(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul.
Arra gondolsz amikorORBAN VIKTOR prejudikálta Juszt ellen a vádat MEGTORLÁST KÖVETELT és a rendőrség meg is indította az eljárást? Amit utána kénytelenek voltak megszüntetni?
Ja, akkor nem zavart
Orbán Viktor az ügyről elmondta:"a történteket meg kell torolni, ilyen embernek nincs helye a médiában politikaban", és ezért szigorú ítéletet vár.
Később a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az államtitoksértés bűntett alapos gyanúja miatt folytatott eljárást.
Az ügyben tehát mindkét fél számára előnyös és előnytelen ítélet született, ráadásul ezzel az ítélettel lezárult az ügy, azt folytatni már nem lehet újabb bíróságon. E. Zsanett esetében kiderült, hogy nem biztos, hogy hazudott a sztorijával, de sosem fogja bebizonyítani azt, hogy tényleg erőszak áldozata lett. A rendőrök pedig megúszták a büntetést, de sosem fogják tudni bebizonyítani, hogy teljesen ártatlanok.
"Úgy tudjuk, a két fiatalember heteken belül újra munkába állhat."
Akkor az erkölcsi kár mellett konkrét anyagi kár is érte őket. Mert én úgy értelmezem, hogy nem voltak alkalmazva, tehát fizetést sem kaptak.
Mivel az állam húzta el ennyire az ügyet, az államnak kellene kárpótolni a két fiatalembert. Viszont, ha az állam kárpótolná őket, akkor az az adófizetők zsebére menne és emiatt senki nem vonná le a tanulságot. A tinileányka eljövendő keresetéből, a hatóságok érintett embereitől kellene levonni azt az összeget kamatos kamattal, ami szerintem jogosan járna a gyanúsítottaknak. Azután bilibe ér a kezem és felébredek.
Amúgy arra gondoltam, hogy őrizetbe vette őt a rendőrség, egy ócska drogos vádaskodása után, és előzetesbe akarták őt rakatni, csak a bíró normális volt és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el helyette.
Az előzetes az emberek szemében pont olyan mintha börtönben lenne valaki, a bűnőség bizonyítéka, ez már elég egy ember tönkretételéhez, szóval drogosok kamuzásai alapján nem kellene ide tenni senkit.