Keresés

Részletes keresés

Ryland Creative Commons License 2021.03.09 0 0 1360

Hajmeresztő dolgok voltak ma is, de lényegesen hosszabbnak éreztem a jobb periódusokat. Nyilván az ellenfél is más volt...

Beni előtt le a kalappal, ő elképesztőt hozott ma!

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -10 4 1359

Elsőként Váradi Benedeknek gratulálnék, aki vélhetően karrier rekordot ért el a pontok és a VAL-t illetően is. Az utolsó két kosárral befejeződött támadásunknál is varázslatos passzokat adott Kellernek. Amit ma játszott az több, mint klasszis volt.

Jó volt újra győzelmet látni a csapat részéről, remélem ez jelent valamit a folytatásban is. A védekezésünket illetően majd akkor leszünk okosabbak, ha teljes csapattal fogunk játszani, bár úgy vélem nem csak az a gond, hogy most kevesebben vagyunk, de ez majd úgyis kiderül a következő meccseken.

Az viszont már tényleg beteges, hogy ha falco Man megdicséri Andersont (és ma joggal, 13 pont és 11 assziszt) akkor ugratok rá a mínuszokkal. Én eddig csak azt hittem, hogy páran kizárólag ötödik légióst követeltek volna, de Andersont nem cserélték volna le a teljesítménye miatt - ami nyilván nem volt extra eddig, de láthattuk, hogy van benne lehetőség -, de most már azt is el tudom képzelni, hogy vannak akiket zavar, hogy továbbra is nálunk játszik. Van itt olyan köztetek, aki a képembe meri mondani, hogy ő bizony a játéka miatt elzavarta volna? Úgy tegye valaki, hogy a két kezem már ökölbe van szorítva.

RJBarrett Creative Commons License 2021.03.09 0 3 1358

Beni 33 pont 7 gólpassz 6 lepattanó 46 VAL

A 96 kapott pont nagyon sok

DAVE GAHAN 1. Creative Commons License 2021.03.09 -1 1 1357

Sima :-) 

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 0 2 1356

Ennyi.

Előzmény: zizou0005 (1355)
zizou0005 Creative Commons License 2021.03.09 0 12 1355

A Beni egyedül is brutálisan jó volt ;)

Előzmény: falco Man (1354)
falco Man Creative Commons License 2021.03.09 -9 4 1354

Anderson és Beni brutálisan jók együtt, elmeny őket nézni.

splity24 Creative Commons License 2021.03.09 0 1 1353

48 pontot kaptunk nem csak az Anderson miatt. 

6 asszisztja es 11 pontja van a felidoben. 

Kicsit enged mar el a szapulasat. 

Előzmény: Törölt nick (1351)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -1 2 1352

Eddig olyan "jó kis" All-Star meccs. Mintha egyik csapatnak sem lenne igazán fontos, játszanak egy jót. Annak örülök, hogy Anderson végre hintett pár triplát, és vannak asszisztjai is (bár azzal eddig sem volt gond). Doktor szerintem ma is teljesen rendben van, remélem legalább vele 7-re nő a második félidei rotáció. Érdekes, hogy nem játszhat egyszerre Anderson, Perl és Váradi, pedig akkor Barac is pihenhetne kicsit. Kíváncsian várom a másik félidőt, vajon változik e valami ebben a játékrészben a korábbiakhoz képest?

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -1 2 1351

Anderson védekezése vérlázító.

Welsi22 Creative Commons License 2021.03.09 0 0 1350

Így gondolom én is. Van fáradtság! Sok a meccs.  Ott sok a sérülés (hol ez, hol az), Keveset játszanak a fiatalok.

Előzmény: Pick and Roll (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -2 1 1349

Jó hír, hogy a Falco-Körmend (március 23-án) tévés meccs lesz. Nem csak amiatt jó hír, mert normál minőségben láthatjuk, de érdemes visszatekinteni az idei tévés meccseinkre, hogy azokon milyen produkciót nyújtott a Falco. Erre korábban is tettem már utalást, mert elég "gyanús".:)

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -3 1 1348

Nem értem a Szegeddel kapcsolatos példádat. Egyrészt náluk nem jelentkeznek sérülések, másrészt nem a bajnoki cím a céljuk. Én azt írtam nálunk is elég lenne a top8 játékos, ha mindenki bevethető lenne.

