Egészen szánalmas ez a hiszti amit leművelsz az u23-as szabály miatt. Mintha tényleg csak rátok vonatkozna. De ugyan ilyen alapon akkor mi is hisztizhetnénk az egy magyar mindíg a pályán szabály miatt!! Ami speciál az egész szezonra vonatkozik, és emiatt a legjobb játékosainkat sosem játszhathatjuk együtt. Nem gondolod hogy ez picit jobban hátráltat minket mint titeket az u23-as szabály?? Mert hogy ez még élni fog a bajnokság legfontosabb periódusában is!!! Ellenben az u23-as ...... Egyébként meg nettó faszság amit írtál hogy nem azok a játékosok játszanak akiket az edző választott. Mert ki a faszom választotta Doktort meg Kovácsot ,ha nem Okorn??? Sőt a nyáron még azt is hangoztatta hogy ezekre a játékosokra nem csak az u23-as szabály miatt számít! Hát ehhez képest.... Mindenesetre nekem vendégem egy sörre a szlovén, ha két hiányzó mellett ma sem játszatja őket a 2. félidőben.
Akkor miért nem hozott olyan játekosokat, az első félidőbe meg felrak amatőr szerződéses u18-asokat. Így meglett volna a csapat BL-re is. Rájátszásban meg amúgy se kell játszaniuk.
Van jelenleg 4 legiosunk, 4 magyar válogatott és a fiatalok kötelezően. Ugye utóbbiaknak kötelező 20 percet minimum pályán tölteni, ha ezt tavalyra nézem, akkor egy BL-Ben jól teljesítő légiós és magyar játékos ideje, akik letettek valamit az asztalra. De legfőképpen az edző velük akaRt dolgozni mert ő választotta ki őket. Jelenleg nálunk melyik fiatal érdemelne meg ezt a lehetőséget ? Vagy bárki, hogy a Falcoban kötelezően a pályán legyen 20 percet?
Ezert nevetséges ez a szabály és teljesen érthető GaspeR hozzaállása.
--Az az edző aki 8 jàtékossal akart lejàtszani egy bajnoksàgot ès egy Bl csoportkört , elnézèst az nem èrt a kosàrlabdàhoz.
-Kovács Benedek is egy tehetsèges, nemzetközi tapasztalokkal rendelkező játèkoskènt lett bemutatva. A nyári beharangozòban még kulcskérdés volt a fiatal, tehetsèges jàtèkosok beépìtèse.
Tavaly annyi is volt, mivel nem kellett alkalmazkodni ehhez a szabályhoz. Mivel alkalmazkodni kellett, ezért máshogy kellett építeni a keretet. A 3 fiatal egy legios pénzét viszi el, ez a különbség. Nem normális dolog ilyen szabályt kitalálni, maradjunk ennyiben.
Egyrészt már nem vagytok BL résztvevők. Másrészt ez akkor lenne helytálló , ha 10 fős lenne a felnőtt rooster. De Okorn akkor sem cseréli be a fiatalokat ha csak 6 felnőtt van a keretben.
Európában még azért nincs ilyen szabály, mert ott 22 éves játékos már nem fiatal tehetség , hanem felnőtt játékos :)
De értem! Több meccset játszott a Falco, többet is utazott. Két naponta játszanak, mint a szurkolótársad írja????. A több az +4 nemzetközi, ha jól látom, + a válogatott. Ha megnézed, írtam, hogy idén nincs nagy különbség. (2021). Nem a fáradságból adódnak a dolgok, mert ott több volt a meccs, de több meccset kihagyott egy-egy játékos
Az csak nekem tűnt fel, hogy mki azt mondja mekkora brand vagyunk, meg hűdekomolyszakmaimunkafolyik.... Közben meg sérült embert kell átöltöztetni, hogy meglegyen a minimálisan kötelező 10 fő. Ez kb Berény szint. Könyörgöm akkor vigyünk el egy ifistát, de ne égessük magunkat. Sokszor leirtam nekem ez a csapat nem nyerő típusú. Minimális esélyét látom akár 1 aranynak is. Persze bízom reménykedem és nagyon szurkolok. De nem haragszom meg ha meggyőztök az ellenkezőjéről.... FALCO!
Azt a különbséget viszont azért gondolom érzékeled, hogy amíg az Olaj az egész nemzetközi szereplését letudhatta 6 nap alatt, addig a Falco-nak el kellett utazni az összes ellenfeléhez (valakihez 2-szer is) és eleve kétszer annyi nemzetközi meccset játszottak, amik miatt karanténba is kerültek.
Az a gond, hogy Okorn csak azért jatszatja a fiatalokat, mert muszáj, amúgy ő nem számol velük és ez egy BL résztvevő csapatnál teljesen normális. Egyik játékos sem azért kerül a kezdobe és játszanak 20 percet, mert kiérdemelték Gasper bizalmat és jobbak, mint egy légiós vagy a magyarjaink, hanem mert kötelező a pályán tartani őket.
Tudom, hogy erre lehet azt mondani, akkor Ment volna el Gasper, ha ez nem tetszik neki, de ez nem így működik. Mondjon nekem valaki Európából olyan bajnokságot, ahol kötelező játszatni egy 23 év alatti játékost egy felidon keresztül ? Ez nem így működik.
