Viszont itt beollózok Neked egy változást az EDE-SZ-130-v02 szabályzatból,ezt az áramszolgáltató adja ki:
5.2.1C és D karakterisztikájú kismegszakító igény
Csatlakozási teljesítmény korlátozására elsődlegesen a B típusú kismegszakítókat kell alkalmazni.
További szabályok a kismegszakító karakterisztikájának kiválasztására
Nem engedélyezzük a felhasználók körében a B (vezérelt), és H (hőszivattyú) tarifán történő C karakterisztikájú kismegszakítók felszerelését, teljesítménytől függetlenül.
C karakterisztikájú motorindító kismegszakító igényt az elosztói igénybejelentés 7. Egyéb igények pontjában kell a felhasználónak feltüntetni.
Amennyiben ez a pont nincs kitöltve illetve az igénylés nem motor indításra vonatkozik, úgy B karakterisztikájú zárlatvédelmi kismegszakító kerül felszerelésre.
Előzetes energiaigény WF indítás nélkül a fázisáram 25 A értékig indítható végleges ágon.
Fázisonkénti 25 Amper felett csak a területileg illetékes Hálózati régió engedélyével, ellenőrző hálózatszámítás után lehetséges a C típusú kismegszakítók felszerelése. Ebben az esetben az igényt előzetes ajánlatadás WF-n keresztül az illetékes hálózati régió nyilatkozata alapján kell eljárni.
D karakterisztikájú kismegszakítót az elosztói engedélyes nem szerel fel, így az ilyen igényeket el kell utasítani.
Amint írtam, nyáron volt nálam óra csere (nem én kértem és továbbra sem digitálisat kaptam) és akkor kaptam C-s megszakítókat. Nem tudtam, hogy alapból azt tesznek fel, ezért érdeklődtem meg az émaszt előtte. Ha gondolod lefotózom az óra dobozt.
Tobb dologban is teves az ismereted,de ugye forumon vagyunk,nem veszes.
Szoval,en ezt onnan tudom,hogy a postas mondta,mikor a blikket hozta :-))
Ne menjen be az ugyfeleshez,azidejet raboltatod,sorszam,varakozas,jah es majd azt mondjak,itt egy lista keressen egy regszerelot.
Ezt most a neten megtalalja,egy perc alatt,lakhelyere leszurve.
Folytatnam.
Mar nincs kiszallasidij,eppen egy novemberi ugyemnel szembesultem ezzel,ami ugye nem ketezerot lett volna,hanem a duplaja.
C-dolog.
Sokkal szigorubban veszik mostmar,ezert ajanlom a regszerelot.
Elozetest kell ra beadni,teruletigazdanak 30napon belul ezt engedelyeztetni,ha megadta akkor a regszerelo beadja az 1 szamu formanyomtatvanyt,es ebben a nyomtatvany 7-s pontjaban, kokemenyen megindokolja,hogy mert szeretne az ugyfel C-t.
Menj be, kérdezd meg. Mond meg nekik van egy öreg szalgfűrészed ami mindig lenyomja és kéred a C-t mert kell a fűrész. Max egy 2500Ft körüli kiszállási díjat számolnak fel.
Nem kétlem hogy ezt mondták. Én is személyesen kérdeztem (bár az még nyáron volt) és azt mondták ha B van és kérem a C-t akkor kicserélik. Akkor cseréltek nálam villanyórát, és C-t kaptam.
Valahol a házban nekem is volt-van egy fázis ami alapból nem bírta el, a Fi relét is folyton lenyomta. Én a villanyora dobozba beraktam plusz egy 3fázisú ajzatot, ami a Fi relé és a szolgálatós megszakító közé van bekötve. Most 100bár felett sem csapkodja le egyszer sem...
nálam 16 C megszakitők vannak. Simán bírja csillag/deltában. Ha már most indulásnál lecsapja akkor ott valami nem stimmel. Nincs valamelyik fázis túterhelve? Én is kiadtam itthon, ha hasogatás van, nincs mosógép és egyebek. Egyebkent ha csak B-s megszakitóid vannak, az ingyen kicseréli az ELMŰ C-re ha kéred. Mind a három 16A?
gabor0036 nálad,hogy bírja a 16 B-s kismegszakító a motor indításokat a hasítógépeden?
A videóidról ítélve jól...
Nekem ugyan ez a motorom van,fel sem tettem még a szivattyút,de alig bírom elindítani,állandóan lecsapkodja őket!
Csillag-delta indítás van,legalább 10mp-et kell járatnom,mire rákapcsolhatom delta állásba. Így általában nem csapja le,de néha ilyenkor is megesik.Tartok tőle,hogy szivattyúval összeszerelve elég keserves lesz a mutatvány... :)
Nagyon sok penzt olnek bele a fociba,szart sem er,haszontalan.
A Mi penzuket koltik.
Visszont,az altalad, a Te velemenyed alapjan szart sem ero gepet sajat penzen veszi a forumtars. S,erintem tisztaban van azzal mit vesz es mit kap erte.
Akadt jó néhány rönk mikor a nyárfát és a tölgyet hasogattam, meg a tesómnál bükköt ami nem feküdt a fiskars x25 fejszének se, pedig igen haladósan lehetett vele hasogatni.
Azoknál jó volt egy ilyen kis hobbi gép is, nem kellett szenvedni vele.
Na meg küszködjön a fax vele, képes vagyok néha egy frontra is "lebénulni".
Elkezdek püfölni egy visszapattanós rönköt és jobban kikészít mint ha egész nap zökkenőmentesen hasogatnék.