Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4364
Még egy újdonság, nem tudom mennyire ismeritek, most találtam: http://www.tonymonacoradio.com/
posaune Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4363
Sorry, Nem tudtam,és nem ismertem. Le vagyok maradva,de azért örülök,mert számomra informatív.
djuice Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4362
:) Tök jópofa Sam Paglia honlapjahttp://www.sampaglia.it/
djuice Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4361
Zsolti! Van publikus emailed? Szeretnék párat kérdezni.
djuice Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4360
Zsolti! Néztem a honlapját a művésznőnek, de csak az van kiírva hogy budapest. Jágyárak merre vannak feltűntetve?
Előzmény: tehtube (4354)
djuice Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4359
:) nagyon ősrégi oldal, ennek köszönhetően sok infóval. De ezt már régebben is beadták itt a fórumban, nem újkeletű a link. :)
Előzmény: posaune (4358)
posaune Creative Commons License 2007.03.07 0 0 4358
Megintcsak köszönet Tehtube-nak. Hogy mit talált megint a net-en? Ezt a http://www.iajo.org/iajofram.htm :-D eddig nem ismertem.
Mit gondoltok : Nem kellene magyarországot is képviselni ezen ''iajo.org''oldalon ?
tehtube Creative Commons License 2007.03.06 0 0 4357

A legkülönösebb előadó műfaj, legalábbis itt nálunk, a sportközvetítő riporter, aki aláorgonál kommentárjának. Ha nem látnám, nem hinném el :-)

http://www.youtube.com/watch?v=1Ly-wGAhAuo

LittleBig Creative Commons License 2007.03.06 0 0 4356
Köszönöm a bíztatást, "rajta vagyunk" a témán.

Matyooo
Előzmény: posaune (4353)
tehtube Creative Commons License 2007.03.06 0 0 4355
A hónap nyuszija BA: http://www.iajo.org/iajofram.htm :-D
tehtube Creative Commons License 2007.03.06 0 0 4354

már kaphatók a jegyek a honlapon is fenn van: http://www.rhodascott.com/

Schedule:.....

Több szakemberrel eleszmecserézgetve el tudnánk képzelni hard boposabb orgonistát mint mindig Rhodát, dehát igazából Ő a mi orgonistánk a "magyar" B3 Hammondos :-)

Sebaj, előkészületben Littlebig kedvence, John. Aztán hátha tiszteletét teszi még valaki veterán (Auger, LSmith, Louiss) vagy "ifjú" titán (Monaco, Kuypers, Paglia)

Wressing volt és lesz is még, Barbara Dennerlein ápr17-21 a szokásos jazzland.at, és Joey DeFrancesco is valószínűleg nyáron bepótolja az októberi betegségi hiányzását. Meg jó lenne házilag is "barkácsolni" valami hasonlót. Az említett Trioquarteten kívül kaptam egy dvd-t, ahol Posaune szaktárs nagyon szépen orgonál a 2006-os keszthelyi jazz műhelyben. M3+Solton. Tiszta B3 sound. Semmi műanyag, jórészt Hammond, elvétve zongora. Így kell ezt csinálni!

posaune Creative Commons License 2007.03.06 0 0 4353
Gratulálok LittleBig. Kiváló feeling, groove. Jó zenészek a kollegáid,és így öröm lehet egy hammond-al játszani. ''Törj egy utat itthon'', játszatok amennyit csak tudtok. Minden tehetséged megvan hozzá !
LittleBig Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4352
tehtube Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4351

Itt a Claviset külsejű első orgonám:

A szűrők, vibrátó is megmaradt a Clavisetből. Egyébként DDR.

19800426 A "játéktechnikát" kitaláltam, nem volt videó.

Előzmény: ozjo (4347)
trambi Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4350

Igen ennek kétmanuálos , csőves változata /1969/ nálam  is  foglalja a helyet.

Philips felirat ellenére Olasz honban gyártodott, felépitését, és áramkőreit tekeintve,

az Elgam orgonákkal állhat  rokoni  kapcsolatban. A Honer meg tőbb claviset nevü

hangszert dobott piacra, valóban az érdekessége billentyü végén levő aluminium

kar /ennek hajtogatásásával lehet a billenést beállitani/ ezen lakik egy állitható

gumi pogácsa melyre szivacs és bőr van ragaszva, és ez pengeti a hangkeltő lemezt.

Ezek a lemezek hosszuságának reszelgetésével lehet hangolni a hangszert.Ezeknek a hangszereknek  nem csak hangszedő tekercses változata ismert, hanem az ugynevezett nagyfrekvenciás ,nagyfeszültségü /630 voltos/ hangszedős változata is  mely  a kondenzátor mikrofonok elvét kőveti. A vermonával kapcsolatban, meg szerintem a Formation 1 a korszak egyik legjobban megkonstruált orgonája volt ugy hangilag, mint ergonomiailag.   Sajna kétmanuálos változatairól a formation 2-3 ról ez nem mondható el. 

