Keresés

Részletes keresés

Saker Falcon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7728

Azért ez nem semmi! :)

Azért az "emberrablás" emlegetésének van egy nagyon is logikusnak tűnő oka, szerintem.

A feltételezhető esetek közül egy sor eleve tragikus végkifejletű. Lehet még olyan lehetőség is miszerint a lány otthagyva mindent és mindenkit, felszívódott a nagyvilágban, többek között a szülei elöl is. Talán az egyetlen nem feltétlenül tragikus és nem "rossz" megítélésű eset, ha akarata ellenére elrabolták, még életben van és kiszabadulhat. Szerintem tudat alatt előfordulhat ilyen "motiváció" is.

Előzmény: Scavolas (7725)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7727
Gyorsabb és célratörőbb volt a válaszod -- arra esetleg emlékszel, mikor állította először B. papa az emberrablásos sztoriját?
Előzmény: Nagulnov (7721)
T8-as Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7726

Ez eddig igaz.

DE

Egy dolog az öngyilkosság/balest szölő általi kizárása.

1.

Ebben az esetben feltételeznie kellett, (már az elején) hogy ha bűncselekmény történt az igazolhatóan (korábbi erre utaló jelek alapján) összefüggésben lehet a pozíciójával. (az idegenkezűség feltételezése valahol jogos, de nem ez az ok az első, ha nem erősen indokolt)

Volt már itt kérdés: ha tényleg ez (lenne) az ok (ez ügyben tett feljelentést) mi olyan lehet a lánya gépén ami ezt alátámasztja? (és ha alátámasztja abból sem következik automatikusan a törlés)

Nem gondolnám, hogy a lányával ilyesmiről beszélne.

2.

Az emberrablás okai a lány személyes környezetében keresendőek.

Főleg nincs oka bizonyítékokat törölni.

Előzmény: Nagulnov (7721)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7725
Jó az eszmefuttaásod, de mégis van benne lyuk.
Ugyanis, ha igaz, amit mi tudunk, O. apja már a ngykövetséggel kapcsolatba lépés után turkált O. holmijai és laptopja körül. A nagykövetség kizárt, hogy ezt bátorította volna, bár a franciákat ismerve, nem kizárt, hogy elfelejtették neki mondani, mi ilyenkor a viselkedési kód, és főleg, mi tartalmazhat nyomokat. Szerintem (és ez az igazán zavaró) B. úr attól függetlenül, hogy mit csinált vagy mit nem csinált a magyar hatóság, saját maga kezébe vette a nyomozást és ostobaságokat (vagy rosszhiszemű cselekedeteket) vitt végbe.

Azt most én is kérdezem, az eltűnéstől számítva hányadik napon mondta először, hogy az eltűnés mögött emberrablás húzódhat? És csak azért, mert télleg nem tudom, nem emlékszem.

(Arra viszont igen, mekkora hajcihő került hirtelen az ügy körül és amint a legelső hsz-emben már említettem, ez nekem nagyon gyanús. Hálózati segédlet nélkül nem lehetséges ekkora nemzetközi port kavarni egy olyan ügy körül, ami egyébként nem üti meg az este 7 órás ki kit lőtt le vagy ma ki lopott stílusú hírek szintjét. 3 nap alatt szerintem B. úr beindította a saját maga nyomozását, amibe pontosan az ő érintettsége miatt beszállt a fr. titkosszolgálat is...)
Előzmény: T8-as (7716)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7724
Köszi....akkor itt volt bőven időcsúszás...
Előzmény: Nagulnov (7711)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7723
Ember. Gondolod, hogy a DNS vizsgálatot személyesen B papa végezte?

A te infóid is a rendőrségtől vannak, nem zavar? :)

Vagy csak ez egy kicsit hiszek kicsit nem szitu nálad?
Előzmény: bloki (7719)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7722

"Tizenvalahányszor kérdeztem rá."

Tök feleslegesen. Nincs jelentősége, hogy mi tudjuk-e, mikor történt pontosan. Neked válasz nélkül is megvan a prekoncepciód, és bármilyen érdemi választ kaptál volna, attól még meg is marad.

"Te is csak a sajttájra tudsz hivatkozni"

Miért, nem ott hangzott el, hogy megvizsgálták, meg hogy törlés történt? Kell ennél hivatalosabb? Hiszen ott ült ő is, ha jól tudom.

"Egyébként pont azért aggályos a dolog, mert az apa a francia tévének mást mondott, állítólag."

És? Nem azt mond, amit akar? Szólásszabadság van nem?

"Egyik verziót sem tudjuk tálalni az apa szájából."

Vagy mindkettőt. Te nem így emlékszel?

"Ezért az apa felé címzett vádaskodást illenék elhanyagolni."

Vádaskodás? Milyen vádaskodás? Honnan tudod, hogy nem szerepel a rendőrségi jegyzőkönyvben a francia konzul tanúskodása és tolmácsolása mellett, hogy: "igen, én töröltem!"?

Előzmény: bloki (7713)
Nagulnov Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7721
B. papa soha semmivel nem indolkolta hogy mire fel kéri a nyomozást - és milyen gyanú v. bizonyítékok alapján meg Sárközy és stábja stb - hogy emberrablás történt.

Azt mondta hogy két eset nem lehetséges: öngyilkosság v. baleset. Tehát kéri a magyarokat hogy emberrablás miatt nyomozzanak. Ebben maradtunk.

A törölgetés meg nem öngyilkosság v. baleset szempontjából lenne/lehet érdekes - hanem mert emberrablás miatt nyomoztatott/nyomoztat.

