Keresés

Részletes keresés

Mocika Creative Commons License 2000.07.04 0 0 2397
ez a pogozás érdekes dolog... szerintem mar mindannyian vettunk reszt benne:)) persze nem mindegy milyen vehemenciaval veti bele magat az ember. tenyleg kellemetlen, amikor szeretned minel kozelebbrol latni a szinpadot esetleg fenykepezni, de keptelenseg megmaradni az elso sorokban serules nelkul:((. a tobbiek pedig nem biztos, hogy kellemes emlekkel mennek haza, persze ez oket nem erdekli, mert epp kemenyek voltak... valoban, neha meg lehet maradni mellettuk, de inkabb az a jellemzo, hogy a normalis ember hatrebb megy. kiadsz egy halom penzt a jegyre, latni-hallani-elvezni szeretned a koncertet es nem zuzodasokkal haza menni. /persze nem mindenki gondolja igy:))/
a pogot is lehet normalisan csinalni, a nagyon elvadulasnak meg nincs ertelme es nem latom, hogy koze lenne a zenehez. legszivesebben kiraknam az ilyen embereket a puszta kozepere, aztan ott ugraljon ahogy akar:))
de a legrosszabb amikor egy kis klubban jon rajuk a tornazhatnek es nemegyszer a berendezes esik aldozatul. nem a szekekre/asztalokra gondolok. de amikor mar a hangfalakat fenyegeti a borulas, az szerintem eleg gazos.
Előzmény: Zombie (2396)
Zombie Creative Commons License 2000.07.04 0 0 2396
Nem igazan ertelek en teged...
OK koncertek nagy reszen nem kell a pogo (szepen is nezne ki egy prog.metal koncerten), jo az ha az emberek magukban headbangelnek leggitaroznak miegymas. Ha koncertekre jarsz tudhatnad a berendezkest amugyis... elso sor tamasztja a palankot, utana a pogozok jonnek, utana allnak a normal headbangerek bekesen (amugy magukban mozogva) es hatul vannak az alldogalosok akik "a zene kedveert jottek ki". Szerintem mindenkinek SZIVE JOGA eldonteni hova all... ha nem tetszik hogy elol pogoznak ne menj elore!

Amugy nem vagyok a pogo mellett, eletemben 1x volt hogy benn voltam a turasban ugy igazan (Corpse Gallery turne), de LEHET ugy szorakozni jol hogy kozben elol pogoznak. En mindig kicsit hatrebb allok... es meg sose volt hogy rugdostak utottek volna.

Előzmény: patek 61895 (2382)
Fafara Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2395
felkerült egy halom régi/új kritika ide: SHOCK!
lehet böngészni
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2394
mé',hova jársz?
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2393
Nem tudom így pontosan megmondani... fene se tudja, mikor végzek a suliban. Mocsok bürokraták azok is...:-)
Előzmény: patek 61895 (2392)
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2392
mi az a délután?Hánykor?Hol?...???....??????
Vagy hagyjuk máskorra a talit,Királ?
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2391
Holnap mikor? Szerintem délután...:-)
délelőtt mocskos adminisztráció vár rám a suliban, sajnos.
Előzmény: patek 61895 (2390)
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2390
holnap mikor???
..nem ismerem a Sheltert,de a hc az az agressziót ellenzi,nem??
..van otthon néhány hc-s haverom,de ők is tök nyugodtak.....semmi balhé.
....szóval mikor?...mer' nem biztos,hogy egész nap ráérek......a rajongók hada,istenem!
Na milyen vót?
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2389
Miért, a Shelter tagjai is khrisnások, mégis hácéznak, nem? :-)
Pesten meg holnap leszek asszem, Earth Crisisen... rajongók nyugodtan jöjjenek oda aláírást kérni...:-)))
Előzmény: patek 61895 (2388)
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2388
azok nem olyan hülyék.....
szerintem nem is isznak,míg a keménypogókör teki van tufarészegekkel......sajnos.
El kell távolítani az ilyen rendbontókat a rendezvények területéről.....mintha ilyesmit olvastam volna a SR2000 műsorfüzetben.....is.

