Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Nem idegeskedek, hanem nyugodt vagyok és azt mondtam, hogy te azt mondtad, azt végre beláttad, hogy az előbbi két kék színű ige nem bizonyítja azt, hogy Jézuson kívül volt más is, aki élt a fogantatása előtt. Ezeket a kék színű igéket korábban azért hoztad ide, te mint nagy troll, hogy azt bizonygassad, ezeknek az istenfiaknak volt preegzisztenciájuk.
Ez most nem sikerült neked.
De nem csüggedtél el, nem adod fel, szorgalmasan tudakozod tovább az írásokat, és megpróbálsz olyan igét keresni, amely bizonyítja az ostoba eretnek bugyuta és hülye állításaidat.
Kutásó nagyot merit. A biblia nem hogy nem igazolja a keleti filozófiábol importált ötletét, de egyenesen cáfolja is azt. Ennek ellenére tovább kutat, ez derék.
Mikor a kitartás és a hülyeség párosul az a legnehezebb helyzet. Bár ez megint csak tulzás részemröl, nem gondolom hogy kitartó lenne ilyen téren.
No most végre beszéltem a Kútásóval telefonon, ő hívott fel.
Azt mondta, azt végre belátta, hogy az alábbi két kék színű ige nem bizonyítja azt, hogy Jézuson kívül volt más is, aki élt a fogantatása előtt. Ezeket a kék színű igéket korábban azért hozta ide a troll, hogy azt bizonygassa, ezeknek az istenfiaknak volt preegzisztenciájuk.
Ez most nem sikerült Kútásónak. De nem csüggedt el, nem adja fel, szorgalmasan tudakozza tovább az írásokat, és megpróbál olyan igét keresni, amely bizonyítja az ostoba eretnek állításait.
Innen kívánok Kútásónak sok sikert.
1. Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda:
Ki az, a ki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel?
Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!
Hol voltál, mikor ...
Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?
Jób. 38,7
2. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala...
Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
"ez az ige az eddig elmondott ostobaságaidat CÁFOLJA és NEM IGAZOLJA."
Az Igének nem az rendeltetése hogy alátámassza a nézeteinket.
Pl: z élttársi kapcsolatot amiben él a férfi és a nők az élet során, hanem pont fordítva.
Tudakozni kell az Írásokat, és megállapítani, hogy üdvözült szent emberek, hogyan éltek értelmes módon feleségikkel, egy feleségükkel (akinek csak annyi volt vagy cölibátusban), ha nem volt nekik...