:) hát, igen... lekapcsolták az áramot, de mindenki mobilozik, az imént betett képeken is. Az oké, hogy a kórházban fel tudják tölteni és videóznak, fel is töltik a netre, stb.
Vajon az adótornyok is működnek, vagy azok külön tápon vannak? A hamasz egész biztosan, hiszen nem menne a lehallgatásuk.:)
Ennek ellenére azt mondtad, Izrael a támadás előtt elüldözte a civil lakosságot. Nem pedig felszólította őket a távozásra, hogy ne essen bajuk. Tehát azt akartad, hogy Izrael ne üldözze el őket. És mivel biztos, hogy támadnak, te pedig nem akartad, hogy a civilek elmenjenek onnét... a logikus következtetést rád bízom, bár tudom, a saját szavaidat se érted, illetve azt se tudod, mit beszéltél korábban összevissza.
Egyelőre még nem tértem magamhoz abból hogy bár rámfogtad hogy én emberek halálát szeretném engem tiltottak el és nem téged basztak ki innét úgy hogy taknyodon csúszol miskolcig.
Pár órával korábban Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő közösségimédia-csapatnak egyik tagja, Hananja Naftali az X-en arról posztolt, hogy: „Az izraeli légierő csapást mért a Hamász terrorista bázisára egy gázai kórházban.” De ahogy nőttek a halálos áldozatok, gyorsan törölte a bejegyzését. Naftali később azt mondta, hogy „tévedésből” osztotta meg a Reuters jelentését, ami szerint Izrael áll a támadás mögött, de a hírügynökség nem írt olyasmit, hogy a Hamász támaszpontját érte csapás.
Mindenfélét írnak. Az első hitelesnek tűnő éjszakai felvétel az Al Jazeerán jelent meg.
A portál nem tekinthető Izrael pártinak. A legutóbbi verziója szerint:
"Az összes videó részletes áttekintése alapján Sanad elemzői arra a következtetésre jutottak, hogy az Izrael által meghibásodásnak (misfire) tulajdonított robbanás valójában összhangban volt azzal, hogy az izraeli Iron Dome rakétavédelmi rendszer elfogta a Gázai övezetből kilőtt rakétát, és megsemmisítette azt a levegőben."
Sajna, itt is jó volt a megérzésem, hogy ez nem egy "Iszlám Dzsihád rakéta" visszahullás volt.
(Mi a tököm az az "Iszlám Dzsihád rakéta"? Valaki tud róla képet betenni? Az "Iszlám Dzsihád" szót egy 2020-as cikkben lehet fellelni legkorábban.)
Ha a vízcsöves rakétákról van szó, amit vállon visznek, mint a Grad rakétákat, akkor felejtős az egész mese.
Ezeket láthatóan 45 fokos szögben indítják, hogy minél messzebbre szálljanak. A kórház melletti temetőből pont a parkoló közepére esik? Viszont egy GPS JDAM célzásnál ez nem lenne meglepő. Itt a gyülekező autókat nézték be, de nagyon.
Két hamaszos vezető beszéli meg a történteket mobiltelefonon? Már az elején is arról volt szó, hogy nem használtak ilyet a hamaszban, ezért nézték be az izraeliek a támadást.