Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Szerintem a frissítésekre gondoltak, meg a lefagyás mentességre.
A WIN rendszeresről annyit sikerült kiderítenem, hogy gyengébb a rádió tunere a gyárihoz képest, vidéken eltűnik a jel.
Hogy mennyivel szól a rádió jobban-rosszabban, arról nem szól a fáma...
Nekem ugye ez van:
Az eladó szerint ide csak a 7"-os tudom betenni, vagy keretet is cserélnem kell. Most bajban vagyok, mert el kezdtem keresni a keretet is, hogy érdemes-e cserélni, de ez már mindegy! :))
Amit szeretnék, az idővel még a gyári hangszórók cseréje, hogy szebben szóljon, ill a tolató kamera rákötése a fejegységre, de lesz radar is. Anyjukom is használni fogja a kocsit. :)
Ha már neki állok, akkor nem fogok 50.000 Ft-on vacakolni, úgy 10 évig nálam lesz az O2, legalábbis így tervezem. Ha jobb az Androidos, azt veszem.
Az Androidos multis fejegységben erősebb a proci, van mélynyomó kimenet, talán jobb lehet a rádiója is, nagyobb felbontású az LCD is.
Nekem WinCE verziós volt. mindent tudott ami kellett! Nem ismerem az androidos változatokat, de más téren sokat szívtam ezzel a rendszerrel, míg a WinCE-vel soha! Azt sem tudom, hogy mire kellene tanítani?
Azért ez is ~110 ezerbe kerül, nem is beszélve a vámról áfáról, amivel már szinte meg is van a másik ára és arról, hogy ha gond van akkor mehetsz a sóhivatalba...
Ez már quad core Rk3188 procis, 1024x600-as felbontású a kijelzője. Nekem volt ehhez hasonló szintén ilyen prociban és nagyon gyors volt. A hangja ezeknek nem vetekszik a gyári vagy a márkásabb rádiók hangjával de mélynyomóval kiegészítve a rendszert már elég türhető. Nekem is volt tolatókamera beépítve hozzá.
Toyota Prius 3-asba van valakinek androidos multimédia? Melyiket ajánlanátok legfőképp a hangminőség érdekel, mert a korábbi autóimban ezek a kínai multimédiák hangprocesszora vagy erősítője nagyon gyengén muzsikáltak. Mély hangot nem nagyon adtak, csak ha mélynyomót is bekötöttem.
Segítségre lenne szükségem. Mercedes w211 emben most nincs navi csak sima cd-s rádió. Szeretnék bele egy kis navigációt vásárolni használtan. Gondolom, hogy ezt bele lehet tenni de azt nem tudom, hogy működik e majd?!
Van egy Honda CR-V IV.Generációba (2012-től gyártott) való, érintőképernyős, Android operációs rendszerrel felszerelt, WIFI hálózatra kapcsolódni képes, telefonkihangosítós, DVD lejátszós, GPS vevővel ellátott mobil kommunikációs központom eladó.
A telefonmenü nem egészen így néz ki, de -mivel már kiszereltem- megmutatni nem tudom.
Mindenesetre könnyen kezelhető, hívásnaplót is kezel, több készülékkel párosítható, amik között gombnyomásssal lehet választani (de az elsődlegeshez az automata kapcsolódást be lehet állítani) és a telefonkönyvet is áttölti amiben kötöttség nélkül keres, tehát pl. a "JAN" karaktersort beírva kiadja találatnak a JANKOVITS és a KOVÁCS JÁNOS neveket is.
A részletes adattábla ez, ha érdekel, hozzáértő informatikus ismerősöm szerint ez jó és valóban gyors is a készülék -de persze a bootolás időbe telik-, nekem ez szinte kínaiul van:
Bootolni csak az gyújtás ráadása után fog, a start-stop nem veszi el a gyújtást, megy tovább a film, a rádió vagy a zene akár az SD kártyáról, akár a winchesterről, akár a telefonról BT streammel vagy USB-ről, mert az is van 2.
A készülék Pesten van, az ára 110 eFt.
Emailben elérhető vagyok, köszönöm, hogy elolvastátok.
Sziasztok.segítséget szeretnék kérni.Van egy kínai autós multimédia a kocsimban,ami egy ideje nem akar bekapcsolni,amikor megnyomom a bekapcsoló gombot bekapcsol és csak tölt,tölt és tölt amíg megjelenik egy "Dvd videó" logo és az megy a képernyőn,gondolom én az a kijelző pihentető,de eztán semmi...nem reagál gombnyomásra,semmi,innen csak kikapcsolni lehet,próbáltam resetelni,de nem reagál,próbáltam levenni áram alól egy napra,de semmi,szervízek szerint szoftver probléma,de olyat még nem találtam aki meg tudná javítani...Valakinek tanács,vagy tapasztalatok,esetleg valaki aki ért hozzá?Köszönöm a segítséget.
Egy ilyen kínai multimédia szolgál az én kocsimban is. Ennek már nem tükröződik a kijelzője, mint a régieknek. Az autóval jól kommunikál, de egy szervízben aktiváltatni kell a MFT kijelzőjében a navigáció menüt, hogy a haladási irányt ott is kijelezze. A rádió, mp3 és egyéb kijelzések működnek alapból. Semmi gond nem volt a multikormány vezérléssel sem. A bluetooth kapcsolat villámgyors és stabil.
