AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
azt a pár sor nevezheted kritikának, szerintem nem volt az. pont azért küldözgettem el egy-két helyre a cd-t, hogy hátha néhánnyal több ember tud róla. az aktualitást vesztett dolgot nem velem beszélted meg, az fix.
Kedves Rockújságíró Úr, nem is gondoltam, hogy a közértbe rohannál, csak elég sok emerrel találkoztam mostanság, aki ilyen módon bôvíti a lemezkollekcióját. Hogy csak írott cd-n sikeredett küldeni, ez azért volt mert több helyre igyekeztem küldeni, mint ahány prom o cd volt. a többi infot is megkaptad.
nem azért küldtem a lemezt, hogy szeresd, hiszen nyilvánvaló, hogy nincs két egyezô izlésű ember, csak azért, mert te felajánlottad, hogy talán tudsz valamit tenni a zenekarért azzal, hogy írsz egy kritikát a lemezrôl. Tudod mit, nincs rá szükség ezek után, hogy hatalmas tudásod bármi érdekében bevesd.
zero
Hallotta valaki a legujabb Nevermore-t?
A kezdesnel leszakadt a pofam...
Eloszor azt hittem atmentek soulflyba.
Mondjuk az mindent megmagyaraz, hogy Andy Sneap a producer, de nem sokat valtozott a zene csak modernebb hangvetelu lett, termeszetesen pozitiv ertelemben. Lehet hogy nem latszik a szovegemen hogy mennyire tetszik az uj lemez de ugyanigy ereztem a Dreaming-nel is. Hiszen a fantasztikusat befogadni nem lehet azonnal befogadni...
jobb is...
egyébként, ha nem csal az emlékezetem, azt beszéltük meg, hogy nem írok róla konkrét kritikát, mivel a lemez már akkor elvesztette aktualitását, amikor ideadtad. (Húszforintos írott cédén, ugyebár.) Ja, és nem egyszer hallgattam meg, hanem legalább hússzor, és kurvára nem tudtam benne semmilyen értéket felfedezni, a "Mi most nagyon művésziek, elvontak és gótikusok" hozzáállás mellett, max annyit, hogy korrektül szól, de ezért meg ugye a holland stúdió a felelős. (Ímélben egyébként véleményeztem az albumot, úgyhogy a "kritikát azóta is küldöd" kitételről ennyit.) Amúgy nem "így" gyűjtöm a lemezeket, ha jól emléxem törlesztettem érte, -csak azoknak mondom el, akik nincsenek a képben- de nem esett volna le a gyűrű az ujjamról, ha egész véletlenül kimarad az életemből az Evensong opusz. Még ehhez a prómó-dologhoz annyit hozzáfűznék -drága szerkesztőnk egyik aranyos korábbi hozzászólására reagálva- (miszerint vannak akik csak ingyen cédék reményében rockújságírnak), hogy promócédékért kurvára nem adnak semmit sem a közértben. Kéretik ezen elgondolkodni.
tudom, qrva nagy lúzer vagyok, de akkor is jónak tartom az EvenSong zenéjét, megszólalását, dalait, iszont a Monster Magnet nem tetszik...
mintha olyan sok magyar gótikmetal zenekar lenne, szerintem nincs túl sok akire egyértelműen rá tudnád húzni a gothic skatulyát.
meghallgattad egyszer a lemezt, és szórod a bölcsességeket...nagy újságíró, a kritikát azóta is küldöd...hehh...így kell gyüjteni a lemezeket...nem baj, ha nem te vagy a lúzer, akkor ki?
:-))
persze balázska, az ilyen lúzer gótikmetálosok hallgassák csak az evensuxot, bémeg, azon a cédén egy értelmes hang nem volt, de a magyar gótikmetál zenekarok zöme szar is, evensuxék mondjuk nem annyira, csak dalokat nem tudnak írni, ami viszont gáz.
eksün a hammerba egyébként is 99-ben volt utoljára, nem?
acidangel "Muse: Olyan,mintha a Cobain magasabb hangfekvesben enekelt volna enyhen latinos Dob-basszus alappal..."
vagyis Radiohead koppintas, igen. jo azert, persze, hammerba ugyan nem illik, de jo.
semmi különös, csak szasza beszélt a z+os szereplésének okairól, hogy azért nem kerülhetnek be a hammerbe, mert ti utáljátok őket, mert meg akarta dugni a barátnőiteket, meg ők nem hajlandók fizetni egy cikkért, meg hogy '96 óta nem voltak az újságban (ami nem igaz, mert '98- ban voltak utoljára, mert akkor történt velük valami emlitésre méltó), meg hogy aki az actionre kiváncsi, az ne vegyen mhh-t. no és természetesen elmondta, hogy a metal hammer bekaphatja a faszát!
