AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Bocs, wicw, izé, wice (tudod, már olyan régen így hívlak, hogy már erre áll rá a kezem), szal örülnék ha megtennéd, hogy valami módon leellenőrized a dolgot.
Espé addig nem, amig kovetkezetesen wicw-nek becezel
egyebkent becsszo bekonnektaltam az elysiumra, szal a joszandek megvolt, de ott talaltam mindket solefald lemezt, ugyhogy...
wicw: mi lenne, ha vetnél egy pillantást a lentebb írt CSC számcímekre, ha már itt vagy?
(Remélem, tegnap nem ültél egész éjszaka a gép előtt, hátha írok...)
:)
szerintem az új MHH elég rideg lett, de majd megszokja az ember,
de a sok elégedetlenkedő figyemét felhivnám az Anneke interjúval kapcsolatban a rovat cimére, ami számomra azt takarja, hogy mondjuk olyan dolgokat tudjunk meg a kérdezettről, amit egy átlagos, "beszéljünk a lemezről és a turnéról" riportban soha nem kérdeznek meg. És ebbe szerintem beletartozhatnak ezek a kérdések is.
Hm?
Köszi a kedvességed, wice, a hiba az ön készülékében van. Fogadjunk hogy Netscape-et használsz. Mindegy, ha nyomsz egy frissítést, most már menni fog. Felraktam egy gyengített Netscape verziót is. :)
Szerintem akkor is jó a címlapos ötletem. :)
BreZol megneztem a homepage-edet, a cimlapon kivul ugyan semmi nem jon le, mindenesetre a hammer-boritora vonatkozo otleted alapjan pont ilyesmire szamitottam.
supertzar req megelozott, ugyhogy csak felsorakozni tudok moge, magazinokban cimekhez a sans-serif sokkal jobban illik, tudom, vannak kivetelek, foleg noi magazinok, no comment. azonkivul a cim tul apro, ahogy a kepek is, ettol az oldalak kicsit uresnek tunnek, nem tartalmilag, marmint, csak latvanyra.
kinos egy kicsit az is, h a hangprobaban a ket harmadik helyezett kozul az egyik a vonal ala csuszott, pedig csak az abc-sorrend miatt szerepel lejjebb a masiknal. itt jegyeznem meg, h ha pl ket elso helyezett van, akkor az utanuk kovetkezo _nem_ masodiknak tekintendo, ahogy ti irjatok rendszeresen, hanem harmadiknak, nem mintha lenyeges lenne, csak minden masodik alkalommal kapok enyhe lefolyasu epilepszias rohamot, mikor ilyet olvasok.
tobbiek vazz, mi bajotok uzseka anneke-interjujaval, figyeljetek inkabb, milyen elkepeszto rutinnal fuzi be a kerdesek koze azt, h "van-e baratod?", mintha nem is erdekelne'. igy kell ezt.
Ok, akkor javítom magam: Nem kell mindegyik zenakarnak a szóképe, hanem legalább a címlapon szereplő együttesé.
Az már kevésbé tenné áttekinthetetlenné, nem?
haat, szerintem eleg kaotikussa tenne a cimlapot ilyesmi, es tok jo lenne, el sem lehetne olvasni mi van az ujsagban, gondolj bele a black/death zenekarok logoira, neha muveszet kitalalni mit takar...
A Hammer dizájnhoz én még a annyit javasolnék, hogy a címlapon ne a szokásos MHH-szokványbetükkel legyenenek feltűntetve a zenekarnevek, hanem minden együttes saját szóképével. Nem hiszem, hogy különösebben nehéz lenne kivitelezni, és óriásit dobna az újág külsején.
Rhadamanthys: Nekem tetszett U.N. Anneke interjúja. Azt, hogy szokott-e kerékpározni, ritkábban szokott kiderülni, mint az, hogy mi inspirálta akármelyik számát. Megszavaznék Norbertnek egy hangszórót jutalmul. :]
Az új MHH külalakról. A papír kifogásolható, a nyomás is. Egy kicsit gondolkodni kéne még a tipográfián, különös tekintettel a címeknél használt -- szerintem rettenetes -- kerek, talpas betű létjogosultságán. ("könyörgöm, akasszuk fel!" [sic!]) Egyébként a layout sokkal jobb, mint a régebbi volt. Megint csak igaz: a kevesebb néha több. A cikkek zöme sajna nem nekem szól, de emiatt nem hőzöngök, majd eljön az én időm is (ami az előzetes alapján nem a következő szám lesz).
