Keresés

Részletes keresés

Kátai Tamás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3649
Körülbelül.
Előzmény: kenobi (3648)
kenobi Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3648
Itt komoly tévedések vannak.
Egy klip nem attól magas költségvetésű, hogy nercbundában pattan ki a merdzsóból a hősünk, még csak nem is attól, hogy látványos fényeket, effektusokat tartalmaz.
Ami drága, kegyetlenül drága, az a sok kis apróság, ami fel sem tűnik a tévénézőknek, csak összhatásában tűnik ki a professzionizmusa.
És itt teljesen mindegy, hogy 8mm-es filmre dolgoznak vagy korszerűbb technológiát használnak, a végeredmény mind minőségben, mind költségvetésben egyenlő lehet.
A legdrágább a jó szakember.
Ahhoz tudom a dolgot hasonlítani, hogy van két halál profi fotós, az egyik egy tízéves géppel készíti a zseniális fotóit, a másik egy 2 milliós digitális kamerával. Ha valaki meg akarja venni a képeiket, az árban nem játszik szerepet az eszköz, amivel készült.
Egyet értek azzal, hogy az ötlet fontosabb, mint a halálprofi kivitelezés.
De amatőr kivitelezés esetén a legzseniálisabb ötlet sem ér semmit, hiszen pontosan azok a finomságok tűnnek el, amelyek a tartalmat jelenthetik.
Az persze más kérdés, hogy kinek mi a jó klip.
Szerintem pl. Ákosnak jó klipjei vannak, magyar szinten mindenképpen.
A világban? A Jaromiquai, a U2, vagy Sting mindig hatalmas minőséget produkál.
(Nem akarok okoskodni, de van egy idősebb ismerősöm, aki 8mm-es kamerával készít fekete-fehér rövidfilmeket, meglehetősen komoly helyeken díjazták a munkáit, nos nála az emlegetett 10 ezer forint kb. a szemöldök 1mm-es megemelésére lenne elég. Minimalista eszközökkel dolgozik, de profi. Videoklipet még nem csinált, szerinem azt sem tudja, mi az, sajnos.)
supertzar Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3647
mer' ki...ott konzervatív f...ok vagyunk, akik néha ugyan káromkodnak (én azt sem sűrűn), de leírva b...ottul nem tetszik nekik az ilyesmi :-) Lehet, hogy Rhadnak jól áll ez, nálunk nem jön be! :-)))
Amúgy, ha magyar zenész elolvassa az interjúját nyonda előtt, és nem Szaszának hívják, ő is azt mondja, hogy a durva kötőszavakat inkább vegyük ki. Ha viszont egy kinti zenésznek ez szavajárása, vagy épp egy kérdésnél indulatból válaszol, akkor nyilván hozzátartozik a cikkhez, a hangulathoz. De akkor is pontozunk, mert ilyen kis nyálas budai úrifiúk vagyunk :-))))
Előzmény: iLane (3637)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3646
üdv
tegnap egy rendkívül alacsony összegért a kezembe került a Bedlamtól az Inside Ash, azóta csak az államat keresem
a baj az hogy 94-ben még kissé fiatal voltam ahhoz hogy ismerjem őket, azt azért tudom hogy feloszlottak meg minden
na de miért, meg mi lett a tagokkal, meg ilyenek
aki tudja ossza már meg velem
G
SATURNEMBRYO Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3645
MÁS:

Halgatott valaki tegnap Gorezone-t - Tilos rádióban?

