Keresés

Részletes keresés

Lilian Creative Commons License 2001.07.23 0 0 29
Nem, nem voltam a rendezők között. Csak debreceni vagyok, azért érdekel a véleményed. Nálunk nem igazán van hagyománya az atlétikának, most a városvezetés igyekszik meghonosítani (írhatnám azt is, hogy erőlteti). Jó látni, hogy jól sikerült a vb, így talán van értelme és haszna a stadionnak. Egyébként az atlétikát nem igazán ismerem, a hozzáértés hiánya miatt sem mentem ki a versenyekre. A közép- és hosszútávú futószámok nekem unalmasak, a rövidtávnál meg az riaszt, hogy percek alatt eldől évek munkája. A rúdugrás viszont csodálatos, szívesen kipróbálnám egyszer:-)
abalu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 28
Nagyon hétfő van a betüket sem találom a klaviaturán.
Szóval! xabi láttam, hogy atléta vagy azonbelül milyen ágát űzöd?
Előzmény: xabi (26)
abalu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 27
Kösz a kiegészitést!
Én nem bizam benne hogy a Maszon már fönt van. (Tévedtem)
Láttad hogy atléta vagy. Azonbelül?
Előzmény: abalu (24)
xabi Creative Commons License 2001.07.23 0 0 26
És akkor még a korábbiak is.

2. IAAF WESTEL Ifjúsági Világbajnokság (Debrecen) eredményei: itt

U23 EB (Amszterdam) eredmények: itt

xabi Creative Commons License 2001.07.23 0 0 25
MASZ:

A hétvégén a junior korcsoport számára Európa-bajnokságot rendeztek Grossetoban (ITA). Pars Krisztián nem okozott csalódást, a papirformáknak megfelelően kalapácsvetésben 69,42 méteres eredménnyel magabiztosan szerezte meg a győzelmet és a vele járó junior Európa-bajnoki címet. Bár több érmet nem szerzet a magyar csapat, azonban a pontszerző helyekből jutott néhány. A férfiaknál 800 méteren Kerékjártó István a döntőben egyéni csúccsal a hatodik helyen végzett (1:49,28), Kovács Krisztián 10.000 méteren nyolcadik lett (32:06,09), távolugrásban Lőrincz Imrének majdnem sikerült a dobogóra felugrania, azonban a 7,70 m-es eredmény csak a negyedik helyre volt elegendő. Remekelt a 4x100 méteres váltócsapatunk, hiszen mind az előfutamban, mind a döntőben új országos csúcsot futott, amely végül is az ötödik helyhez volt elegendő. A nők mezőnyéből Papp Krisztinát (3000 m: 9:08,49) és Frajka Xéniát (gerely: 52,51 m) érdemes kiemelni, mind a ketten a negyedik helyen végeztek. A kalapácsvető Németh Orsolya is jól szerepelt, hiszen egyéni csúcsot dobva a hatodik helyet szerezte meg.
Eredmények

Előzmény: abalu (23)
abalu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 24
Bocs! Nem 4*1000 hanem 4*100!!!
abalu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 23
A mai nemzeti van meg.
Pars Krisztián kalapács 1. 69.42
Horváth József kalapács 7. 63.60
Papp Krisztina 3000m 4. 9:08.49 !
Frajka Xénia gerely 4. 52.51
4*1000 5. 40.14
Most hirtelen ennyit találtam
Ja Szabó Nikolett új országos csúcsot dobott gerellyel (hajitott) 64.62 valami patrai versenyen.
xabi Creative Commons License 2001.07.23 0 0 22
Szia!

Esetleg erdményeket is tudnál írni? Én még nem tudtam utánanézni. Ha tudsz valamit, írd már be légyszi!

Előzmény: abalu (21)
abalu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 21
Sziasztok!

