Keresés

Részletes keresés

Fafara Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1844
ugye 192bps legalabb?
ha lesz
idegesit ha szorcsog egy zene

araya Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1843
Na úgy látom nem arattam egyértelmű sikert az mp3 demo cd-vel. Supertzar reagálására azért kiváncsi lennék.
De ha nem is lesz mp3 demo cd az se gond mert egy két héten belül beindítunk egy ftp servert (csak az a kis segdugasz dán meg ne tudja) amire esetleg lehetne demokat is felpakolni.
bpete Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1842
Asszem pontosan valami olyasfelet probalunk osszehozni, amit itt egy paran akarnak. A portal egy zenei portal lenne, infokkal, koncertdatumokkal, kritikakkal, es letoltheto mp3-kal, persze teljesen legalisan. Az mp3-ak promocios(reklam)celt szolgalnanak, amire egyebkent szerintem is valo. Mar egy par embernek kuldtunk is ertesitest, de keves zenekarnak sikerult eddig megtudni a mail cimet. Ezert kernenk, hogy akinek zenekara van, vagy tud zenekari e-mail cimeket, az vagy kuldje el mailben: totke@webmail.hu, vagy irja ide, s mi kuldunk egy levelet, melyben benne vannak a 'formai' kovetelmenyek. Ez ugyben szeretnem felvenni a kapcsolatot mailben supertzar-ral is, csak nemtom, hogy a HMP-t pontosan ki(k) csinalja(k). Legyszi ird mar meg, hogy hova irhatnek.
Egyeb otleteket, s barmi mast is varok. A webdesign mar majdnem teljesen kesz van, csak nem merem meg megmutatni, mert nincs levedve a nev a .hu ala.

udv.
bpete

Kátai Tamás Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1841
Aha.
Előzmény: adamskij (1839)
adamskij Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1840
Rhad, teljesen. Utoljára a Paradise Lost Shades Of God fogott meg ennyire. Szó sincs stílusváltásról.
Előzmény: Törölt nick (1837)
adamskij Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1839
Kátai GrandMoff, hú, hát erre nem emlékszem. Az az igazság, hogy elaludtam nagyjából 3/4-ed tizenkettő magasságában, addig biztos nem volt.
Előzmény: Kátai Tamás (1838)
Kátai Tamás Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1838
Adamskij, bocs, hogy ilyen direkten rákérdezek, de volt Gire a Gorezone-ban?
Előzmény: adamskij (1835)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1837
Faff, most adtál egy ötletet, persze, hogy nem jut el sok rockerhoz a cd/mp3- helyette kellene akkor egy mhh rádió, ahol nyomnák lefele ezeket a zenéket, és az addigra elkészült honlapon is lehetne mondjuk alacsony bitrátájú mp3-ban (csak ne ra legyen, attól a falra másznék) belehallgatni. így a kőbaltás rockerok is örömködhetnének, feró bácsi is kaphatna egy órás szigorúan politikamentes garázsidőt, meg a cyberoid cinikus mötallerek is finnyogva turkálhatnának a kommercializálódott újdonságok között.

adamskij mi van, teljesen bezazultál erre az Ulverra? azért nehogy stílust váltsál jún.16 előtt :))

Rh-

Előzmény: Fafara (1830)
Kátai Tamás Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1836
Hű, az a Nattens Madrigal milyen egy mostoha, ultimatív black metal album! Én imádom, de fel kell rá készülni, mielőtt elindítom. Le kell hozzá ülni...
Az új Borknagart meg tegnap vettem meg a hosszas méltatások után és igen tetszik így elsőre.
A dobhangzással kapcsolatban abszolút így van, ez a legsarkalatosabb pontja a zenének ebben a stílusban, itt dől el minden. Magyarországon pedig valahogy nem akar összejönni a dolog.
Előzmény: Abbath (1834)
adamskij Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1835
Azt hiszem, itt olvastam róla.
Hallottam róla pár számot. Kemény. Nagyon kemény.
Előzmény: Abbath (1834)
Abbath Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1834
Sziasztok!
Koszi a segítséget! (Adamskij, Supertzar)
Adamskij: ezt honnan tudod, hogy szeptemberben jönnek ki az uj lemmezzel?
Hallottad mar tölük a Natterns Madrigalt?
ennyi
adamskij Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1833
wice, hát remélem, hogy igazad lesz azzal a holodiszkkel. Bár ha azt nézem, hogy mióta van hidrogénüzemű autó, és eddig se kezdtek bele a sorozatgyártásába, csak most a BMW (na, ez az igazi OFFtopic), akkor a holodiszk elterjedéséig még várhatok 15 évet, nem?

