Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Üdv mindenkinek.Első nekifutásra készítettem némi hegyoldal imitációt.Még van mit csinálni rajta,de talán fejlödőképes a dolog.Ezért várnám a képeken látható alakításora a véleményeket.Legyen az pozitív,vagy negatív.Még némi füvesítést,és bokrosítást terveztem rá,és talán fát is kéne tenni rá.Esetleg valakinek van egyébb ötlete?
Igen, vagy nem...előbb volt a fűtőház, aztán a hegy...gondolkodom, hogy beterítsem e oldalról is, és akkor csak az ajtók maradnak, mintha a hegy alatt lenne a "tároló".
Egyébként a teljes felépítmény leszedhető (leemelhető), ezt volt a legnehezebb megcsinálni.
Homok, föld...OK, köszi. Nem lesz gond a statikus szórással?
Az alábbi asztalkát reszelgetem (H0), de elakadtam, hogy a füvezés (gépi) előtt milyen színűre vegyem az alapot. Látható, hogy próbáltam a fehéret (gipsz alap) majd zöldre festettem, de az szerintem nem jó, sőt volt ez már barna is, de az is vacaknak tűnt.
Az előtérben (sík terület) nagy fa, legelő, udvarház leszen, erre kellene a füvezés, a háttér a meredekség miatt sziklás lenne.
Mit javasolnátok?
(a felépítmény anyaga: fémhálóra fektetett gipszes géz)
Na jó, egyet mégis. De ez átesett egy kis retusáláson, ez látszik is rajta. Így mindenesetre már valamennyire hasonlít az ajtó színe a valódira. Igaz az épületé meg nem:-))
Közben készült rá egy szép rozsda ette vasajtó is. Le is fényképeztem, de nem is hasonlítanak a színek a valódira, úgyhogy inkább holnap csinálok másikakat.