Keresés

Részletes keresés

gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1646

“If you want to be successful it's just this simple. Know what you are doing. Love what you are doing. And believe in what you are doing.”

— WILL ROGERS

(1879-1935)

gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1645

“It is easy to be critical. The real test is to come up with constructive alternatives.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1644
No a fu,mintha( tolnak-huznak).
Előzmény: babujaju (1640)
gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1643

Istent nem ismerhetjuk meg definiciokkal,csak ha az energia es ontudatossag egyesul es oszpontosul rajta.Ezt ugy lehet elerni,ha a finom rendu energiat felemeljuk a gerinc tovebol.

Ez egy joga technika amit nem lehet a konyvekbol tanulni,hanem a mestertol aki tudja.

Voltak Szentek akik tisztaban voltak ebben es konyvet is irtak rolla,mint peldaul:Az Avila-I Szent Terezia "A belso kastely"a negyedik reszletben irja"the top ef the head as the seat of the soul."The spirit seems to move upward with great velacity"(Szoval ha concentralunk a harmadik szem ponton akkor a szemunk felfele fog fordulni es ido utan Kb,4 honap mulva az energia a fejtetore fog konyen felmenni.Es csak akkor fogjuk az Istent megismerni szemelyesen,es persze ontudatosan.

Előzmény: gb. (1609)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1642

jaa legszűkebb környezetembe olyan személy nincs aki ekkora ingyen szinházat kapna...ott nem bírná az őszinteségem:-) és az önmegvalósításom:-)

illetve e tekintetbe legalább nem vagyok "szerencsétlen"

Előzmény: en route (1635)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1641

"Idő után káprázol meg szédelegsz körkörösen: hogy tényleg ennyire hülye lennél...:) Néha mégiscsak kikívánkozik 1-1 határozott vonás."

szerintem bölcs...

sok mident érdemes emberekkel megvitatni

de hogy kinek jobb a memóriája...azt nem vállalom

ráadásul mivel hallgatás beleegyezés....hasonló pedig hasonlót szereti...többen fognak őszintén...szeretni...mer én arra hajtok.-))) 

babujaju Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1640

hé, mi van a fünyíróval? :-))))))

Előzmény: gb. (1639)
gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1639

Szia Babi.

Hianyoltalak,nezz be surubben.

No ,itt hidegek voltak ,es eso,a funyiro a @@###%&-al ki.

Előzmény: babujaju (1638)
babujaju Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1638

hello gb, reg jartam erre... mindenki jol van?

itt pokoli hoseg van egy hete! nalatok is?

Előzmény: gb. (1637)
gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1637
Koszi.
Előzmény: tamas7 (1615)
gb. Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1636
Szia,En nem akarlak titeket angolul tanitani,bocs de fukar vagyok a forditasokkal.
Előzmény: Barátocska :) (1611)
en route Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1635
A nekem 8-ból is lehet sok. Sok-sok kicsi 8-as. Idő után káprázol meg szédelegsz körkörösen: hogy tényleg ennyire hülye lennél...:) Néha mégiscsak kikívánkozik 1-1 határozott vonás. Nem feltétlenül azért, hogy igazad legyen, csak a helyretétel miatt. Aztán lehet, attól még jobban megpördül körülötted az a kerek nagy világ.

"dolgozzon meg érte" Ez aranyosan tudatos. :)
Előzmény: mindenszentek (1630)
en route Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1634
A kalászok - egy kép, látáshoz.
Előzmény: Törölt nick (1632)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1633
;-(D
Előzmény: en route (1631)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1632
jahh! értem. kicsit elkalandoztam.
Jézus jellemzően nem a kalászokról beszélt.
Előzmény: mindenszentek (1626)
en route Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1631
"Hirtelenjében nem emlékszem, melyik."

:D Innentől inkább 'nem is folytatnék vitát arról, kinek jobb az emlékezete'. Az enyém rövidtávon tuti verhető. A hosszúról azt se tudom, micsoda, a panorámáról meg csak jár a szám. ;)
Előzmény: en route (1629)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1630

egyetértünk...

a rugalmas/rugalmatlan jelzők akartak bekeverni

ja jó a vita...de memória ügyekben mindig másnak adok igazat...és így jól érzi magát...nekem meg 8:-) hogy mi volt hogy volt mikor ki mit mondott hogy mondta csúnyán nézett stb kaliberű...kérdések

de ha vki aszt mondja tegnap adott nekem kölcsön 1 ft-ot akkor azért vitatkozok orrvérzésig:-)))))))) ráadásul nem a pénzért hanem csak hogy dolgozzon meg érte:-)

Előzmény: en route (1629)
en route Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1629
"rugalmas memórián azt értem hogy ...nem felejtünk sőt találunk ki azért emlékeket, hogy pl minden sztoriban mi legyünk a legszebbek"

Már értem. Kösz. Valszeg az zavart meg, hogy tűnjék az ilyesmi/ilyeski felületileg bármennyire rugalmasnak, maga felé hajlékonynak, - a viselkedése /nekem mégis/ abszolút rugalmatlanság: ti. az ego egoságához tapadása, mi több, beletokosodása.

"az a rugalmasság amit felvetsz nem a memóriáé"

Iiiigen, erre utóbb rájöttem, az inkább a viselkedés, az életfolyam rugalmassága: hibákból tanulás, fejlődés, érés, stb.

