AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Hallotta már valaki HeavyDevy új megmozdulását, a Physicist-et? Nagyon kegyetlen az album.
A hivatalos oldalon a következő áll:
"Physicist is the latest in a growing line of quality albums from Devin Townsend, which this time explores the more functional and geometric side of life and his personality. Proving to combine the amazing catchy tunes of infinity with the mayhem of SYL, physicist delivers with delibrate intent."
Mondanom sem kell, Gene Hoglan bácsi nyomta fel a dobokat. A Death című szám dobtémáit ő írta, meg lehet hallgatni, akkora grind, mint a ház.
Az egész már első hallgatásra is zseniális.
Megkésve bár...
COC-val kapcsolatban. Az info jó volt, a szám lejött, a hatás elmaradt. Brühü Azér' remélem az albumon lesz egypár súlyozósabb téma is.
Az EKTOMORF: KALYI JAG szerepelt a német Hammer hangpróbáján, és az elokelo 24. helyet szerezte meg (asszem 25-bol). Mondjuk, én nem sokat adok ezeknek a fasziknak a véleményére, az új HYPOCRISY 22. lett náluk.
Ja, és Bécsben láttam a Virgin Megastore-ban a Kalyi Jag-ot, pitiáner 280 schillingért (a többi CD 200-250 volt). Kiváncsi lennék, mennyi fogyott belole.
albi: semmi gond, csak a narancsos újságíró bújt ki belőled megint :-)
"Szerencsére Pepper nem hülyült meg, nem kezdett heavy metalt pengetni..."
Azért az jó pont, hogy legalább nem á-val írod a metalt :-)
prowler: most komolyan, számít, hogy mit írnak x hónappal a lemezek megjelenése után?
Amúgy nekem nem tűnt fel, amíg a Rockworldben nem szóltak, hogy miket írtak a Kalapács lemezről.
Megnéztem, aztán fel is hívtam Bánfalvit, hogy gratuláljak, amiért végre határozott véleménye van vmiről :-)
Azt mondjuk érdemes megnézned, hogy mit írt ugyanez az arc három hónappal korábban egy régi metal banda, a TT Quick 1985-ös albumának ÚJRAkiadásáról:
"visszarepülhetünk a 80-as évekbe, rázhatjuk a rőzséinket (felkopaszodott homlokunkon) ezekre a fémes indulókra, melyek hol az Acceptet idézik..."
"szövegeik bár közhelyszerűek, nem kell kinevetnünk őket, annak idején mi is hittünk bennük..."
Ehhez képest Kalapács a korábban ki NEM adott dalokkal "a régi hírnevét lovagolja, erőlteti a langyos nótáit, a buta rímeket, amiken csak jókat mosolyogni lehet..."
Ennyit erről szerintem.
A lemez nekem is nagyon tetszik amúgy.
Kalapács koncert lesz Pesten, méghozzá vmikor novemberben egy nagyobb szabású bulin. További részletek hamarosan. Úgy néz ki, hogy a győri Halloween Nighton is Kalácsék lépnek majd fel a Demonlord és más HM csapatok társaságában.
Csak annyi, hogy én a Viva2 műsorán reggelente (9-10 körül) rendszeresena QOTSA klipbe (The Lost Art Of Keeping a Secret) botlok, úgyhogy adják azt, csak el kell csípni.
Köszi szépen az infót. Amúgy lehet, hogy én vagyok fáradt, de nem értem most miért így pirítasz rám: én meghallgattam azt az új COC-dalt, és ez alapján írtam, hogy, nem metal, hanem rock. Ennyi. Most akkor a (Venom) pólótól lesz valakinek a zenéje metal? Vagy attól, hogy a Metallicával játszik? Vagy szerinted ez a dal heavy metal? Szóval most nem kötekedek, csak nem értem. Azt sem, hogy hogyan jön a Fugazi a Pearl Jamhez.
