Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
A KARCSÚ ORSÓ KORONAFORMA kialakításáról mindenkinek szívesen küldök ismertetőt /azért így, mert nem boldogulok a dokumentum megosztó portálokkal/. Közleménynek elegendő az e-mail cím bemásolása.
Én mindezt kikövetkeztettem az korábbi oldalakról, csak azt hittem még vissza-visszautazol Cesénábolaszországba. Tudom mivel jár ez a tevékenység, én is Paw-Paw-ot és Hurma hibridet hoztam Szlovákiából Topic társaknak. Sajnos későn kukkantottam be a Kajszi Fórumba. Köszönöm a válaszod.
Én nem vagyok sem faiskolás, sem kereskedő, csak azoknak a fórumtársaknak hoztam, akik megkértek rá. Még októberbe jeleztem, hogy megyek olaszba, és ha valakit érdekel, jelezze.
Még december 15.-ei rendelésemet is elfogadták, a hazai körtepálinka átadása és megkóstolása után Mivel nekem sajátrészre kellett behoznom olaszból alanyokat, ezért vállaltam a beszerzést, amit 19.-én meghoztam. Szerintem befejeztem a kiutazást, mivel mind szellemileg, mind fizikailag elég megterhelő a rendeléstől kezdve a hazaszállításig terjedő időszak. De „Isten utjai kifürkészhetetlenek”.
Ezúton is szeretném megköszönni az önzetlen segítségedet az oltványbeszerzésben!
Mint már korábban többen is írták itthon elérhetetlen fajtákhoz és itthon elérhetetlenül jó minőségben jutottunk hozzá a segítségeddel! Aki ezt nem tudta értékelni, azzal ne foglalkozz, azt ne vedd komolyan.
Az őszibarackosban szóbakerültek hogy milyen alanyokon kaptuk az oltványokat. Nekem 2 fajta kajszi Mir.29C-n az őszik GF677-en.
Viszont a Farbalyk Barrier1-en vannak. Ez utóbbiról van esetleg valami infód vagy tapasztalatod? Lényegesen erősebbnek tűnnek a Mir.29C-től.
Köszönöm Csarlinak a csemetéket, nagyon szép karácsonyi ajándék lett belőle, már el is lettek ültetve.
Az odáig rendben van, hogy későn érik a Fardao és Farely, most már csak az a kérdés, hogy a magyar viszonyok között mi fogja ezeket porozni? (A francia nemesítők nyilván nem vizsgálták a magyar kajszi szortimenthez a porzási viszonyokat.)
Remélhetőleg van nálunk is azonos időben virágzó elterjedt fajta. Valakinek esetleg van információja erről?
Tehát fekete ribizliből sövényt? Erre még nem gondoltam. Mivel a gyümölcsét rajtam kívül senki sem eszi, mert van piros és fehér ribizlink is, nem nagyon foglakoztunk eddig vele. De amikor virágzik, az valami csodálatos. Oda vonzza a környék összes méhecskéjét és rovarát.
A maxma 14-ről úgy láttam hogy középerős növekedésű. Nagyobb méretű fákat szeretnél, vagy csak gyorsabban méretre akarod növeszteni vele? Több termés lenne úgy rajta mint kis bőtermő fajtán?
Mi a létrához vagyunk szokva, valahogy hozzátartozik a gyümölcsszedéshez.
Ahhoz a megjegyzésedhez, hogy a Te kurésiáid nem túl aprók, annyit fűznék hozzá, hogy én az enyimet a sieberztől vettem, ismeretlen (valószínűleg ezzel a pumiselect) alannyal, amiről semmit nem tudtam.
Így aztán eléggé aggódtam miatta, hogy jé ez a fa nem akar fejlődni, és az átültetést fontolgattam. Most viszont az lesz, hogy hagyom a helyén, de beleoltom egy korábban kitört és újrahajtott szilvába. (kezdek úgy gondolkodni mint egy igazi kertész... Jó hatással van rám a fórum szellemisége.)
Az ősöknek is könnyen ment, sok kerítés volt abból, biztos nem véletlenül. Szerintem egyszerű dugványozással lehet szaporítani. Megérdemelné, mert azóta sem tudok illatosabb és hasznosabb kerítéssövényt.