Vinnie,mikor jössz Pöstre?????...dumálhatnánk.....
...most sajna nem vagyok levrendszerem közelében,ebben a rohadt koliban még azt is letiltották......választ sürgősen!!!!
IDE!!!!!!!!!!!

....jaj!
Ma vótam a Medgyesi Hangszerbótba......vannak árak!
Kaptam egy Craftsman meg egy Fernandes katalógust....szépek,meg minden....de nekem agresszív gityó köll!!!!!!!!!!!Cápafog RULEZ!!!!!!
A Kustom erősítő milyen???......egy 10 wattos kerül 26-ba,ha jól emlékszem.....
BOCS AZ OFFÉ'!!!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2387
És ha shaolin pap? :-)
Előzmény: patek 61895 (2385)
atus69 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2386
Stabbing Westward?? YESSSSS!!!!! Kettes +harmas lemez nagy isten!! De Bob Rock??? Hmmm...

Tenyleg, SOWHAT, teljesen igazad van, Supertzar legyen mar a kovetkezo lemeznel interju.

Előzmény: SOWHAT (2373)
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2385
Figyelj,más megoldás nem jut az eszembe...."megoldás".??.....
De ha valaki előttem csinálja a feszkót mondjuk a MARDUK/IMMORTAL/BORKNAGAR alatt,annak nem sok jövőt jósolok!......má' annyira kemény vagyok....
Én azé' nem fogok hátrébb menni,hogy más nyugodtan rugdosódjon...én meg ne lássak semmit....
Én is marhára öregurasan szoktam a koncertetken viselkedni,de nem vagyok hajlandó lemaradni semmiről.....csak néha akasztom egy kis időre kedvenc léggitárom a nyakamba-utoljára a CANNIBAL CORPSE-on szombaton-,de agbból még sosem volt gond....
...bár ha a randarílozó huligán olyan kötésű,mint itt a topicon Legion,akkor talán megússza a dolgot......hova lett az iménti keménység,Zoli fiam??????
Espé Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2384
Huhh, tényleg, ez az egy jó benne! A pogózókat megrendszabályozni. Kinézed magadnak az egyiket, megvárod, amíg a közeledbe sodródik, és akkor PUFF, oda a bordái közé. És még azt se tudja, ki volt... ehehehehe...
Előzmény: patek 61895 (2382)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2383
Nemröhög!:-))
Előzmény: Espé (2381)
patek 61895 Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2382
na akkor má' én is hozzászólnék a pogótémáho':...valamikor réges-régen,amikor még a szigetre is kimentem-igaz,csak egyszer az életben-eltévedtem egy kispálkoncira,a nagyszinpadon játszottak....én meg olyan részeg vótam,hogy állni alig bírtam...a haverjaimmal beálltunk középre....hiba vót!Voltak kb. 5000-ren....400 fok meleg....és a tömeg beindult.....csak sodródtunk a tömeggel,a lábam nem érte a földet,pedig igencsak tekintélyes súllyal bírok.....métereket sodródtunk az "árral",és hihetetlen nyomás nehezedett rám(is)....azt hittem,itt a vég!Aztán valahogy megűbereltem magam és átgázoltam a pogózó magon.....nem vót könnyű,annyi szent!Ez vót életem utolsó kispálkoncija.....meg ittas koncertje is.Szerencsétlen haverom a földre került,alig bírtuk felráncigálni...ha ott marad neki sanyi!Ekkor döbbentünk rá,hogy ez nem nekünk való....
Szóval FASZSÁGNAK tartoma pogót,mer' nemcsak engem zavar a koncert közben,annyi biztos....mé' nem lehet KULTURÁLTAN szórakozni????Vannak még mások is rajtunk kívül a nézőtéren!!!!!
...pölö a VOIVOD/THERION-on is zavart a nyomuló tömeg,de egy-két jól irányzott ütés-rúgáskombó megteszi a hatását....sajnos ilyen módszerekhez kell folyamodnom.De a bécsi NO MERCY-n is keményen küzdöttem az őrjöngőkkel,miközben az egyik kezemben a fényképező vót......szóval helytelen ez a fajta "magatartás".
Remélem az SR2000-en nem lesz hasonló probléma,mer' ha igen,akkor megint szét kell rúgnom egy-két segget!!!!!
...má'megin' milyen erősnek képzelem magam...hahahahhasashashahsahshashassshhh!!!!!
Espé Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2381
:)))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (2380)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2380
Hát viszek magammal hokedlit, te bráner.
Előzmény: Espé (2379)
Espé Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2379
De hogy látsz a hátsó sorokból? :)

A Trafó úgy jó, ahogy van.

