AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
vizihulla nem mintha értenék a klipkészítéshez, de ez a "nem kell semmi fény" valszleg még egy frankó kis erdőmélyi black fölvételrere sem igaz. és minek klip, ha csak 4-8 ember pöntyög vmi kultikus helyen? ha meg van ötlet, akkor mindjárt van díszlet is, ami pénzecske, akár a műszaki cuccok, az elkészítő szakember gázsija stb. persze, ug rulez, de szerintem aki nem engedheti meg a jó klipet, inkább ne csináljon, a hanem koncertezzen, aztán ha már fut a szekér, akkor igényes klippel jöjjön elő. és persze legyen már vmi digitális rock/metal zenei csatorna, letölthető mpeg klipekkel...
Hat en ezzel abszolut nem ertek egyet.
Egy jo klipphez egyaltalan nem kell sok penz, eleg a zenekart felvenni ahogy jatszanak es
kesz.
Felesleges a sokk cicoma, nem kell semmi feny, latvanyelemek meg mas baromsagok.
Sajnos erre nagyon kevesen jonnek ra es sikerul jol elgiccsesiteni a klippek tobbseget.
már nagyon kiváncsi lennék W.F. klipre...mert zeneileg nagyon ott vannak, és szerintem ötleteknek sincs híján a zenekar...ha tényleg olyan gáz, az fix, hogy a 2. pont az oka.
tegnap sajna lemaradtam, csak Paksi bácsi dülöngélésére értem oda:-)) viszont a superockban volt jó látványos kis CF és NIN klip, meg persze volt egy csomó nyál is.
Tényleg vannak a Zúzdában borzalmak...
Értem én, hogy támogatni kell a hazai bandákat, de talán nem kellene egy bizonyos színvonal alá menni.
Az meg néhány zenekar józan ítélőképességét kérdőjelezi meg, amikor bűnrossz, a legrosszabb értelemben vett amatőr klipet nyomat a tévében. Ha én a Without Face-t a klipből ismertem volna meg, rég szénné cinkeltem volna a haverokkal, mert maxigáz az egész. Így csak röhögtem egy jót, meg sajnáltam őket, hogy ezt az egészet mások is látják, és lesajnálják őket.
Az Apokrif tényleg tragédia. De a zene is.
Egyébként a hazai metalbandák számára tök felesleges klipet csinálni, mert:
1. Tök jó lesz a klip. Valószínűleg túl sokba kerül ahhoz képest, hogy hány emberhez jut el, akkor inkább csináljanak egy nagy ingyenes koncertet, sokkal nagyobb a hírértéke, és sokkal többen láthatják a bandát.
2. Kevés pénz van a felvételre. Ócska lesz a klip, szegényházi, primitív. Az a kevés pénz is kár érte, mert aki látja, megutálja a bandát.
3. Az a variáció, hogy frankó lesz a klip, nem kerül sokba, ráadásul szélesebb tömegekhez eljut, teljesen ki van zárva. Láttam már jó, sőt kiváló magyar klipeket, de azok SAJNOS! nem a 600 db lemezt eladó rockzenekaroké volt, mert ilyen szinten azt finanszírozni szerintem lehetetlen. A szélesebb néptömegekhez meg nem fog eljutni, mert ocsmány zenei giccstermelés folyik, és a Kerozin féle mocskot erőltetik a zenehallgatók torkán. Már lassan ott tartunk, hogy nem marad Pesten egyetlen pörgős rockklub sem.
Tehát tűzzük ki a zászlót: Underground Forever!
És hallgassunk jó magyar bandákat akkor is, ha az egész utcában senki más nem tuda, hogy mi az a "Múd", vagy "Nemezisz" vagy "Gáttid"!
nemtom, majd rakerdezek, meg en sem hallottam. nalunk en irom a kritikat, h jol le tudjam fikazni :))
hehe, micsoda indiszkret kerdesek :)) majd meglatod :)
Replika-előzetest mikor kapunk? Novemberi HP-ben kéne szerepelniük vagy a decemberiben?
Shock Records? EZS? Vagy szerzői? Netán mindhárom egyszerre? :-))))
varnak es malmoznak. gondolom az ugynokseg meg dolgozik h vmit osszehozzon nekik. meg promotaljak az albumot ezerrel, de meg nem unja, hallatszott is, jokedvuen vegigkacaraszta az interjut, hehe. (es milyen bazi jo a beszedhangja is, hehh ;) )
uj replika novemberben, vagyis arra varnak kesz legyek a boritoval eztra gyorsan, de hat ugye az ember nem akar sz.rt csinalni.
A Zúzda egyszerűen értékelhetetlen - túl sok benne az ultra-igénytelen magyar zenekar. Ezeket miért kell ennyire erőltetni, csak azért, mert magyar TV? Nem akarok neveket emlegetni, de IGEN: Itt volt ez az iszonyat Apokrif, hát kérem a Bonanza Banzai demós korszakát idéző sramlizene, nagyon szar klippel, meg valami buta image-vel.
A többiről nem is beszélve az ember ül és vár valami értelmeset és csak nem tudja abbahagyni a Without Face sem, rohadt hosszú, rémunalom klippjükkel, és ez már a második. Mégis ezeket ki támogatja, hogy bejussanak a tévébe? Aztán majd talán a jövőre beharangozott programcsomagban ott lesz a Viva 2, addig is vegetáljak magyar szarokon, TISZTELET A KIVÉTELNEK.
Egyebkent , bar tetszik az dead heart in alive world , igazabol semmi ujat nem mutat fel.
A legtobb gitarriffet mar hallottam mas lemezeken. Meg leginkabb a We disintegrate
elborult dallamvilaga nyugoz le, ilyen szamokkal kellett volna telenyomni a lemezt.
