AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Tudod apukám, semmire sem vagy kötelezve, arra mégúgyse, hogy velem vitázz. Az viszont, hogy nem a kazettáért adtad a CD-t? Duma. Csakúgy, mint az én állítólagos segítő szándékom. Az egóm köszöni szépen jól van: neked meg azon kéne elgondolkodnod, hogy ne állíts már be megtörténtnek a meg nem történt dolgokat, mert az már izé, gáz. Tudod mit, egy megrögzött hazudozóval én sem állok le vitázni. Viszlát.
ne mozdítsd meg a kisujjadat senkiért, az megalázó lenne neked...
én nem kértem kritikát, Te ajánlottad fel, hogy segítenél, mivel egy magazinba szoktál írogatni (szerencsére normálisabb stílusban, mint az itteni megnyilvánulásaid).
én nem a kazidért cserébe küldtem a cd-t, hiszen az nem az enyém, én csak szét próbálom küldeni egy-két helyre.
csak a nyuszikás vicc tud bevillanni a hozzáállásodról: t'od mit, bzdmg a fűnyíródat. de tényleg nincs kedvem veled vitázni, mert korábban tudtál flegmázást mellôzve is tárgyalni, most csak az egod körül forog az egész.
amúgy nem vagyok terjesztôje az evensong utsó albumának, a MusicDome-ot keresd.
zero
úgy mondd már meg nekem, hogy mi a fenének bővítsem a lemezkollekciómat egy olyan albummal, ami nem jön be?
Kurvára nem vagyok rászorulva a promócédékre, mivel elég kevés zenekar van, ami igazán tetszik, és az ilyenekre pedig igenis áldozok annyit, hogy megveszem rendes kiadásban, annak ellenére, hogy megvan a promó is, mert nekem megéri a pénzt, hogy ne csak egy papírtokos akármicsoda legyen meg.
A másik. Te nem azt kérted,hogy komplett kritikát írjak, hanem a véleményemre voltál kíváncsi. Azt meg abban a pár sorban leírtam. Egyébként ha konkrét kritikát írnék, az is k.b. hasonló terjedelmű lenne, mert véleményem szerint nem kell egy lemezről hat flekket írni.
A harmadik. Az írott CD-ért átvettem neked az új Fates Warningot, meg a Perfect Circlét. A CD és a kazetta nagyjából ugyanazt az értéket képviseli, tehát szimpla cseréről volt szó. (Gyk: TDK krómos kazi, és a fasztuggyamilyen névtelen írott cd, asszem 300 forint körül mozog, pitiáner szarság, de nem én kezdtem el rajta lovagolni.) Ezek után mégis, milyen kib. ott követeléseid vannak még velem szemben?
Utoljára: ha tetszett volna az anyag, biztos írtam volna kritkát róla, akármennyire is nem aktuális (ha jól emléxem április-május magasságában jelent meg, te meg július végén adtad ide). De nem tetszett. Kérdem én: mi az istennek mozdítsam meg akár a kisujjamat is egy olyan bandáért, amelynek eddig semmilyen megmozdulása nem tetszett?
azt a pár sor nevezheted kritikának, szerintem nem volt az. pont azért küldözgettem el egy-két helyre a cd-t, hogy hátha néhánnyal több ember tud róla. az aktualitást vesztett dolgot nem velem beszélted meg, az fix.
Kedves Rockújságíró Úr, nem is gondoltam, hogy a közértbe rohannál, csak elég sok emerrel találkoztam mostanság, aki ilyen módon bôvíti a lemezkollekcióját. Hogy csak írott cd-n sikeredett küldeni, ez azért volt mert több helyre igyekeztem küldeni, mint ahány prom o cd volt. a többi infot is megkaptad.
nem azért küldtem a lemezt, hogy szeresd, hiszen nyilvánvaló, hogy nincs két egyezô izlésű ember, csak azért, mert te felajánlottad, hogy talán tudsz valamit tenni a zenekarért azzal, hogy írsz egy kritikát a lemezrôl. Tudod mit, nincs rá szükség ezek után, hogy hatalmas tudásod bármi érdekében bevesd.
zero
Hallotta valaki a legujabb Nevermore-t?
A kezdesnel leszakadt a pofam...
Eloszor azt hittem atmentek soulflyba.
Mondjuk az mindent megmagyaraz, hogy Andy Sneap a producer, de nem sokat valtozott a zene csak modernebb hangvetelu lett, termeszetesen pozitiv ertelemben. Lehet hogy nem latszik a szovegemen hogy mennyire tetszik az uj lemez de ugyanigy ereztem a Dreaming-nel is. Hiszen a fantasztikusat befogadni nem lehet azonnal befogadni...
jobb is...
egyébként, ha nem csal az emlékezetem, azt beszéltük meg, hogy nem írok róla konkrét kritikát, mivel a lemez már akkor elvesztette aktualitását, amikor ideadtad. (Húszforintos írott cédén, ugyebár.) Ja, és nem egyszer hallgattam meg, hanem legalább hússzor, és kurvára nem tudtam benne semmilyen értéket felfedezni, a "Mi most nagyon művésziek, elvontak és gótikusok" hozzáállás mellett, max annyit, hogy korrektül szól, de ezért meg ugye a holland stúdió a felelős. (Ímélben egyébként véleményeztem az albumot, úgyhogy a "kritikát azóta is küldöd" kitételről ennyit.) Amúgy nem "így" gyűjtöm a lemezeket, ha jól emléxem törlesztettem érte, -csak azoknak mondom el, akik nincsenek a képben- de nem esett volna le a gyűrű az ujjamról, ha egész véletlenül kimarad az életemből az Evensong opusz. Még ehhez a prómó-dologhoz annyit hozzáfűznék -drága szerkesztőnk egyik aranyos korábbi hozzászólására reagálva- (miszerint vannak akik csak ingyen cédék reményében rockújságírnak), hogy promócédékért kurvára nem adnak semmit sem a közértben. Kéretik ezen elgondolkodni.
