AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
hat ja, darido, en is alig hittem el, de tenyleg vannak olyan fiatalok, huszonevesek, akiknek EZ TETSZIK. pont heten meseltek vkirol, hat elajultam, meg ilyes, remek, a fejlodes nem all meg, csak atalakul vagymi, nomindegy
Van egy könyvesbolt - diszkont - antikvár, ahol 5 Ft (öt forint) ellenében régi MHH-t lehet kapni. A Dob és Vörösmarty utca sarkátol 20 méterre az Almásy felé. A Coverdale - Vai borítósból biztos van egy raklapnyi - de komolyan!
Én Miskolcon láttam eloször a FFot, jó rég volt... 1 magyar szó nem volt a plakátjukon, ha elofordultak volna külföldi zenekarok Miskolcon, komolyan azt hihettem volna, a tengerentúlról érkeznek egyenesen, jó ez túlzás, de mongyuk Grazból, plusz az énekes srác azzal indított, hogy já, rádiós mikorofon, király, legutóbb a RUN DMC elott énekeltem rádiós mikrofonba... illetve eloször és utoljára láttam akkor oket, mer azóta nem éreztem különösebb késztetést a FFhoz.
Abszolút, tudok tévedni. Túl sokat is...
Tényleg Run DMC volt :-)
Hip hop téren mindig voltak hiányosságaim. Mentségemre szolgáljon, hogy azért túl sokáig nem maradtam a bulin, de hát a kíváncsiság...
Amúgy súlyos volt a helyzet valóban, de Freshék sem igyekeztek megkedveltetni magukat a sznob rapperekkel :-)
Anyázni a közönséget sosem szerencsés :-)
Ha véletlenül, akár csak pillanatokra láttatok dáridót, akkor biztos feltűnt, hogy teljesen normális kinézetű, 20 év körüli fiatalok átszellemült arccal nyomják a mulatós szövegeket. Ez számomra borzalmas.
Ahogy az is borzalmas, hogy zenészek, akik jobbat is tudnának ennél, a dáridóhoz igazítják a zenéjüket, stílusukat, hogy képernyőre juthassanak.
Nem, egy akármelyik konkrét rock/metal csapat eladását nem veszélyezteti a dáridó, de egyértelműen mérgezi a szellemet, akárcsak a Z+ meg a ker.rádiók egyoldalú zenei világa.
A Szigeten láttam asztalon táncolni berúgott tarajosokat, akik fennhangon mulatós nótákat énekeltek. Érted, ez a gáz! Ahelyett, hogy Alvint vagy PiCSát énekeltek volna...
Nem baj, ha van Dáridó, csak legyen más is. Legyen zene is. Lehessen választani. Ezért kell küzdeni, hogy az UG minél erősebb legyen. Nekünk is, neked is, mindenkinek.
supertzar is tévedhet :) de azt a FF koncertet soha nem felejtem el elöször megköpködték öket meg megdobaltak aztan az elsö 10 sor hátatforditott és ugy játszottak még vagy 15 percet a koncert végéig.és asszem ez volt a legelsö koncertjük...
"Bár a magyar rock/metal is szembeszállhatna a dáridóval... "
na igen, ez nekem is képzavarnak tűnik
merhogy a magyar metálbandák annyira jók, isteniek, meg satöbbi, hogy nyugodtan lehetne a Dáridó helyett metálműsort nyomatni péntek este főműsoridőben.
(Ez persze baromság: 1: a magyar metálbandák a büdös életbe nem lesznek olyan színvonalúak, hogy úgymond eljöjjön a metálvisszatérés, meg a magyarmetáltérhódítás Magyarországon, 2: ha X tévé az aktuális Dáridó helyett metált nyomatna péntekesti főműsoridőben, akkor akár le is húzhatja a rolót, mivelhogy a nézők 99.9%-a a büdös életben nem kapcsolna oda. Az átlag tévénézőnek kis hazánkban ugyanis _nem_kell_a_metál. Pont. Emiatt lehet öklöt rázni, meg sörényt lóbálni, de ez marhára nem fog megváltozni, köszönhető mondjuk többek közt az elmúlt ötven évnek is talán, meg sok másnak.)
ja, idézem már egy kicsinykét L.L. Fresh Fabrik kritikáját:"Ritkán hallok egy-egy Fresh Fabrik buliról, és jómagam is csak a Run DMC előtt láttam őket, amint épp súlyosan anyáztak a nem túl barátságos közönséggel..."
most erről két dolog jut az eszembe
adegy: de nem szeretnék én egyszer én is ilyen öreg és buta lenni, hogy ne tudjam, hogy mit írtam le, meg azt se, hogy hol voltam.
adkettő: milyen metálos az aki Run DMC koncertekre jár? (beszűkültség kopirájt mhh)
Vannak jelei, hogy true metal külföldön is népszerüsödött, viszont az utobbi egy évben többet volt poki/kalacs/ossian mint az elmult kb. 10évbe , akár mennyire jók kicsit sok lesz már belölük :))
Bár a magyar rock/metal is szembeszállhatna a dáridóval...
