Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ckerti Creative Commons License 2016.01.19 0 0 4484

Jól tudom, hogy én még nem hallottam, de azt nem tudtam, hogy Te már hallottál  :-)

Úgy látszik nagyobb körből merítesz :-)

Előzmény: harzol (4483)
harzol Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4483

Rosszul tudod, én már hallottam. Többet is.

Magam pedig egy Discover Pro helyett szívem szerint betetetnék valami Androidos kínait, csak épp a normálisabb kínai sem olcsó és végülis elvagyok a Discover Proval is.

A fő bajom, hogy így plusz futtatom telefonon a Waze-t és nem tudom a kijelzőn használni.

Előzmény: ckerti (4478)
totti001 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4482

Előzmény: totti001 (4481)
totti001 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4481

Ez lenne az.

Előzmény: ckerti (4476)
RS Odon Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4480

Először aktiválni kellene VCDS-el.

Előzmény: kriko1989 (4479)
kriko1989 Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4479

Meg tudod mondani hogyan tudom elő hozni a titkos menüt? 

Próbáltam a Setup gombot tovább nyomni és akkor csak a rádiónak add ki valamit!

Előzmény: RS Odon (4472)
ckerti Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4478

A nem gyári rendszerek -most a kínai hasonmásokra gondolok Android operációs rendszerrel- jellemzően olcsóbbak, több mindent tudnak (telefonkihangosítás kiegészítő egység nélkül, több féle videoformátum lejátszása, internet kapcsolat...), de eddig mindnek gyengébb volt a minősége, mint a agyári RNS-510.

Régebben voltak melegedési problémák, nem működő kapcsolók, kieső gombok, gyenge rádióvétel.

Ezeken talán mostanra átlendültek, de továbbra is igaz, hogy a rendszer sokszor instabil, a hardver ha elromlk senki nem tudja javítani, mert alkatrészellátás nincsen és a képernyő sem volt sokáig olyan minőség, mint az RNS-510 képernyője, pláne a LED-es kivitelé.

Összességében azt lehet mondani, ha kifogsz egy szerdai darabot akkor jól járhastz, de ha belenyúlsz akkor bosszankodni fogsz.

Olyanról hallottam már, hogy kínai után RNS-t vett valaki, fordítva még nem.

A Pioneer, JVC és egyéb gyártók készülékéről nem tudok nyilatkozni, olyat nem láttam működés közben, csak katalógusban, neten.

Ott jók voltak.

Az RNS ellen szól viszont az ára és az, hogy  a telefonkihangosító külön egység további kb. 70 eFt-ért, és a hátsó monitorokhoz a média panel is külön pénz, de a kocsoval jól együttműködik, gyakorlatilag plug&play, a középső kijelzővel kommunikál, az autó jeladóit használja, alagútban is tudja az utat.

Az útvonaltervező nekem bejött, újratervez szó nélkül, eleve 3 útvonalat ajánl fel, igaz néha tudok jobb utat, mint amit ő megtalál.

Az adatbázis elég pontos, eddig engem mindenhova utca, házszám szinten elvitt, igaz én nem járom egész Európát, csak idehaza és Ausztriában használtam jellemzően (meg a környező országokban néha-néha).

Részemről ennyi, de majd még valaki kiegészíti.

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (4473)
JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.01.18 0 0 4477

Nos, ötletek?

Előzmény: JóKilátásAblakstúdió (4473)
ckerti Creative Commons License 2016.01.17 0 0 4476

Csinálj róla egy fotót és tedd ide be.

Nekem gyanús, hogy ez nem gyári navi...

Előzmény: totti001 (4475)
totti001 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 4475

Sziasztok!

Vásároltam egy Skoda Octavia Rs típusú gépkocsit amiben gyári navigációs fejegység van. Ami kicsit vicces, hogy bekapcsolásnál FORD ikon jelenik meg, lehet valaki már frissített rajta firmwaret. A kérdésem az lenne, hol tudok letölteni hozzá firmwaret? Valamint az létezik, hogy magyar térképes navi nincs hozzá? :(

Köszönöm

Lemcsi007 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 4474

Estét. 

