AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Mindenesetre nagyon kereken, kifejezően és érthetően fogalmaztad meg mondanivalódat, és én igenis büszke vagyok, hogy ilyen nagyformátumú embereket ismerhetek, mint te vagy, komolyan.
nem igaz, néha raktam pontokat, csak lusta voltam NAGY betűvel kezdeni a mondatokat, viszont vesszőket szinte csak találomra, meg néha nem is, sebaj, én értem mit akartam. azt viszont kifelejtettem, hogy elég kínos egy bika megszólalású klip után betenni egy igen gyenge magyar felvételt, pl. a bomber feltűnően szarul szólt, meg némelyik snake heart is mintha szokol rádióból...
ja, és utáljatok, az új bon jovi sem annyira vészes imho, bár populáris, meg rádiós, meg ilyesmi, de mittomén.
A Demonlord volt a Zúzdában is (Search c. szám), hát leginkább tragikomikusnak nevezném, amit csinálnak (zene, szöveg, kiejtés). Ráadásul fantasztikusan "egyéni" az egész...mintha már párszázszor hallottam volna. Azt meg végképp nem értem, hogx lehet erre az MHH-ban 10 pontot adni!? A jövő nagy ígérete? Ha-ha! A Nevergreen vagy a Mood hozzájuk képest maga a tökély!
Na végre, láttam egy metalboxot (köszi wice!), bár sikerült kifognom egy bondzsovis műsort, hát nem lehet minden tökéletes. a műsor gördületlenségét most nem ragoznám, viszont yeti megjavította a hajhátrasimítás/perc rekordot, gratulálok, ez még egy lánynak is becsületére válna, nemhogy. a kérdéseknél nem értettem miért erősíti meg magát, hogy „szerintem ezt meg azt kellene”, ez biztos pszichés vagy talán megerősítést vár önmagától, mindenesetre a bizonytalansági faktort igencsak növelte. (kéretik nem megsértődni, építő jellegűnek szántam vagy mi). aztán felderültem, igen, volt MESHUGGAH klip, bár ez alapján nem biztos, hogy potenciális rajongókat gyűjtenek, hacsak nem hibbant minden metalboxnéző, merthogy hibbant kliphez hibbant néző dukál. kellemes meglepetés volt a mass hysteria, akiknek meg sem kellett szólalniuk, a vastag szemöldökükről rögtön sejtettem, hogy franciák, igen, ők jártak itt vmikor, jófajta mozognivaló zene, mondjuk nem túl időtálló, de sebaj, most is kell szórakozni vmire. (vazz, most értem az iced earth-höz, de jó, most szünetelek, félmeztelen vörös hajzuhatag, metalistennek egyszerűen tökéletes, hmmm.... na már én is dalra fakadtam, this is what I’ll die for....) aztán a without face klipben nem értettem miért napszemüvegben gitározik a gitáros, mintha a mayhem pálmafás rövidnadrágban koncertezne, ez annyira illett a zenéhez és a kliphez... az ossian lírán majdnem elsírtam magam, de tényleg, csak azért nem, mert kiszáradt a szemem az egész napi monitorbámulástól...
viszont a strato klip bájos az amerikai telefon és laptop reklámot vegyítsünk egy igazán hősies és klisés esőben ázó zenekarral kép világával, ahol az énekes jól megtanulta a ferde és vadító beállást, igen, vessetek meg, de tetszett, a maga kaotizmusával és összeférhetetlenségével kedves.