Don Roberto da Capo, ősszel próbálozunk újra. Elég messzi vidék az :))) De ha tudsz koncertszrvezőt vagy helyet, aminek ismered a tulaját, akkor eressz meg egy mailt, és lépek.

araya, nem, ebben nincs igazad. Én mp3 párti vagyok a tekintetben, hogy ez segíti egy zene megismerését. Én is csomószor ott tökölök egy boltban, mert tetszik egy CD-borító, de a zenét még nem hallottam, és akkor jól jönne az mp3, vagy a belehallgatás, de ez utóbbi ugye a kiszolgálás miatt igen kétséges. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy ha zenét vesz valaki, akkor kíváncsi a körítésre is. De ha majd beindul az e-business ilyen szinten is, akkor szegény Warneréknek főhet a fejük, hogy mit lehetne kitalálni. Erre azonban még várhatunk egy évtizedet a magyar viszonyokat ismerve.

A demo mp3 CD szerintem felesleges. Sokkal célszerűbb egy közös ftp szerver, ahol mp3-akat lehet csereberélni, anélkül, hogy letörölnék azokat a file-okat, amiket egy órával azelőtt kínkeservesen feltöltök például az nmi.rulez.org-ra, 1,2 kb/sec hozzáféréssel. Részletek a Basztában.

wice Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1832
ez az egyik, a masik meg, h sok zenekar a demoi eladasabol is probal vmi penzhez jutni, ugyhogy nem biztos, h mindegyik rakerulhetne a lemezre, sot, a jobbak egesz biztosan nem. a kanapen dobolo, torzitott porszivos vicczenekarok persze mind rajta lennenek. hat kell ez nekunk?
iLane Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1831
Aha, de ezert is lenne jo egy MHH hompedzs, ahova jol ki lehetne tenni a cuccokat (persze a demos zenekarok hozzajarulasaval) es akkor egyhelyen meg lehetne hallgatni mindent rendesen. Egyebkent most is rengeteg demot lehet levadaszni mindenfele ingyenes oldalalkrol (swi, extra, stb...) de eleg nehez oket megtalalni, szoval hajra MHH, ez egy nagy elorelepes volna a hazai undergroundban...
Fafara Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1830
es mit gondolsz mao-on hany rokkker bir mp3-at hallgatni, hogy erdemes legyen ilyet csinalni? eleg elenyeszo szam lenne szerintem...
Előzmény: araya (1828)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1829
wice én szvsz a neutronbombás verzióra tippelek :)) mesmeg imádom a stílusod: ahogy az igazságérzetednél fogva kiosztod adamskijt és engem (miközben mi békésen belezzük egymást)! De ha egyszer mindketten hülyék vagyunk, na :))

Rh-

Előzmény: wice (1816)
araya Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1828
Adamskijból a zenész beszél amikor az mp3 ellen szól. Ha felreknám a full aod-t a metalhura biztos beperelne engem is mint larsulrich a napstereseket.:)

Egyébként az mp3 olcsósága miatt k. alkalmas gyűjtésre. Tök jó dolog az hogy az ember összegyűjt mindent ami a keze ügyébe kerül aztán akár két három év múlva is elő lehet venni, a haveroknak meg lehet dicsekedni hogy pl. én már a stormblast óta ismerem a dimut. :)))

Még a topic indulása környékén felvetettem egy olyan 5letet, hogy hammer mellékletnek demókat kellenne mp3ban adni. Egy cdre felkerülhetne a teljes demonstáció képekkel meg mindenféle promó anyaggal együtt. Persze aura etas barátunk vaddisznóbőrét nehéz lenne bedigizni.

Zenészek, és a hammerosok véleményére kiváncsi lennék a demo mp3 cd-vel kapcsolatban.

...hell awaits

supertzar Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1827
Egyetértek, szerintem is a dobhangzás megy itthon a legkevésbé.
Jó cucc, jó dobos, profi mikrofonozás az alap, anélkül szar az egész, de sokszor nincs tér a cucc körül, egy kis lyukban veszik fel a dobot, és ez is hallatszik. Most nem hülyülök, de az O-nál még egészen dobszerűen szólnak a dobok.