SATURNEMBRYO Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3644
Az a klipp biztos hogy nem az olcsóbb fajtákhoz tartozik, csak ha megnézed, nincs benne vágás, és akármilyen egyszerűnek látszik a végeredmény azt nehéz jól összeszervezni. A másik meg maga a videó (inkáb mozi minősége), mert igenis mozifilmeket vesznek ilyen minőséggel, és köztudott, hogy a Blind nem sajnálja a pénzt, erre sem. Viszont a többi magyar klipp, most a tartalmat nem tekintve, minőségileg nagyon gyatra, és ez itt a gond.
Mondjuk a night of the Vampire tényleg jó példa arra, hogy ha van egy jó ötlet, akkor a minőségnek csak másodlagos szerepe van.
Előzmény: iLane (3642)
Kátai Tamás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3643
Az a baj, hogy a zenészek alapvetően nem rendezők. Nyilván a zenekar tudja a legjobban, hogy a dal miről szól és mi a céljuk vele, de nem biztos, hogy ezt a gyakorlatban is véghez tudják vinni úgy, ahogy azt szeretnék. Egyszerűen azért, mert a finom kis dolgokat, az apróságokat, tehát a szakmai (film) dolgokat nem ismerik, nem tudják alkalmazni. Amitől igazán klip lesz a klip. És itt szokott szerintem kudarcba fulladni az egész. Hiába egy jó ötlet, ha a kivitelezés kb. községi TV szinten van, mert egyszerűen 2 másodperc alatt röhejessé válik, komolytalanná. Ez ugyanolyan, hogy a filmes is elképzeli, hogy lehet zenélni, lehet, hogy tud is egy kicsit játszani, mégis nagyon amatőr valami jönne ki, ha rögzíteni akarná. Mert hiányzik a tapasztalat, a témában eltöltött évek.
iLane Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3642
Nem arra a klipre mondtam, hogy fene nagy otlet, az arra volt pelda, hogy low-budget. Egyebkent is azt irtam, hogy ahhoz a szamhoz jo volt, egyebkent nekem a szam se tetszett :) - de ez szubjektiv.
Előzmény: wice (3640)
Fafara Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3641
na ja, fotok, ulnek, allnak, zord arccal, szetszort hangszerek tarsasagaban vagy hoban, sziklaknal de leginkabb romos gyarepulet elott, alatt, folott, -ben.
ehhh, nem is koptatom a szamat foloslegesen.
Előzmény: wice (3640)
wice Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3640
na, az pl olyan rossz klip volt, h hú. kb minden harmadik zenekarnak ugyanez az "otlete", ha kliprol, v monnyuk zenekari fotorol van szo... igaz, faff? :-)
Előzmény: iLane (3636)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3639
szerintem akármilyen klipett csinálsz, néhány tízezer, akár százezer forint is benne van. nem dollármilliókról beszéltem, közel sem. de nem is "no budget" a "low budget", márpedig szvsz nem egy bandának ha van 100 rugója, esetleg egy hirdetés+plakát+koncert dolog összejöhet belőle, aminek ha nemis nagy, de reklámértéke van. míg egy szobában "haver gépével" forgatott klip esetén mondjuk se hang, se kép, csak a tagok unott pofája és az alákevert szám. ez viszont szerintem gáz, ciki, antireklám. persze kár ezen szívózni, ha egy banda csinálni akar, csinálja, ha ez vkinek tetszik, tessen. nekem meg úgyse semise sohase jó, mint tudjuk.
Előzmény: iLane (3636)
wice Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3638
faff persze, h nem mindegy, de a hangsuly a tehetsegen van, nem a profizmuson. pl egy olyan klipet, mint az entombed "night of the vampire"-ja, barki osszerant 10 rugobol, es itt forintrol beszelek, megis megvan a filingje, ami pl a kurvadragan forgatott "stranger aeons"-nak egyaltalan nincs. egy 8mm-es kamera boven eleg barmilyen kezdo zenekarnak, ha nem akarja nagyon masnak mutatni magat, mint amilyen. sot, nekem speciel a tehetseg se hianyzik, a regi amator slayer-konzertfelvetelek ezerszer jobban tetszenek, mint monnyuk a "war ensemble" tokeletesen fotozott es vagott videoja.

mas kerdes, h melyik zeneteve jatszana le egy ilyen klipet, lehet, h ott pont ugy gondolkodnak, h "jaj de puttos mar, en ezt nem rakom adasba".