Most tévedtem erre az oldala és örömmel vettem tudomásul hogy találtam atlétikát is.
Asszem majd benézek máskor is.
Ja most volt a junior Eb, jók voltak a magyarok!

xabi Creative Commons License 2001.07.22 0 0 20
Az edzések más sportágakban is fárasztóak, ez szerintem nem lehet ellenérv. Azzal sem értek egyet, hogy nem látványos. Az ügyességi számok igencsak élvezetesek, de szerintem a rövidtávfutások is. Kissé unalmasabb a közép-, és hosszutáv, bár ez magánvélemény. Én azokat nem szeretem annyira. Az a gond, hogy a futószámokra helyezik a hangsúlyt a közvetítések során, és így a többiből nem sokat lát az ember.
Előzmény: violent mental patient (18)
xabi Creative Commons License 2001.07.22 0 0 19
Igen, voltam minden nap (kivéve a megnyitót). Nekem tetszett minden, bár nem igazából a szervezésre figyeltem. Egyébként volt egy-két ismerősöm is a versenybírók között, az ő munkájukra azért jobban figyeltem. Szerintem jól megszervezték, különösebb hibáról nem hallottam. A versenyek is nagyon tetszettek, a magyarok nagyon jól teljesítettek, bár ezzel kicsit elfogult vagyok, mert van néhány ismerősöm is a 'vb csapatban'. De az egyéni csúcsok magukért beszélnek. Az más kérdés, hogy futószámokban nem nagyon tudjuk felvenni a versenyt a színes bőrűekkel. (ezt egyáltalán nem azért mondom, mert rasszista lennék)

Egyébként Te tagja voltál a 'rendezőbrigádnak'?

Előzmény: Lilian (14)
violent mental patient Creative Commons License 2001.07.21 0 0 18
Ez a legjobb sport, de nagyon fársztóak az edzések és nem "látványos" ezért nem szeretik sokan, de én imádom!!!
Előzmény: xabi (-)
U.N. Owen Creative Commons License 2001.07.20 0 0 17
U.N. Owen Creative Commons License 2001.07.20 0 0 16
Nézegettem egy kicsit az aktuális világranglistákat (lásd itt). A következő magyar atléták vannak az első 20-ban:

Férfiak

Súlylökés: 16. Bíber Zsolt 20.47
Diszkoszvetés: 4. Fazekas Róbert 68.09
10. Kővágó Zoltán 66.93
Kalapácsvetés: 1. Annus Adrián 83.39
5. Gécsek Tibor 81.76
6. Kiss Balázs 81.36
Tízpróba: 9. Zsivóczky Attila 8218
15. Kürtösi Zsolt 8099
50 km gyaloglás: 9. Urbanik Sándor 3:48:41

Nők

3000 m: 7. Szentgyörgyi Katalin 8:32.70
Magasugrás: 7. Győrffy Dóra 1.96
Rúdugrás: 19. Molnár Krisztina 4.41
Távolugrás: 8. Vaszi Tünde 6.82
Kalapácsvetés: 2. Divós Katalin 70.79
Gerelyhajítás: 14. Szabó Nikolett 61.82

U.N. Owen Creative Commons License 2001.07.17 0 0 15
Tavaly decembertől új himnusza van Oroszországnak. Ennek zenéje megegyezik a volt szovjet himnusz zenéjével (ez Alekszandrov-szerzemény), de új szövege van. Az új szöveget is Szergej Mihalkov, az eredeti szovjet himnusz szövegének szerzője írta.

