Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Csak egy valamibe tudok belekötni: ferdén vannak rakva a téglák a lepattogzott vakolat alatt. :-)) Nagyon szép. Le a kalappal! Én max. panelházat próbálok majd csinálni, azon ilyeneket nem kell alkotni. :-D
Nem a papírba van karcolva. Kihagyom a helyét a falon (ezért van még egy réteg papír az egész házon), és feltöltöm Mestertapasszal. Utána szikével belekarcolom a mintát, legyen az kő, tégla, vagy bármi más.
ÉS a téglákat, amik a vakolat alatt látszanak, milyen módszerrel/milyen eszközzel "vésted" bele a kartonpapírba?
Egyébként azért kérdezgetek, mert én is próbálkozok ilyen épületekkel itthon, de azok messze nem lesznek ilyen jók. A részletek nem elég élethűek az enyémen. Viszont gratulálok a tiédhez. És a válaszokat előre is (és a már megválaszoltakat utólag is) köszönöm. :)
Üdv! Megosztanék én is Veled saját tapasztalást. Ha egyenetlen felszínű felületre (pl.gipsz) felsviszel vízbázisu fekete, barnásfekete,vagy sötétszürke ( tetszés szerint ), majd ezt nedves, puha szivaccsal áttörlöd, akkor az élek, rések mentén a sötét festék megmarad, a többi rész világos lesz, de a szivacsnak köszönhetően nem egyenletesen,sterilen, hanem "élethűen". Az eljárás egy-kétszer ismételhető a kívánt eredményig.
Az alábbi falat pl.vékony hungarocell lapból készítettem, szikével vagdaltam be a "termésköveket", majd a fenti technikával elkoszoltam. ( Azt most hagyjuk, hogy milyen lett a méretezése, anno ezt már rendesen szétszedte a "csapat"...)