) pedig ilyesmire (is) milyen jo lenne. A MatavNet tarifa kifogas csak felig allja meg a helyet, rengeteg free oldalra lehetne kitenni (nem kereskedelmi celu) MHH oldalt, ahol legalabb infok meg alapveto szolgaltatasok elerhetoek lennenek. Es segitseget tenyleg sokan felajanlottak...
Es ha mar mp3 meg Index, meg internet meg CD melleklet meg terjesztesi problemak, akkor nem lehetne, hogy a melleklet anyagat mp3-ban feltenni a net-re? Erre nem lehet engedelyt szerezni? Becsszo meg fizetnek is a letoltesert es akkor ugyanott lenne a dolog, mint a kazettas terjesztes (marmint jogilag) csak eppen nekem sokkal jobb.
Nos, reakciok?
supertzar, tudom, hogy nem szerencsés a kérdés, de milyen nagyságrenddel
veszteséges a CD kiadás, és mennyibe kerülne egy havi MH, ha CD-s melléklet lenne hozzá?
Persze, feltételezve, hogy az újságosok nem nyúlják le a CD-t, ami Magyarországon már önmagában képtelenség.
Mondjuk, lehet hogy ez hulyeseg, mert a sok jogdij miatt a szerkesztoseg csodbe menne. Bar, ha telefonon bele lehet hallgatni, akkor ezt is meg lehetne oldani. Tenyleg, Supertzar, erre a telefonos temara nem kell jogdijat perkalni?
Tomiboly
Ez igaz. En sem rajongok a black zenekert, de amiota adamskij ovatlanul kolcsonadott egy Borknagart, azota vissza sem akarom adni. Pedig nalam teljesen mas muzsikak dominalnak.
Ugyanigy megvettem a kazettas Hammert, mert erdekeltek a zkr-ok, amik rajta vannak. Mas kerdes, hogy 3-4 azota mindig at van tekerve, de legalabb tudom, hogy mi az ami nem tetszik, es nem ok nelkul hanyagolom.
Szerintem az lenne a legjobb, ha minden honapban lenne CD, az adott honapban a Hangproban szereplo bandak egy-egy felvetelevel. En biztos, hogy megvennem, mert sose tudhatja az ember, hogy pl. az uj Lost tenyleg gyenge lett es bassza meg, miert adtam ra ki penzt, vagy pedig hu de jo, hogy hallottam az uj Borknagart, mert erre be kell ruhazni.
Remelem, ertheto az utolso mondat.
Tomiboly
Nem lenne poén egy olyan válogatás, amin demós zenekarok vannak? Csak azért,mert itt talán nem lenne huzavona a jogdíjakról, mert minden épkézláb banda örömest lemondana róluk, azért cserébe, hogy x ezer emberhez eljut a zenéjük, és így olcsóbban ki lehetne hozni, nem?
Valóban jó ötlet szétválasztani a stílusokat?
Nem pont az az értelme egy ilyen típusú válogatásnak, hogy a kiváncsi ember esetleg olyan új zenét is meghallgasson, megismerjen, amiről azt hiszi, hogy nem szereti? Hátha, csak elkerülte addig az adott zene, és pont a válogatás alapján nyeri el a tetszését.
Itt van pl. a Borknagar. Tuti, hogy egy csomó ember csak annyit tud róla, hogy Milán Peti istenítette őket a kritikában. Milán Peti ugye black/death rajongó elsődlegesen, legalább is ezekről ír igen gyakran, így aki mondjuk nem szereti a black metalt, soha bele nem hallgatna a Borknagarba (nem is nagyon volna rá módja), viszont a válogatásnak köszönhetően az sem elképzelhetetlen, hogy megtetszik neki.