Az új orosz himnusz mp3 formátumban (+ az orosz nyelvű szöveg)

Az új orosz himnusz szövege angolul

A himnusszal kapcsolatos hivatalos anyagok (törvények, stb.) oroszul

Előzmény: Ernesto Serra (13)
Lilian Creative Commons License 2001.07.17 0 0 14
xabi, voltál kint a versenyen Debrecenben? Ha igen, kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményed a rendezésről és a körülményekről...
Előzmény: xabi (12)
Ernesto Serra Creative Commons License 2001.07.16 0 0 13
tegnap néztem egy részt a ifi atlétika VB-ből a TV-ben, épp egy díjkiosztó volt, ahol egy orosz versenyző kapott aranyérmet (asszem gyalogló, de nem biztos) és ugye a tiszteletére eljátszották a himnuszt, nem is akármelyiket, hanem a szovjetet, a "Szövetségbe forrt szabad köztársaságok" kezdetűt. Én úgy tudom, hogy az orosz himnusz nem ugyanaz, mint a szovjet, legalábbis nagyon csodálkoznék, ha ugyanaz maradt volna... Hogy van ez??
Előzmény: xabi (12)
xabi Creative Commons License 2001.07.16 0 0 12
Véget ért az ifi VB, és két aranyéremmel zárt a magyar csapat, ami szerintem nagyon jó teljesítmény, hiszen 166 ország atlétái voltak jelen. A férfi és női kalapácsvetésben diadalmaskodtak magyarok. Kéri Andrea, aki többször is egyéni csúcsot dobott, és ez kellett a győzelemhez, valamint Horváth József, aki ugyan elmaradt egyéni legjobbjától, de így is szenzációs eredményt ért el.
Egyébként roppant színvonalas versenyeket láthattunk, több verszenyszámban a felnőtt mezőnyt is megközelítő eredmények születtek.

Véget ért az utánpótlás EB is, ahol még jobban szerepeltek hazánk atlétái. Szabó Nikolett után Kővágó Zoltán és Szentgyörgyi Katalin is győzni tudott. Kővágó diszkoszvetésben nyert, itt egyébként Máté Gábor 3. lett, ami szintén jó eredmény, bár ő kissé gyengébb napot fogott ki.
Szentgyörgyi pedig 5000 méteren ért be elsőként. Őt kisebb Achilles sérülés is hátráltatta, és így csak edzőcipőben tudott futni, de így is győzött. Ezzel 5. kontinensbajnoki címét gyűjtötte be.

Gratulálok minden magyar indulónak, mert nem csak az érmesek szerepeltek jól. Több kiváló teljesítmény volt, meg amúgy is ilyen versenykre kijutni már szép teljesítmény!

Július 25-26-án Nyíregyházán felnőtt magyar bajnokság lesz.
Augusztusban Edmontonban felnőtt VB...

Most ennyi, megint nem leszek kb. 1 hétig, de addig is írjatok bátran!

ggg Creative Commons License 2001.07.14 0 0 11
Dusán még mindíg fut csak sajna nem úgy mint régen, sokat volt sérült stb. Az 50 másodpercet ostromolja egyenlőre de azért lesz ez még jobb is, legalább is remélem...
Előzmény: U.N. Owen (7)
xabi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 10
Eltelt az első két versenynap az Ifjúsági VB-n. A magyarok eddig elég jól szerepeltek, rengeteg egyéni csúcs született, (azonban néhányan kissé elmaradtak a várttól).
A versenyek nagyon színvonalasak, aki szereti az atlétikát, annak kiváló szórakozás.
Majd írok többet, ha vége az egésznek, addig is figyeljétek a közvetítéseket, ill. aki tud, érdemes a helyszínre is kifáradni.
Közben zajlik Amszterdamban az utánpótlás EB. Ezt sajnos nem tudom olyan figyelemmel kísérni, de nagyon jó hír, hogy már van egy aranyérmese Magyarországnak. Szabó Nikolett nyerte meg a gerelyhajítást.

Dusánról jelenleg nem tudok semmit. Ő az Usa-ban tanult (vagy még lehet, hogy mindig ott tanul), nem tudom most mit csinál. A sérülése óta nem nagyon hallottam róla, de holnap rákérdezek.

Továbbra is HAJRÁ MAGYAR ATLÉTÁK!!! Remélem még szép eredményeket érnek el a napokban, és a későbbiekben is.

