Centenáriumi Giro, 5. szakasz San Martino Di Castrozza to Alpe di Siusi, 125km
1 Denis Menchov (Rus) Rabobank 3.15.24 (38.382 km/h) 2 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes - Farnese Vini 0.02 3 Thomas Lövkvist (Swe) Team Columbia - Highroad 0.05
5 Levi Leipheimer (USA) Astana 0.09 6 Christopher Horner (USA) Astana 25 Yaroslav Popovych (Ukr) 1.56 34 José Luis Rubiera (Spa) 2.58 35 Lance Armstrong (USA) 37 Jani Brajkovic (Slo) 38 Daniel Navarro (Spa) 54 Andrey Zeits (Kaz) 5.24 119 Steve Morabito (Swi) 15.52
Az összetett:
1 Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes - Farnese Vini 16.20.44 2 Thomas Lövkvist (Swe) Team Columbia - Highroad 0.05 3 Michael Rogers (Aus) Team Columbia - Highroad 0.36 4 Levi Leipheimer (USA) Astana 0.43
8 Christopher Horner (USA) Astana 1.17 12 Yaroslav Popovych (Ukr) 2.30 22 Lance Armstrong (USA) 3.34 30 Daniel Navarro (Spa) 4.38 34 Jani Brajkovic (Slo) 5.12 43 José Luis Rubiera (Spa) 7.46 54 Andrey Zeits (Kaz) 12.24 168 Steve Morabito (Swi) 44.35
Tovább fogytak az esélyesek, köztük a Főnök is. Kár azért a bukásért Spanyolországban, mert jó Girot futott volna
Levi és Horner ellenben igen jól bírta, különösen Chris a meglepetés remélem bírni fogja. Morabitot viszont kár volt elhozni, szegény maga alatt van két méterrel a többiek szo-szo. Kíváncsi vagyok, mennyire keveri meg a kártyákat a mai nap, hogy fogják átrendezni a csapatot a megváltozott helyzethez.
Holnap már nem lesz ilyen nehéz szakasz, de azért babazsúr sem
Ma viszont már egyértelműen erőnléti gondjai voltak.
Igazából nincs mit csodálkozni, ez a Giro a Castilla y Leon első szakaszán elúszott a számára, az is nagy fegyvertény, hogy itt van. Ahogy az Armstrong topikban is írtam, egy szakaszra még jó lehet a harmadik héten, szerintem be is fog gyűjteni egyet, csak hogy érezze a konkurencia a törődést. Meg, hogy motoszkáljon valami a fejükben a Tourig... :-)
Sztm se Simoni, se Basso segitoi nem alkalmasabbak. A rozsa meg egy kis privilegiumot is adna, hogy a kanyargos befutokon elol legyenek, meg birjak csinalni, kimondva is a harom hetesekre koncentral a csapat, most megmutathatjak. Ahogy Armstrong nyilatkozta, hogy szerinte ma egyutt ernek fel, akar ra is kerulhet a triko, az oriasi lenne, en nem mondanek le rola a csapat kimelese miatt.
Igazából nem a Postalhoz mérem, hanem az ellenfelekhez. Amíg nem térképezik fel, hogy milyen állapotban van Basso, Simoni és a többiek, addig szerintem nem fogják belehajszolni a segítőket egy két és fél hetes trikóvédésbe.
Azt a hírt olvastam, hogy elképzelhető, hogy Armstrong saját csapatának a névadó szponzora az "Amgen" lesz. Ez ugyanaz a cég, amely a Tour of Californiát is pénzeli.
Meg ha lesz is új sponzor: biztos ki fogja kötni, hogy a befektetés megtérülése miatt legalább 1 nagy körversenyt nyerjenek. Lance is esélyes, Levi is esélyes, de Contadort épp emiatt nem tehetik meg, hogy ne tartsák meg.
