Értéke alatt eladó egy 2x5 oktávos , B3, C3 követő, modellje. Elektromechanikus scanner vibrátó, hanggenerátor, csöves erősítés, rugós zengető, foldback, pad. Felujitott ,nagyon jó állapotú. Hangja az a fantasztikus érdes, keyclickes mással össze nem téveszthető Hammond hang.
És eladó egy nagyon szép állapotu klón, egy Farfisa professional 110.
Ha valakit érdekel a 06303100437 telefonon megtalál
A zengetés az nagyon ne érdekeljen ha csak nem álló hangaszórókon akarod hallani. Ugyanis az L100-ban már van beépítve zengető és az szól a Leslie-ben is forgás közben.
Nagyon biciklizek rá! Rengeteg kintlévőségem van. Ha realitását látom vmelyest az összegek rendeződésének akkor OK az egész és én is Hammond tulajdonossá válhatok, hogy aztán ne legyen soha nyugtom a továbblépések miatt. (b3?)
Csak félek, nehogy úgy járjak, mint néhány sorstársam: mire van pénz eszköz nincs.
Az ELKA lezlit már egyszer megbolygattam mert nem volt hozzá pedálom, úgy kellett csinálni, ezért a zengető nem megy benne (olyan nagyon nem is érdekelt idáig) de már nem emlékszem aktív, v. passzív a crossovere. Majd lebontom a hátulját.
Ja, csöves lezli + L100. Mint Keith Emerson a The Nice-al 1967-69-ben. Utána is az Amerikában és a Rondóban szinte napjainkig. De gyakorlatilag a Whiter Shades Of Pale, Karthágó, LGT is ilyesmi összeállítással szólt. A legkifizethetőbb eredeti megoldás számodra.
Az nagyon jó erősítő, brutál lezlit csinálhatsz azzal. Az ilyen tranyós lezlinek a hangváltója általában aktív és a vegfok előtt van, kb. 1200 Hz-en vág. Azután van hangszórónként a végfok. Valószínűleg kelleni fog még egy új és passzív crossover is immár az erősítő után, ráadásul az 800Hz-en vágjon. Nem nagy ügy és akkor a klasszikus, csöves lezliknek a felépítésével fog megegyezni.
Igazad van, az kevés, a saját végfoka 100W, és lehet hogy így jó ahogy van. Égyébként van egy régi VOX 100 hangszererősítőm 4 db EL34-el, egy próbát az is megérne, ha valóban meg tudom szerezni az L100-at, de ez még sok mindentől függ.
Az L100 beépített végfoka csak ~15W-os. Otthonra jól, szépen szólna, az biztos, de nagy koncerthangerőt nem lehet elvárni tőle.
Ha nem tetszik az Elka erősítőjének a hangja, meg szóljon jó hangosan, kell venni egy csöves erősítőt. Van abból mindenféle: Dynacord, Fender, Marshall, Laney......
Nem lehet, hogy elírtad az e-mail címedet? Úgyanis vissza jelzett nekem a Mail Delivery System, hogy egy e-mail-em sem ment át hozzád. :-( Esetleg meg tudnád adni mégegyszer?
Most küldtem át a kért dolgokat. Bocsi akkor én értelmeztem félre a Leslie-vel kapcsolatban.×Szerintem biztos megoldahtó lenne az ,hogy a Hammond erősítő hajtaná a Leslie-det. Hogy szebb lenne- e a hangja nem tudom, mert ilyet sosem próbáltam még.De már az eleve sokat számít, hogy a Leslie-hez a jel csövönn megy keresztül és nem tranzisztor képezi az orgona hangját, hanem mechanika.
×Ha B.P.-en laksz akkor Tehtube-ot tudnám ajánlani neked ilyen ügyben. Ha esetleg Bács-Kiskun Megyéhez közel akkor Kecskemét környékén van egy Hammond szervizelős barátom.Lehet, hopgy Ő tudna neked az Elkádba csöves erősítőt építeni az L100-hoz.
Szerintem az ELKA max félévig lesz az enyém. Utána tervezek valami elektromech. Hammond projektet, akkor a DB5 lép az ELKA helyébe, véglelges mobil cuccnak a DB5-öt tervezem az upgrédelt Soltonnal. Ha érdekel a dolog, mailen jelezz (harcos72@freemail.hu). Üdv.
Nem vagyok érzékeny lelkületű. Azt kérdeztem vhol lejjebb, hogy az ELKA az tranyós lezli, és mi lenne, ha a hangszóróit az L100 csöves végfokával hajtanám, nem a beépített tranyós erősítővel. Szebb hangja lenne?
Nem küldtél a mélemre sem árat, sem demót, bár az L100 hangjait ismerem.
Sajnos 1 hét múlva kivonom magam a forgalomból (kórház), most meg tele vagyok munkával, nem tudom mikor nézhetném meg személyesen
Eszem ágába sincs leszólni a leslie-det. Csak ha jól értelmeztem mintha azt írtad volna, hogy már próbáltál L100-at és nem hajtotta ki rendesen a Leslie-det. Nem tom' milyen L100-as lehetett az. Az enyém akkorát szól, hogy mjad ki szaggatja a hangszórókat "szó szerint" és a saját hangszórójával is olyan méje van, hogy szinte remegnek a cuccok a falon. Érdemes megtekinteni élőben a hangszert. :-)
Új cucc érkezik ezért a korábban eladásra kínált leslienek mindenképpen mennie kell. Ennek érdekében újra ajánlom: kétrotoros tranyós nagyon nagyot szól és az ára az idő szorítása miatt 60.000(!) forint. Kép a 4013-as hozzászólásnál.
