AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
csak nem birok megelegedni az egyik oldal legyalazasaval, imho az, h az emberek mit szeretnek birtokolni & mit nem, az konvenciok, szokasok, miegymas kerdese. sokan ketelkedtek benne pl annak idejen, h a dramatizalt filmeknek komoly kozonsege lenne, hiszen "a szinhaz varazsat semmi sem potolhatja", v hogy van ertelme radion hangversenyt kozvetiteni, meg sorolhatnam meg, konyvnyomtatasig visszamehetunk akar. ez egy.
a ketto meg az, h ha figyelmesen olvastad az indexet, lathattal egy rovid cikkecsket, aminek az illusztracioja egy cd-hez hasonlatos, amde atlatszo korong volt, miszerint holodiszk. na, erre a kis aranyosra siman rafer a gyujtemenyed, _tomorites_nelkul_... az internet ateresztokepessege meg lassan-de-biztosan megyeget majd felfele, lesz internet2, lesz itt minden, meglasd.
jóvanna, mindenki, ez nem a "hölgyek-urak-szex", ezt a témát sűrgősen hanyagoljuk (most hogyan mondom el otthon kicsi feleségemnek, hogy nem is vagyok homóca? :)), bár kíváncsi vagyok, hogy akkor én a sony cd-írómon a fraumicsodás codec-kel miért tudom röcsögés nélkül leszedni a saját cd-imet mp3-ba? Ja még egy nem előny: egy cd-re 7-10 album rámegy, aztán egy rendes civilization csata alatt csak 2-3-szor kell cd-t cserélni, de akkor meg úgyis inni kell egy kv-t :)))
hat, kerlekszepen, fafftol kapott korog probatermi felvetelt bedigiztem 256-tal, éjfekete lelkemre mondom, szerintem olyan csunyan recseg helyenkent, az en atlagos minosegu szgepes hangszoroimon, h a szivem szakad megfele. ha nem hiszed, kerdezd meg kolleganot.
nna. leszopastol eltekintek, de egy sorre meghivhatsz vmikor.
Rhad, gép előtt ülve az mp3 teljesen ideális (én a vqf-et még jobbnak tartom).
Viszont ha hazamész, nem hiszem, hogy mp3-at lenne kedved hallgatni, ha ott a CD.
És azért szerintem van annyira audiofil mindenki, hogy próbál összesajtolni egy
középkategóriás cuccot (150 EFt felett), ahol már hallható a különbség átlagos zenehallgató számára is. De a leszopástól kímélj meg :))))
Viszont igazad van, nem lehet egyértelműen valamelyik oldal felé dönteni.
Tapasztalatom szerint az emberek többsége van annyira materiális, hogy
szereti birtokolni a tárgyakat, és ez nem fog megváltozni, internet ide, mp3
oda.
Tényleg ne nyissunk hitvitát, én elismerem, hogy vannak hátrányai is a digitális tárolásnak, csak igyekeztem adamskij mestert kiigazítani, mielőtt a szép, papír alapú könyvek és zizegő lapú digipack iránt nosztalgiázásban elfeledkezne arról, hogy nem lehet ezt vagy azt a megoldást lenézni. Különben is, szerintem iszonyatos király falra szerelt monitoron infrás egérrel könyvet lapozgatni, miközben a másik kezemmel a winamp infrás távirányítóján bazbirigálom, s nem görnyedek a megsárgult, olvashatatlan, papíralapú könyv fölé, hanem kényelmesen hanyatdőlök, s élvezem a sör-rund szisztemet :)))) Az mp3 minőségét illetően: bárkit nyilvánosan leszopok a Hősök terén, ha őszinte fekete lelkére megesküszik, hogy ő egy átlagos minőségű hangfalnál cd-ről fölvett 256 kbps mp3 és a cd között lényegi különbséget hall.
Pont ezt mondom én is. Tudjátok, milyen jó érzés elővenni egy limitált
digipack CD-t, odaslattyogni a CD-játszóhoz, beizzítani valami füstölőt,
és olvasgatni? Hát, ez alapban übereli azt az érzést, amikor vadul nézem
a freeftp-t hogy lejött-e már az mp3.
Ezzel a tarolgatos-dologgal egy hatalmas bokkeno van, es sokan ezt az egy, megis legjelentosebb ervet hagyjak figyelmen kivul, bagatellizaljak el.
Szep, hogy a gyujtemenyem raferne par DVD-re, szep, hogy az osszes konyvem rafer egy CD-re, de konyorgom, arra nem gondolt senki, hogy mi van akkor, ha en a dolgaimat nem csak tarolni, hanem hasznalni is akarom ? Mert szep es jo az mp3, csak _SZAR_ minosegu, es kurva jo a TXT, meg a DOC, de ruhellek barmilyen konyvet is szamitogepen olvasni. Az embernek szetmegy kozben a gerince, kifolyik a szeme, es kulonben sem olyan, mint amikor elheversz az agyon valami nasival, es atolvasod a napot.