Vinoról: csinálhatta volna jobban is, mint pl. Basso, meg azok a "nagyok", akiket amikor rajtakaptak a cuccoláson, elismerték, hogy hibáztak. Ő meg eljátszotta az "áldozatot"...Olyan hullámzó teljesítménnyel, ami ő nyújtott az évek során, nem volt csoda, hogy előbb-utóbb lebukik. És 2007-ben azzal a hercehurcával - pont a touron - nullára redukálta a kerékpár hitelességét...
Ez jogos, de egy Levinek, vagy Hornernek (ha folytatja), akkor egy olyan csapatban szerintem mindig lesz hely. Contador pedig még nagyon fiatal, vele is bőven lehet hosszú távra tervezni.
Ez teljesen érthető, de a helyzet érdeksérelmek nélkül aligha rendezhető. Vino és Contador egy csapatban tartásából pedig hosszú távon nem sok jó sülne ki szerintem...
Ha Johan és Lance új csapatot akar és hosszú távra tervezik, akkor nem a mostani klasszisok közül kell választaniuk, hanem a még ismeretlen tehetségekből.
Mondjuk Sura mellett elég kevés szó esik Kasecskinről. Pedig a végeérhetetlen lábú orosznak is augusztus 1-én jár le a büntetése, és az 1980-as nemzedéknek - Valverde kiválását követően - vitathatalanul ő a legtehetségesebb tagja. Ráadásul most 29 éves, a fizikai teljesítőképessége csúcsán van. És soha nem ismerte el a doppingolást, még mindig tart a peres ügye.
Tudod ez szép és jó, de nekem pl Contador többek között azért is lett nagy kedvencem, mert azok az emberek (csapat) veszi körül, akiknek mióta kerékpárt nézek drukkolok. Ha pedig elmegy egy másik csapatba, mondjuk a Caisse-ba, akkor az rohadt egy érzés lesz. Ez kb olyan, mintha Schumi anno átment volna a Mercibe (legalábbis nekem kb ilyen lenne). A másik pedig, hogy ha Bruyneelék tényleg csinálnának egy új csapatot, akkor ki lenne majd ott az első ember, ha nem lesz Alberto? Oké, Levivel még 1-2 évig lehet valamit kezdeni, na de utána? Bár Johant ismerve biztosan találna valakit, de mégis mikor? És nekem ez lenne a legrosszabb, hogy a világ jelenlegi legjobb bringása nem maradna többé ott, ahol igazából a helye van. Persze erre még felesleges gondolni, mert még happy end is lehet, csak mégis.
Köszönöm a bíztatást. A mai nap eseményei után eléggé nyilvánvaló, hogy Contadornak lesz helye.
Ha ez a forgatóköny valósul meg, amit te vázoltál, akkor csak a FUJI-nál már bevált fordulattal szeretnék élni: Mindazonáltal az a véleményem, hogy elő kell keríteni Rene Hassalbachert:-)
Ahogy írtad, a csapat már nem is emlékeztet Sura Vinokurov Astanájára. Mi pedig attól félünk, ha Vinokurov visszajön, a csapat többé semmiben se fog hasonlítani arra az Astanára, amivel Alberto Contador két Gt-ét nyert egyazon évben. Mert a szokásos forgatókönyv az, hogy aki megszerzi a csapatot, az azonnal kiírtja belőle az előző gazda embereit, kerül, amibe kerül.
Én nem látom ilyen sötéten a helyzetet. Sura visszatérése alapvetően Contadort fogja kellemetlenül érinteni, neki biztosan mennie kell. Őt viszont nem féltem, tud magára vigyázni, fog magának jó csapatot találni és ott sem lesz rosszabb, mint Bruyneel alatt. Persze elvisz majd magával 2-3 embert, de ez ellen nincs mit tenni.