Előzmény: Törölt nick (1345)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -1 1 1347

Ez nagyon jó lenne, mert akkor ez alatt a másfél hét alatt talán jutna idő pihenésre és minőségi felkészülésre is a kupát és a rájátszást illetően. Bár engem igazán csak a bajnokság érdekel, valahogy semmilyen sportágban nem vonz annyira a honi kupa, de persze egyszer azért jó lenne már megnyerni a sok elvesztett döntő miatt.

Előzmény: csege (1346)
csege Creative Commons License 2021.03.09 0 2 1346

Elvileg az alapszakasz utolsó mérkőzését 2021.03.27-én játsza a Falco a Fehérvár ellen. A kupa 2021.04.07-11-ig lesz megrendezve. Tehát lesz a csapatnak 10 nap pihenője.

Előzmény: Törölt nick (1270)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 0 0 1345

Hagyjuk már ezt a rotációs storyt megint... Szrecsko egy Szegeddel 7 és egy ideje 8 fővel játszik és semmi bajuk. Balszerencsénk is van, plusz ahogy Gaspernél is érzem, úgy a csapatnál is, hogy nem vesszük komolyan a bajnokikat. Szinte minden meccsen elmegyünk 10-15ponttal, majd utána lazul a védekezés, támadásban mindenki rádob egy hülyeséget, aztán az ellenfél 15 pontról 5 ponton van egyből és lendületben van

Egy meccsen belül is kétarcúak vagyunk teljesen, van olyan félidőnk ami a magyar bajnokságban bárkit bárhol ver 20 ponttal, aztán ugyanezen a meccsen jön olyan periódus, ami meg bárhol bárkitől kap egy húszast...

Előzmény: Törölt nick (1344)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.09 -2 2 1344

A szabály szerintem is hülyeség, de azért vannak olyan tények, amik azt támasztják alá, hogy nem ezen múlik a - talán vártnál -gyengébb szereplésünk. Öt vereségünk van eddig, és ebből négyet ragadnék ki a példa kedvéért.

- Sopronban az első félidő közepén vezettünk már 12 ponttal

- Szolnok ellen is vezettünk az első félidő végén

- Kaposváron félidőben 9 ponttal vezettünk

- Debrecenben félidőben 13 ponttal vezettünk

Győzelmek esetén is pár példa félidőben:

- ZTE ellen  vezettünk 18 ponttal

- Pécsen is vezettünk 19 ponttal

- Oroszlányban 11 pont előny

- DEAC ellen itthon 10 pont előny

- Oroszlány ellen itthon 21 pont előny

Szóval az látszik, hogy a szabály nem jelent semmilyen hátrányt a számunkra. A második félidőben vagyunk sokszor gyengébbek, és ez nyilván azért van, mert kevesebb játékost játszat Gasper, és hiába az addig megszerzett sokszor komoly előny, és hiába a második félidőben a top játékosok, valahogy mégsem bírják tartani az előnyt (nem hogy növelni).

Én azt gondolom, hogy mivel Gasper tudta, hogy ez a szezon (az alapszakaszban) ilyen lesz, ezért neki ehhez alkalmazkodnia kellene. Még olyat is érzek kicsit benne, hogy mivel amúgy is volt már egy pengeváltása a szövetséggel - meg nyilván orrol rájuk eme valóban hülye szabály miatt - mintha csak azért is alapon a második félidőkben nem teszi pályára azokat, akik a szabály miatt játszanak az elsőben. Pedig ezt nem szabadna tennie, hiszen a tények azt mutatják, hogy ezzel nem segíti a csapat eredményességét. Főleg nem szabadna tennie akkor, amikor két játékosunk is hiányzik. Nem mondom, hogy nem fogtam már én is sokszor a fejemet a "fiatalok" miatt - mondjuk Kovács B. miatt nem igazán - , de most a legutóbbi meccsen szinte semmi olyan negatívumot nem tudok felhozni, ami miatt ne kellett volna őket játszatni a folytatásban. Fegyelmezettek voltak, előnyünk volt, rövid volt a csapatunk, és ez lett a vesztünk is. Ismételten csak azt tudom mondani, hogy nem tudom mi ezzel Gasper célja, de ha csak az, hogy magas szintű szakemberként (mert valóban az, sőt szerintem talán a legjobb, aki hazánkban megfordult eddig), nehezen viseli azt, hogy ráerőltetnek valamit (én ezt egyébként már nyáron írtam, hogy ő ettől meg fog "őrülni"), akkor ez most több szempontból sem jó döntés a részéről. Egyrészt amit már írtam, másrészt, ha playoff-ban kiesik valaki (főleg, ha úgy mint most akár ketten is), akkor hogyan fogja játszatni a csapatot? Akkor már egész meccsen 6-7 fős rotációval (ezt most a sérülések esetére írom), vagy akkor kénytelen lesz bedobni azokat, akik most nem játszanak a második félidőben? Nem tudom, hogy ez nála most valami presztízs kérdés, vagy van valami olyan szakmai alapja, amiről tudja, hogy az alapszakasz után kamatozni fog?