Viszont ezek a speed metalos gyorsulasok ebben a formaban iszonyuan lebirnak
farasztani. Faszaul indul a cimado szam is , kar hogy a feletol megint jon a
sablon gyorsulas.Ugyhogy nekem meg mindig a kettes lemezuk a kedvencem.
Nincs meg rendes hozaferesem itt, azert vagyok ilyen szorvanyos..:-))
Pitchshifter nagyon jo volt, az uj albumot meg sajna nem hallottam, viszont jatszottak otot a webesrol, es "eksztatikus" volt. Tenyleg nagyon jok voltak, mondjuk annyira nem szantottak fel a zinpadot, mint ahogy eloztesen elkepzeltem, de amikor az ember orjongve uvolti mondjuk a Geniust vagy a Subject to Statu, es tancol, mint akit felhuztak, akkor ugysem figyel oda annyira a szinpadi akciora.
Elozenekar halal gyenge volt, 2 hardcore fazonu frontember ugralt, mint allat, gitaros cseppet Tom Morellonak kepzelte magat, azt hittem, valami kezdo helyi banda, erre masnap latom a Hammerben (nem HH :-), hogy Roadrunneres csapat, the Workhorse Movement (mar a nevuk is sux), es egyoldalas interjukat kapnak.
Hogy eppen mi divat itt, arrol majd kesobb, tobb heti ujsag attanulmanyozasa utan. Az biztos, hogy az atlag angol fiatal nem ismeri a Pitchshiftert, ami eleg szomoru..Ha meg a Wildheartsot emlitem, akkor is csak az I wanna go..t kezdik el kappanhangon kantalni..:-)))
Britpop sux, dance sux, hallgassatok Ti is jo zeneket!
Nevermore - ek biztos az uj Overkill lemezt akarjak megvarni, hogy megint egyutt
johessenek. Le is peteznek ha igy lenne. Meg azt sem hiszem el mindig, hogy
ket eve lathattam mindkettojuket.
Most egy kicsit offstream leszek, de tegnap olvasgatva az MHH-t arra gondoltam, hogy mi a f..sz-ert kell kipontozni a csunya szavak kozepet, mikor ugyis mindenki tudja mirol van szo, masreszt meg nem hiszem, hogy letezne olyan szabalyozas, ami tiltja az ilyen szavak leirasat. A Deicide interjuban volt sok ilyen. De persze azt kiirtatok, hogy seggbe. Akkor mar az is miert nem lett s.ggbe?
Szoval ennyit a pontozasrol. Ha jolfesultek akartok lenni, akkor nyugi, ettol nem lesztek azok, meg kulonben is miert akarnatok??? :o
stzar: aha, az. de tudtak rola, mivel tegnap beszeltem vele, eleg banatos is volt az elmaradt turne miatt.
shock: tartalmat majd osszeszedem, borito meg nincs kesz, majd kirakom, ha, ramsoztak a replika cd borito kesziteset, azzal szivok estenkent...
Én nem egészen így tudom. Valahol azt hallottam, hogy eredetileg Phantomas volt és Mike Bordin szerint a Ph hoz szerencsétlenséget meg miegyebet a csapatra, így lettek Fantomas. De nem lehet, hogy ennek nincs jelentősége?
Phono rules, VGK! :)
Albatross,amúgy a Fantomas ról csak annyit hogy remélem nem gondolod komolyan hogy nem értékelhető,mint zenei produkció.Hallgasd meg még párszor,szerintem.Annak akit érdekel:A Fantomast azért csinálta meg Patton,mert ugyan nagyon szereti a death/grind zenét,de vmiért mikor meghallgatott egy ilyen albumot,úgy érezte,valami nem stimmel.Ígyhát elhatározta hogy csinál egy olyan death/grind albumot,amit ő maga is szívesen hallgatna.Úgyhogy keressett hozzá társakat,akik hajlandóak voltak szakítani a hagyományos dolgokkal,és ezzel létrejött a Diabolik nevű project,ami ugye később a Fantomas,majd a Fantömas nevet kapta.Azért Fantömas,mert az ex-FNM dobos Bordin egy jósnőnél kapott vmi jóslatot(ki hinné,hogy jóslatot kapott...),és ő ezt úgy értelmezte hogy az O betű szerencsétlenséget hoz,úgyhogy gyorsan szólt Mike nak hogy változtassa meg a banda nevét.:)Én az egyszerűség kedvéért azért továbbra is maradok az O betűs változatnál,remélem nem lesz bajom belőle...:)
Faff: Volt W.Dane interjú? De akkor még nem tudták az amerikai FW turné elmaradását, ugye? Gondolom, nem repestek az örömtől :-(
Shock mikor? Borító? Tartalom?
Patek: ha csak emiatt, akkor ne fáradj. A Primordial elmaradása számomra is nagy szívfájdalom.
Kövezzetek meg,de nekem akkor sem jön be a Nightwish.Zavar hogy olyan túl profi az egész ,vagy nem is tudom.Szal nem jön be valamiért.Lassan bűntudatom lesz emiatt,mert úgy tűnik mindenki szereti őket csak én nem...:)
Az Okt.6-os Woodoos koncert egyik fellépője a Convoy lesz; hogy ez most jó hír e neked, vagy sem, azt én nem tudom, de így lesz. Meg a Dark C. is lesz, biztosan. + még legalább 1-2 csapat, de sajnos én sem tudom, kik.
Amúgy a Fantomas lemezen szerintem nagyon jókat lehet szórakozni, de mint "zenei" produkció...hát, nem tudom. Inkább performance. De senkit le nem beszélnék, ilyet máshol nem hall. Mr. Bungle hozzá képest AOR, kábé.