Armstrong szerintem már nem fog háromhetest nyerni. Ezt a véleményemet továbbra is fenntartom, több okból is. Először is már nem fiatal, és bár nem lenne példa nélkül való, szerintem nem fog bírni a fiatal konkurenciával. Sok volt a kihagyás, és úgy látom, a szemlélete is változott némiképp. Például a minap még éjfélkor is a telefonjával üzengetett, mikor szerintem már rég ágyban lett volna a helye. Mintha kicsit szeretné jobban élvezni az életet, mint mikor még mindent a győzelemnek rendelt alá. Amivel nincs semmi baj, sőt még szimpatikusabb lesz tőle, de lehet pont ennyi fog hiányozni a sikerhez.
Emiatt viszont az ő biznisze és Sura céljai megférnének egymás mellett, sőt jól kiegészíthetnék egymást. Ha az esetleges személyes ellentéteken túl tudnak lépni, szvsz működőképes érdekházasság lehet a dologból. Ami meg a többieket illeti, csapat az Vinonak is kell, ennél jobban meg úgyse nagyon tudna összeszedni...
Centenáriumi Giro, 3. szakasz Grado to Valdobbiadene, 198km
1 Alessandro Petacchi (Ita) LPR Brakes-Farnese Vini 4.45.27 (41.618km/h) 2 Tyler Farrar (USA) Garmin - Slipstream 3 Francesco Gavazzi (Ita) Lampre - N.G.C. ... 18 Yaroslav Popovych (Ukr) 30 Christopher Horner (USA) 44 Levi Leipheimer (USA) 47 Andrey Zeits (Kaz) 50 Lance Armstrong (USA) 51 Daniel Navarro (Spa) 98 José Luis Rubiera (Spa) 1.25 100 Jani Brajkovic (Slo) 124 Steve Morabito (Swi) 2.50
Az összetett:
1 Alessandro Petacchi (Ita) LPR Brakes - Farnese Vini 8.50.06 2 Tyler Farrar (USA) Garmin - Slipstream 0.08 3 Michael Rogers (Aus) Team Columbia - Highroad 0.18 ... 5 Lance Armstrong (USA) Astana 0.31 7 Yaroslav Popovych (Ukr) Astana 0.44 8 Levi Leipheimer (USA) Astana 26 Christopher Horner (USA) 1.18 36 Daniel Navarro (Spa) 1.35 55 José Luis Rubiera (Spa) 1.56 59 Jani Brajkovic (Slo) 2.09 115 Andrey Zeits (Kaz) 4.08 164 Steve Morabito (Swi) Astana 9.03
A mai Petacchi vs. Cavendish összecsapás technikai okok miatt elmaradt. Helyette volt légibemutató és bukások, szerencsére ezúttal Astanás nem esett, legalább is nem írják.
Holnap érdekes nap lesz, hegyi befutó. Ugyanakkor van egy olyan érzésem, hogy az okosok még nem fognak egymásnak esni, inkább elengednek egy hegyi zergét, aki az időfutamon úgyse játszik, bár lehet, hogy Di Luca vagy Simoni rámcáfol. Persze szép lenne egy Astanás szakaszgyőzelem, de úgy vélem egyelőre csak púp lenne a trikó a csapat hátán... Arra mindenesetre jó lesz a szakasz, hogy feltérképezzük az erőviszonyokat.
Így van, egyetértek veled Péter, mint mindig, most is megfogtad a lényeget.
