Mindeközben elővették a főbűnöst oroszországot is:
Amir Weitmann:
„be fogjuk fejezni ezt a háborút, győzni fogunk, mert mi vagyunk az erősebbek. (...) Oroszország meg fog fizetni. (...) Oroszország Izrael ellenségeit támogatja. Nácikat támogat, akik népirtást akarnak elkövetni ellenünk, és Oroszország meg fogja fizetni ennek az árát. (...) Nem felejtjük el, amit tesznek, gondoskodunk arról, hogy Ukrajna nyerjen”.
Mi sem annyira örülnénk egymillió palesztinnek, hidd el. Még kevésbé, mint Egyiptom.
És akkor most már nem baj, hogy a szegény palesztinoknak el kell hagyniuk az "ősi földjeiket"? Eddig ez volt a baj, egyesek szerint (nem, nem te voltál, tudom). Most már simán jöhetnének Európába is akár?
( Felelősségem teljes tudatában, ez úton is kijelentem, mint már sok alkalommal, hogy Izraelt galád és felháborító terrortámadás érte 2023. október 7-én. )
"Még mindig nem láttam forrást a civilek korlátlan védelméről"
Feltehetően ez már magad problémájából adódhat, ui. már több megközelítésben be volt ez itt mutatva. Persze ha végsőként arra gondolnál, hogy akkor is megvédenél valamilyen civileket, ha azok egyébként nem szorulnak védelemre, akkor ismét az említett probléma áll fönn. :P
Ha ellenséges csapatok és civilek össze vannak keveredve, a civilek jelenléte nem feltétlenül akadályozhat meg egy támadást, de a támadónak kisérletet kell tenni, hogy a civileket kímélje. Civil célpontok, civil létesítmények csak akkor támadhatóak, ha az ellenség azokat fedezékként használja v. onnan indítja támadásait, vagy ha azok lényegesek az ellenség katonai infrastruktúrája szempontjából.
Az infrastruktúra megsemmisítése után következhet a bevonulás Gázába – közölte az izraeli védelmi miniszter. Yoav Gallant kifejtette, hogy a rakétacsapásokkal felőrlik az infrastruktúrát, majd a hadsereg bevonulásával felszámolják a Hamász megmaradt egységeit. A háború harmadik szakaszáról a miniszter úgy nyilatkozott, hogy végső megoldást jelent majd Gáza és Izrael helyzetére.
Ez jó ötlet:
A nyugati államok már győzködik Egyiptomot, hogy engedje be a menekülteket, azonban Kairó számára megoldhatatlan teher lenne ennyi ember elhelyezése. Egyiptomi tisztviselők már jelezték, hogy egymillió palesztin menekültet fognak tovább küldeni Európába, ha a nyugat nem hagy fel a zaklatásukkal.
"Egy égő rakétaroncs úgy csapódik be, hogy több autóra kiterjedő tüzet okoz?"
Igen. Egy néhány másodperccel azelőtt indított, hajtóanyaggal megtöltött égő rakéta roncs úgy zuhan le.
Nagyon szeretnél valamit kihozni a hozzászólásból, pedig én csak részben saját tapasztalatra, részben egy Izraellel kevésbé szimpatizáló oldal cikkére hivatkoztam.
Ha nem tudod akkor miről beszélsz? Az alagutak kijáratai lakóépületek fölszintjén van. A korábbi háborúknál láttam olyan képet ahol gyerekszobában volt a kijárat.
Nyilván a lerobbantott épületekbe volt valami. Akár alagút kijárat is lehetséges
Szerintem ez még csak az előkészítés, házsorok tűnnek el hagyományos bombákkal, talán arra vezetnek az alagutak.
Az így "megtisztított" területen vetik majd be az alagutak ellen a megerősített föld alatti bunkereket romboló bombákat.
( Felelősségem teljes tudatában, ez úton is kijelentem, mint már sok alkalommal, hogy Izraelt galád és felháborító terrortámadás érte 2023. október 7-én. )
"A nagy tüzet valószínűleg egy égő rakéta roncs becsapódása okozta."
Wow! Egy égő rakétaroncs úgy csapódik be, hogy több autóra kiterjedő tüzet okoz? Na de ha így is volt, nem lehetett felrobbanást okozó rakéta. Így aztán hol vannak a roncsrakéta roncsai? Mennyi is volt, lehetett, emiatt az áldozat? Hol vannak az oltás következtében az oltóanyaggal bevont áldozatok, amelyek a tűzben sérültek?