Előzmény: Fafara (3622)
iLane Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3637
Supertzar, mondjal mar vmit (3598)-ra! Koszi!
iLane Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3636
Viszonylag sokat nyomtak a Zuzdaban egy Blind Myself klipet, cime most nem ugrik be, de hogy minimal koltsegvetes volt az tuti. Egy lepukkant szobaban volt a zenekar, ultek korben, forgott korbe a kamera es kozben uvoltottek. Az adott szamhoz szerintem jo volt. Szerintem nem sok penz, hanem jo otlet kell. Persze neha konyebb sok penzt szerezni, mint jo otletet...
Előzmény: Törölt nick (3618)
TMW Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3635
Hat nem vagyunk egyformak - a Zuzda megiteleseben sem.
En nem szeretem ezeket a modern, meg brutal metalokat, amikre a Zuzda raallt, es ha mar egyik klip sem pont nekem szol, akkor mar inkabb a magyarokat nezem. Egyebkent, ha megfigyelitek, ma a kulfoldi klippek tulnyomo tobbsege sem dollarmilliokbol csinalt, agyonvagott klip, ilyen-olyan fenyekkel (a'la AC/DC, Guns, v. Metallica meg a 90-es evek elejen), a penzt hianyt bizony azokon is erezni.
A masik: megeri-e egy zenekarnak a klippre olt penzt penzt pl ingyenkoncertbe fektetni: hat szerintem nem. A Zuzdat relative nagyon sokan nezik, legalabbis sokkal tobben, mint ahanyan egy ingyenkoncertre elmennenek.
Az igaz, hogy a magyar klipek tulnyomo tobbsege fantaziatlan koncertklip, de Christian Epidemic-e pl siman meguti azt a szinvonalat, hogy ne kelljen azert magyarazkodni, hogy mennyi penzbol keszult, stb, stb.
Szoval en magyar klip parti vagyok.
Előzmény: kenobi (3611)
Kátai Tamás Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3634
Így van!!!
Előzmény: DaemonLaz (3633)
DaemonLaz Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3633
Megerősítem!

A Grindcore fesztiválon láttam őket pár éve, nyomtak Deicide Satan Spawn the Cacoo Daemon-t, meg Cannibal Corpse Skull Full of Maggots-ot.
Bekuláztam tőlük.

Előzmény: Don Roberto da Capo (3632)
Don Roberto da Capo Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3632
A Gutted egy ultrakirály magyar (azt hiszem Székesfehérvári) death horda egy iszonyatos király vaddisznó dobossal. Precíz mészárosok. Kurva jók, komolyan, pedig nem Deicide poszterekre maszturbálok.
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3631
Ne bántsd már szegény csávót, nem látod, hogy Ossiános?
Előzmény: Zero (3630)
Zero Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3630
shock válogatás CD, hail Fafara!!!
ki lakik az utcádban? Császár Elôd? kérd meg, hogy tanítson meg vezetni :-)
Előzmény: Raul (3629)
Raul Creative Commons License 2000.10.04 0 0 3629
Kösz. Még sosem hallottam, elég underground lehet. Vagy csak én vagyok műveletlen?
Pedig még egy igazi hiresség is lakik az utcában :-)))))).
Előzmény: Zero (3628)
Zero Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3628
Gutted
Előzmény: Raul (3627)
Raul Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3627
Kenobi, mi az a "Gáttid"? Az egész utcában senki sem tudja, én meg nem birok rájönni (késő van már).
Zero Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3626
Tamás: hétfô éjféltôl kettôig, vagyis kedd hajnal
Előzmény: Kátai Tamás (3613)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3625
WF-ék nemhogy a klip árát beletették volna a lemezbe, mert úgy szól, mint a fosom.
Előzmény: kenobi (3611)
SOWHAT Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3624
AMi tetszik és angol és új az a SUNNA.
Előzmény: SOWHAT (3623)
SOWHAT Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3623
Workhorse Movement : ja lattam egy klipjuket mtv2ön jó szarok :) Angol Limp bizkit :) Irjal még, kivancsi vagyok..
Előzmény: atus69 (3604)
Fafara Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3622
koncertklip es klip mas. szerintem. de azert a slayer klipekben ott van a feeling, meg nem mindegy milyen az operator, vago, stb...
Előzmény: vizihulla (3621)
vizihulla Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3621
nezd meg pl a slayer koncert-klippjeit, ott peldaul nincs semmi cicoma
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.03 0 0 3620
látom határozott a véleményed. gondolom, csak kicsit szorít a szemellenző és a vaskalap. azért más véleményére is kíváncsi lennék, hogy mit érnek a "szinte ingyé’" klippek...
Előzmény: vizihulla (3619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!