Csak pontosan. Két naponta meccs. Ez tényleg komoly. Ilyen az NBA-ben sincs. Sok meccset játszott a Falco, sokat a többiek is. Kemény ez mindenkinek.
Falco: Idén 14 meccs. +4 négy válogatott. Ezen, ki több ki kevesebb meccset játszott. (Talán Perl és Keller 4 meccs)
Szolnok: Idén 14 meccs.
Ha megnéznénk lebontva, idén a Falco játékosok annyi meccsen léptek pályára, mint az Olajosok.
Vannak különbségek. Szolnokon nem rontották el a légiós választást, nem cserélnek az edző feje fölött, tehát nem kellett cserélni, nem kellett senkit beépíteni. ( most az ötödiket)
Szolnokon a fiatalok, a második félidőben is a pályára kerülnek nem a 4 légiós nyomja végig, tehát pihenhetnek a többiek.
Mindig hátrányként emlegetitek ezt a fiatal szabályt, aztán jobbak vagytok a második félidőben mint az elsőben (pl Debrecenben is így volt ez). Szerintem az nagyobb gond, hogy Okorn mereven ragaszkodik ahhoz , hogy a második félidőben nem teszi fel sem Kovács Bencét, sem Doktort, inkább egy szűk rotációt használ.
Ott a pont! Éljük túl (szó szerint) ezt a pár hetet és utána kupa+rájátszás. Ezek az apróbb sérülések pedig minden csapatot sújtani fognak, ennyire erőltetett menet egyik sportoló életében sem volt még, hogy 3 naponta meccseket játszanak heteken keresztül.
Okorn annyit mond mindig, hogy vannak gondjaink, amikkel együtt kell élni, nem foglalkozunk vele, talán majd visszaadja a sors
Nem tudhatunk rengeteg dolgot, amit teljesen jogosan nem hoztak nyilvánosságra. Szili családi tragédiája is itt derült ki a csapat/Szili láthatóan nem akart erről kommunikációt. Simán lehet, hogy a légiósaink vesztettek el családtagokat ebben a szarban, nézzük meg historikusan az idei szezont és látjuk, hogy november óta csak szopunk.
Elmentünk Novgorodba ott beszopattak minket, hazajöttünk covidos lett a fél csapat, utána jött Milosevics sérülése, lettünk kontaktok is megint kimarad egy rész, kiesett Milo jött Barac akit be kellene építeni és Keller, majd megsérül Anderson, amikor más csapatok még jobban összeszoktak és pihentek mi nem edzettünk teljes csapattal 2 napot sem, majd jön Bruinsma sérülése és Szili tragédiája, ezen kívül kétszer elmentünk Novgorodba és két naponta meccseket játszunk kb, edzeni nem lehet szinte semmit. Láthatóan egy hosszabb távú célt néz Okorn, hiszen Bruinsmát ha nagyon akarja biztosan játszathatta volna szombaton is, de inkább nem kockáztattak vele.
Körbeutaztuk Európát és nekünk van a legkevesebb lejátszott meccsünk, amivel utolérjük március végére a többi csapatot, ahonnan együtt indulunk mindenkivel.
Én valahogy jobban hiszek Báder Marcinak, aki elmondta sokszor, hogy lesznek botlások szépen nekünk, de a végén kijön a nemzetközi kupa. Nem hiszem, hogy egy olyan csapat, aki nem vall szégyent Zaragozában, Novgorodban, annak attól kell tartania, hogy ne adj Isten 3 meccsből 1-1-t ne tudna nyerni Szolnokon vagy Debrecenben.
Okorn nyilatkozataival kapcsolatban azért van fenntartásom. Az angolja finom szólva sem tökéletes, ebből volt is félrefordítás, amikor már pénzügyi gondokról beszéltek páran a fórumon, közben meg kiderült, hogy a játékvezetésre gondolt.
Rendben legyen így bár ebben a ledarálunk mindenkitben én sajnos kételkedek!
..de félre ne értsen senki 30 éve a Falconak szurkolók és amíg élek ezt fogom tenni ,úgy mint a Halival is teszem!
Szóval szerintem ahogy itt egyébként mindenki nagyon örülnék,ha végre kupát nyernénk és újra bajnokok lennénk!!
Viszont azért az ,hogy 1-2 ember hiányzik az nem a Szolnok akkori esete,mert ott ha jól emlékszem 4 vagy 5 ember eset ki a végére különböző okok miatt és ott egész szezonra szólt.
Szerintem ,ha meg valaki fáradt akkor érdemes lenne legalább pár percre a fiatalokat is alkalmazni..legfőképoen Kovács Benedekre gondolok,aki tegnap is kiváló 6 percet produkált utána meg nézhette a 22 pontos félidei vereségünket a padról..
Mondom legyen igazad,de szerintem nem olyan kiemelkedő a keretünk (főleg légiósok tekintetében),mit itt sokan gondolják,hogy mennyire a mezőny fölé nővünk.
Amikor az első vereségünk jött Sopronban én mondtam,hogy gázos lesz az első hely..sokan lehurrogtak és mi lett..már a második hely is necces..