Szvsz ha adott egy obi, aminek az induló rekeszéhez képest 1.5-2.0 Fé-t szűkítek, az 99% hogy megfelelő képminőséget fog prudukálni mondjuk a zommtartomány közepén. A végén már nem biztos... de az eleje is sanszos hogy jó lesz.
A 18-55 VR nem annyira rossz optika. F8-on pl nem lehet megkülönböztetni a 17-55/2.8-as Nikon rajzától. Szemrevételezéssel.
én is azt gyanítom, ahhoz hogy egy zoom FX-en a széleken hibamentes legyen, ne görbüljön, stb. 30 ezernél többet kell a pénztárnál hagyni. :) de érdekes lenne egy teszt, az biztos.
Ahoz hogy egy objektív rajzát ellenőrízzük, nem kell másik váz/obi. Ha tetszik amit produkál, akkor jó. Ha nem, akkor lehet az a legjobban rajzoló a kategóriájában akkor sem fogom megvenni.
A 3 csavaros megoldású újabb vwerziónak már nincs meg a szokásos típushubája. A Nikon 500ezres alapobiját nem hobbysták vették. Ez munkaeszköz. Elkopik a Hilti fúrógép is.. igaz 47 db panelház teljes átfúrását követően. Aki ilyet vesz az nem csodálkozhat hogy ez biza már nem olyan mint az új.
A 30%-t kell megcsípni. AZokat akik amatőrök és rájönnek hogy van menőbb dolog is a fotózásnál és megálnak az addig dédelgetett cuccuktól. Vagy épp nem is dédelgetett, mert a napi jövedelme magasabb mint az obi ára.
Hol van az a raktár,és mennyi az ár? :) Persze,hogy érdekel ezeket a lehetőségeket latolgatom már jó ideje..mármint váz,és objektív kombókat variálok össze. Bújom a netet,osztok szorzok...
Csak akkor lenne értelme képet feltennie, ha ugyan olyat csinálna a Nikon 24-70-el is összehasonlításképpen. Én kipróbáltam (D800-on) és 2.8-on legalább olyan jó, ha nem jobb a Tamron. Használtan 330-380e-ért árulják a Nikonokat, amikről sok esetben csak egy hozzáértő állapítja meg, hogy volt már javítva különféle "balesetek" miatt (papírvékony tubus). A Tamron kb. 300 bruttó, 5 év garanciával. A stabi nem csak videózásnál előny, mellékesen ez is időjárásálló. A szűrőmenete viszont 82-es.
Viszont a 24-70 Nikon-bol eleg sok a problemas darab. Es ha valaki beleolt annyi penzt akkor biztos nem egy ket evre vette. Tehat szerintem ha egy olyen obi 1-2 evesen mar eladosorba lessz ott SZERINTEM 70%-ban bibis az obi es csak a maradek 30% ,hogy mas okok miatt megis megvalik tole a kliens. Azt meg,hogy azert elado mert fixek lesznek helyette az nalam a maradek 30%-os kategoriaba sorolodik.
A múltkori tesztfotód elég szűk rekeszen készült. Ott a 18-55 VR is hozza ezt a szintet. Ettől persze lehet kiváló a 24-70 és a stabija is atom, de igazi erényeit 2.8-on lenne érdemes vizsgálni. Vagy max 1 rekesszel szűkítve. Ha ott is karcol, akkor jó alternatíva lehet.
A Nikon 24-70 használtan kb annyi mint a Tamron újonnan. E azért elég nagy dilemma. Persze videózni a VC miatt a Tami jobb... de alapvetően fotós eszköznek készült.
Bocs, csak most láttam hogy a kérdést nekem intézted.
A CF kártya építéséból adódóan (zárt helyen lévő érintkezők, masszívabb felépítés, nagyobb méret) jobban bírja a strapát. Leejtés, kimosás, rátaposás.
Az SD ártyából már többet láttam ami középen kettévált, vagy zsebbe csúsztatva megsérült az egyik érintkező. A kettévált kárty pl megölt egy D80 kártyaakasztó mechanikát.
És ahogy y3k írta, az adatmentés esetén is jobb a CF.
Ok! Köszönöm szépen! Két verzió van,vagy veszem a Tamron 24-70mm ,és akkor belefér a keretbe még egy 85 mm 1,8 nikon..vagy csak a Nikon 24-70..hm hm..:)
a stabilizátorával nagyon meg vagyok elégedve, de föleg videózok.
(fotónál próbálgattam, gyorsabb zárnál érdemesebb kikapcsolni, mert mintha elrántaná a képet...
ha nem táncoltam közben, akkor talán anélkül élesebb volt.
de nem rendes teszt, nem vállalok felelösséget érte.
az élességet tekintve meg nem tudom, szerintem az a kép magáért beszél.
lehet vele dolgozni, én semmi zavarót nem vettem észre rajta a széleken sem.
nem hiszem hogy korrigált volna a gép, mert nem is ismeri ezt az üveget.
az a kép úgy készült, hogy egy deszka-tákolmányon volt az állvány, teljesen kihúzva, és a gép oldalt döntve (nem tengelyirányban) szóval még böven lehetett volna fokozni a stabilságát.
az nagyon béna viszont, hogy nem lineáris a zoomgyürüje. döbbenet.
véletlenül talán tesztképnek is jó, annyi minden van rajta. tamron 24-70VC-vel. hdr jpeg fine. kis sharpeninget kapott, de alapvetöen jó az üveg, úgy gondolom.
A franc se venne SDHC-t ha CF foglalat is van :-) Én 60 MB/sec CF Sandisket használok. USB 3.0 olvasóval simán hozza is mentéskor ezt az értéket. Ami felette van az feleslegesen drága- nekem.