Ezt nem igazan értem a dáridoban fellépö zenekarok shygys, lajcsi, vagy jimmy veszélyeztetnék az ossian eladását ? Vagy metálosokbol dárido nézök lesznek ?! Ezt magyarazd el.
(A nu metal FreshFabrikot meg először a Public Enemy előtt láttam élőben a PeCsában)
Nem RUN DMC volt véletlenül ? hátrafordult a paraszt közönség és köpködtek az volt az ?
...az Ossiant se a Hammer adja ki, meg a Moodot se, meg a Macskanadrágot se a HMP terjeszti(valószínűleg ezért van a legújabb Hammerben az a tökéletesen értelmetlen, debil, bárgyú Macskanadrág interjú), a Neck Spraint se....
Ne erőlködj papa. Legalább annyi ellenpéldát tudok neked felhozni, mint ahány zenekart te felsorolsz itten a ház elejének a védelmében.
Hát, úgy látom, elég sok szabadideje van néhány embernek :-)
Hogy is mondják az ángliusok: Get a life!
Komolyan, megéri ilyen hülyeségeken szívózni napokon keresztül?
Az Enola Gayt ismerem, remélem, nem onnan van a srác, az komoly csalódást jelentene.
De ez is csak egy vélemény...
Nyilván elintézte az MHH ezzel a true metal nyomatással, hogy a Hammerfall 500 ezer lemezt adjon el mindenféle tömegmédia támogatás nélkül, fű alatt, aztán visszakergettük Bruce Dickinsont a Maidenbe, Halfordot visszatérítettük a metalhoz, punk bandákat metal feldolgozásokra kényszerítünk és előástunk egy rakás régi bandát -Destruction, Agent Steel, Paradox, satöbbi -, hogy újra lemezeket készítsenek, koncertezzenek.
A jelenlegi underground metal reneszánszot lehet utálni, pénzszagúnak titulálni, de én inkább csak örülök annak, hogy még ma, 2000-ben is képes alulról ennyire megerősíteni magát egy zenei szubkultúra, ellene menni az MTV-s, Vivás, boybandes, playbackes, adidasos, calvin klein-es, videóklipes trendeknek. Bár a magyar rock/metal is szembeszállhatna a dáridóval...
Ami pedig a hirdetés dolgot illeti, röviden annyi a lényeg, hogy az MHH már a multikiadók betelepedése előtt is itt volt, jószerivel nekünk kellett egy csomó mindenre megtanítani a kialakuló "rockszakmát". Ez a promóktól a lemezek felvezetésén át sok mindenre kiterjedt. Valóban voltak több hónapos megállapodások egyes zenekarokkal, egyrészt mert az újság a hirdetésekből tudja fenntartani magát, másrészt mert a kiadókat, bandákat, önjelölt managereket rá kellett vezetnünk az MHH-s hirdetések fontosságára. Ez azonban már a múlt. Hosszú évek óta az.
Kialakult a rendszer, a többség tudja, hogy az MHH-ban hirdetni nem kötelező, de igen javallott. A kinti kiadók is tudatában vannak ennek, talán még jobban is, mint a hazaiak.
Már rég nincsenek több hónapos megállapodások, mert a bandák maguktól is akarnak hirdetni, mi pedig magunk akarjuk megválogatni, hogy kivel interjúzunk.
Tehát NINCS veszek hirdetést /és cikket/ dolog.
Akit fontosnak tartunk, azzal interjúzunk, de persze próbálunk figyelni arra, hogy a fontosabb lemezmegjelenéseket legalább egy cikk kísérje.
Sem a Very Bad Things, sem a Newborn nem Hammer csapat, a Superbutt, a Malediction, a Cadaveres, a Mindcrime, a Testimony, a Stainless Steel sem, egyikük sem hirdetett hónapokon át, mégis volt velük interjú, mert úgy gondoltuk, hogy történt velük annyi minden, hogy arról érdemes beszélni.
