Bizony így van. Bazának tavaly nagyon nagy szerepe volt a rózsaszín trikóban, ezt ő is tudta, Alberto is tudta, Johann is, nagyon hálásak is voltak érte. Sajnos a nagyközönségben ezek a bátor teljesítmények már nem hagynak olyan mély nyomot, de nagy csapatok erejét az adja, hogy nemcsak a legerősebb topversenyzők, de a legerősebb vízhordók is náluk vannak. Ezért vagyok nagyon elkeseredve, mert ha szétválik a csapat, akkor a kazahok valószínűleg a kazah felében maradnak, pedig Bazayev, Iglinsky, Zeits és a "régiek" megszolgálták, hogy Bruyneel fiúk legyenek, a világ egyik legjobb csapatában, a legnagyobb versenyeken versenyzhessenek.
Mondjuk Zeitsékről milyen kevés szó esik, pedig azért lássuk be, hogy amennyire nem nagy nevek, annyira nagy feladat fog hárulni rájuk, hogy ha úgy alakul, akkor síkon vigyék a tempót, hordják folyamatosan a vizet. Talán a csapatidőfutamon annyira nem fontos, mert nála van 5 bőven jobb TT menő, akik elég ha együtt érkeznek meg, de a maradék 20-2 szakaszon nagy szükség lesz rájuk. Hajrá Zeits!
A sok Európai hír után egy Amerikai: A csapat állandó jellegű webszerkesztőjét, megannyi versenybeszámoló szerzőjét, Cathy Mehlt családostul kitelepítették Santa Barbara-i otthonából a közeledő erdőtüzek miatt. A család háziállatai valamint a Cathy rózsaszín, sárga és arany trikó gyűjteménye biztonságban van, a házuk és egyéb hátrahagyott ingóságaik már nem annyira... :-(
De arra is emlékszem, hogy amikor az Amgen lett a ToC támogatója, hetekig arról cikkeztek, hogy az EPO-gyár támogatja a versenyt. Képzeld mi lesz, ha pont Armstrong csapatába szállnak be... :-)
Én értem, hiszen ezt a szegény Cerát is a vesebetegek elöl ették föl a bringások. eredetileg kifejezetten a krónikus vesebetegek vérszegénységének a gyógyítására fejlesztették ki.
Nyugtassatok meg! Ha Armstrongék és az Astana tényleg szétválnak, akkor a tour de france győzelemre készülő szupercsapatnak ugye nem "Méla Jancsi bringaboltja" lesz a neve?
Többek közt ezért írtam, hogy nem tudom a Caisse-ban elképzelni. Persze melyik csapatnak ne jönne jól egy Contador, de nekünk jó Sanyi, csak ne tiltsák el, Contador meg Bruyneel meg csak maradjon együtt.
A Disco után bármi lehet, de nem akarom elhinni, hogy nincs aki invesztál egy olyan csapatba, ahol van 10 GT győzelem, meg még ki tudja hány dobogó, van egy Armstrong, Contador, Klöden, Levi sor. Most komolyan. Vino megmentette ugyan a csapatot, de kis híján a mélybe is taszította aztán... Én nem örülnék, ha ide térne vissza.
Én is ezt szeretném, az olaszok hozták hírbe Cobtadort a Caisse-szal, és az olaszok mostanában nem sok jót írnak a spanyolokról.
Annak idején, amikor a Liberty összeomlott, és Vinokurov kitette a csapatából Saiz egykori embereit, a két legtöbbet ígérő fiatal Contador és Luis Leon Sanchez volt. Contador mellé senki nem állt oda, csak Bruyneel, a murciai mellé pedig Valverde és Echevarri. Ha Valverdét mégiscsak kikapnák az olaszok a sorból, személy szerint jobban örülnék annak, ha a Caisse megvárná, amíg Luis Leon teljesen beérik. Az a fiú olyan versenyzői és emberi kvalitásokkal rendelkezik, amik tökéletesen alkalmassá teszik a a csapatkapitányi szerepre.
Contador pedig ne felejtkezzen el róla, hogy ki adott neki szerződést akkor, amikor még a bírósági meghallgatására várt, és mindenki kerülte, mint a pestisest.
En jobb szeretnem, ha Contador maradna Buyneellel, es mindn rendben lenne, Sanya meg maradna a Caisse-szal. Nagyon kedvelem Contadort, de nem tudom valahogy elkepzelni "nalunk". :S