Előzmény: Törölt nick (2378)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2378
Nemtom, darálót én se szeretem valahogy, volt már úgy, hogy egy negyvenhatos Martens pontos lenyomatát viseltem a pofámon napokig, meg ilyenek... Általában ez a keményfiús szindróma, ami marhán nem tetszik: hogy fú, odamegyek, osztán lepogózok mindenkit, meg lábbal előre stagediving... Mostanában már, öreg fejjel, hátrébb szoktam álldogállni, karbafont kézzel, és szigorúan nézek.:-)
Arra azért kíváncsi leszek, hogy az EXCX koncerten milyen szintű nyomulás lesz... lehet, szétcincálják a Trafó... nem baj, úgyis renoválás lesz ott a nyáron...:-)))

SOWHAT Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2377
Metalboxot nézni jó ! Ugyanis olyan ritka gyöngyszemekkel találkozhat az ember mint a Gravedigger in the dark of the sunja vagy milye ?! full extrás: férfi kórús, mitologiai páncélos lovak, kardozás, véres csata jenetek, minden volt :)) Ez a GD. még a megrögzött szerepjátokos metálosoknál is gáz nem ? Nem tom vihel lehet ezt még überelni még az új Tankard lemezhez készült klipbe bízom :)
Fafara Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2376
hat ja, ELORE tortetni eleg jol tudok, sulyomat es termetemet meghazudtolva lokdosok felre mindenkit aki utamba all :)) a cel erdekeben demoni ero szall meg vagy mi :))
Előzmény: wice (2375)
wice Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2375
hehh, ne beszelj, mikor mentel elore fotozni a theriont, probaltam nagy lovagiasan felrelokdosni a fiatalkoru dohanyzo tahokat az utbol, aztan, mikor epp egy megoldhatatlannak latszo helyzet megoldasan toprengtem, jelesul: hogyan taszitsak felre egy nalam ket fejjel magasabb, szazotven kilos szumobirkozot, egyszercsak latom, h mar a hangfalakon csucsulsz... jo, monnyuk a visszautat nem lattam, mert keptelen voltam vegigallni a therion benazasait, biztos az nehezebb volt.
a daralo meg teljesen jo, pont az volt az erdekes benne, h _mindig_ akadt vki, aki felsegitett. igazan sulyos dolgokat inkabb koncert elott lattam, asszem body count volt v paradise lost talan, a vorosmarty muvhaz lepcsojet lejtosre es csuszosra fagyta a ho, es persze mindenki a lepcson allt, vagy haromszaz ember, aztan egyszercsak vki font megcsuszott, es az elottem allok szepen mind ramestek, a tomeg osszecsukodott felettem, es mar szinte lattam a masnapi szalagcimeket, kozben azert uvoltottem, segitsetek, bazmeg, es vki telleg jott, es segitett, kirangatott az emberek alol, mondtam neki, a sapkam lent maradt, de azert mar nem ment vissza, udvariatlan alak.
Előzmény: Fafara (2370)
Espé Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2374
Az a legrosszabb, hogyha "elesni nincs hely". Ez egyfajta dominó-effektus, mert ha viszont egyszer zakó van, akkor több száz ember dől el egyszerre. És abból már lehet tömegkatasztrófa.
A vizepalackos esetet már én is tapasztaltam más koncertekről, az valóban nagyon rendes dolog.
Előzmény: Chaosmönger (2371)
SOWHAT Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2373
A következö Stabbing westward lemeznek Bob Rock lesz a producere, érdekes, csak jó dolog sülhet ki ebböl.Europában nem túl ismertek, majd a következö lemezzel a Hammerbe is bekerülnek majd mint trendy zenekar:)
SOWHAT Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2372
Roskildén megint az lehetett mint Doningtonnál: lejtös a talaj+sár és egymásra csúszott a tömeg. Viva2ön szokott lenni több müsoros beszámoló Roskildéröl, most is lesz biztos.