A Beastie Boys kapcsán még annyi, bár erről pár hónapja is volt szó, hogy vezető rockmagazinként fontosnak tartjuk a népszerű csapatok, trendek bemutatását. Ha ma megnézi valaki a Limp Bizkitet, nehéz nem látni mögötte a Beastie Boys hatását (A nu metal FreshFabrikot meg először a Public Enemy előtt láttam élőben a PeCsában). Ettől a Beastie cikktől még nem lettünk hip hop magazin, ahogy korábban a Bon Jovitól sem Bravo, a Prodigytől sem Freee. De akkor és ott azok a zenék igenis fontosak voltak. Ahogy ma pl. a Limp Bizkit. Lehet, hogy holnap már nem annyira fontosak ezek a zenekarok, de az újság a mának is szól. Ha ezt nem vennénk figyelembe, már rég nem lenne MHH.
Igazándiból az Anneke interjúban az az egy mondtat csípi a szememet legjobban, amikor a Norbert nekiáll bizonygatni, hogy ú, ez az interjú milyen sokat jelent neki, vagy valami ilyesmi (a természetfölötti dolgokkal kapcs. kérdés után). Könyörgöm, ez már nem információ... ki a fenét érdekli, hgoy Norbi térde mennyire remegett telefonálás közben? Ha jól tudom, ez az interjú nem az "Egy MHH munkatárs érzései Anneke interjú készítése közben" címet viselte...
én nem a fotókról, hanem a poszterrôl beszéltem. szerintem az egy nagy kása, semmi más, akkor lett volna 4-5 nagyobb fotó és kész, vagy nem tudom. októberben ugy lesznek még nyári koncertbeszámolók? még kimaradt egy-két érdekes buliról a cikk
ug fanzinek is tudnak igényesek lenni a megjelenésben, ott sem kötelezô telepakolni logokkal az egészet. egy kiadványban egy betűcsalád pont elég.
a truemetal revivalban azért tényleg van egy kis pénzszag, nyilván nem lehet elintézni ezzel az egészet, de sajnos, mint minden trendre, erre is sok érték és mondanivaló nélküli szarság rakódik és méginkább rakódni fog. ha lesz "death metal újjászületés" (ami már névértéken is jól hangzik :-)) ugyanez lesz. a hammer pedig nem függetlenítheti magát a trendektől, elvégre már nem egy ug fanzine. ennek minden előnye és hátránya is ismert, bár néha a szerkesztőkben még előjön, hogy a szakújsághírás és az ug lelkesedés előnyeit lehetne egyesíteni. szerintem nem lehet, viszont tényleg egy szűklátókörű faszfej, aki "divatmajmoknak" titulálja a hammereseket.
Kösz a híreket, remélem hamar lesz Nevermore!
Új Helloween milyen? Hallottátok már?
Van egy másik kérdésem is. A Sziget egyik topikjánál vitatkoztam egy csökött agyú antimetal pofával, aki a következőket írta ott:
"Van egy újság kis hazánkban a MHH.
Undorító amit ott muvelnek.
Csak azok a zenekarok kaphatnak bemutatkozást, akik legalább 3 hónapon keresztül hírdetnek, vagy a Hammer kiadói kft. bandái közé tartoznak. Ezeket viszon annyira nyomják, hogy lassan közönséges promóciós kiadvánnyá degradálódott a lap. Na ennyit arról, mennyire szaklap a fent említett újság.
Most persze, hírdetik, hogy mennyire visszajött a true metál (gyk. trendet próbálnak kreálni) de én még emlékszem, hogy nem is olyan régen, még 10 érvet hoztak fel amellett, miért is van helye a Beastie Boys -nak az újságban.
Ok, mindez nem a metál hibája, csak a gumigerincu szerkesztoké, akik az általuk irányított újság segítségével próbálják elhitetni, hogy visszajött a 80 -as évek metálja.
Ezt azért ne akarjuk, mert ez már nem lehet autentikus, csak pénzszagú.
Mindemellett továbbra is tartom a véleményem, jöjjön a metál, ha meg tud újulni és el tudja dobni az említett idoszakból ráragadt primitív kliséket. Pont emiatt nagy a manóvár féle bandáknak a felelossége. Az ostoba szövegekkel intelligens ember nem tud azonosulni.
Te sem tudsz már óvodásokkal jóízuen beszélgetni. Kinotted. Fejlodés és nem retróbiznisz. Ez lehetne a jelszó."
Ez a hirdetés dolog tényleg igaz? Nagyot csalódnék...
Mondjuk megnéztem az új Hammert gyorsan és nem láttam sem Very Bad Things és Newborn hirdetéseket, viszont volt velük interjú. Ők Hammeres csapatok lennének?
És ha a Hammeres bandákat nyomjátok, akkor miért nincs több Dying Wish a lapban.
Ezt jó lenne tisztázni, biztos mást is érdekel.
Bocs, ha olyasmibe pofátlankodom, ami nem az én dolgom.