Furcsa dolog ennek a csapatnak az evoluciója. Egyszer régen, egy messzi-messzi galaxisban egy fiatal spanyol sportszakember alapított egy csapatot, amelyet a vakokat és csökkentlátókat támogató spanyol lottójáték, az ONCE támogatott. 2003-ban a lottojáták finanszírozási nehézségekre hivatkozva kihátrált a csapat mögül. Manolo Saiz egy mesteri húzással elhalászta a US Postál kétszeres vuelta győztesét. Az amerikai Liberty Seguros szponzorálásával újjá alakította a csapatot, amelyben nem találtak helyet az ONCE betegséségből lábadozó egykori kapitányának, Joseba Belokinak. Végül Beloki is visszakerült a csapatba, Heras begyűjtött két vuelta címet, és megfutotta élete időfutamát Alcala de Henaresben. Az időfutam végzetesnek bizonyult, előbb Heras bukott le, majd az egész csapat. Saiz még az utolsó békeévben leszerződtette Sura Vinokurovot, aki 2006. január elsejétől versenyzett a Liberty-ben. 2006. május 23-án a jó Manolot letartóztatták a csendőrök, másnap a Liberty Seguros azzonnal felmondta a szponzorszerződést. Sura Vinokurov a május 24. és június 30. között kijárta, hogy a kazah kormány támogassa a csapatot. A csapat menedzsere Marc Biver lett, akit Vinokurov menedzsere Tony Rominger kommendált a csapathoz. Az új alakulat majdnem rajthoz állt a touron, de végül nem tudtak elindulni, mert a csapat öt tagjának a neve szerepelt az Operation Puerto jelentésben. Elindultak viszont a vueltán, ahol a két kazah az első és harmadik helyen végzett. Sura az év végén nagytakarítást csinált, Saiz minden emberét kirúgta a csapatból, köztük Alberto Contadort, Sergio Paulinot, és Allan Davist is. A három jóbarát a Discoveryben kapott helyet. A csapatot pedig jórészt a megszűnő Phonak tagjaiból, és kazahokból egészítették ki. A következő évben Sura Vinokurov élete időfutamát követően botrányos körülmények között lebukott a touron, a csapatot kizárták. Vélhetően Jörg Jaksche vallomásának köszönhetően nemcsak Vinot, de az 1980-as nemzedék egyik legjobb tagját, Kasecskint is elkapták. Biver ezután nem tudott többé pénzt szerezni, nem folytak be a szponzor pénzek, eladósodott, nem tudta fizetni a versenyzőket. Az év végén a kazah kormány kirúgta Bivert, és leszerződtette Bruyneelt. A csapatból már ebben az évben is sokan kimaradtak, elsősorban Biver emberei, az egykori Phonakosok. A maradékot tavaly év végén rúgta ki Bruyneel.
Ahogy írtad, a csapat már nem is emlékeztet Sura Vinokurov Astanájára. Mi pedig attól félünk, ha Vinokurov visszajön, a csapat többé semmiben se fog hasonlítani arra az Astanára, amivel Alberto Contador két Gt-ét nyert egyazon évben. Mert a szokásos forgatókönyv az, hogy aki megszerzi a csapatot, az azonnal kiírtja belőle az előző gazda embereit, kerül, amibe kerül.
És ha vad forgatókönyvek merülnek fel bennünk, akkor csak elég a topicnyitó üzenetre vetni egy pillantást, hogy lássuk, ennél a csapatnál semmi se lehet elég vad.
1. Olvastam, hogy vissza akar térni. Akármekkora klasszis, ha visszaengednék az Astanába (vagy akármi is lesz helyette), az a tiszta sport szégyene lenne. Az ilyen eseteknek volt köszönhető, hogy mind a Nike, mind az Adidas szépen elfordult - még az amatőr kerékpárosok elől is.
Kedves Adam!
Akármennyire is nem tetszik neked Vinokurov, ez a csapat az ő gyermeke. Ő hozta létre szinte a semmiből, ő kalapozta össze az évi huszonakárhány millió Eurot. Ha ő nincs Astana sincs, és akkor Bruyneel szépen otthon üldögélne Madridban a kissrácot pelenkázva és a memoárjai második kötetét írogatva, Lance meg a bícsen bandázna a McConaughey haverjával és csak azt hallanánk felőle, hogy mikor melyik szőke színésznőt cserkészte be sikerrel. Baromival kényelmesebb volt nekik beleülni a Vino által megteremtett készbe, semmint szponzori háteret összehozni egy PT csapathoz... (Mondom ezt annak ellenére, hogy egy életre elköteleztem magam a páros mellet és akkor is szurkolni fogok nekik, ha az új csapat a Burkina Fasoi B-ligában szerepel majd a bushman juniorok és berber szeniorok ellen.) Szerintem pont az lenne a világ szégyene, ha ezek után Vinokurovnak nem lenne helye a csapatban. Azon természetesen lehet vita, hogy milyen pozíciót kapjon a csapatban, elvégre Johan vitathatatlanul sokat tett le az asztalra az Astanában is (nem beszélve a korábbiakról), de a visszatérése ténye akkor sem lehet kérdés. Vagy ha az, akkor meg nem kell csodálkozni, ha elzárják a pénzcsapot.