Újra itt.

Van titkos menüm, igy okosabb lettem.

A problemám az lenne változatlanul, hogy nem tudom a számokat léptetni kormányon valamint az mfa nem mutat iránytüt, navit és ilyen nyalánkságokat.

Ezekre keresném a megoldást.

VCDS is van már kábellel, igaz még nem párosodtak, talán holnap ha lesz idöm...

JóKilátásAblakstúdió Creative Commons License 2016.01.16 0 0 4473

Sziasztok.

Mennyire profi ez az RNS-510-es gyári VW navi? Kicsit zavar, hogy nincs magyar nyelv benne, főleg ennyi pénzért... Na de mind1. Jobb ez, mint a nem gyáriak?Érdemes ezt utólag belerakni az autóba, vagy inkább nézzek valami Pioneer vagy hasonló nevesebb cuccot, és IGO-t, ami magyar?

A térkép és az útvonal tervezője melyiknek jobb, vagy az egyformán jó?

RS Odon Creative Commons License 2016.01.15 0 0 4472

Először azt kellene megnézni, hogy melyik szoftver van rajta. Nekem az előző (2664 Colombus) már kezelte a 16Gb kártyát. Szerintem ott nem szoftver baj lesz.

Előzmény: kriko1989 (4471)
kriko1989 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 4471

Sziasztok!

Van egy 2010-es Vw passat CC-m RNS 510-el!

Az szeretném kérdezni hogy érdemes a firmwaret frissítenem vagy nem?

Olvastam itt hogy nem egyszerű a dolog, meg vkinek elszállt a fejegység utána nem működöt normálisan az egész.

Amit szeretnék Navit frissíteni meg hogy kezelje a Micro SD kártyát. (Most semmit nem kezel 8GB 32GB 64GB)

_Yasin_ Creative Commons License 2016.01.14 0 0 4470

Ügyes vagy. Köszöntem a nagy tudású hozzáértésed!

Szívesen.

-Y-

Előzmény: Ricsi999 (4469)
Ricsi999 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4469

Ügyes vagy. Köszöntem a nagy tudású hozzáértésed!

Előzmény: _Yasin_ (4466)
Octi19 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4468

...de nem akarom túltolni a témát itt, mert ez a gyári megoldások fóruma, szóval ez itt nagyon OFF!

Előzmény: Octi19 (4467)
Octi19 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4467

Nem csak a térképet, hanem a navigációs szoftvert is tartalmaznia kell. Amit persze megfelelően kell feltenni, a megfelelő változatban és a fejegység beállításaiban is paraméterezni kell a futtatást.

Előzmény: _Yasin_ (4466)
_Yasin_ Creative Commons License 2016.01.13 -1 0 4466

De sajnos a navi nem fut. Mit kell rátennem az sd kártyára hogy működjön?

Térképet.

Ezek a kínai "valamik" nem rendelkeznek háttértárral, ezért navi csak akkor fut, ha külső tárolón látja a térkép-fájlokat. Ezért is van rajta 2 sd-bemenet (a gyárin csak egy van, zenének).

-Y-

Előzmény: Ricsi999 (4463)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4465

"Boccs Octi"

Előzmény: Törölt nick (4464)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4464

Nem vágom a témát én sem majd Obci segít.

Enyémhez hozzá tartozott egy micro kártya amin rajta van teljes európa (igo),nagyon pontosan és egyszerűen navigál,és valóban gyors.

Előzmény: Ricsi999 (4463)
Ricsi999 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4463

Szia,

Köszönöm a választ!

Működik rajta majdnem minden funkció. Ami tetszik benne az az, hogy baromi gyors. De sajnos a navi nem fut. Mit kell rátennem az sd kártyára hogy működjön? Próbálkoztam már pár dologgal, de el sem indította... semmi... :/

Előzmény: Törölt nick (4462)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4462

Sztem ez olyan mint az enyém,név nélküli kínai .

