Szörnyű azt látni hogy alig vannak nézők a stadionban. Ugyanúgy mint fukuokában.Nagyon érdekes hogy magyarországon mindig rengetegen vannak kint mindenen.például az atlétika ebével is így volt ez. Remélem ezt a 2012 BUDAPEST elbírálásakor figyelembe veszik. Mert klassz hely ez a Kanada,de 'lószart' nem ér ha csak a 100m döntőjén lesz teltház.
Nagyon kíváncsi vagyok Maurice-ra, meg a kalapácsvetőinkre. Nem vagyunk egy atléta nemzet, de legalább két-három érmet haza kellene hoznia annak a tizenvalahány magyarnak, nem?
Igaza van, hogy keményel kokszol! Mit gondolsz a magyar dobók mitől jók? A sok edzéstől? Persze! De hogy tudnak annyit edzeni? Naná, hogy gyógyszerrel, a Gécsek egyszer már elcsúszott, most meg a Dívós. De ez nem baj! Aki eredményt és lét akar, az mind szedi! Egyre jobb eredményekre van szükség, így érdekes a sport! Dopping mindig lesz!
Egyébként nekem Maurice Green az atlétika Ian Thorpe-ja... Mindenkit méterekkel megver, és ha jól emlékszem, azt mondta, hogy a 9,6-ra is képes... Nevetséges. Valaki nem lehet ennyivel jobb az egész világnál.
Cool ötlet volt reklámozni a topicot!
Engem az érdekelne, hogy mi van Kiss Balázzsal?
Úgy eltűnt az utóbbi kb 1 évben...
Én egyébként 99%-ig biztos vagyok benne, hogy valami szert szedett, amit nem akarta, hogy kimutassanak.
Ha most is béna lesz a VB-n (kint van egyáltalán?!), akkor 100%-ra változik a 99%-om...
Én személy szerint imádom az Eurosport csatornát. Indítottam is egy topicot EUROSPORT és mi címmel. Én is felvetettem az INTERAKTÍV eurosport gondolatát. Sztem nézd meg azt a topic-ot is!!!
Örültem amikor bemondtad a mostani műsorban az ötletet!!!Első kérdésem:
Szerinted melyik számban várható világcsúcs? A véleményed plíz mond be a műsorba(nézem)! KÖSZ!!!
Bocs, teljesen hülye vagyok. Nem magyar idő szerint néztem, és azt hittem, hogy már megvolt pl. a kalapács selejtező. Kösz, hogy segítettél a megvilágosodásban.
Ott lesznek az eredmények is, de még csak a férfi maraton volt. A későbbiekben fogják írni az eredményeket, csak egy kis idő kell nekik, még beírják. Ma már kezdődik több más szám is, de magyar idő szerint csak délután. Úgyhogy este lesz egy-két eredmény olvasható.
Edmontonban, a 9. atlétikai világbajnokság ünnepélyes megnyitója után a férfi maratonfutásban avatták az első győztest. A nyitószámot a 23 éves etióp Gezahegne Abera nyerte 2 óra 12 perc 42 másodperces eredménnyel, és minden idők legizgalmasabb befutójával, hiszen a második, a kenyai Simon Biwott mindössze egy másodperccel maradt el tőle...
férfi maratonfutás:
1. G. Abera (Etiópia) 2:12:42, 2. Simon Biwott (Kenya) 2:12:43, 3. Stefano Baldini (Olaszország) 2:13:18.
Molnár Krisztina lesz az első magyar az edmontoni vb-n
--------------------------------------------------------------------------------
Edmonton, 2001. augusztus 2. (MTI) - A 13 tagú magyar csapatból elsőként a rúdugró Molnár Krisztina mutatkozik be az edmontoni atlétikai világbajnokságon.
Az újpesti versenyző szombaton a B-csoport magyar idő szerint 16.45 órakor kezdődő programjában próbálja meg teljesíteni a 4.40 méteres selejtező szintet.
Szintén ezen a napon érdekelt a három kalapácsvető. A világranglistán második Annus Adrián és az atlantai olimpiai bajnok Kiss Balázs az A-csoportba (18 ó), az Európa-bajnok Gécsek Tibor a B-be (19.45) került a kvalifikáció során. A döntőbe jutáshoz legalább 79.50 m szükséges.
Az U23-as Eb-n aranyérmes gerelyhajító Szabó Nikolett számára 22.35 órakor kezdődik a vb, s célja, hogy túldobja a 61 méteres szintet.
A vb második napján - magyar idő szerint vasárnap hajnalban - két számban hírdetnek eredményt: férfi súlylökésben és a 20 km-es férfi gyaloglásban.