"az ui mindig más személyiségrész azaz ego v lelkiismeret eszköze"

Ez nem világos, de meglehet, most már, helyretéve, ugyanarról szólunk.
Különböztessük meg a kettőt, és legyen három. ;) Nevezzük rövidtávú memóriának a mindennapi használatú emlékezetet, hosszú távúnak az életre szabottat és panoráma memóriának a lélek tudását. A 3 között szakaszonként lehet, sőt szükségszerűnek tűnik némi átfedés. Ez az átfedés visz - ugyancsak szakaszonként vagy hosszabban akár, valamerre előre.

"minél inkább nem engedi lelkiismeret elfelejteni a kellemetlen emlékeket annál jobb vagy betegesebb:-)"

No ez meg már attól függ. :) Úgy tűnik, ha az egó /lelki/ismerete nem engedi - beteges. Ha a lélek /lélek/ismerete - érlelő.

"Bámulatos" meg "irigylésre méltó"

Tudod: "Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs csodálatosabb." Az ember pedig, hogy továbbra is ezt a két elég buta címkét hasznájuk: lélek és ego. A léleksége is, meg az egosága is lehet 'csodálatra méltó'. :)

"gb-nek egy jó idézete arról, hogy a bölcsesség hol kezdődik"

Hirtelenjében nem emlékszem, melyik.

"nem folytatunk vitát senkivel arról"

A vitát nem mindig folytatja az ember. Az néha úgy odafolyik. Alá, meg fölé, meg köré. Ő meg, kakas csípje, egy idő után, mégiscsak bele és velefolyik. Aztán lesz belőle magából is egy nyúlós, ragacsos izé. Olyan egobatokozódást segítő sz*r. Bár ha látja, akkor talán mégse.
Előzmény: mindenszentek (1616)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1628
Nohát, akkor ideillik ;)

"S im, a könnyü szél elősurran
tereget szép búzamezőt
s tovaringatja lágy fodorban
a zömmögő időt"

(JA)
en route Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1627
Angolul én se, de átírni bármit.;) Szal beugrott a J. Gy.-féle "szőkék a mezők", ami viszont képileg már elég szépen kifejezi az aratásra érett táblákat.
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1626

Ti nem azt mondjátok-é, hogy még 4 hónap és eljön az aratás? Íme mondom néktek: Emeljétek fel szemeiteket, és lássátok meg a tájékokat, hogy már fehérek az aratásra.

nem erről csacsogunk?:-)

Előzmény: Törölt nick (1625)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1625
"vagy mit lehet itt értve érteni
az emeljétek fel szemeiteket...ok
a négy hónap ide oda...rész vagy irreleváns
vagy a jelenidejű jelennel toldja"

ezt hirtelenjében nem értem. milyen 4 hónap?
Előzmény: mindenszentek (1623)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1623

jó az Isten jót ád:-)))

továbbá azt "kell" érteni hogy nem négy hónap múlva hanem már??

vagy mit lehet itt értve érteni

az emeljétek fel szemeiteket...ok

a négy hónap ide oda...rész vagy irreleváns

vagy a jelenidejű jelennel toldja

vagy mi?? az amit értesz?

hátha én is én is:-))

Előzmény: Törölt nick (1622)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1622
mit ad Isten! ;-)))
Előzmény: mindenszentek (1621)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1621

még annál is jobb

mer hogy white ezek szerint fehér:-)

Előzmény: Törölt nick (1620)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1620
egyébként, csak most értem..., igen

de nézzétek meg a magyar fordítást János evangéliumából. az is jó.
Előzmény: Barátocska :) (1613)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1619
asszem nem látta a szemem hogy merre húzom az egeret:-)))) szóval kissé idejétmúltan gügyögtem
Előzmény: Barátocska :) (1613)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1618

én sem tudom mit jelent

de mit kell annyit szőrözni

csak lazán...akarom mondani take it easy

azt már tudjuk a 3. szemet kell felnyitni...tök mindegy mi van a betakarítással nem? ami ráadásul a keletkezés kora szerinti szimbolikus blabla

ha szerencsnék van KAL lefogdítja, ha nincs nem nyílik ki a 3. szemünk:-)))))))

mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1617
ezt értsem úgy hogy a 3. szemünk a jupiteri vihar? ha jól látom a két szememmel?
Előzmény: gb. (1609)
mindenszentek Creative Commons License 2006.06.02 0 0 1616

rugalmas memórián azt értem hog nem hajlik magunk felé a kezünk....nem felejtünk sőt találunk ki azért emlékeket, hogy pl minden sztoriban mi legyünk a legszebbek

rugalmas memória felejti a kellemetlen emlékeket

az a rugalmasság amit felvetsz nem a memóriáé az ui mindig más személyiségrész azaz ego v lelkiismeret eszköze (?)

ez esetben még aranyközépútban sem vagyok biztos, minél inkább nem engedi lelkiismeret elfelejteni a kellemetlen emlékeket annál jobb vagy betegesebb:-) mit tudom én

azt meg egyenesen "bámulatosnak" tartom amikor nem csak felejt hanem egyenesen előáll a memória vmi valójában meg nem történt emlékkel....gondolom ego v nemtom mi utijára....legalábbis interperszonális szituációban

ha ezzel az érintett személyt vki szembesíti illető megvonja vállát és kész....hát erre akár azt is mondhatjuk irigylésre méltó

mellesleg volt itt régebben gb-nek egy jó idézete arról, hogy a bölcsesség hol kezdődik...

hát először talán ott hogy nem folytatunk vitát senkivel arról hogy kinek jobb a memóriája...

egyébként szokás szerint aki kijelenti hogy övé milyen f...a annak általában fogalma nincs a kérdéskörről:-) de őket így szeretjük:-)  

Előzmény: en route (1608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!