Amúgy Mordredbe elég jól beletrafáltál. Én mondjuk szeretem őket, de van első lemez előtti demóm, ami tiszta Tolkien fém, pallos metal thrash-be oltva, amerikai módra. Aztán megismerték a Chilit meg a FNM-t :-)

Előzmény: SOWHAT (1824)
bpete Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1826
Mar nem azert, de ha mar ugy ellenzitek a digitalis formatumot, miert nem hallgattok kazit?
Ugyanis szerintem a CD is digitalis. ;)
AAD ADD DDD DAD meg ilyenek, de a vege mindig D !
atus69 Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1825
Mordred: puma cipos funk metalosok.. Barcsak minden puma cipos metalos
ilyen eloretekinto zenet csinalna...:-))
Előzmény: SOWHAT (1824)
SOWHAT Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1824
Slipknot special viva2 2rock most pénteken 8kor.

Atus:
-Thorn: Az dob sound nagy jó(ilyet nem tudnak a magyar hangmérnökök) de mindent más a háttérbe szoritottak,még hallgatni kell.
-mordered: még ezt is hallgatni kell puma cipös funk metalosok :))

Nem rég meghallgattam a MH cdt, és a magyar zenekaroknál (mood, démonl.,ossian, stb) rájöttem a hangzásba a dob a legszarabb olyan müanyag kis puffnás, tök egyformák, lehet a digitális felvétel miatt ilyen természetellenes? Koncerten azért nem ilyen szar.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1823
Huhh, de jó hogy nem mondtad ki!
Életben hagylak...:-)))
Előzmény: atus69 (1822)
atus69 Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1822
Most aztan elbizonytalanodtal, mi?:-))
Akkor vegre bemutatkozhatok... Pak . . . .
Na, ne, inkabb megis fenntartom az inkognitomat.
Előzmény: Törölt nick (1821)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1821
Höjj...?
Előzmény: atus69 (1819)
buyakasha Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1820
Szerintem a zene alapveto jellege nem fog megvaltozni. Amig egyfajta zenenek, es gondolkodasi jellegnek lesznek kepviseloi, kovetoi, addig a stilus el es virul, mert szerintem - barki barmit mond - egy zene jelleget elsosorban a kozonsege hatarozza meg, illetve az, hogy kinek szanja a zenekar.

b

Előzmény: Törölt nick (1815)
atus69 Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1819
Micsoda naiv kerdes ez, Vincent!

OSSIAN A JOVO!!!!!!!

"Jatekautomata szornyek, faljak fel a penzed. . ."

"Lehet, hogy tobbre, de ez meg a jovo titka..."

Előzmény: Törölt nick (1818)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1818
Túl sokszor olvastad az 1984-et, meg Kurt Vonnegut egyes novelláit, nemde? :-)))
És a metalzenével mi lesz szerinted, hova fog fejlődni, ha fejlődik egyáltalán?
Előzmény: wice (1816)
buyakasha Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1817
Azert remelem, azt meg meglatjuk... :)))

b

wice Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1816
en arra tippelnek, h visszajon a popularis zene nepzene jellege, azaz csak zenek lesznek, az alkotok neve lassan feledesbe merul, es mindenki szabadon felhasznalhatja az interneten (v ahogy eppen akkor hivni fogjak) fellelheto kulonfele zenei otleteket, motivumokat, hangmintakat, ujragondolhatja oket, beepitheti a sajat zenejebe, az eloadok pedig nem lemezeladasokbol, hanem koncertekbol fogjak fenntartani magukat, vagy egyszeruen a zeneles oromeert zenelnek majd. lesznek persze profi zeneszerzok tovabbra is, ok azonban foleg filmekhez, reklamokhoz, szamitogepes jatekokhoz irnak majd zenet, egy-egy virtualis vilag pont a zeneje miatt lesz kulonosen nepszeru.
masik lehetoseg, h bevezetik a gondolatrendorseget, esetleg ledobnak par neutronbombat es annyi, v egy hatalmas aszteroida elpusztitja a foldet.

nekem barmelyik megoldas szimpatikus.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1815
Azért kíváncsi vagyok, mi lesz a helyzet mondjuk 10 év múlva lemeziparfronton.
Előzmény: wice (1813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!