"Az Al Jazeera legújabb változata szerint a rakéta azért zuhant le mert az izraeli légvédelem lelőtte."
Értjük, vagyis még mindig Izrael lenne a hibás. De miért is lőne le egy általa kilőtt rakétát? Ha viszont a Hamasz lőtte ki, hát védekezésül miért ne lőhette volna ki. Ebben az esetben azonban végképp a hamasz hibáztatható, hiszen rakéta Izraelre irányult, s nem a korházra.
A kórház udvara úgy néz ki mint ahol nagy tűz volt. Ebben a tűzben kiégtek a személyautók, az üzemanyag tartályok robbantak. A nagy tüzet valószínűleg egy égő rakéta roncs becsapódása okozta.
A parkolóban és a mellette lévő füves területen több száz menekült zsúfolódott össze.
Az Al Jazeera legújabb változata szerint a rakéta azért zuhant le mert az izraeli légvédelem lelőtte.
A Hamász október 7-i meglepetésszerű támadását végrehajtó terroristáiról kiderült, hogy egy részük captagon, azaz szintetikus amfetamin hatása alatt állt.
A captagon, más néven „a szegények kokainja”, lehetővé tette a terroristák számára, hogy higgadtak maradjanak és közönyösen hajtsák végre a brutális tetteiket. Ezzel egyidejűleg huzamosabb ideig éberen tartotta őket, és elnyomta az étvágyukat.
A captagon 2015-ben vált ismertté, amikor kiderült, hogy az ISIS harcosai a félelem ellen használják, mielőtt terrorista műveleteket hajtanának végre. Ahogy az ISIS-hez hasonló terrorista szervezetek befolyása csökkent, Libanon és Szíria átvette a gyeplőt, és megkezdte ezen kábítószer nagyszabású gyártását és terjesztését.
Robert C. Castel elmondta az izraeli bombák úgy működnek, hogy befúródnak a földbe majd az időzitő felrobbantja. Ezek nagy krátereket hagynak maguk után.
Az alagutak rombolására vetik be őket.
Ellenséges csoportosítása nem jellemző a terroristákra tehát nem valószínű ilyen bomba.
A Hamasz vajon miért nem mutatja be a bomba egy darabját? Minden spekulációnak véget lehetne vetni.
Ez tök úgy néz ki, mint egy Himars csapás, amikor a rakéta 5m-rel a cél felett robban. A parkoló közepén ott az epicentrum. A sok kocsiból ítélve hamasz gyűlekezőnek is nézhették fentről, azért volt a parkoló a cél.
Igaz. Ha az érdekük kívánja akkor nemzetközi jogért kiáltanak.
Hadifogoly státuszhoz feltételei:
1. Fegyvereket nyíltan kell viselni.
2. Szervezett alakulatok részei voltak-e, amelyek parancsnokai felelősséget vállatak alárendeltjeik tetteiért. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek volt katonakönyve, rendfokozata és dossziéja a HM-ben. Csak azt, hogy valamennyire fegyelmezett csapatokban harcoltak és volt valaki, aki valamilyen normakontrollt gyakorolt az emberek harctéri magatartása fölött.
3. Viseltek-e egyenruhát v. valamilyen távolról felismerhető közös jelzést.
4. Tevékenységüket a hadviselés szabályai szerint folytatták-e.
Irreguláris haderő. Jellemzői:
- állandó külső jelvényt viselnek
- fegyvereiket nyíltan hordják (ez a kettő már elég tömeges felkelés esetén)
- felelős vezetőjük van
- kötelesek betartani a hadviselés szabályait
Végül 1977-ben úgy határozták meg a fogalmat, hogy elegendő felelős parancsnokság alatt állniuk, és a fegyverét nyíltan viselniük katonai összecsapás során, valamint a támadást megelőző felfejlődés során.
Egyszóval a Hamaszosok a helyszínen felkoncolhatók.
Palesztinok rendszeresen azt csinálják, hogy ha valamelyiket lelövik annak elveszik a fegyverét ezzel automatikusan civil áldozat lesz.
Amerikaiak ezt megtapasztalták Irakban és Afganisztánban is.
Nem láttam rá cáfolatot. Viszont pár magas rangú Hamász-vezető már belekerült a szórásba, a kisebbekről nem is beszélve, úgyhogy az IDF tudja, mit csinál.