Hogy ki miért fordított hátat a sportnak... Megvan a véleményem a szemforgató szarházi szponzorokról, akik elvárják az eredményt bármi áron, vigyorognak a győztes mellett a rivaldafényben aztán amikor bukás van, habzó szájjal fújolnak...
1. Akkor nagyon sokaknak nem szabadna itt lennie a mezőnyben...
2. Jó.
3. Mondjuk, hogy DSC, Saunier Duvall, Credit Agricole, de majd Vanda még biztos kiegészít. Ez nem negatívság kérdése. Egyszerűen csak sorra vesszük a lehetőségeket. Ha ez téged zavar, akkor ne olvasd.
Nem tudom, nem ismerlek.
4. Milyen rosszindulatú pletykákat? Egyet idézz tőlem. De légy szíves ne szabd már meg, hogy ki mit írjon. Aki ezt a fórumot olvassa, az nem most kezdte olvasni, évek óta tagja és fejti ki véleményét. Minden nap, nem évente egyszer, mikor van valami nagy verseny.
Észrevetted, hogy csak te csinálsz belőle problémát?
1. Olvastam, hogy vissza akar térni. Akármekkora klasszis, ha visszaengednék az Astanába (vagy akármi is lesz helyette), az a tiszta sport szégyene lenne. Az ilyen eseteknek volt köszönhető, hogy mind a Nike, mind az Adidas szépen elfordult - még az amatőr kerékpárosok elől is.
2. A P-Nívót/Betonexpresszt (legyen szó akármelyik építőipari cégről is) azért hoztam fel, mert szinte ez az egyetlen profi csapat hazánkban, melynek az egyik főszponzorának nem a nyereség a szívügye, hanem maga a kerékpározás.
3. Egyelőre nem tudsz semmit a "jövendőbeli" csapatról, se én, se senki. Továbbra sem értem, miért vagy negatív. Mit tudsz, amit én nem?
4. Szerintem maradjunk objektívek, és ne terjesszünk rosszindulatú pletykákat, mert sokan olvassák a fórumot. Szóval ne gerjesszünk antipátiát egyik fél irányába se, mert nem érdemli meg - még (ugyebár ebből indult ki az egész).
Látom, hogy még nem tudod, hogy Vino visszatér ősszel. Az Astana-ba szeretne, ha még létezni fog, de mindenképp lejár a büntetése. Johan pedig nem szab gátat neki.
De itt nem csak a P-Nívóról van szó könyörgöm (ami már nem létezik, mert Betonexpressz 2000 Limonta a neve). Van még magyar csapat.
Szerinted csak az Astana-ban bukhatnak le bármikor? Jesszusom...
Inkább örülni kéne, hogy ilyen helyzetben van egy LA és egy J.Bruyneel, aki a kapcsolatrendszerével meg tud mozgatni mindent, és talán tényleg meg tudja menteni a csapatot.
Ez megmentés? A megmentés az lenne, ha találnának egy szponzort (az ő befolyásukkal ez nem lehetetlen), aki tudná fedezni min. a béreket.
ne sajnáld le őket azért, mert "magyarok"
Te miről beszélsz? Belemagyarázol folyamatosan nem létező dolgokat más mondandójába.
Részemről befejezve a veled való diskurzus, mert nem lehet egyről a kettőre jutni veled, ugyanis elbeszélünk egymés mellett.