Üdvözlök Mindenkit Ez a fórum is nagyon jó örülök rátaláltam és nemcsak egyedül vagyok aki mindig bütyköl valamit.Hát igy van ez szegény ember vizzel főz meg maga bassza a feleségit.
Tudod György, ez nem év kérdése - csak egyetlen alkalommal kell túlhasznált olajat ujj között simogatni... Tényleg nem ken, hanem mintha víz lenne a két bőrfelület között. Vagy majdnem. Mondjuk mintha 2,8 %- os tejet (mert annak van kissé zsírtartalma), simogatnál az ujjaid között. Nem jut eszembe hirtelen jobb/hasonló anyag próbának. Tej...
Ezt nemsoká lecserélem, mert nem eszi a gép, és túl sokat nincs használva, de azért csak ketyeg és már igen régen volt.. Ez a "manimutatás" közben vízérzékelés nálad spec hány éves használat után jön elő? Teljesen kezdő vagyok a témában, én itt a krosszmotorba vagyok belebuzulva, ott meg 5 üzemóra az olaj csere.. :)
Standard Diesel. Igen, az én JUMZom is azzal megy - lassan három éve.
Ha a nívópálca végéről a hüvelyk és a mutatóujjad közé veszel egy kicsit, és "mani"-t mutatsz, érezhető az olaj kenőképessége : Ha mintha víz lenne, lecserélni. Ha csúszik még a két ujj egymáson, akkor még csúsztatható az olajcsere időpontja is...
Képzeld, gyárilag fordítva van a gázpedál bekötve : ha rálépsz, alapjárat, ha lelépsz róla, felpörög a kézigázzal beállított fordulatig. (..az unokatesóm mire belejött, egykétszer összekeverte a kispolszkija gázpedáljával...) De kint a százhektáros határban úgy kényelmesebb a lábtartás.
Nem volt még közöm rába steigerhez 5 méteren belül, most jött itt egy a ház előtt, olyan alapjárat körül berregett, és itt előttünk az ember rácsapta a gázt, úgy idegből, úgy mindet. Élmény!!! :)
Mol Standard Diesel 20W-40 akkor kb bőven jó egy T-16MG csodába, nemde? 20W50-est ilyen olcsóbb fajtában nem találtma a kúton. Vagy tegyek ebbe hígabbat? Pl 15w-40? Télen jó volna, de általában nyáron megy. És sztem megzabálná..
Jóreggel- jóreggelt kedves dutrancsbácsi. (a meglocsolástól eltekintek, csak a versike itt motoszkált..)
Mindegyik órán rajta van az OMH pecsét (Orsz. Mérésügyi Hiv.), úgyhogy természetesen igen. Csak azt nem sikerült még kitalálnunk, hogy a hátsó-indiait - e, vagy a délnyugat pakisztánit...
Sikerült tegnapelőtt egy egész jó képet csinálnom a mozdonyon :
Tegnap meg lefényképeztem a terepesítendő fűnyírót. Talán össze is állt volna, de a feleségem délután fakitépkedést gondolt a kertben - talán ma lesz nagykerekű nyíró.
Kisflex helyett olaj. Milyen olajat szoktatok rakni a dizel nemturbós gépeitekbe? Gondolok itt MTZ meg akinek van kisebb, valami akármi. Milyen viszkozitás azon kívül, hogy gondolom a legolcsóbbat :)
Ja...nemszeretem a túl nagy rendet magam körül amikor dolgozok,engem a rend az erősen lekorlátoz,és nem tudok kibontakozni !:-) 1 nővel is úgy jó , ha a fehérnemű már Szana szét van,minden felé !:-)
Ajajj... én is csak távolról tudok jóviszonyt tartani a randőrséggel... mer a Trabi is vérezik ám néhány sebből... Soxerencsét.
Ja, nyugtasd meg Zemibácsit, hogy nem lettek rossz álmaid az illusztrációképp feltett szép (és kevésbé szép) néniktől ill. alkatrészektől... Mert rád hivatkozva próbálta az ilyetén információcserét akadályozni.