A Szilver Fjúcsörre van a klip?
Egyébként mit szóltok a Heavy Metal 2000 albumhoz?
Hát nem európai módon értelmezik a kifejezést az biztos. De nekem teccik.
A legjobb a Puya szám közepén az a belassulós jammelős rész, ez stonerdoomer bandáknak is becsületére válna.Nameg a spanyol ének is bejön.
Minek így túllihegni a Macskanadrágot? Szerintem értékelhetetlen amit csinálnak, de talán még egy punk rocker is elcsodálkozna, hogy miért szerepel egymást követő kazimellékleteken a banda. Az meg külön ciki, ahogy s Barkas-os nóta szólt az előző mellékleten.
A Story-nak van értelme, legalább kiderül, az előző lemez óta megtanultak-e zenélni, illetve, hogy a gitárosok csak a korai Megadeth-et ismerik, vagy már rákattantak pl. a Countdown to Extencion-ra is.
Az Ossian szerepeltetése egyértelmű volt, bár Paksi Vezér személyét, hangját enyhén szólva nem favorizálom. A kiváncsiságom viszont valós és komoly: a Gyújtópontban lemez vajon lesz-e olyan jó, hogy ne okozzon csalódást egy erőteljes bevezető reklámkampány után?
A Halford, Nevermore, COC, Morbid Angel miatt viszont biztos vásárlónak számítok.
supertzar: az újság ára változik? Mikor fog megjelenni?
kazi melléklet:
Minek rá megint Macseknaci? Nincs velük semmi bajom, de nem hiszem, hogy azóta csináltak egy új albumot, és ez arról egy előzetes... Mi az a Nostradameus?
Amíg megtudjuk, mi is történt a PeCsában, itt egy kis friss infó, félig rossz, félig jó.
A CD melléklet miatt ezúttal sem tolongtak az érdeklődők, marad a kazi, viszont az októberi újság 100 oldalas lesz és szerintem a melléklet sem tűnik rossznak.
A bandák:
Halford
Ossian
Nevermore
Skyclad
Ten
Edguy
Supershine
Macskanadrág
Morbid Angel
Labyrinth
Obstruction
COC
Lizzy Borden
Testimony
Nostradameus
Story
Néhány inyencség azok számára akik szeretik Marilyn Manson-t.
Találtam egy oldalt ahol rajta vannak azok a dalok amiket még anno
a Spooky Kids korszakban (1990-1993) alkotott.
A minőség meglehetősen rossz hisz demo kazettáról van szó, mindenesetre
kitűnő számok, megéri letölteni őket főleg mert nagyon kis méretűek a rossz minőség
miatt.
Nekem a Negative 3 jött be, lehet hogy feldolgozás, de nagyon jó.
Néhány cim: Suicide Snowman
Learning To Swim
Dune Buggy (ez feldolgozás asszem)
Thingmaker
Choklit Factory
Luci in the Sky with Demons (LSD rulz) - na ez nekem nem jött le
és pár Portrait of... szám ami néhol sokkal jobb és olyan témákat tartalmaz amelyeket
lehagytak az albumverzióról.
Meséljetek már, mert csak hallom, hogy volt valami, de részleteket nem tudok.
Nekem jobban bejött amúgy a Zémeges köre, úgy azért mégis többen hallják a dolgot! :-)))
Mehetne esetleg reggeli tévéműsorokba is, ker.tévékbe persze és szidhatná a Hammert mocskosul. Ennél jobb reklámot el sem tudnék képzelni :-)))
ú, tényleg, az nem volt semmi amit szasza gróf lenyomott!
mindig is tudtuk, hogy nem fogja vissza magát, ha arról van szó...
most épp a metal hammer van soron...
de azért a jegyen ott virított az mhh logó! :-))
politikailag nem korrekt gyerek ez a szasza!