U.N. Owen Creative Commons License 2001.07.12 0 0 9
Lilian Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8
A debreceni ifjúsági VB honlapja: www.atletika.hu
Előzmény: xabi (4)
U.N. Owen Creative Commons License 2001.07.12 0 0 7
Egy kérdésem lenne: volt néhány éve egy Kovács Dusán nevű remek 400 gátas futónk. Az atlantai olimpián és a 97-es athéni VB-n is elődöntős volt, 97-ben negyedik volt az európai ranglistán. A 98-as budapesti EB előtt megsérült és nem tudott indulni. Mi van most vele: végleg abbahagyta ?
xabi Creative Commons License 2001.07.09 0 0 6
Igen, atlétizálok.
Előzmény: ggg (5)
ggg Creative Commons License 2001.07.09 0 0 5
Te atlétizálsz?
Előzmény: xabi (4)
xabi Creative Commons License 2001.07.08 0 0 4
Kösz a bíztatást. Legalább már valaki írt a topicba.
De úgy látom nem nagyon érdeklődik senki, amúgy jellemző ez egész Magyarországra. Az atlétika nagyon kevés embert érdekel. Lehet, hogy nem így lenne, ha jobb eredményeket érnének el az atlétáink. Bár szerintem egyes sportágakhoz képest viszonylag jól teljesítenek. Főleg ahhoz viszonyítva, amennyi támogatást kap ez a sportág. Nagyon kevés a szponzor, nagyon kevés a pénz, így igazából nem is várható olyan hatalmas felemelkedés. Mert mint tudjuk, amíg nincs befektetés, addig nem is igazán lesz nagy eredmény. (ugyanez igaz a focira is, bár ott lényegesen nagyobb a támogatás, arányait nézve. Mondjuk érthető is, hiszen még napjainkban is ez a legnépszerűbb sportág, és ennek legnagyobb a nézettsége)
De az már előrelépés, hogy több nagyobb esemény rendezési jogát is hazánknak ítélték. '95-ben Nyíregyházán volt az utánpótlás EB, aztán '98-ban Budapest felnőtt EB-t rendezhetett. Majd most Debrecené a megtiszteletetés, és ott lesz az ifjúsági VB. Sőt a 'néhai' BS-ben is rendeztek nemzetközi IAAF GP viadalt két éve.
Előzmény: ggg (3)
ggg Creative Commons License 2001.07.07 0 0 3
Csak, hogy ne érezd magad teljesen egyedül! Mandula Petra topicjáról se gondolta senki, hogy ilyen sokáig fenn marad.
Úgyhogy előre!!

Hétfő eurosport 19.30 Nizza.

Előzmény: xabi (2)
xabi Creative Commons License 2001.07.07 0 0 2
Egyébként jövő héten hazánkban, Debrecenben rendezik meg az Ifjúsági Atlétikai VB-t. Július 11-én este lesz a megnyitó, majd csütörtöktől vasárnapig zajlanak a versenyek. Minden versenyszámban indul magyar versenyző, néhány éremesélyes is akad köztük.

A magyar szövetség honlapja: www.masz.hu
A nemzetközi szövetség honlapja: www.iaaf.org

xabi Creative Commons License 2001.07.07 0 0 1
Rögtön az első hír.
Tegnap Párizsban rendezték meg az idei év 2. Golden League viadalát. Dívós Katalin megnyerte a női kalapácsvetést, ami egy ilyen rangos viadalon (a legrangosabb olimpia, ill. vb, eb után) nagyon szép eredmény.
Szentgyörgyi Kati pedig 3000 méteren óriási országos csúcsot futott. Majdnem 20 másodpercet javított az eddigin, ami 1989 óta állt fenn.
Még indult egy magyar lány. Győrffy Dóra. Ő magasugrásban 189 cm-t teljesített, ezzel kicsit elmaradt a várttól.
Dugó Creative Commons License 2001.07.07 0 0 0
Engem absz0lut nem érdekel az Atlétika.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!