Döntők (közép-európai idő szerint) és az esetleges magyar résztvevők:
Szombat: 2.45 ó.: férfi maraton
Vasárnap: 0.00 ó.: férfi súlylökés; 1.00 ó.: férfi 20 km gyaloglás; 23.45 ó.: női súlylökés
Hétfő: 0.25 ó.: hétpróba, 800 m; 0.40 ó.: férfi kalapács (Annus, Gécsek, Kiss); 1.35 ó.: férfi 100 m; 22.30 ó.: női rúd (Molnár Krisztina)
Kedd: 1.00 ó.: férfi hármasugrás; 1.05 ó.: női gerelyhajítás (Szabó Nikolett); 1.35 ó.: női 100 m; 2.25 ó.: férfi 400 m
Szerda: 2.05 ó.: női távolugrás (Vaszi Tünde); 3.30 ó.: női 1500 m; 3.50 ó.: férfi 800 m; 4.05 ó: női kalapácsvetés; 4.10 ó.: tízpróba 1500 m (Zsivoczky Attila, Kürtösi Zsolt); 4.45 ó.: női 400 m; 5.05 ó.: női 10 000 m
Csütörtök: 2.40 ó.: férfi magasugrás; 3.45 ó.: női 400 m gát; 4.00 ó.: férfi 3000 m akadály és férfi diszkosz (Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Varga Roland); 5.20 ó.: férfi 10 000 m
Péntek: 2.10 ó.: férfi rúdugrás; 4.40 ó.: női 20 km gyaloglás; 5.15 ó.: férfi 110 m gát; 5.40 ó.: férfi 200 m
Szombat: 4.00 ó: női hármasugrás; 5.05 ó.: férfi 400 m gát; 5.30 ó.: női 200 m; 6.25 ó: férfi 5000 m; 16.00 ó.: férfi 50 km gyaloglás (Urbanik Sándor); 22.30 ó.: női diszkoszvetés
Vasárnap: 0.00 ó.: női 100 m gát; 0.05 ó.: férfi távolugrás; 1.15 ó.: női 5000 m; 1.40 ó.: női 4x100 m váltó; 16.00 ó.: női maraton; 22.30 ó.: női magasugrás (Győrffy Dóra); 22.45 ó.: férfi gerelyhajítás; 23.45 ó.: női 800 m
Hétfő: 0.20 ó.: férfi 4x400 m váltó; 0.40 ó.: női 4x400 m váltó; 1.10 ó.: férfi 4x100 m váltó
A pénteki edmontoni atlétikai világbajnokságot megelőzően három napon keresztül tanácskozott az IAAF, azaz a nemzetközi atlétikai szervezet. A kongresszus két lényegi kérdésben határozott: megváltoztatta az IAAF jelentését, és elfogadta a hibás rajtról szóló új szabálymódosító indítványt.
Az anakronisztikus ellentétet feloldandó, a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség (International Amateur Athletic Federation - IAAF) elnöksége az edmontoni csúcson úgy döntött, a név rövidítését meghagyva mostantól az Atlétikai Szövetségek Nemzetközi Szövetsége (International Associations of Athletics Federations) a hivatalos elnevezés. FOLYTATÁS .
.
.
A kongresszuson a küldöttek szavaztak a hibás rajtról benyújtott módosításról, amelyet a sprinterek tiltakozása ellenére 81:74 arányban elfogadtak. Így 2003. január 1-től a 400 méteres síkfutásig bezárólag minden sportolót már az első hibás rajt miatt diszkvalifikálnak. A megbeszélésen egyébként összesen 178 technikai szabálymódosítás került terítékre.
Heves tiltakozás fogadta a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség (IAAF) azon tervét, amely szerint hibás rajt miatt azonnal diszkvalifikálni kell a sprintereket. Az IAAF 2003-tól kívánja bevezetni az új szabályt, amely a szövetségen belül is komoly vitákat váltott ki. A TELJES CIKK ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Éremeséllyel Edmontonba - kezdődik az atlétikai vb
2001.07.31. 15:55:35
Augusztus 3-án, azaz pénteken kezdődik, és 12-éig tart az atlétikai világbajnokság, amelyet idén a kanadai Edmontonban rendeznek. A magyar csapat 13 fővel képviselteti magát, komoly éremesélye kalapácsvetőinknek van. a teljes cikk
Még egy érdekesség a cikkből:
Az IAAF várható döntése értelmében 2003. január 1-től a sprintszámokban (400 méterig bezárólag) már az első hibás rajt is a kizárást jelenti. "Úgy véljük, a sok hibás start káros. Amennyiben az IAAF kongresszusa elfogadja, 2003. január 1-től életbe lép az új szabály" - mondta Gyulai István, a szövetség főtitkára. Egyébként több szabálymódosításon is gondolkodnak, többek között hatról négyre csökkentenék a kísérletek számát távolugrásban, hármasugrásban és a dobószámokban. Ezek hülyék, már bocsánat. Szerintem nagy hiba lenne bevezetni ezeket a módosításokat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eddigi érmeseink (Vb-n):
Tokió, 1991:
Rúdugrás: 2. Bagyula István 590 cm
Diszkoszvetés: 3. Horváth Attila
Stuttgart, 1993:
Kalapácsvetés: 3. Gécsek Tibor
Göteborg, 1995:
Kalapácsvetés: 3. Gécsek Tibor
Hétpróba: 3. Ináncsi Rita