Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Üdv. Ott hátul, ahol most az a barna támfal látható:
Így most az a rész alacsonyabb, kisebb emelkedővel jut fel a szerelvény (4 ezrelék). Tqalán kevésbé látványos, de optikailag, és üzembiztonságilag szerintem elfogadhatóbb.
Ez a pályának melyik része volt? Ez is egy kör volt a sok közül?
Nekem továbbra is az asztalterv tetszik a legjobban - no nem mintha a "felépítményre" lehetne panasz - az egyszerűen zseniális, de ezt már sokan mondták.
Nem túl nagy asztal, mégis izgalmas forgalom bonyolítható, tehát tökéletes. de ezt aviaduktot hirtelen nem tudom elképzelni, hogy hol volt.
Valamikor nálam is működött egy viadukt, de nehány éve szétszedtem elbontottam az asztal ezen részét. ( Elkapkodott project volt, túl magasra sikeredett, optikailag is zavart. ) Így nézett ki :
Helló.A BaTTka mester álltal készített épület h0 méretarányú.A másik kérdésedre a választ pedíg pár hozzászólással visszább megtalalálod.Egyébbként papírból van a kúpcserép is,ha jól emlékszem.
A kúpcserép alatt be van építve egy fogpiszkáló. Arra nan ráhajlítva és ráragasztva a cserép. Utána már csak vékony papírcsíkokat kellet keresztirányban ráragasztgatni:-) Most egy pár napig ilyesmit nem csinálok:-))))
Ez H0-ban készült, de TT-ben is kivitelezhető lenne.
Közben elkészültek a nyílászárók is, meg a lambériázás. Kell még egy kémény, ereszcsatorna, meg a szarufák.
Sziasztok.A minap jártam a karosszérialakatos-fényező nagybáttyámnál,és az alaksorban rábukkantam a sutyiban készülő h0-ás terepasztalára.Jól titkolta idáig előlem,pedíg már többször is játram nála,és nem szólt róla.Én meg nem vettem észre.A domborzatot ő kizárólag hungarocell,és gipsz felhasználásával készíti.Még a boltíveket is.Gondoltam megosztom veletek is,és feteszem a képeket ide.A képek telefonnal készültek,és az alaksori fényviszonyok miatt nem a legjobbak.