Én is ezt szeretném, az olaszok hozták hírbe Cobtadort a Caisse-szal, és az olaszok mostanában nem sok jót írnak a spanyolokról.
Annak idején, amikor a Liberty összeomlott, és Vinokurov kitette a csapatából Saiz egykori embereit, a két legtöbbet ígérő fiatal Contador és Luis Leon Sanchez volt. Contador mellé senki nem állt oda, csak Bruyneel, a murciai mellé pedig Valverde és Echevarri. Ha Valverdét mégiscsak kikapnák az olaszok a sorból, személy szerint jobban örülnék annak, ha a Caisse megvárná, amíg Luis Leon teljesen beérik. Az a fiú olyan versenyzői és emberi kvalitásokkal rendelkezik, amik tökéletesen alkalmassá teszik a a csapatkapitányi szerepre.
Contador pedig ne felejtkezzen el róla, hogy ki adott neki szerződést akkor, amikor még a bírósági meghallgatására várt, és mindenki kerülte, mint a pestisest.
En jobb szeretnem, ha Contador maradna Buyneellel, es mindn rendben lenne, Sanya meg maradna a Caisse-szal. Nagyon kedvelem Contadort, de nem tudom valahogy elkepzelni "nalunk". :S
És hát ne feldkezzünk meg a topicgazdánkról. Ezt a topicot, ahogy még ma is látható, egy akkor 13 éves, nagyon lelkes, nagyon elszánt fiú nyitotta a kedvenc bringásának, és csapatának. Még egy év se telt el, és Vinonak "kitelt az esztendő" :-(.
Üdv a klubban! Én a liberty legelszántabb rajongója voltam, minden versenyen nekik drukkoltam, minden írást elolvastam róluk, minden nap megnéztem a honlapjukat attól kezdve, hogy Joseba 2005. jaunár 1-től odaszerződött, addig, amíg a Dagit le nem kapcsolták a pénzestáskával, és a csapat fel nem oszlott. Utána az SDV hasonló lelkesedésű rajongója voltam addig, amíg egy csendőrszakasz meg nem hívta a helyi börtönbe Riccot, és a csapat fel nem oszlott. Most a Fuji a kedvencem, de azért közel se vagyok olyan tüzes irántuk, mint az elődjükkel szemben. Igazából Matxin és a spanyolok érdekelnek, Zanini és az olaszai hidegen hagynak, az idegenlégiósokkal együtt. A kedvenc versenyzőm Gomez Marchante, de a Cervelot nem szeretem, nem is ismerem, őszinte legyek, nem is igazán érdekelnek. Kenyeret és biciklit adnak JAG-nak, ennek örülök, de nem hoznak lázba.
Két hírt én is találtam a radsporton. Armstrong mindkettő szerint hitet tett amellett, hogy mindenképp megpróbálja megmenteni a csapatot. Ő maga ugyan nem kap fizetést, a söfőrök, mechanikusok, masszőrök ebből élnek, ebből tartják el családjukat. Van egy olyan elképzelése, hogy egy pénzügyi csoportot állítanak a csapat mögé, a Livestrong alapítvány koordinálása mellett. Ezt az alapítvány szóvivője cáfolta. Amrstrong azonban reméli, hogy legalább annyi pénz össze tudnak szerdni, hogy az idei szezont befejezhessék. Mindenképp Bruyneelvel közösen képzeli el a jövőt.
A rossz hír az, hogy ami összetartozik, össze is nő. A gazzetta delo sport tudni véli, hogy Contador a Caisseben folytatja, ha az Astana feloszlik. A dolog ésszerűnek tűnik, hiszen, ha a csapat föloszlik, Contadornak nem lesz helye, ha Valverdét eltiltják, a Caissenak nem lesz csapatkapitánya. És ki tudja, talán nem is lesz rossz, ha Contador és Armstrong nyílt harcban állhat ki egymás ellen. Most már csak szponzort kell találni. Drukkolok nekik. A csapat sorsáról várhatóan május végén döntenek.
Közben Lance is megszólalt az ügyben, és azt mondja, hogy nem tud konkrétumot, de gyanítja, hogy találnak majd pénzalapot, ami kitart júniustól az év végéig. Azt is mondta, hogy talán ez az egész megoldódik, viszont volt egy érdekes mondata, ami szerint az se lehetetlen, hogy a licenszet átadni valahogy Bruyneelnek, és a szezon közepén egy új csapatot indítani. Ez viszont egy érdekes fejlemény. Még annyit hozzátett, hogy a kazahok miatt egyre frusztráltabb, mert nem válaszolnak telefonhívásokra. Illetve, hogy tudatában vannak a történteknek, és kapcsolatban vannak a csapattal, és a kazah szövetséggel.
Engem ez az új csapat elgondolkoztatott, és bár nem biztos, hogy ez lenne a legjobb ötlet, de ha mögéjük állna egy erős szponzor, akkor még működhetne is. A kérdés, hogy a csapat kazahjai mitévők lennének. Amennyiben a dolog működne, és így biztos lenne a Tour indulás, akkor úgy gondolom a csapat magja menne - beleértve Contadort is -, de a kazahokat nem tudom. Mindenesetre érdekes.