Viszont a rádió rémgyenge és gagyi. Rossz a vételi stabilitása (csak egy antennabemenete van a gyári fejegység két antennabemenetével szemben), a frekvenciát írja ki és nem az adó nevét. Az eltárolt 1, 2, 3, stb programok alá is a frekit írja az a adók neve helyett.
A memóriakártyán tárolt zenéket kiírja a MFT kijelzőn is, eddig bármilyen formátumot lejátszott. Az albumokat rangsorolni lehet 1-10 -ig, a véletlenszerű lejátszáskor ennek megfelelő gyakorisággal játszik az albumokból.
A navigáció gyors és pontos. A térkép már a kanyarodáskor fordul, és nem csak utána. A navigáció hangja beállítható, hogy csak a bal első hangszóróból szóljon. Ugyan ez igaz a telefon-kihangosítóra is.
Ha van okostelefonod, akkor a legegyszerűbb megoldás egy Dension Gateway ami Bluetooth képes és ezzel alkalmassá fogja tenni a gyári fejegységet sok olyasmire amit a multimédiás fejek tudnak, (kivétel a tolatókamera, a TV vétel és a DVD lejátszás) illetve megmarad a gyári kinézet és a fedélzeti kijelzés is. Nem is beszélve arról, hogy magyar termék, magyar szerviztámogatással, nem is beszélve az áráról! Nekem az Octavia-ban egy ilyen kínai multimédiás cucc van, de a feleségem A2-esében már egy Dension Gateway Litle BT MKII van és azt kell mondjam, hogy sokkal jobb cucc mint a kínai multimédiás fejegység és amíg az mindennel együtt kb 150 ezerbe került addig a Dension csak 35 ezerbe...
Vettünk egy Opel Vectra C 2006-os autót, amiben csak fedélzeti computer van.
Szeretnénk bele gps-es multimédiás fejegységet, ami nem üti ki a fedélzeti computert, tehát látom a pillanatnyi fogyasztást stb a fönti kis kijelzőn. Amit normális, elérhető áron találtunk (100 körül), azoknál azt mondták, hogy kiüti...
Ti mit használtok, mit javasoltok, ha nem szeretném, hogy elvesszenek a gyári adatok? Milyet rakassunk be?
Igazabol az a bajom hogy most egy kenwood 2 din es fejegyseg van benne nagyon szeretheto sok mindent tud de a navigacio csak iphonrol megy es az iphon kulonfejlesztesu terkepe eleg tre nem megbizhato,igy hat van egy gps em a szelvedo elott 5 orat szoktam vezetni ejjel altalaban ausztriabol es nagyon zavarja a szememet mikor mar faradok hogy ket helyrol jon a feny!Ezert szeretnek egy ilyen utangyartott cuccot hogy kiiktassam a gps hasznalatat a szelvedon!Gyarira sajnalom a lovet mert 1 ev mulva eladom az autot es a fejegyseget benne hagyom azzal egyutt adom el !Mert szeretnek egy OIII at de azt mar gyari navigacioval ha lehetseges!Igazabol nem varok el semmi extrat csak hogy az IGO 8 at tudjam hasznalni es zenethallgatni a tolatokamera meg az ilyen butykolesek nem izgatnak!
Ja a keppel kapcsolatban igazad van az en 100 ropis kenwood fejegysegem is nappal van mikor nem nagyon latni ,pedig a kenwood az egyik legjobb marka!
Berakatni pedig markaszervizbe vinnem biztos ami biztos olvastam kigyulladasos storyt,az ordog nem alszik ,meg hat a szamla vegett is,pedig ritkan jarok markaszervizbe!
Élőben kellene megnézni, ezek a renderelt képek mindig szépek szoktak lenni... Ha tényleg komolyan gndolják akkor lennie kell egy működő készülék amit meg lehet nézni, ki lehet próbálni stb. Fontos, hogy egy autóban, mert pl a kihangosító funkciónak rendesen bezavarhat egy járó motor is... és a kijelző minőségét is csak egy autóban előforduló fényviszonyokban lehet megítélni.
Linket másolni sajnos nem tudok, de
Ebay.co.uk keresőbe beírod, hogy volkswagen dvd és jönnek szép sorban. 210-230 GBP, angliai szállítás, ott már nincs vám.
Szerintem már nem a vaterán árulja, hanem valamilyen más módon. Amikor én vettem tőle a cuccot, és voltam nála beszereltetni, akkor említette, hogy viszonteladóknak is forgalmazza. Nem hiszem, hogy abbahagyta volna.
Egyébként én az enyémet kb 1 éve használom és eddig semmi gondom nem volt vele, szeretem a kihangosítóját kicsit zajos a másik oldalon ha a közvetlen közelében van a telefon, (nekem pont ott van a tartó...) és jár a motor, de ha már kiveszem a jobb első ülésbe, akkor tisztán és szépen szól. Én egyébként internetes rádiót, és zenét hallgatok a kihangosítón telefonon keresztül. Nagyon jó, hogy mindig kéznél van a navi is. A TV nem egy említésre méltó cucc, nem is érdemes költeni az antennára, de DVD-t nézni egészen jól lehet, és a vonalkimenetek segítségéven egészen jól lehet fejtámla monitorral használni.
A vámot pontosan nem tudom, hogy hány %, de ha vámkezelik, rányomják a 27% ÁFA-t is, az biztos!
Miért nem nézel szét a német vagy az angol e-bayen. Szerintem ennyiért onnan is lehet hasonlókat rendelni, hamarabb itt van, kisebb kockázat, nincs vám, stb-stb.