AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Hát, semmiben és senkiben sem lehet ma már megbízni. A Mandylion az olyan 10-ből 100 pontos album, akkor is tudtam, hogy még egy ilyet nem hoznak ki. de persze remény mindig van. és azt hiszem, úgyis megveszem ezt is.
na, kedveskeim, akkor velemenyezem a gatheringet.
szoval. tegnap este belefuleltem, jeeee, tobb a gitar, mint multkorin, egesz metalos a megszolalas... de jo. aztan ma folytattam es hat ize, bigyo, kefekoto, de ez a metaloskodas ugy 3 szam erejeig tartott, utana jottek a lassabbnal-lassabb notak, nem a multkori sampleres tipusuak, rendes hangszeres darabok, de olyan kis almatagog. persze, anneke draga enekel szepeket, bele lehet merulni a dallamtengerbe helyenkent, de osszessegeben szvsz tulsagosan belemerultek ebbe a pszichedelikus, almodozos, elszallos tripbe. hangszerileg van ujdonsag egy szamban viszont.
szoval ez van. nem lesz tobbet nighttime birds es mand. az biztos. mondjuk nekem az elozo lemez is bejott, de ebben csalodtam. igy elsore es globalisan.
ja, es az a par gitarosabb szam sem olyan azert, mint a regiek...
Tényleg, Supertzar, akartam már kérdezni, hogy a válogatáskazettákra mi alapján választjátok ki a számokat. Csak azért, mert a Nuclear Blast sampler CD-in a Hammeres válogatással megegyező zenekaroknak ugyanazok a dalai vannak fenn (Lock Up, To/Die/For, Agathodaimon, Danzig, Control Denied, stb.). Ez valami kiadós óhaj vagy ti döntötök?
Fafara, mondjad már!
feltehetoen vmi metroaluljaroban (csempes fal a hatter) 4 elmosodott figura futas kozben
mit ne mondjak, gyonyoru... illik a zenehez...
ezzel most alulmultak magukat elegge...
Kicsit személyes, de az a kérdésem, lesz-e valamikor AXXIS az MHH-ban?
Nemrég jött ki a 7. albumuk, már tíz éve ott vannak a srácok, szerintem dallamos vonalon Európában nem akad párjuk és még SOHA nem voltak a Hammerben!!!!
AXXISt akarok,na!
huhh, megvan az új CDT, nagyon szakít, megérdemelt a hangpróba 2. hely. télleg. és nem csak a hangzás miatt jó...
a gathering meg többet metalkodik, mint sárga albumon, örvendjetek.
Ma vettem meg a Hammert, szeretnék csatlakozni azokhoz, akik kielemezték a kazetta mellékletet :
Metalium : zseniális !!! Ha ilyen zenét hallgatok, mindig az jut eszembe, hogy nem lehet ezt NEM szeretni ???? Sowhat ( and co. ), áruld el, miért szar az ilyesmi ?
Borknagar : meglepően jó !!!
Kalapács : nagyon jó ez a nóta. A Totális Metal album nem tartozik a kedvenceim közé, azt hittem, a még régebbi számok még annyira sem jók.
King's X : érdekes, jobban bele kellene merülni. Biztos nem ez a legjobb számuk.
Shadow's Fall : valamiért már hosszú évek óta képtelen vagyok elviselni a hörgést. A zene viszont nagyon jó.
Andi Deris : furcsa, de tipikusan Andi-s szám. Hiába, egy jellegzetes énekhang meghatározó.
To/Die/For : tetszik, meg a múltkor láttam egy H.I.M. klipet, arra emlékeztetett.
Macskanadrág : na, ez KATASZTROFÁLISAN SZAR. A punk tényleg inkább csak hozzáállás, mint zene, erre mindig rájövök, ha ilyen zenét hallok.
Dying Wish : ez is jó, bár a Shadow's Fall-ról leírtak ide is érvényesek. Sőt, itt még az angol kiejtés is gáz. Először nem is tudtam eldönteni, magyarul vagy angolul énekelnek.
Gamma Ray : nem vagyok egy szakértő, de ez nem a legjobb nótájuk. Tény, hogy '85 óta Kai megtanult énekelni, de azért Ralf Scheepers az Ralf Scheepers. Ez a nóta most rajta van a válogatáson vagy nem ?
Neck Sprain : szar ének és modern metal klisék.
Brainstorm : ez is kurva jó !!!
Pokolgép : korrekt nóta
PC69 : azt hittem, ez valami hard rock/AOR, kellemes meglepetést okozott.
Without Face : jó
Heavenly : Gamma Ray klón
Destruction : szeretem a thrasht, ha elviselhető az ének, ez olyan.
Összességében ez a melléklet jobb, mint az előző.
Más téma :
Örülök, hogy U.N. kevéssé átszellemülten írt a Lord-ról, de annyira azért nem szállhatott el, hogy ne vegye észre a hangtechnika bénázásait, pl. Gidót szinte végig nem lehetett hallani. Jó lett volna ezt megemlíteni, és elküldeni az ezért felelőseket a p...ba.
YETI miért nem írt az Eddáról ??? Pedig ott volt, láttam. Azt még megértem, hogy ha a kiadó nem küld ingyenpéldányt, nem írtok a lemezekről ( pl. Deep Purple új dupla szimfonikus album - tessék megvenni, vagy kölcsönkérni ezeket ! ), de ha valaki kint van egy koncerten, arról miért nem lehet írni ? Annak idején a Page-Plant koncertről sem írtatok semmit és biztos vannak még példák. Bezzeg Ákos koncertbeszámoló, az van. Supertzar, hogy van ez ?
Egyébként jó ez a mostani szám.
Most meg fogsz sértődni, Saturn, de voltál valami kezelésen? Olyan visszafogott vagy, rád sem ismerek. Még te illemoktatsz? Te nem is lehetsz az igazi, csak valami imposztor :-)
Szerinted a Hammerben tombol csak a metal revival? Mikor a Maident átteszik a Kisstadionba, a Jam meg elmarad, mert nem fogytak a jegyek.
Azért azt te sem várhatod el Ollytól, Yetitől vagy Milán Petitől, hogy istenítsenek egy Tool lite-ot? A Toolért sem rajongtak, miért kellene most jobban örvendezniük?
Ettől ez a lemez még bárkinek tetszhet, a Hangpróba sosem volt szentírás.