"ha rám bízták volna ( nem tették) hasonlóan jártam volna el." Én erre nem lennék büszke...
Ha 65 éven felül ingyen utazhatnak, akkor mesélje már el nekem valaki, hogy a diákok miért nem mehetnek nyaralni, kirándulni, művelődni, barátkozni féláron az iskolától eltérő városba?
Épp az oktatást és az egészségügyet nem támogatjuk (ami a jövőnket alapozná meg), de a nyugdíjasoknak nyomatjuk a sok pénzt (lassan a nyugdíjas szülők többet "keresnek", mint dolgozó gyerekeik, és ez nem vicc!!!)
"Én azt hittem budaörsi....." Gondolom kisnyugdíjas létére eladta budaörsi házát és keresett helyette olcsóbbat. Sokat járt Salgótarján felé is, de úgy tűnik Monornál kötött ki.
"HA felszámolsz minden gyenge vonalat akkor a megtakarítás nem jelentkezik, mert a fővonalon kevesebb utas lesz."
Ebben nem lennék olyan biztos, illetve csak egy nagyon kis részben igaz
Régebben volt szó az "anya"topicon a Szlovák mellékvonalak egy részén a személyszállítás szüneteltetéséről.Akkor lehetett olvasni,hogy a fővonalak utasforgalma 10%-al csökkent.Ez sok,vagy kevés?
Nem látod rajtam, hogy monori vagyok?.........:-(((
pici OFF: akkor hátha tudod, miért késett reggel több mint 20 percet a 2519. ON
Komlón rácsokat szereltek a váróterem és a forgalmi iroda ajtajaira. Baljós előjelek.
A polgármester kijelentette, hogy nekik nem kell vasút. Csak a többi komlói lakost felejtették el megkérdezni.
Sokszor fölmerülő kérdés, miért nincs utas a mellékvonalakon, sokszor szajkózom a pocsék menetrendet. De mint ma kiderült, az utasok is. Ki volt az a szakmailag nihil, aki úgy csinálta meg a 38629 menetrendjét, hogy előtte 20 perccel menjen el 8009?
Persze Pécs felől, az első busszal se érhető el. A szokásos "átjárhatatlan" dl-Dunántúl. :-((( (Š Krtek)
Kaszai Jani bácsi minden gyűlésen elmondta - az elmúlt 30 napban négyszer hallotam, hogy - a hazai mellékvonalak megmentésért, 1800 településen gyüjtenek aláírásokat.
Kell 50.000 támogató aláírás akkor a parlamentnek vicinális vitanapot kell tartania.
Pont arról kell vitáznia a parlamentnek mint amiről ez a topic szól.
Parlamenti vitanap lenne? Majdnem felér egy népszavazással, végül is ők képviselik a népet :-) Lehet, nem figyelem ezt az aláírásgyűjtési témát olyan hevesen.
De ha vitanap, akkor még inkább megáll a megállípításom: hadd vitázzanak! Majd utána mondhatják, hogy kell ám ez a VTSZ, nélkülük nem lett volna vitanap! Egy interpellációt vagy törvénymódosító javaslatot miért nem tudnak megszervezni? Vagy netalán egy népszavazást? Tartok tőle azért, mert tudják, hogy eleve veszítésre állnának. Vagy esetleg pénzük nincs rá.
Nincs is Pápai mozdonyvezető létszám, Celldömölki van és vannak néhányan akik Pápa térségét szolgálják ki. Van ugyan Pápai MOSZ tagcsoport de mára ennek fele is a celli fordát járja.
Amiről én akartam petivel beszélni azt Ti nem értettétek meg! Jelesül, hogy pont ő az akinek nem kell a bezárásokat pártolók mellé állni és neki esni a másként érvelőknek! (Szerintem)
És te legalább megtetted volna, hogy az összes kedvezmény közül a legértelmetlenebbet, a legnagyobb baromságot megszüntesd? (ehhez képest pont ez az 1 nem változott)
Amúgy ez is nagyon érdekes..... nem vagy képben, de olyan adatokat nyomsz ide, amit csak egy miniszteréiumi ember tudhat.... ráadásul nem is akármilyen pozicióban.....:(
A kérdés ugye a pápai mozdonyvezető létszámra szólt.
Hidd el ha bejössz ide, nem találsz az épületben olyat aki tudná, hogy milyen Pápán a mozdonyvezetői létszám?
És ha ez bekövetkezik, tönkre is van téve az Agria Volán (vagy a jogutódja), mert bevételeinek nagy százaléka az Eger-Budapest járatból adódik.....:-(
Attól függ mit jelent a nagy szó?
Az Agria kocsijainak kb. 4%-a járja a budapesti fordát. A társaság által évente elszállított kb. 13 millió utasból kb. 200.000 utazhat az eger - budapest - Eger járatokon.
Igen képben vagyok az ottani létszám alakuélásával és a túlórák alakulásával is. Mert tudod mint olyan messzire járó gyakran talizom azokkal a kollégákkal akik mellé majd bekerülsz a villanyfordába!!!!!!