demonlordnak sürgősen küldenék egy frontembert aki rendesen tud énekelni, de legalább a mostanit beíratnám egy angol nyelvtanfolyamra, ritkán hallani ennyire magyaros angolt, talán csak a shockwave körözte le. a legpózőrebb címkét meg a him énekesének adományoztam, csücsöri szájával biztos megvadítja a 11 éves kiscsajokat, ám ezzel a pubertáskort épp elérő külsővel talán nem kellene elhinnie magáról, hogy szexisten, néha inkább lánynak néztem, kaktuszba kellene ültetni inkább, talán magához térne, ja és az esőt innen sem felejtették ki, éljen. viszont a színek és fények szépek voltak, az is valami. a fírfektörit nem lehet elrontani, még klippel sem, koncertet ide nekem azonnal! a samael klip elbűvölt teljesen, igen vmi ilyesmit képzeltem el ehhez a zenéhez, ez gyönyörű, gyönyörű, űr és űr és végtelen és jajmármegintmuszájleszscifitolvasnomsokat. azt hiszem majd elfelejtem visszaadni a kazettát wicének, már csak ezért megéri én mondom. a symmetry-re ráférne egy rendes klip most már...
a tonnányi ősi maiden koncert helyett elnéztem volna mást is, mondjuk az új stonehenge-t. a tiamat matador a dömper ellen akciója is mosolyognivaló, hiába, nem minden a név és a külföldi kiadó... viszont a második montrosityre (remélem jól írom) meshuggah-t írni szentségtörés, te jó ég, na most elzokogtam magam, zsepit elő, remélem ezen aludt már mindenki, az énekes frizurája pedig megért egy harsány kacajt, vastag frufru besütve, szigorúan homlok felé bodorítva, hihetetlen, mintha egy 70-es évekbeli barbie babáról szedték volna le a parókát, ja, de barnára színezve, kinyomozom a fodrásza címét ha addig élek is. és nem hiszem el, eclipce klip is volt!! ráadásul az egyik kedvenc számomra.
nohát ennyi zanzásítva, ilyet is láttam. kicsit terjengtem, bocs.
Petikém... hallgasd már meg az And Justice For All-t, meg a Contradictionst, légyszíves... tudatlanság ellen a legjobb ellenszer, hogyha belehallgatsz, miért ajánlom neki azt, érted...
Van egy (negatív) hírem. A nagykanizsai ZOOM Pub szervezési problémái miatt sajnos elmarad a júni. 23-ra tervezett EvenSong koncertet. Pótlás az őszi turnén.
Hol élsz te, a Holdon? :-)
Már jó ideje júl-aug-i összevont számunk van, vmint dec-jan-i összevont, vagyis évente csak 10 alkalommal tudjuk felforgatni wice mester gyomrát :-)
Na, ha már megérkezett a borító, írok teljes tartalmat is. Szóval, ez a júl-aug. szám, megjelenés jövő hét végén, és lesz mellé egy 16 oldalas Summer Rocks fesztivál műsorfüzet is.
A címlapot már mindenki látta, a Maiden/Korn posztert is, a HP-t az új Maiden nyerte meg, fordítva viszont a Tormentor :-)
Interjúk:
Gamma Ray
Deftones
Borknagar
Nightwish
Rhapsody
Metallica
Metalium
Slipknot
Kalapács
Vanden Plas
Emperor
A Perfect Circle
Macskanadrág
Marduk
Bad Religion
Junkies
Stainless Steel
Körkérdés:
Kinek milyen hosszú itt a rőzséje? :))
Enyém 2cm kb a divat miatt mer én ilyen divatos vagyok SOWHAT rőzséje is kb ilyen de az övé hormonzavar miatt. Szegény :(
Te, Vinc, ha m.illiont most a Reload után rácsanttantod a Meshuggahra, abból tudod, mi lesz? "Kanyarban a korlát szinte mit sem ér..." (Rotor jöööööööööaaaaaaahh)
Én pont fordítva éltem meg ezt. A Load elsőre jobban tetszett, mint a Reload, aztán az utóbbira nagyon rákaptam.
De a csúcs nálam a Justice for all. Nem ismersz/tek olyan együttest, amelyik ilyen stílusban játszik?
Nem tudom... a Reload konkrétan nem tetszik két-három nótától eltekintve... a Loadot is nagyon utáltam egy ideig, aztán bejött... pedig még anyázó levelet is írtam a Hammernak, hogy milyen szar! :-))