Előzmény: djuice (4348)
tehtube Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4349
Igen, ez egy Claviset belső. Az a furcsak műanyag, gumi kombináció amely a nyelveket pengette, ebből a szögből kevésbé látszik. Szeret fennragadni. jól látszanak a kerek pickup mágnesek. Volt ilyenem. Az első orgonám ebből lett. Pengetők ki, mikrokapcsolók be, meg hanggenerátor.
Előzmény: ozjo (4347)
djuice Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4348
Itt az igazság! Nem hittem vna hogy vki ismeri. Igen ez egy eredeti PHILIPS orgona. Nem sok helyet foglal sztem, de a hangja jobb mint egy verhovinának (Vermona viccesen) És am meglepő, ilyen volt a DepecheModenak is! :)
Előzmény: trambi (4344)
ozjo Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4347
... de lehet hogy neked van igazad a claviset ilyen belülről
Előzmény: trambi (4344)
tehtube Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4346
OFF: trombita, mi más? ON
Előzmény: djuice (4342)
ozjo Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4345
Hát kedves fórumozók, ez szerintem egy claviset, ilyesmi nekem is volt, egy rugót pendít meg egy kis szerkezet, emi egy lágyvas tüskesorra tekert bifiláris tekercsben áramot indukál. Ez egy bazi negy áttételű HF trafóra kerül, majd néhány szűrő hatására olyan hangot ad, mint egy "elektronikus" zongora. soha nem lehetett a billentést egyformára beállítani és egyben a hangmagasságot is csak reszelővel
trambi Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4344
Philips gyártmány 80 as évek, és philcord névre hallgat. Nagyon jól tud helyet elfoglalni...
djuice Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4343

Csak a billenytűst tessék nézni, tetején egy Roland dobgép.

És ezt sem tudom kihagyni! :)

djuice Creative Commons License 2007.03.05 0 0 4342

Orgonista cimborák!

Na mi lehet ez???

tehtube Creative Commons License 2007.03.04 0 0 4341

Végre egy felvétel! WIld Bill Davis Duke Ellington bigband-jével. Az elején türelem, aztán feltűnik a falacika is. Sajnos a felvételbe elfelejtették belekeverni a lezlizett mikrofonos jelet, így csak a C3 tiszta vonalkimenete hallatszik.

http://www.youtube.com/watch?v=fcOUIThYLcY

Wild Bill Davis megelőzi Jimmy Smith-t is, ő a nagyapja a Hammond orgonálásnak. Sok nagyon jó lemezt adott ki, valószínűleg Jimmy Smith-t is ő inspirálhatta pl. az 1954-es koncertlemezével ahol már igazi Hammond trió játszott. (Floyd Smith-g, Chris Colombus-d) Live At Birdland. (Jimmy "csak" '56-ban mutatkozott be) A Pink Floyd-ból a Floyd szintén az említett gitáros iránti tisztelet jele, míg a Pink egy másik jazzzenészé.

dombi39 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 4340

Igen! A zenésznek is jár. Sokszor inkább. Van több "szomorú zenész" barátom, akik ingyen is játszanak bármikor, és ráadásul nem is keresnek jól. Pedig művészek, profik és szívvel-lélekkel csinálják.

Mindig elszomorodom, amikor adott boy-group, girl-group, vagy hipp-hopp (ha jól írtam le) rap-gyerekek kiadnak 1-2 CD-t és vígan élnek a jogdíjakból. Pedig mennyire messze vannak A ZENÉTŐL, amit TE is, mi is képviselünk itt mindannyian.

Én azt mondom: adjuk meg a császárnak, ami császáré; Istennek ami az Istené és zenészeknek ami a zenészeké.

Digitális mintavételezés: megpróbálok valami majd szerezni ez ügyben...

Előzmény: tehtube (4339)
tehtube Creative Commons License 2007.03.03 0 0 4339

Nem tudják tökéletesen reprodukálni. Csak jól-rosszul. Egy felvételről vagy távolról tényleg megtévesztő. Sőt, Lengyel Zoli Allenje már szinte veri a Zeneakadémia sípos orgonáját is. A Hammondnál is jó felvételekkel lehet találkozni, de a mai napig erősen kihallani a műt vagy az igazit, főleg ha az ember mögé is ül.

Nem bonyolult. Az embernek van egy szakmája, lehet az akár zenész is. Van aki annyira szereti hogy ezt látván mások akár vissza is élnek vele. Ha a gázműveknek, elektromos műveknek, Tescónak, benzinkútnak jár az ami, akkor a zenésznek soxor inkább. (tudod: koporsóőrzés:-)

Előzmény: dombi39 (4335)
dombi39 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 4338
Szerintem sem lehet annyira rossz. A digitális hangmintvételezés ma már mindent le tud koppintani tükéletesen (ezt V. Xavér is határozottan állítja). Én hallottam egyszer egy szintit, amibe a Passau-i dóm orgonájának hangját töltötték be CF Card-ról. Abszolút mintha ott lettem volna.
Előzmény: Halsaman (4331)
dombi39 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 4337

Bocsi, lemaradt:

dombi39 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 4336

Eladó lett a Tone Cabinet. Ha valaki érdekel: 4 db hangszóró, 2 csatornás tranyós erősítő (100W). Olcsón adom.  Itt látható a képen:

dombi39 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 4335

Szerintem ez nagyon bonyolult. Azért valahol mindenki jól rjár.... Nem?

...

Én 13 évig voltam kántor vidéken és nem kértem egy fillért sem. Azt mondtam, hogy én ezt dobom a perselybe. Meg hát ugye ott van az a talentumos példabeszéd is...

Előzmény: tehtube (4333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!