Általában az a rendszer, hogy HIVATALBÓL megkérdezzük az adott szakág No.1-et.
Mennyi a közvetlen utas naponta Kisszénás és Gic között?
Erre Ő rávágja, hogy : 98765 fő.
Ok.
Innen kezdve, amíg más számot nem kapunk központilag azt kommunikáljuk, hogy Kisszénásról Gicre és viszont akkor rávágjuk, hogy naponta 98765 fő.
Így vagyunk a mozdonyvezető hiánnyal is.
Először azt kaptuk, hogy 280 fő.
Ok.
Később azt, hogy csak 190 fő de pluszban számoljuk hozzá azt az 51 nyugdíjas masinisztát aki ma nyugdíj mellett lovagol meg azt a 62 masinisztát aki az idén megy nyugdíjba.
Zavarbaejtő a kettősség ami a hozzászólásaidat illeti!
Egyrészt módszeresen próbálsz amatőrnek feltűnni, mint aki nem ismeri a reagálandó hozzászólásnál a válasz gombot cska az új hozzászólás gombot.
Másrészt olyan adatokat tolsz ide ami nem éppen egy kezdő informáltságát adja vissza!
"Ha létszámleépítés" Így kezdtem és nem úgy hogy lesz, hanem úgy hogy ha lesz. Igen cirka 500 főről csevegtem egyszer valakivel. Ezt a létszámot lehetne azonnal felvenni és ha zárnak is be vonalat akkor is, létszámhiánylesz ha maradnak a megrendeléseink. (Megint: ha maradnak) Most úgyfest maradnak, de júliusban is így lesz?
Peti topik társ Pápai. Neki a 13-14 vonalpáros bezárása húsba vágó kérdés. Mert így most neki be kell járnia majd Cellbe jelentkezni szinte mindíg, eddig nem mindíg kellett. Eddig kiszolgálta BZ-vel ezeket a vonalakat, most majd más voanalkra kell bejárnia dolgozni. Most peitnek még nincs felesége gyermeke, de remélem elébb utóbb lesz, most Peti topiktársunkat nem zavarja ha messzire kell eljárnia. De ha majd gyermeke mosolya miatt sietne haza akkor esetleg majd eszébe jut ha még a vonalakon dolgozhatna mennyivel jobb lenne.
Tehát nem elbocsájtás fenyegeti Peti topiktársat, hanem rosszabbb munkába járási körülmények stb..........
Konkrét kérdésedre válaszolva nem lépett be mostanság sok mv a MÁV-hoz.
Ha létszámleépítés lesz és téged mint a legfiatalabb mv-k egyikét emiatt eltávolítanak, kérlek akkor is legyél ennyire következetes és arra gondolj, hogy .......
Egy hónappal ezelőtt még az volt a vita tárgya, hogy 280 mozdonyvezető hiánya van a MÁV-nak vagy csak 190 fő+az idén nyugdíjba menők?
Tényleg olyan sok mozdonyvezető lépett be a MÁV-hoz egy hónap alatt, hogy Peti topictársunkat elbocsátás fenyegetheti, bármelyik mellékvonal forgalom szüneteltetése esetén?
Én konkrét vonalakat nem írtam a hozzászólásaimban. :-)
(egyébként a 2 vonalból 1-en olyan a helyzet amilyet írtam, a másik mindenképpen megtartandó) Ezeknek nem is örülök.
Egyébként nem hiszem, hogy a vasút meg akarna szabadulni azoktól, akiket majdnem 2 évig kemény pénzekért kellett kiképeznie/szállásolnia/vizsgáztatnia/béreznie, stb,stb..
Ráadásul még gyakornokokat vesznek föl. És mindezt már akkor tették, amikor már bejelentették ezeket a bezárásokat.
Egyébként nem tudom, hogy képben vagy-e itt a létszámmal kapcsolatban még?
"bejárást jelentenek, ha ez neked jó akkor így rendjén is van a dolog."
Nekem rendjén van, de nem biztos, hogy be kéne járnom. Más terveink vannak. :-) De ez már itt GIGAOFF.
Peti! Ha létszámleépítés lesz és téged mint a legfiatalabb mv-k egyikét emiatt eltávolítanak, kérlek akkor is legyél ennyire következetes és arra gondolj, hogy mennyivel jobb bezárni.......
Továbbá neked a Pápa környéki bezárások plusz bejárást jelentenek, ha ez neked jó akkor így rendjén is van a dolog.
Kicsit nem értelek, magam is belátom, hogy kell változtatni, de hogy pont Te az érintett ess neki OKU30-nak és a hasonló hozzálásuknak az tényleg furi..........
" Akkor minek fenntartani, ha nem használják? Abba már nem gondolnak bele, hogy az ő adójukból lenne továbbra is fenntartva X számú felesleges mellékvonal.
És a legnagyobb vicc, hogy olyan ember küzd az egész ügyért, aki talán szökőévben egyszer felszáll a vonatra."