én leinfóztam nagyjából mielőtt vettem ,strapabíró-megbízhatónak mondják,és valóban átlátható  sok hasznos funkcióval.

Előzmény: Ricsi999 (4461)
Ricsi999 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4461

ő lenne az! :)

Ricsi999 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 4460

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy 2007-es passatom és az alábbi navi van benne. Nem tudom a navi típusát, valaki esetleg tudna segíteni? Alul mikro sd gps, középen mini usb, jobboldalon mikro sd.

A szervízkönyvből hiányzik sajnos a 3.4 füzet, pedig abban lenne a leírása.  

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4459

kicsit más de sztem egy cég.

Előzmény: Octi19 (4458)
Octi19 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4458

Az úgy elég gyenge... én biztosan nem vettem volna meg egy ilyen cuccot. Nekem az Octaviámban volt egy ilyen utólagos cucc, az így nézett ki rádióban a megfelelő táppal szinte ugyanazt hozta mint a gyári megoldás. Egyébként nagyon szerettem, meg a navija is a jobban karbantartható IGo8 volt (persze nem a full tiszta változat...)

Már nem térnék vissza rá, mert abban az volt a nagyon bosszantó, hogy a navival csak a rádió volt hajlandó menni, de a BT-on bejövő internetes rádió nem, és ha esetleg kaptam egy hívást valahol egy idegen belvárosban, ahol egyébként a legjobban rá van utalva az ember a navia, akkor egyből elvette a képet és átváltott a BT modul képére...

Mondjuk az még egy ősrégi Windows CE alapú rendszer volt, a mostaniak meg már állítólag android alapon futnak, bár ez könnyen lehet hátrány is... Az én cuccomat a bő 3,5 év alatt amíg használtam egyszer sem kellett újraindítani, vagy bármit is csinálni vele, csak le kellett vadászni az aktuális térképeket és kész.

Előzmény: Törölt nick (4457)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4457

Úgy értettem,hogy a bluetooth,dvd,usb-használjuk,a rádiot csak nagyon ritkán.

Garanciális-új a fejegység de a majmok ahonnan vettem nem akarják kicserélni-javítani mert azt mondják mind ilyen gyenébb rádióban bármilyen más tápot is raknának.

Előzmény: Octi19 (4456)
Octi19 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4456

A fejegység funkciói természetesen mennek, miért ne mennének...?! Az antennaerősítő nem megy (vagy legalább is úgy tűnik) mert nem kap tápot.

A gyári fejegységekbe van egy áramkör ami az antenna bemenetre ráültet egy olyan tápfeszültséget amit az erősítő, ami a hátsó szélvédő környékén van valahol (mert ha jól tudom akkor a B7 passatnak a hátsó szélvédőjén van fizikailag az antenna) azért, hogy lehetőleg csak az antenna által befogott jeleket erősítse és ne azt a zajt és visszaverődéseket amit a kábel óhatatlanul begyűjt, vagy jelentkeznek rajta. Viszont táp nélkül az erősítő inkább csillapít...

Az összes utólagosan beépíthető fejegységből ezt a funkciót kihagyják, ezért kell beszerezni a már említett fantomtápot.

De ez annyira evidens a VAG autóiban, hogy szinte csak a laikusok szokták kifelejteni. Mindenki akinek fizetni szoktak a beépítésért már tudni szokta. Szerintem a te autódba is tettek valamit, ahogy mondtad is. Ezért kellene átnézni azt a rendszert és kizárni minden lehetséges hibaforrást a szétcsúszott csatlakozótól, a végén a hibás tunerig.

Előzmény: Törölt nick (4455)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.12 0 0 4455

Elviszem egy hozzáértőhöz illesszen be egy oda megfelelő tápt,bár az USB-k,DVD,Bluetooth,megy szinte mindig.

Előzmény: Octi19 (4449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!