Amúgy az milyen, hogy az NME azt írja a Queensről, hogy a legnagyobb szenzáció from America a Nirvana óta. Ez amolyan tipikus brit music-mag szöveg, szamárság persze. Viszont amit hallottam a Rated R-ről az tetszett, jó volt. Azt se bánom, ha most majd jó sikeresek lesznek, mert feltehetően az lesz. Legalább el lehet hívni jövőre a Szigetre, mint headliner mondjuk. Még megérjük, hogy kedvenc kult zenészeink sztárokká válnak, hüpp, hüpp. Ha meg nem, hát nem.
Szóval kezdjük el csapatosan nyaggatni az Universalt, hátha. Vagy irány a Wave, vagy az IndieGo, ott csak lesz.
Ha már a metal cinkelése szóba került, lenne egy kérdésem a Hammer stábhoz. Olvastátok az új Rockinformban a Kalapács kritikát?
Mit szóltok hozzá? "Ez tényleg egy merénylet!"
A Szigetre nem szívesen teszem be a lábam, de szívesen megnézném Kalácsékat, mert nekem nagyon tetszik a lemez, pedig nem vagyok "rockmatuzsálem".
Mikor lesz Pesten koncertjük?
Albi, szívesen válaszolgatok, főleg, ha el tudsz végre szakadni a heavy metal cinkelésektől. Ha Pepper mondjuk nem Venom pólóban nyomulna folyton, hanem teszem azt Fugaziban, és nem a Metallicával játszana állandóan a COC, hanem a Pearl Jammel, akkor még megérteném a fikáidat, de így minek van erre szükség?
Amúgy az Interscope itthon Universal, de a QOTSA lemezt még nem bírták ideadni minden próbálkozásom ellenére sem, úgyhogy nem hiszem, hogy túl sokat akarnának erőlködni vele. Ráadásul, nyáron eleve meglassul minden a cégeknél.
Lehet, hogy importban megrendelhető, de nincs az a hazai kereskedő, aki az amúgy is aranyárban mért Uni-CD-k mellett még felárat is fizetne egy ilyen nem igazán keresett cuccért. Max. ha biztos vevőjük van rá.
Cool Head Clan suxx...
Szegedi Andráska mesélte, hogy volt hangpróbán, a legutóbbin, és hogy milyen ez a végbeles duma...:)))
fogadok emiatt fognak befutni! :))
SOWHAT!!! A Gatheringet mindenképp vedd fel please, a többit gondolom noszogatás nélkül is rögzítenéd. Majd érdekelne, a szigetes punk-bulival együtt (milyen lett?).
Supertzartól pedig azt kérdezem, ha netán tudja, szóval, hogy az Interscope-os Queens OTSA lemeznek van/volt/lesz itthon terjesztése? (Meg úgy egyáltalán az Interscope-nak...nem Universal véletlenül? De biztos keverem valamivel) Lusta vagyok utánaérdeklődni.
erre a chc-ra mosmán én is kíváncsi vagyok. molics ezek szerint nem a megtérős korszakában leledz. aranyos lehet amint átéléssel ordítja ezen sorokat :))
na, én lassan elindulok két emelettel lentebbre, mert jó kis dark/wave klub lesz a rockktárban. szoktak nyomni jó kis zúzós zenéket is, de alapban egész ok a buli...
Jaaa ! November 21 Ac/dc koncert lesz ?? Ticketexpressnel hirdetes pepsti estbe volt. Csak az a kerdes hol mer leegett a Bs, telen meg nincs nagy csarnokunk ahova befernek. Legnagyobb a Korcsarnok ?
WDR: west deutche fernsehe. Muldvevosoknek Astran megy Kabelesek meg koveteljetek a kabel tv tarsasagtol :) Nem a Blinkre gondoltam kultura gyanant, de a tobbi az kulturalis esemeny :) Ja +Limp bizkit is lesz szombaton de az megin nem kultura :)