Nem tudom ti ismeritek e a Lujza csúfnévre halgató,traktor után kapcsolható rakodó gépet?? Valami UNHZ a neve,ha igaz. Nálunk az istálló trágyát rakták vele a pótkocsira,amikor magán gazdálkodóktól még megvette a TSZ,a földjeit trágyázni.
Na egy hozzászólásom elúszott... Jó reggelt egyébként! Szóval, nem ilyenre gondoltam, hanem egy egyszerű ki kéziszerszám amiről beszélek, két végén horgos véggel. Rá kell lökni a rönkre és tökéletesen megfogja. Majd érdeklődök még. Most iskola...
No de ez egy markolókanál...a rönkfogó olló úgy tudom, hogy ollós vonszolón van. Olyan mint egy csörlős vonszoló, csak egy kegyetlen méretű ilyesmi van a végére szerelve. Vonszolás esetén iszonyú erők hatnak a bekötési ponton, ezért több ez az alkatrész, mint a darura szerelhető markolókanál. Azon főként függőleges irányú erők hatnak( a szorítóirányúak megegyeznek), emez viszont vonszoló feladatra van. De sose piszkált a dolog, mert elérhetetlennek éreztem.
Szia legkisebb! Nincs jó hírem : én még nem is láttam ilyet. Szerintem ha építesz magadnak, akkor öt év nyüstölés, hibajavítás, áttervezés, újjáépítés után lesz egy megbízható ronda orosz stílusú szerszámod, amire felnéz minden bolti cucc gazdija.
Üdv Endrebácsi, és mindenki más! Egyre kevesebb időm van mindenre...:D Motorom azóta is áll, amíg nem jutok szabad esztergapadhoz... Addig viszont simson. Az lenne a kérdésem, így nagy erdész-fakitermelőhöz, hogy rönkfogó ollót (vagy kampót) hol lehetne beszerezni az országban és milyen áron, mert külföldit láttam, aranyárban?! Köszönöm!
Jójó, tegnap találtam a lomtalanítós vasládában. Megmentettem. Volt benne huszonöt kiló egyéb "haszonvas" - azt is.... Még dugattyúgyíűrűket vadászok ugyanonnan, aztán nekem is lesz dicsekednivalóm...
Télen én is feltöltöttem fagyállóval a hűtő rendszert, 3 nap múlva a felét elengedte! (Pedig mind a 2 leeresztő csapot újra cseréltem) Mérgemben kiengedtem a többit is a földre. Soha többet nem teszek bele fagyállót,marad a jól bevált meleg vizes feltöltéses móka ! :-) A nehéz kormánynak több oka is lehet....2 vagy 3....:-)))