supertzar, kifejezetten szebb lett... mondjuk szerintem nem elonyös a diszkográfiával megtörni az oldalt, illetve felesleges még más színu négyzetbe is írni, a másik meg, az interjúknál a kövér betuk abszolút elhatárolják a kérdéseket a válaszoktól, szóval nincs szükség még idézojelekre is, de ha már vannak, ne angolok legyenek! keep up the good work!
na, pont ezert loggoltam be... megakadt rajta a szeme:) telleg eleg FURCSA kerdesek...
amugy az uj desing meg UGYE? finomul, persze, hogy finomul. csucs, hogy a Therapy? bekerult, habar 10 sorban, de pozitivan a szigetcuccokhoz, az viszont anticsucs, hogy a Seven, mint olyan meg se lett emlitve, szerintem iszonyu jo volt. Jah, ha vki tud roluk valami bovebbet, jelentkezzen. vicckategoria: paksi endre kepe a 14 eves rajongokislannyal teljes melankoliaban, + LL idezet : Demonlordnal- komolya rőzsékkel:)))))))
holdkölyök kicsit összemosol néhány dolgot: az, hogy nem tetszik ez a magánéleti pletykastílus, nem azt jelenti, hogy arről szeretnék olvasni, hogy mennyire tetszik vkinek a saját legújabb lemeze. de megkérdezhetné, hogy mi inspirálta ezt alemezt, miért lett ilyen, mi a koncepció, merre akarnak továbbmenni, hova zúznak koncertezni, ide miért / miért nem, meg ezer más dolog, ami érdekelhet egy lemez kapcsán. persze nem arra gondolok, hogy M.M. alá adni kell a lovat, hogy előadhassa ezt a trilógiás baromságát, de én azok közé tartozom, akiket érdekel az is, hogy egy album borítójának milyen vizuális koncepciója volt, ki csinálta stb. de az, hogy Anneke kerékpározik-e vagy sem, hát.....
ja, a sr2k az mhh történetének talán az eddigi legrosszabb posztere
viszont akkor én most védelmembe venném norbert anneke interjúját, nem mintha bele lennék zúgva a csajba, de egyrészt szinesíti az interjúk sorát, hogy nem ugyanazok a kérdések tétetnek fel minden egyes oldalon, minden egyes zenekai tagnak, másrészt - ez már szigorúan szubjektív - semmi értelme arról beszéltetni egy zenészt, hogy milyen az új lemeze, ugyanis, mint ezt bárki megfigyelhette, a válaszok 90%-a az, hogy kurva jó, keményebb és dallamosabb, meg minden faszság. ha engem érdekel egy album, meghallgatom és minden tiszta
bala na ja, lehetne folytatásos románcokat is közölni, hogy a kemény acélszívek meglágyuljanak :)) ("Anneke könnyes szemmel forgolódott álmatlanul az éjszaka, mert nagyon fáradt volt. a holland drogtörvényeken elmélkedett, majd lágyan a felhők látványába olvadt a tekintene: »istenem, ha újra hívna az a kedves magyar fiatalember« - de ez a hajó már véglett eúszott, ismét magányosan forgolódott ágyában a földre szállt angyal"
Fafara miért, Paksi Zombi nem gyönyörű ott oldalt? és a színkeverése hogy tetszett? a mindent belengő himlőpiros fátyolosság...
supertzar nem akarok kerékkötő lenni, de 1500 pénz nem sok egy kicsit egy cd-mellékletes újságért? a múltkori azért lényegesen olcsóbb volt. vagy így akarjátok bebizonyítani, hogy a kutya nem rendel cd-s változatot?
nohat. aki az uj gathering lemezrol is szeretne majd olvasni vmi infot, az keresse a kov. shockot.
most h elolvastam a limp b interjut, nem rossz telleg, attol fuggetlenul h nem szeretem oket. visszaszivva h sok a ket oldal.
viszont. megneztem a posztert, kivancsisag, pedig mar jo ideje nem szedegetem ki, haaaat, a sum. r. resze vmi remes. az egy dolog, h poszternek telleg jobb lett volna vmi vastagabb papir, node most leginkabb az zavart, hogy ha egy ilyen fesztivalos posztert csinal vki, legalabb JO kepeket tegyen ra, ne ilyen elvezhetetlen darabokat, amit en sem mutatnek meg az ismeroseimnek, nincs jo fotosotok vagy mi? aztan a zenekarok aranyai (mind kepmeretben mind darabszamban) sem korrektek, no arrol nem is beszelve, hogy koncepciotlanul es fantaziatlanul ossze lett dobalva az egesz. szoval ize, ha mar ilyesmit csinaltok, lega kicsit igenyesebben, ha a technikai hatteretek megvan hozza. hmm?