Kicsit visszaterve az MHH honlapra, azert van esely arra, hogy beindul. Mar be van regisztralva(www.mhh.hu). Vagy nem a Metal Hammer H regisztraltatta be? :)
Rajottem, hogy a kemeny zeneket hogyan lehet befuttatni. Legalabbis elerni, hogy az MTV nyomja a szamokat. Fogj egy ma meno, hires rendezot (David Fincher), aki csinal egy egesz jo kis klipet, s lam mar ott is van 6 es 7 kozott, fomusoridoben az MTV-n.
Szoval van eselye annak, hogy pl. az Aurea Aetas is befusson:)
jó, jó, legyen a Voodoo, de ott kinek a vérében gázolunk bokáig, tán csak nem a Vérszpó Viktoréban ;-))
ami pedig engem illet, én a "bevétel" helyett a "bevitel" szót tudom csak értelmezni, mármint a zene és a nedü ennen testembe (fül, gyomor) való bevitelét!
Rhad: topiktalit gondoltunk a junius 16.-i Evensong-AOD-Black Leaves-Aebsence bulin, a Voodooban. Persze csak azert, mert kurva szar, hogy csak huszan vannak a koncertjeinken, igy persz none a nezoszam es a bevetel is.
hi adamskij nem akarok hitvitát nyitni, de ha egyszr lesz dvd-íróm, s 6-7 dvd-re fölférne az összes könyvem és lemezem elektronikus formában, akkor én bizony az eredetiket fölgyújtanám, s menekülnék az 5-6 dvd-mmel. ugyanis én egy év alatt 5ször költöztem, szarok a fotelban való olvasás és a dizájnos borítók nézegetése érvre, mikor gerincsérvem lesz már a sok cuccolástól. Szóval csak azt akartam mondani, hogy a "kandalló mellett a karosszékben hallgatom az erdeti Dusk and Her Embrace-t, miközben lapozgatom a kecskevértől csöpögő borítóját, s megsimogatm kisunokám fejét, s merengve nosztalgiázom fiatalságomra" életérzés mellett van a praktikum érve is, miszerint az mp3 és a doc/html/pdf/txt könnyen tárolható. mostmár lelövöm magam, mert kurva off vagyok.
egyébként mikor lesz már topiktali? mostanában nagyon elszaporodtak a kóbor kisdobosok :))
és william blake magyarul van a magyar elektonikus könyvtárban is.
Wisey, az az oldal már nem működik, inkább ezt javaslom.
Amúgy itt találtok még érdekességeket:
William Blake Page
Espé, nem. Szereztem egy másfél perces mp3-at, de azután
lélekszakadva rohantam a Headbangerbe a CD-ért. Szerintem az mp3 funkciója
nem a zenehallgatás lesz, hanem a zene megismerés. Ez ugyanaz a helyzet,
amikor az Interneten megjelenő elektronikus könyvtárak megjelenésekor
mindenki arra számított, hogy a könyvesboltoknak annyi. De nem, mivel az
emberek továbbra sem változtak azon tekintetben, hogy szeretik kézzel fogni
a dolgokat, birtokolni a tárgyat, stb. Hiába lesz meg valakinek a Star Wars
Trilogy avi formátumban, akkor is az az igazi, amikor valaki leemeli a polcról
az első kiadású Galaktika könyvet (ugye, Tomiboly?) Sőt, pont az
Episode I bizonyította be, hogy ez mennyire így van. Hiába volt meg már
több millió embernek CD-re írva, max kétszer nézte meg valaki CD-n, de mégis
majdnem mindegyikőjük elment moziba is, sőt, nem kevés olyan emberről tudok,
aki többször nézte meg a filmet (jómagam is).
Szóval, én azt mondom, szerezzük meg az eredeti dolgokat, mert hiába mp3, hiába
avi, a könyvedet és a CD-det nem törli ki egy ILoveYou, ha meg tűz üt ki a lakásodban,
akkor a számítógép se fog kimenni onnan.
Még a pop bizniszhez:
Megadancecopyright by Fafara Na, ez a nevetséges. :))
Mivel már többször szóbakerült, szeretnék egy kis közvéleménykutatást: mondjatok már olyan arcokat, akik régen valamilyen metal zenekarban tevékenykedtek, ma meg a popbizniszben hajtják a pénzt.
Mivel nem vagyok túl informált e témában, várom a válaszokat.
királyság!!!!
lesz-é No Mercy IV beszámoló???
...kiváncsi vagyok,hogy látta a két Péter(Milán és Kovács) a koncikat????
...további jó munkát!!!!
ja,még valami:lehet-e még kapni a régebbi Hammerokat a Barlangban,mer' 2-3 hete csak kevés volt...főleg a nagyon régi számok érdekelnének!!!!
lesz-e utánnyomás vagy valami hasolnó????
supertzar: mikor lehet kapni Pesten az új Hammert???
..tök jó,hogy most már hóvégén a kezembe vehetem,mer' má' nagyon várom,de viszont többet kell várni a kövire.....de telhetetlen vagyok!!!
jó lenne,ha a black/death cikkek 2 oldalasak lennénenk!!!!!