Évente két alkalommal tartják, a következő most szombaton délelőtt lesz, Brnoban, a vásárvárosban (korábban a reptéren rendezték).
Úgy reggel 6 körül kezdődik, és 12-13 körül már vége is. Ha ritkaságot keresel, érdemes nyitáskor ott lenni.
Meleg ruha, zseblámpa célszerű, lévén nagyrészt szabad téren pakolnak ki az árusok. Nem tudom hogy egyeztetnek az időjárásfelelőssel, de mindig qrv@ hideg van (és reggel még sötét is)
Tavaly a fedett csarnokban a helyi veteránklub állított ki meglehetősen szép darabokat.
Alapvetően jó buli :)
És ha már arra jár az ember, érdemes az arc mögé helyezni egy nagyobb adag moravské vrabecet is. :)))
Úgyvan!!! Nálam is a lég hűti azt a lukacsos rézdarabot; amiben... :)
Amúgy már találtam magamnak Tatrát, csak picit problémás. Egy zárt kertben van, és a szomszédok nem tudják/akarják megmondani; hol lakik a tulaj. Nem lehet vhogy egyszerűen megtudni, hogy ki egy telek tulajdonosa?
A jármű kb biztosan Tatraplan és nagyon rozsdi. Úgy 15m-re van a kerítéstől a bozótban, ezért vagyok ilyen határozott...
Egy kis OFF: Vasárnap ültem a CRK-s Rapidban. Még elég jól gurul. :-)))
És ON: Végül mégis a felszínen marad a fórumunk?!
Szerintem ez annyira jó hogy ezentúl a így fogok köszönni:
Hajrá TATRA és a lég hütsön mindenkit!
Ezzel a kifejezéssel utalunk (mi TATRA-sok) a hovatartozásunkra de rögtön jelezzük hogy ALL AIRCOOLED WELCOME, igazodva a prularista demokrácia alapelveihez miszerint nem rekesztünk ki bárkit is mert kevesebb mint mi. Hiszen a kevesebb is egyenlő a többel még ha ez szikár materialista alapokon el nehezen fogadható, de most engedjük szabadra (a légbe ugyebár) a fantáziánkat. Mármint ugy a hengerek számában lehet kevesebb. Elvégre nem gyárthattak minden léghűtésest TATRA-nak!
Léghűtéses evolúciós és technikatörténeti okokból ugye előfordulnak 2,4,6 hengeres tévedések is (bocs)akiket persze mi elfogadunk és megtűrünk magunk között, sőt elismerjük hogy egyenlőek a jogaink is. De azért a -demokratikus alapelveket szemelőtt tartva- nem feledhetjük hogy a 8 mégis csak több mint a 2 vagy a 4 vagy a 6.
Jut eszembe a velorexben nem 1 hegeres jawa motor van?
devisionhun: ebben a kabrinyóban lőtték le kenedyt?
van egy olyan topic hohy HTML proba, szerintem inkább ott próbálkozz, meg a 640x480-as felbontás is elég. Ha nem túl nagy felbontással csinálod akkor 70K körül kijön egy kép és akkor a modemesek sem fogják a hajukat tépni!
Remélem még nem alusztok! Épp képeket pakolok föl mindjárt... Sajnos még nem a TATRA, de bemelegítésnek egy Lincoln Continental 1961 Convertible (vászontetös aszfalthajó), meg egy Mercedes-Benz 1972es /8 280C(oupé - Automata) is megteszi talán... =D
Igérem mindent megteszek a TATRA képekért, most úgyis másfél hét szünetem lesz.
Mint rendes tatras nekem is volt RAPID-om DHJ-628!!!!!
Éljenek a RAPID-ok meg a TATRA-k!! Meg mindenki más is aki jó ember!!! Meg a rossz emberek is mer' nélkülük nem lennének jó emberek, hiszen akkor a kevésbé jó emberek lennének a rossz emberek ami ugye igazságtalanság lenne hiszen a kevésbé jó ember is jó ember nem rossz ember... na
divisionhun:
Májusban én is szeretnék elmenni egy holland talira, de majd a főnököm eldönti hogy ráérek-e... A Rapid 136 egy álom, nekem volt. CRK-312 De ezt már a 110 topikban eccer kifejtettem.
1000MB_fan:
A képekkel én is megszenvedtem, mert az enyémek nincsenek fönn a neten. Tehát olyan képeket kerestem a hálón amik külön, saját URL címük van. Vagy mondhatnám úgy is: rájuk lehet kattintani. Aztán: Egyebet nem tok elmondani, kérem kapcsojja ki!
Jóhír!
Megvan a kamerám! Szóval most úgyis jön a Húsvéti-szünet, szóval valamikor át sunnyantok a palihoz és benyalom magam... =D
Amúgy úgy néz ki, hogy majd megyek TATRA talira májusban! (igaz mi "csak" egy 250 /8 Mercedes Coupéval megyünk... =D)
Addig még kell vennem memória-kártyát is a masinába...
Remélem hamarosan jelentkezhetek a képekkel!!!
ha esetleg reszletesen ismertetned a modjat, nagyon megkoszonnem, ugyanis nem talaltam eziranyu helpet. (legyszi dobj egy mailt)
( akkor feltennem azt a holland 603-ast amibe beleszerettem )
amugy visszaterve a fogyasztas temara, nekem volt 2000-res duplakarbis "terrorista" vw trasnsporterem, es az is bekapta varosban a 16-17 litert. Szoval vegulis meg a tatra nem is olyan gaz ha azt vesszuk hogy V8 feelinget ad. Ezt nem hinnem hogy mas kocsinal 25 lityi alatt megusznam.
(Tudnám miért kell 5percet várnom az új hgozzászólás megírásával - Thx index...)
Szóval:
Helyileg most Németországban vagyok (német-lengyel határfalu). Sok részletet (még) nem tudok róluk mondani. Tudom hogy a pali TATRAFAN =), jár csehországba szinte évente és a nappali tele van modellekkel meg naptárakkal.
Autóból (személy) két TATRA-t láttam (az egyik amelyiknnek elöl 3 körlámpája van egy üveg mögött).
Mindent ki fogok deríteni. Majd jól összepajtizom a csávóval.
Pontosan! A müszer a jó szó!!!