Trambibá Elkáját én is próbáltam és nagyon tetszett , mire összejött rá a pénz addigra sajna megvetted, gratulálok hozzá. Kérdésem db3 asok mennyiért mennek , és nincs valakinek eladó véletlen ?
Elsősorban köszi Tehtube!!! ___________________________ Másodsorban igaza van tehtube-nak. Ha dobsz nekem egy e-mail címet meg tudom mutatni a hangját. Echolette ME III-as leslie-vel vettem fel. Szerintem ha meghallgatod el fogod dobni azt a midizős mű hammond hangszert. :-)
Érdemes!!!
u.i.: Nem adom drágán az orgit. "Igazi szoba cica 1965-ből, és még koncert szűz"
Kicsit tekerj vissza az oldalakon és meg fogod látni a fotókat róla. Garantálom, hogy keresztbe lenyeli az ELKA leslie-det. :-)
A Trambi bá ELKA-orgonája közben az én tulajdonomba került a Roland falezli kíséretében. Az ELKA-t a próbaterembe vettem, a feltuningolt, Harangozó-féle lezlivezérelt átcrossoverezett, és a nylílásokatbetömött Solton lezlim segítségével fog szólni. Tényleg jó a hangja, a perkája is (ugyan az 1-es regisztert nem némítja). A beépített zongora, csembaló hangok és a Moog effektek egyedivé teszik. Az ELKÁ-t nem tervezem életem végéig megtartani. Otthonra jelenleg Viscount DB5 és Roland falaci. Még a színük is szinte ugyanolyan. És nagyon jól szól. Tényleg.
Helló! A/D vagyok a hazai Clavia képviselet (Absolute!/HiTSPACE) részről, és most értesültem erről a fórumról. Hamarosan lesz egy Nord C1-ünk, ami többek között egy B3 modell is. Kértem demóra ilyet, és lesz is áprilisban. Ha gondoljátok, összefuthatnánk megnézni hogy muzsikál az eredetihez ill. a konkurrens termékekhez képest. ( http://www.hitspace.hu/webshop/?pid=1223&back=21 )
Ha gondoljátok, a weboldalunkon keresztül, illetőleg emailben elértek: adamd kukac absolute.hu
Lord lejjebb kínál egy L100-ast. Az egy belépő csöves-mechanikus modell. Biztos nem adja drágán, meg lehet vele egyezni. Javaslom a megkeresését, jól járnál vele., főleg az Elka lezlin keresztül.
OK! egyelőre marad a B4-II, meg a gyűjtögetés, van néhány midi billentyűm, hiszen eddig is azzal kavartam. Egyértelmű a véleményetek. Ja meg van egy ELKA Leslie-m. A szoft Hammond jobban szól vele, mint a sajáttal.
A másik hülyeségem a BACH zene, miditzer style 260P-vel, de hangmintákat is keresnék a gigastudiomhoz. A Notre Dame Budapest marha jó, de ez már nem Hammond téma.
Ja igen a lezlit azért nem írtam mert télleg nagyon gáz. Egyrészt a gyenge motor miatt, másrészt mert álló helyzetben forog a müanyag dob mint a gitár lezlikben. Kell neki kb 10mp mig felpörög gyors fordulatra. Hanganyagom nincs, de jövö hét végén eljöhetsz kipróbálni, csak ne füzz hozzá illúziokat mert a leggagyibb klón is messze lekörözi. Mondjuk sulyra! hozza a Hammond feelinget:-) naaagyon nehez!
Az előbb nem akartalak bátorítani:-) Ellenkezőleg! Sok munka és értelme nincs. Kell hozzá egy bontott másik Aurora bele, hogy az also manuál is szinuszos legyen, csöves erősítő, scanner vibrato, kapcsolok stb. Végén benne lesz annyiba mint egy rendes Hammond. A munkáról már nem is beszélek. A perkával meg nem lehet mit kezdeni. Akkor inkább Elka orgit vegyél annak állítólag majdnem igazi hangja van és kinézetre is jobban hasonlit egy igazihoz. Tambi forumtárs árul ilyet, szvsz nála meg is hallgathatod, az ára is hasonlo mint amit mondtál. Vagy gyüjts egy kicsit még és vegyél egy l100-at az Aurorát meg hagyd.
Az előbb azt írtam hogy kezd tetszeni a hangja, nem azt hogy van valami köze a Hammondhoz.
Üdv. Szerintem főhangszer gyanánt egy ilyen orgonára akár 50-100 E Ft-ot is kiadni értelmetlen. Én is jutottam már ilyen hangszer közelébe, nekem lesújtó volt. A perkáról tényleg nem érdemes szót sem ejteni. Leslie-n nyilván jobban szól, csak ahhoz még lezlit is kell venni (további min. 100E), és még mindig "f...ing far away" az igazitól. Nem beszélve arról, hogy ráadásul még dögnehéz is. Akkor inkább egy jobb minőségű MIDI billentyűzet és B4-II. Ennél jobb megoldás egy használt digi-klón. Sokkal közelibb a hangja, lezli effekt és overdrive is van bennük, és némelyiknek a billentyűzete is egész elfogadható. Egymanuálosban 150-200 E-ért hozzáférhető. Sok szerencsét....