AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Gathering: mikor Al Pacinoról társalognak, UN kérdezi akár az ördög üdvédjében is, mire anneke: ráhibáztál, az nem annyire az én világom.
ez egy kicsit zavaros szerintem, vagy hiányzik egy de szócska, vagy vmi kimaradt, de így elég fura.
amúgy nekem a 90-es évek eleji hammerek voltak a kedvenceim dizájnilag, meg vmi jellegzetes tök jó illata is volt a papírnak (vagy már megint a hülye nosztalgiám jött elő :) ), a képek is tök jó minőségűek voltak, meg a poszterek is.
(a mh logo rózsaszín szegélyén én még alakítgatnék egy kicsit :) )
de volt kb. 60-70(!!!) néző egy 1500-2000 fős helyen.
Uristen ne már, titkos gig volt ? :) Ja drágább a gázsi mint a Kovenant,(100 schillingel dragabb is a jegy) kivancsi vagyok ott hanyan lesznek mert meg videoklipjük sincs, max a hammerbe lehet olvasni néha roluk.
de szerintem Thin Lizzy csak Phil Lynott-tal létezhet.
Ez igaz de ha megnezzuk a többi nem eredeti tagnak is eleg jó referenciái vannak :) Mendozára nekem is beugrott a TS :)
Örülök, hogy. Én abszolút változás ellenes vagyok, de barátkozom már a dologgal. Lesz még alakítás, ilyesmi. Egy csomó minden amolyan próba volt, nem a végleges verzió.
Gatheringnél mire gondolsz?
Limpről nem mondom a véleményem, csendben maradok.
Viveca: határon mit mondasz, széttárod a karod, hogy csak turista vagy? :-)
no, megvan a friss mhh, egész jó ez az új dizájn, de télleg, pedig közismerten utálom a változásokat, de ez egész pofás lett. de a papír télleg lehetne vastagabb, meg hejjesirássellenörzöt sem ártana néha ráereszteni a cikkekre, meg a sötét alapon vékony dőlt betű is zavaró.
a gathering interjúban meg találtam egy fordítási hibát, elég értelmetlen lett a szöveg, nincs szűz szem, aki átolvassa a cikkeket?
(és halkan megjegyzem, limp bizkitből is sok két oldal, de ez egyéni)
És nem működik a régi, igazi "kőbaltás" módszer, hogy mondjuk kimegyek pár száz kilométernyit nyugatabbra, összevásárolok mindent, ami kell és hazahozom? Egy nap alatt itt lenne. Az árat nem dobná meg túlságosan, ha nagyobb tételt nyomok a hónom alá...
A Rites már remekül kapható, ezért is tudom hallgatni.
Az Eternal pedig - azok alapján, amit a RH válogatás CD-n hallottam -, nem gyenge! Valamennyire beleillenek a Nightwish-Sinergy estbe. Az Autumn's Grief hallatán eszembe juthat akár a The Sins of Thy Beloved, esetleg a Tristania, bár ezeknél jóval dinamikusabb, gyorsabb a nóta. Zongorka rulez, dallamhegyek és jófajta kis hörgi - nekem spéci az EverEve Stormbirds időszakát juttatja eszembe. Nagyon bírnám már hallgatni!!!
Priest In The East most épp nincs, júniusban még volt, két héten belül újra lesz. Utolsó ára 5600 Ft volt, ez a beszerz. ártól is függ.
Ha tényleg kell, érdemes megrendelni.
Eternalt itthon senki sem terjeszti, mert nem biznic a 8-10 pld, abszolút német piacra megy a dolog egyelőre, ezért nincs promó sem. Rendelni meg elég nehéz olyasmiből, amit az ember még nem hallott... Két héten belül az is lesz amúgy.
Nocturnal R-nak a Musicdome a hazai terjesztője, náluk legutóbb a Gathering befagyott a vámon, remélhetőleg ezzel szerencsésebbek lesznek. Mondjuk még ebben a hónapban megjön :-)
Épp e topic névadó magazinját lapozgattam és elértem a NR kritikáig, amikor kidülledt szemekkel bámultam rá a hangfalaimból elődörrenő "valamire". MI???? Hogy ez Nocturnal Rites lenne?!... Mióta?! Hát nem mondom, csavarintottak kissé a kellemdús, amolyan "Hammerfall-folyam" stílusukon - és nem tették rosszul! Az új Jonny fiúnak remek hangja van (nem lepődtem meg, amikor a köszönet rovatban pl. Ronnie James nevét említette...) és ez a kis durvulás, lehangolódás igazán dinamikussá tette a dalokat, melyek azért továbbra is alapvetően dallamosak maradtak. Meglepetés volt, de határozottan a kellemes fajtából! A srácok új utat nyitottak maguk előtt... Azután láttam, hogy a magazin kedves írnoka is hasonképp reagált, midőn szembesült az Afterlife című alkotással...