tudom, qrva nagy lúzer vagyok, de akkor is jónak tartom az EvenSong zenéjét, megszólalását, dalait, iszont a Monster Magnet nem tetszik...
mintha olyan sok magyar gótikmetal zenekar lenne, szerintem nincs túl sok akire egyértelműen rá tudnád húzni a gothic skatulyát.
meghallgattad egyszer a lemezt, és szórod a bölcsességeket...nagy újságíró, a kritikát azóta is küldöd...hehh...így kell gyüjteni a lemezeket...nem baj, ha nem te vagy a lúzer, akkor ki?
:-))
persze balázska, az ilyen lúzer gótikmetálosok hallgassák csak az evensuxot, bémeg, azon a cédén egy értelmes hang nem volt, de a magyar gótikmetál zenekarok zöme szar is, evensuxék mondjuk nem annyira, csak dalokat nem tudnak írni, ami viszont gáz.
eksün a hammerba egyébként is 99-ben volt utoljára, nem?
acidangel "Muse: Olyan,mintha a Cobain magasabb hangfekvesben enekelt volna enyhen latinos Dob-basszus alappal..."
vagyis Radiohead koppintas, igen. jo azert, persze, hammerba ugyan nem illik, de jo.
semmi különös, csak szasza beszélt a z+os szereplésének okairól, hogy azért nem kerülhetnek be a hammerbe, mert ti utáljátok őket, mert meg akarta dugni a barátnőiteket, meg ők nem hajlandók fizetni egy cikkért, meg hogy '96 óta nem voltak az újságban (ami nem igaz, mert '98- ban voltak utoljára, mert akkor történt velük valami emlitésre méltó), meg hogy aki az actionre kiváncsi, az ne vegyen mhh-t. no és természetesen elmondta, hogy a metal hammer bekaphatja a faszát!
A Szilver Fjúcsörre van a klip?
Egyébként mit szóltok a Heavy Metal 2000 albumhoz?
Hát nem európai módon értelmezik a kifejezést az biztos. De nekem teccik.
A legjobb a Puya szám közepén az a belassulós jammelős rész, ez stonerdoomer bandáknak is becsületére válna.Nameg a spanyol ének is bejön.
Minek így túllihegni a Macskanadrágot? Szerintem értékelhetetlen amit csinálnak, de talán még egy punk rocker is elcsodálkozna, hogy miért szerepel egymást követő kazimellékleteken a banda. Az meg külön ciki, ahogy s Barkas-os nóta szólt az előző mellékleten.
A Story-nak van értelme, legalább kiderül, az előző lemez óta megtanultak-e zenélni, illetve, hogy a gitárosok csak a korai Megadeth-et ismerik, vagy már rákattantak pl. a Countdown to Extencion-ra is.
Az Ossian szerepeltetése egyértelmű volt, bár Paksi Vezér személyét, hangját enyhén szólva nem favorizálom. A kiváncsiságom viszont valós és komoly: a Gyújtópontban lemez vajon lesz-e olyan jó, hogy ne okozzon csalódást egy erőteljes bevezető reklámkampány után?
A Halford, Nevermore, COC, Morbid Angel miatt viszont biztos vásárlónak számítok.
supertzar: az újság ára változik? Mikor fog megjelenni?
kazi melléklet:
Minek rá megint Macseknaci? Nincs velük semmi bajom, de nem hiszem, hogy azóta csináltak egy új albumot, és ez arról egy előzetes... Mi az a Nostradameus?
Amíg megtudjuk, mi is történt a PeCsában, itt egy kis friss infó, félig rossz, félig jó.
A CD melléklet miatt ezúttal sem tolongtak az érdeklődők, marad a kazi, viszont az októberi újság 100 oldalas lesz és szerintem a melléklet sem tűnik rossznak.
A bandák:
Halford
Ossian
Nevermore
Skyclad
Ten
Edguy
Supershine
Macskanadrág
Morbid Angel
Labyrinth
Obstruction
COC
Lizzy Borden
Testimony
Nostradameus
Story
Néhány inyencség azok számára akik szeretik Marilyn Manson-t.
Találtam egy oldalt ahol rajta vannak azok a dalok amiket még anno
a Spooky Kids korszakban (1990-1993) alkotott.
A minőség meglehetősen rossz hisz demo kazettáról van szó, mindenesetre
kitűnő számok, megéri letölteni őket főleg mert nagyon kis méretűek a rossz minőség
miatt.
Nekem a Negative 3 jött be, lehet hogy feldolgozás, de nagyon jó.
Néhány cim: Suicide Snowman
Learning To Swim
Dune Buggy (ez feldolgozás asszem)
Thingmaker
Choklit Factory
Luci in the Sky with Demons (LSD rulz) - na ez nekem nem jött le
és pár Portrait of... szám ami néhol sokkal jobb és olyan témákat tartalmaz amelyeket
lehagytak az albumverzióról.