Nyilván, ha az optimális esetben 8 fős (4 válogatott + 4 légiós) rotációban tudnánk játszani, akkor mindenre lenne esélyünk, csak ez most olyan szezon eddig a Falconak, hogy ezt most nehezen tudja elképzelni az ember.

Előzmény: falco Man (1340)
litván80 Creative Commons License 2021.03.09 0 3 1343

Azt hogy egy játékosért mennyit lehet elkérni azt a piac határozza meg. Már pedig egy Doktorra aki már jövőre nem lesz a fiatal szabályba tartozó nem volt nagy kereslet. Ti áraztátok őt túl! Ha emiatt nem maradt zseton normális légiósra az a ti rossz politikátoknak köszönhető.

Előzmény: falco Man (1340)
Pick and Roll Creative Commons License 2021.03.09 0 0 1342

A fáradtság biztos, hogy jelen van. Viszont a meccsek száma egyáltalán nem sok, ebben igazad van.

Ebből következik, hogy az erőnlét a rossz, nem pedig a meccs sok.

Azt nem tudom, hogy az erőnlét a karantén miatt nincs meg, vagy mert elhanyagolták.

A másik pedig, hogy a mentális fáradtság valószínűbb a fentiek miatt.

Előzmény: Welsi22 (1326)
Pick and Roll Creative Commons License 2021.03.09 0 0 1341

A Falco oldala szerint egyébként már a 31. meccsünket játsszuk ma, szóval érthető a fáradtság!

falco Man Creative Commons License 2021.03.09 -1 0 1340

Megint nem tudod értelmezni sajnos a dolgokat. A szezont 5 legiossal kezdtük, tehát Keller leigazolasaig nem volt légiós helyünk. Az, hogy utána miért nem hoztunk, szakmai vagy anyagi okokból ezt nem tudjuk. 

Ugye azzal tisztában vagy, hogy nálunk meg Doktor szintű fiatal sem volt elérhető, ezért kellett harmat igazolni, ha valaki esetleg kidol. Es meg ok sem ütik meg az elvárt szintet, nem véletlen csak annyit játszanak, amennyit muszáj. Ezaltal mivel mi kényszerben voltunk, több pénzt is lehetett kérni. Ugye azt senki nem gondolta, hogy Gasper itt fiatalokat fog nevelni ? 

Mégegyszer mondom: Europaban ilyen szabály sehol sincs, nem véletlenül. 

Előzmény: litván80 (1339)
litván80 Creative Commons License 2021.03.09 0 1 1339

Ha a három játékos egy légiós ára, akkor nem a szabály alkotót kell szidni hanem azt aki ezeket a játékosokat ennyi pénzért leigazolta. Az meg van hogy a riválisaitok közül idén már senki nem igazolt az u23-as szabály miatt játékost? Egyedül a Deac Molnárt. Akkor miről beszélünk??? Ti repültetek rá Doktorra mint légy a takonyra tök feleslegesen, mert semmire nem használjátok. Ezt házon belül is megtudtátok volna oldani. De hát egyébként is hülyeségeket írsz, mert egy légiós hely így is szabadon maradt nálatok a fiatal szabálytól függetlenül...

Előzmény: falco Man (1337)
fekete só Creative Commons License 2021.03.09 0 1 1338

Igen ezt már elmondtad vagy százszor, értjük is. Amit nem értünk, hogy miért vagy ennyire erre a szabályra ráakadva és állítod be úgy, hogy ez nekünk mekkora negatívum. Képzeld a másik 11 csapatnak is így kellett a keretet kialakítania, hogy figyelembe kellett vennie ezt a szabályt. Pontosan ugyanannyi magyarnak meg u23-asnek kell játszani a többieknél is.

Előzmény: falco Man (1337)
falco Man Creative Commons License 2021.03.09 -1 0 1337

A magyar szabály teljesen rendben van, azért ez mégis magyar bajnokság, 10 jatekosbol 2 magyar legyen a pályán, ez nem ördögtől való.