Igazából az a kérdés, hogy egyáltalán azt a 2 milliót sikerül-e első körben teljesíteni. Utána lehet minden máson gondolkodni. A Discovery szétesése után teljesen magam alatt voltam, de mégis sikerült új otthont találni. Most is azt gondolom, hogy bármennyire is reménytelen a helyzet, de Johan és a csapat ha szükség van rá, akkor biztos, hogy találnak egy új csapatot, vagy alakítanak egy újat. Ez még a jövő zenéje, de amíg nem tudjuk mi lesz az Astanaval addig szerintem kár találgatni, mert valószínűleg úgyis hibás lesz a tipp.
Látom, nem tudok derűs jövőképet festeni elétek. Nem tudok, mit mondani, mint a saját kedvenc csapatom példáját. Matxin és a spanyol armadája még mindig ott pedálozik egy pro tour csapatban, pedig tavaly július 18-án én se adtam volna a jövőjükért egy lyukas kétfillért se. Bízni kell, valahogy mindig volt, valahogy mindig lesz, nagyon remélem, hogy Johan nem adja fel.
A Vueltára a jelen csapatból nincs kapitány, Contadort, Leipheimert és Armstrongot nem érdekli (utóbbi kettő amúgy is két GT-val a lábában menne), Klöden nem elég erős, Zubeldia meg az idén valahogy elég kedvtelen. Ellenberger az, hogy Bandi idén a Tour-Vuelta párosra készül, azt jelzi, hogy valakiért dolgoznia kell Spanyolföldön is, és Vinoért szerintem szívesen is dolgozna. Hogy Armstrong hadnagyának nem ment el a Girora, az meg érthető.
Nem tudom, Lance új csapatának mennyi köze lesz a jelenlegi Astanához, de szerintem nem sok. Talán elvisz egy-két versenyzőt meg esetleg Jekimovot, de hogy Johant? Nem tudom... nem hiszem...
Pedig úgy látom, a tényállás egyszerű. A kazahok szerint Bruyneelnek Vinokurovot kellett volna megtenni vuelta kapitánynak. Bruyneel erre azt mondta, hogy nincs az a pénz. Erre a kazahok megsértődtek, és azt mondták, hogy akkor egyáltalán nincs pénz. Most aztán szétmennek, mint a rossz házasok, a kazahok és Vinokurov balra, Bruyneel és Armstrong jobbra. Remélhetőleg az a potenciál, ami ebben a csapatban van, legalább az év végéig biztosítja a csapat fennmaradását, ha mást nem a Sram, meg a Trek fenntartja a csapatot, ahogy a scott és az amereican beef is fenntartotta fél évig az SDV-t.
Nagyon a jánlom a kazahoknak, hogy Assant ne vigyék magukkal, Assan megérdemli, hogy Bruyneel boy legyen.
Az tudvalevő volt, hogy Szása a Vueltán indulni szeretne, és enne szerintem semmi akadálya, a szakaszgyőzelem se különösebben ambiciózus cél. Hogy világbajnok akar lenni, az már érdekesebb, rajta kívül vannak még egy páran így, meglássuk. :-) Ja, és a távlati tervei között szerepel egy Tour győzelem is. :-)
Viszont a lényeg. Vino úgy tudja, hogy a csapat jelen formájában hamarosan megszűnik, mivel eladják egy külföldi befektetőnek... Márpedig ha valaki jól értesült Astana ügyben hát Vinukorov biztosan.
Egyébként hamarosan Tenerifére utazik edzőtáborozni.
Nem csak te. A Discoveryt nem akartam elhinni, hogy hagyják megszűnni. Biztos voltam benne, hogy lesz aki pénzt öl bele. Hát nem volt. Az más, hogy utána az Astanaban szinte újjáalakult a csapat. Azóta nem vagyok olyan bizakodó.
Úgy értem, hogy annyi azért van benne, hogy év végéig biztosan meglegyenek valahogy. A Discoveryvel is voltak problémák - bár azt már előre lehetett tudni, hogy kiszáll - de mégis év végéig megvoltak, és szerintem ez itt sem lesz másképpen. Ha kell Lance fog előhúzni valakit a kalapból, de hogy a Tour és egyéb indulások nem lesznek veszélyben, erre szinte bármit feltennék.
Én nem tartok semmitől. Ebben a csapatban akkora potenciál van, hogy 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a pénzzel. Simán találnak valakit aki beleöl 2 milliót, és megy szépen tovább minden. Már azzal el lehet adni a csapatot, hogy a Touron indulna a 7-szeres Tour győztes, mellette pedig az új kihívó. Az sem kizárt, hogy ez csak idénre lenne meg, de bármi is lesz, a csapat magja, mint ahogy írták is, vagy itt, vagy más nevén, de biztosan meg fog maradni.
Nagyon sejtelmes, de minedeneste nem az jön ki belőle, hogy: "tojok az egészre, hazamegyek a gyönyörű feleségemhez és a gyerekeimhez, sörözöm és nézem, hogyan nő fű."