(jo, tudom fotomaniakus vagyok)
Na igen. Roppant érdekes, hogy mennyi magányos férfiszív csöpög
a Súgd meg rovatban, hát, erről igazi elemzést lehetne végezni, végül
is azt jelzi, hogy az odaírók kommunikációs képességei illetve társadalmi
helyzete nem épp a legideálisabb.
Ja, és tzar: U.N. Anneke (szó sincs Gathering-ről) interjúja nagyon kedves hangvételű, meg minden, de azért igazán lefékezhetnétek néha. Az ilyen abszolút csúcspont kérdéseket, mint:
"Szeretsz kerékpározni?"
"Szereted nézni a felhőket?"
"Lakásban vagy házban laksz?"
lehetne hanyagolni szerintem. Legalább pár szót a lemezről, könyörgöm!
Asszem Rhadamanthys fején találta a szöget az áttekinthetőséggel.
Tényleg emiatt lett jobb az újság.
Ja, a vörös logó tényleg gáz, de így is megveszem.
A papírminőség tényleg rosszabb, de ha ez az ára a jobb nyomásnak,
akkor inkább ez, mint a jó papíron rosszabb minőség.
A Limp Bizkit interjú viszont teljesen korrekt, jó, a zenéjük különösebben
nem fog meg, de legalább nem mondanak glennbentoni marhaságokat,
teljesen korrekt perszónák. Bár Durst érdekes és ellentmondásos egyéniség.
Na én is megvettem a Hammert, elsőre rá se ismertem, azt hittem, tévedésből
egy Shock!-ot tartok a kezemben. Elég szokatlan ez a dizájn (ha már helyesírásnál
tartunk), de végül is OK, legyen ez. Csak az a bajom vele, hogy nem mindig koherens
a stílus (pl. the Gathering).
A Forró Drót szerintem így sokkal jobb lett, és az Élő Fém is. A kritikák maradtak,
a Hangpróba megint jobb lett. Bár ha a Primordial is harmadik, akkor nem
értem, miért nincs a dobogón. Mindegy, ez csak az én kukacoskodásom.
Pár idegesítő félreírás: Society 1 az együttes neve, a Vybrid most Wybrid, vagy nem?
Összességében azt hiszem, előnyére változik az MHH, csak még rögös az út
olyan színvonalas magazinokig, mint pl. Rock Hard, vagy hazai színen, igaz,
teljesen más műfajban a PCmagazin.
Fafara mi bajod a rózsaszínnel? inertia-design rulez! szerintem a őpiros "közepe" a logónak sokkal randább...
supertzar kicsit hosszasan a lapról
1. új külcsín - szerintem sokkal áttekinthetőbb a szerkezete, a bosszantó karakterhiányok (' az Ő helyett) és olvashatatlan betűtípusok végre eltűntek, a háttér- és betűszín is harmonikusabb. Ezzel együtt van egy olyan érzésem, hogy ez nem igazán egy metal magazinhoz illő arculat. egy kicsit lehetne formabontóbbra venni a figurát (pl. nem téglalapokba kellene pakolni a címet).
2. papír - nagyon nem örülök annak, hogy a papírminőség romlott, egy olvasás alatt is elég megviselt lett a kezemben a cucc.
3. tartalomk: bár zeneileg nem érint meg a Limp B., talán egyedüliként élvezettel olvastam a két oldalt (nem úgy a Deicide interjút, abbol egy sor is sok azzal a faszfej Glen B.-nal). viszont ami több mint gáz, egyszerűen lepra: Anneke-interjú. már az első sorok után is volt egy olyan érzésem, hogy Norbi minden hagymázos őrületén túltesz, de mikor olyanokat olvasok, hogy kit érdekel most a lemez, beszélgessünk inkább a gyerekkorodról, azt hittem fájdalmamban fölüvöltök. Uzseka Norbi éteri szerelmi vallomása a "misztikus élmény" szövegben csúcsosodott ki, ekkor kedvem lett volna beszólni, hogy vaze' Norbi! rossz számot hívtál, ez nem a telefonszex-szolgálat (1/2 kopirályt Espé). egyszrűen gusztustalan, hogy ilyen nyomtatásban lemegy. Tőlem annyit telefonál Norbi Annekének, meg azt is megkérdezheti, hogy milyen a kémhatása a lubrikációjának, de azért ezt mégse a hammerban kell publikussá tenni.
4. elírások: a M. Manson érdekes ügy, majdnem minden cím és képaláírás el lett rontva, a szövegben pedig inkább jól szerepel. látszik, hogy a cd-borítókat kevesetr forgatjátok, mert úgy könnyű megjegyezni, hogy "mar1lyn" :))