Tiszta beszéd. Jogod van úgy érezni, hogy a te adódból ne legyen vasút, vagy csak erősen megcsonkított legyen. Ugyanakkor nekem meg jogom van úgy gondolni, hogy az enyémből pedig legyen, akkor is, ha csak 1-2 ember utazik jelenleg egyes vonalain. Ha szavazni kéne, valószinűleg te és a hasonlóan vélekedők komoly különbséggel nyernétek, jórészt azok jóvoltából akik szökőévente egyszer szállnak vonatra. Nem kell szavazni, nálunk nincs direkt demokrácia, képviseleti van. Vannak "tudósok" akik majd kiagyalják helyettünk a döntést.
Nyilván lesznek akik komoly vagyonokat szednek össze ennek révén, és nyilván sokkal többen lesznek akik még lejjebb csúsznak a lejtőn. Nyilván több ember lesz, aki a megnövekedett baleseti kockázat miatt meghal. Nyilván sokan fogják úgy érezni (útban a lejtőn lefelé), hogy valahogy haladunk visszafelé az időben: messzebre kell korházba menni, nehezebb gyógyszerhez jutni, megszünt a posta, már csak a szomszéd faluban van iskola, nem jár a vasút...
A megszüntetés pártiaknak csak hátra kell dőlniük, nyerésre állnak. Aki pedig másképp látja a helyzetet két dolgot tehet: elköltözhet egy olyan országba, ahol ezek a dolgok nem így mennek, vagy megpróbálhat érvelni, hogy meggyőzze az itthon maradottakat a civilizációs értékek megtartásáról.
Miért van az, hogy például Luzern-Zug-Zürich viszonylatban reggel és este 12 kocsis emeletes vonat jár fél óránként, teljesen kisámfázva utasokkal, az állóhelyeken is akkora a tömeg mint nálunk a 6-os villamoson csúcsidőben? És mellette párhuzamos állami és magánvasút is létezik még (Afoltern SBB + SZU) A köztes időben is zsúfolt S-Bahn jár Zugig. A napkozbeni kihasználtság is kb 50%-os, igaz akkor "csak" 8 emeletes kocsival. Gyanítom az utasok döntő többségének aműgy van saját autója, sőt terepjárója is a nehéz téli napokra. Jómagam is gyakran jártam munkába Stansból Oerlikonba ezen a szakaszon keresztül: Stans-Luzern keskenynyomkóz, Luzern-Zürich Hbf IC, Hbf-Oerlikon S-bahn. Bő egy óra menetidő, pontos csatlakozások.
A feladat hasonló mintha monjuk Mátyásdombról járnék be Ferencvárosba. Mátyásdomb-Lepsény megszüntetve, Lepsény-Kelenföld még működik (ha nem is félóránként, de Lepsény sem Luzern, váltsuk ki mondjuk Székesfehérvárral, ami már nem rossz), Kelenfüld-Ferencváros, működik, ugyan nem áll meg csak lassít.
A Békés Megyei Hírlap tovább lovagol a Vésztő-Körösnagyharsányi (szépreményű ?)vasútvonalon. Úgy látszik ebből a témából sosem elég, persze ha valakinek házi újságírója van, akinek minden másnap ugyanazt a témát elő kell hoznia. íme a mai cikke:
Jani bácsi Váradra menne
A vonat a vidék vérere, így érthető, hogy a kistelepüléseken élők a végsőkig ragaszkodnak a vasúti szárnyvonalakhoz. A XIX. században Petőfi Sándor versben is megörökítette a vasúti pályák építését. Az utóbbi másfél évtizedben viszont vasútépítések helyett sokkal inkább a tervezett vagy a végrehajtott pályaleépítésektől hangos az ország. A rendszerváltás óta a hatalomra kerülését követő első két évben valamennyi kormányt foglalkoztatta a vasúti mellékvonalak megszüntetése. A pályabezárást és az elbocsátásokat illetően mindig más-más adatok "röpködtek", az egekig emelve a veszélyeztetett több ezer vasúti dolgozó és a sok százezres utazóközönség vérnyomását. Az idei parlamenti választások után júniusban tűzte zászlajára a kormány a vasúti szárnyvonalak szüneteltetésének tervét. Huszonnyolc vonalon 942 kilométer hosszú pálya került veszélybe. A tiltakozók között a vésztői irányítással működő Vasutas Települések Szövetsége hallatta leghangosabban a hangját. A küzdelem első fejezete az elmúlt héten lezárult: megyénkben a szüneteltetésre ítélt öt vonalból négy továbbra is működhet. Ezzel a kistelepüléseken élő ingázóknak megmarad a lehetőségük arra, hogy időben eljussanak a munkahelyükre. Az isten háta mögötti falvak betegei is elvonatozhatnak a távoli szakrendelésekig, kórházakig. A jövőt illetően ismét felvetődött a Körösnagyharsány-Körösszeg közötti vasúti közlekedés beindításának kérdése. A sárréti Jani bácsi már nagyon várja az alkalmat, hogy a vésztői vasútállomásra betérve újra jegyet válthasson Nagyváradig. (Magyari Barna)