Miért van az, hogy az ember begyalogol egy boltba pl. a Villányi úton (khrömmm...), felsorolja, miket szeretne venni és semmi mást nem kap, mint FEJRÁZÁST??? Csupa olyan albumot kerestem, melyek már megjelentek (Eternal Tears, Nocturnal Rites...) Csupán egyet nem értek: a lassúságban mi a biznisz??? Vagy abban, hogy egy albumból kevés van és 2 pillanat alatt elfogy? Mert ezek után az ecceri ember egyet tehet: bemegy máshová és megveszi ott... Kérdeztem a Crematory-t is, hogy mennyi idő, míg ideér. A fazon számolgat, aszongya, 4-5 nap. Jó. Akkor az E.T. of Sorrow, ami aug. 28-án jelent meg, miért nincs itt még szept. második hetében se? Vagy csak én vagyok ennyire türelmetlen, ill. profizmusra vágyó? Álom, hogy egyszer majd megnézek egy megjelenést pl. a Rock Hardban, majd bemegyek - ne adj isten - két-három nappal később egy boltba, ahol vigyorogva elém tolják a CD-t? Miért vagyunk még mindig ennyire kőbaltások?
de azér ti se panaszkodhattok, aszongyahogy, új Hammer: Gustaf Hielm nem a gitárosa a Meshuggah-nak, hanem a bőgőse, (lásd hírrovat), a Today Is The Day énekesét nem Dave Austinnak, hanem Steve Austinnak hívják, (üdv Milán Peti!), valamint Uzseka mesternek sem ártana elővenni a Magyar Helyesírás Szabályzatát, akkor talán a "hellyegtető" szőt is helyesen (pontos j-vel), írná le.
Igaz, nem vagyok Concerto-s, viszont a Thin Lizzyt imádom. Sajnos, aligha lenne nyereséges egy pesti Lizzy.
A csapat - történelmi alakokkal, ahogy írtad - nyilván nem ugyanazzal a gázsival dolgozik, mint pl. a Kovenant, viszont a hazai közönség szerintem nem állna tömött sorokban, hogy megnézze őket. Ld. Coverdale buli, DIO koncert, Black Crowes koncert. A Toto egy jó ellenpélda, de az egy Európában mindenhol kiválóan funkcionáló, folyamatosan errefelé koncertező, sőt, jó stúdiólemezt kiadó classic rock gárda.
Thin Lizzy sokkal nehezebb eset.
Ez most kb. a harmadik időpontjuk az Európa-turnéra, remélem, nem tologatják tovább. Tavaly decemberben láttuk őket Németo-ban, irgalmatlanul jók voltak, de volt kb. 60-70(!!!) néző egy 1500-2000 fős helyen.
Mellesleg, hívható ez a banda Thin Lizzynek? Szerintem valami olyan elnevezés, hogy A Night with Thin Lizzy's music, vagy Tribute to Thin Lizzy jobb lenne. Nem a minőség miatt, az nagyon is ott van, de szerintem Thin Lizzy csak Phil Lynott-tal létezhet.
Marco Mendoza amúgy sosem játszott a Twistedben, igaz volt ott egy Mark "The Animal" Mendoza nevű basszer. Ez a mexikói fickó John Sykes-szal zenél már 1993 óta a Blue Murderben, de mostanában David Coverdale-lel (új albumon) és Ted Nugenttel is pörög. Iszonyatos jó bőgős, old school stílus, Entwistle/Kilmister vonal.
Más.
Eternal Tears-ről csak akkor tudunk írni, ha már megszereztük. Promó nincs, ha most majd megvesszük vhol, akkor lesz írás is. Én is kíváncsi vagyok rá...
Csak azért kérdezem mert akkora helyen jatszanak mint Kovenant meg In flames ha azokat importaljuk akkor oket miert nem ?, nagyobb nev meg a zenészek is történelmi alakok :)
Nov 17 Bécs
THIN LIZZY wieder auf Tour!
JOHN SYKES, vocals, guitar
SCOTT GORHAM, guitar
DARREN WHARTON, keys, back.vocals
MARCO MENDOZA, bass
TOMMY ALDRIDGE, drums
Ezt miert nem lehet elhozni Budapestre, Concertosok ez nem eleg igaz metal ? Én megneznem az öreg tökösöket :)
Akkor erről ennyit, fiatalok! Pazaroljuk dicsőbb témákra hozzászólásainkat! Például ha valakinek véleménye akad Nocturnal vagy Halford ügyben, forduljon felém rém nagy bizalommal!
Nem csináltak lemezkiadót, nem szerveztek koncerteket, nincs lemezboltjuk...valóban komolytalanok. Tényleg, hogy a gecbe léteznek már vagy hét-nyolc éve?
És PERSZE sehol egy rohadt szó az Eternal Tears of Sorrow albumról, ami már rég kijött, míg pl. a Crematory csak a jövő héten fog. Miért van az, hogy az ember nulla infohoz jut olyan zenekarokat illetően, amelyek érdeklik? Bár holt mindegy, ki mit ír róla, amit a Rock Hard válogatás CD-n hallottam, az mindennél többet mond...
Persze állati fontos a Limp Bizkitről két oldalon keresztül írni. Na persze. Asszem, máris rohanok és megveszem az albumukat, hisz a Hammerfall maxira és az új Nocturnal Rites-ra csak a fél fizum ment rá... Na jó.
Legalább korrekt kritika jelent meg a HIM-ről. Ez is valami a sok szennylap hozzá nem értő, sznoboskodó álszenteskedése mellett!!!