Látom nem sikerült értelmezni amit írtam, megpróbálom mégegyszer: Ha nincs ez a fiatal szabály, akkor máshogy építjük a csapatunkat. A 3 fiatal egy légiós ára, tehát ebből a pénzből bőven lehetett volna más irányba indulni. 

Mit mondana mást Gasper ? Muszáj jatszatni őket, próbálja gondolom edzesen fejleszteni őket, de ettől meg nem fogjak megutni azt a szintet, amit elvár tőlük ahhoz, hogy 20 percet megérdemelten a pályán legyenek. Tavaly ha jól emlekszek Beni átlagolt ennyit Nálunk, hol vannak ettől a szinttől ?

Kovács Beniben én is látok fantáziát egyébként, hogy jövőre második számú négyes legyen, aki besegít harmas posztra is, de ehhez kell egy év tanulás, edzés, nem pedig kötelezően jatszatni valakit 20 percig. 

Előzmény: litván80 (1336)
litván80 Creative Commons License 2021.03.09 0 2 1336

Egészen szánalmas ez a hiszti amit leművelsz az u23-as szabály miatt. Mintha tényleg csak rátok vonatkozna. De ugyan ilyen alapon akkor mi is hisztizhetnénk az egy magyar mindíg a pályán szabály miatt!! Ami speciál az egész szezonra vonatkozik, és emiatt a legjobb játékosainkat sosem játszhathatjuk együtt. Nem gondolod hogy ez picit jobban hátráltat minket mint titeket az u23-as szabály??  Mert hogy ez még élni fog a bajnokság legfontosabb periódusában is!!! Ellenben az u23-as ...... Egyébként meg nettó faszság amit írtál hogy nem azok a játékosok játszanak akiket az edző választott. Mert ki a faszom választotta Doktort meg Kovácsot ,ha nem Okorn??? Sőt a nyáron még azt is hangoztatta hogy ezekre a játékosokra nem csak az u23-as szabály miatt számít! Hát ehhez képest.... Mindenesetre nekem vendégem egy sörre a szlovén, ha két hiányzó mellett ma sem játszatja őket a 2. félidőben.

.

Előzmény: falco Man (1334)
fekete só Creative Commons License 2021.03.08 0 1 1335

Akkor miért nem hozott olyan játekosokat, az első félidőbe meg felrak amatőr szerződéses u18-asokat. Így meglett volna a csapat BL-re is. Rájátszásban meg amúgy se kell játszaniuk.

Előzmény: falco Man (1334)
falco Man Creative Commons License 2021.03.08 -2 2 1334

Olyan játékos kellene helyettük, akit az edző akar és választ. Nem pedig előírni kötelezően, hogy kinek kell játszania.

Előzmény: fekete só (1333)
fekete só Creative Commons License 2021.03.08 -1 0 1333

Jól értem, hogy arra a 20 percre amit a bajnoksag első félidejében játszanak egy BL szintű légiós + már ismert magyar játékos kellene?  

Előzmény: falco Man (1332)
falco Man Creative Commons License 2021.03.08 -4 2 1332

Van jelenleg 4 legiosunk, 4 magyar válogatott és a fiatalok kötelezően. Ugye utóbbiaknak kötelező 20 percet minimum pályán tölteni, ha ezt tavalyra nézem, akkor egy BL-Ben jól teljesítő légiós és magyar játékos ideje, akik letettek valamit az asztalra. De legfőképpen az edző velük akaRt dolgozni mert ő választotta ki őket. Jelenleg nálunk melyik fiatal érdemelne meg ezt a lehetőséget ? Vagy bárki, hogy a Falcoban kötelezően a pályán legyen 20 percet? 

Ezert nevetséges ez a szabály és teljesen érthető GaspeR hozzaállása. 

Előzmény: Nane72 (1331)
Nane72 Creative Commons License 2021.03.08 -3 3 1331

--Az az edző aki 8 jàtékossal akart lejàtszani egy bajnoksàgot ès egy  Bl csoportkört , elnézèst az nem èrt a kosàrlabdàhoz.

-Kovács Benedek is egy tehetsèges, nemzetközi tapasztalokkal rendelkező játèkoskènt lett bemutatva. A nyári beharangozòban még kulcskérdés volt a fiatal, tehetsèges jàtèkosok beépìtèse.

Előzmény: falco Man (1321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!