2 veszély lehet : ha tömeg van,ha nincs tömeg csak a keményfiuk szétrugják+ütik egymást.

Előzmény: supertzar (2368)
Chaosmönger Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2371
Az első magyarországi Metallican (előzenekar Pokolgép jegy kb. 320 Ft hehe), mikor kezdett a banda a tömeg összetömörödött de úgy, hogy levegőt sem lehetett kapni, a lábam nem érte a talajt és 5-6 méteres amplitúdóval sodródtunk a környéken állókkal erre-arra. Na akkor halálfélelmem volt. Mondjuk utólag belegondolva elesni nem volt hely, de ha valaki lekerült volna annak annyi.
Ellenpélda, egyik legkellemesebb meglepetésem, valamelyik Monsters Of Rock koncert, iszonyú hőség, mindenki szomjas mint az állat. A biztonsági emberek elöl a korlát mögül elkezdtek vizet osztogatni műanyag pohárban. Ha valaki már ivott akkor a következőt adta hátra. Kézről-kézre jártak a műanyag poharak én kb 20 méterre voltam a szinpadtól de nekem is jutott víz. Lehet, hogy leírva nem jön át de akkor az ott vhogy jó érzés volt már-már közösség formálódott.
Fafara Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2370
en sem lelkesedtem soha a daraloert, nagy marhasag, ezert kar koncertre menni... ugralni barhol lehet.. na mindegy
meg a kilencvenes evek elejen egy moby dick koncerten vhogy besodrodtam a tomegbe, es csak nehany kedves embernek koszonhettem, hogy nem tapostak el, vki mindig felhuzott a foldrol...
meg a mostani therionon sem volt piskota az elso sorbol hatramenni...
Espé Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2369
Bameg, én általában nem szoktam bemenni a darálóba, sőt. Viszont a Strato koncerten reménykedtem, hátha az első sorokból tudom nézni az egészet, de a vége az lett, hogy a kezemet nem bírtam felemelni, olyan nyomor volt. Ott is volt egy párszor, hogy a tömeg elkezdett veszélyesen hullámzani, és szvsz nem sok hiányzott, hogy borulás legyen a vége.
Bár azért ez más eset, mert pogó itt nem volt (akkora). Bár szerintem Pearl Jam-en sem lehetett túl nagy, és mégis...
Hallottam egy sztorit, miszerint egy külföldi Cradle of Filth koncerten egy fazon neki állt az első sorokban úgy pogózni, hogy rúgdosott a bakancsával, a könyökével meg döntögette le a körülötte állókat. Mikor Dani észrevette, ennyit mondott a mikrofonba: "You know what you have to do!", és a fazont nem a biztonságiak, hanem a tömeg úgy kib***ta a teremből, hogy a lába nem érte a földet.
Egyébként már egy korábbi hozzászólásban elmondtam a véleményemet a pogóról, szerintem az emberiség legfaszabb (nem legfaszább) találmánya.
A WDR topikban egyébként van egy jó leírás egy szemtanútól, olvassátok el.
supertzar Creative Commons License 2000.07.03 0 0 2368
Sowhat-nak: Azért a Roskilde tragédia elég szomorú válasz a kérdésedre, még ha eredetileg nem is erre gondoltál. Úgy látszik, még mindig lehet veszélyes egy rockbuli. Ha nagyon sok ember kis helyre összezsúfolódik, az szerintem mindig elég veszélyes tud lenni. Szerintem a Maiden daráló most sem volt egy nyugdíjaspihenő.
A színpad előtti elkerített, redukált nézőszámú dühöngő ugyan nem ideális a kívülrekedtek számára, de csökkenti a veszélyt. Volt ilyen Roskildén?

Volt már egyébként valaki igazán súlyos helyzetben koncerten? Hol, merre?
Tömeg közepén, durva lökdösődésben?
Olyankor nem is lehet mit csinálni, csak bízni, hogy valahogy megússza az ember, nem?

Előzmény: SOWHAT (2348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!