Főleg miután kiderült hogy nem vetőmagboltban dolgozik.
Előzmény: T8-as (7716)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7720
Ha a laptop, mint manapság már szokványos személyes adathordozó, ami számos, különfélee információt tartalmazhat, nem került szóba, akkor ez súlyos hiba. Te ezt feltételezed.
Előzmény: windom earle-ke (7718)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7719

A dezoxi-ribo-nukleinsavról hallottál már? Azok nem hazudnak. Nekem az apa sem hazudott még. A rendőrség már sokszor, napi rutinként.

Előzmény: O2_ (7715)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7718

Nem hiszem, hogy akkor amikor az apukával először beszéltek a Laptop volt a legfontosabb téma....sok más kérdés van ilyenkor amit tisztázni kell, vagy legalábbis meg kell kisérelni....és azt se hiszem, hogy az apuka annak ellenére, hogy talán már akkor törölt belőle....vagy később ennek jelentőseget tulajdonított volna...de főleg ha később törölt....

Bár megjegyzem....a táska megtalálás helye és a körülmények esetében én bizony átnéztem volna törvény ide törvény oda...mert mi van ha van benne búcsúlevél.... (apropó mi van ha bucsulevél, vagy valami arra utaló volt törölve ...és ezt most nem rosszindulatból kérdezem, és nem sejtetni akarok és sem "ekézni") egy szülő lelkiállapota azért nem egyszerű dolog...a szülő az szülő...és bizony előfordul hogy a kézzelfogható dolgokat sem fogadják el és küzdenek ellene...érthető módon...

Előzmény: bloki (7704)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7717
A szakértőre hivatkozva hangzott el, de szerintem olvastam vhol, ergo nem biztos, hogy a rendőr mondta is.
A 4 közül a kriglis kép mint fájltartalom is csak B. úr vallomása alapján tudott, szerintem nem a hatóság állította közvetlenül.

Mondom, létezik olyan törlés (és pl. az Apple 3 éve futó rendszerében ez alap beépített funkció), ami direkt ismételten felülírja digitális semmivel a törölni kívánt fájl helyét az adathordozón. A sok 0000-ból pedig nem lehet megtudni, mi a fene volt ott előtte.

Azt meg, hogy volt törlés, abból lehet tudni (megint viszonylag egyszerű szoftveres megoldás van rá), hogy a fájl katalógus egy korábbi és a jelenlegi verziójában eltérés van, az eltérés bekövetkezéséének ideje rögzítve van, és ha nem lett volna biztonságos törlés, az is látszana, mi volt a törölt fájl (fájlnév, méret, hely). Biztonsági törlés után esetleg az látható, hogy hány darab ismeretlen nevű és fajtájú és méretű fájl volt törölve, de ebben nem vagyok biztos.
Előzmény: windom earle-ke (7698)
T8-as Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7716

Eltűnik valakinek a lánya.

Értesítik.

Odarohan.

Mit tehet?

1. Minden követ megmozgat, felkutat nyomokat keres.

2. Nem nyúl semmihez, mert feltételezi, hogy bűncselekmény történt és nem nyúl   bizonyítékokhoz, nem megy be még a szobába sem.

(Szándékosan sarkítom)

Talál valamit a gépen. Esetleg bizalmas stb.

1. Nem releváns információ az eltünés szempontjából.

2. Releváns információ. (számára)

Utóbbi esetben mi az az ok amiért ezt eltitkolná a hatóságok elől?

Magát védi? (Milyen szempontból?)

Mit tudhat amit a felderítés hátráltatásának árán is szándékosan titkol?

Lehet, (sőt biztos) hogy nem etikus a viselkedése több ponton, de eddig még érthető. (is lehet)

O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7715
Mondta neked? Hallottad a saját füleddel?
:)
Előzmény: bloki (7714)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7714
Az apától tudom, hogy meghalt a lánya. Azonosította.
Előzmény: O2_ (7712)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7713

Persze, presszió hatására kinyögtétek, hogy nem tudjátok. Tizenvalahányszor kérdeztem rá. (Egyébként, arra sincs garancia, hogy nem tudjátok.)

Te is csak a sajttájra tudsz hivatkozni, a kérdésem ellenére - az apai törléssel kapcsolatban. Egyébként pont azért aggályos a dolog, mert az apa a francia tévének mást mondott, állítólag. Egyik verziót sem tudjuk tálalni az apa szájából. Ezért az apa felé címzett vádaskodást illenék elhanyagolni.

Előzmény: Saker Falcon (7705)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7712
Ha valaki tudja, akkor írja be! :)
Nem hiszem hogy ez megtörténne...

Fontos neked. Nekünk az fontos, hogy mit és miért törölt a papa.

Mégegyszer megkérdezem: honnan tudod, hogy meghalt Ophelie?
Előzmény: bloki (7709)
Nagulnov Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7711
"..gondolom a lakástulajdonos tanácsára és segítségével bementek az illetékes kapitányságra a II.kerület...vagy a Teve utcába...."

Ez is már ezerszer ki lett tárgyalva. A nagykövetséget értesítették először/lévén külföldi állampolgár.
windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7710
Köszönöm...látom már meg is válaszolták, mielőtt a kérdést feltettem....
Előzmény: Nagulnov (7694)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7709

Azt te honnan tudod, hogy itt senki sem tudja a pontos időpontot? Te vagy a szóvivőjük?

De, a gépátvizsglás időpontja fontos! Nemrég égtél be e nyakasságoddal.

Előzmény: O2_ (7701)
willice Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7708

Így van

A rendőr egyébként a gépet be sem kapcsolhatja, csak megkérhet téged, hogy kapcsold be.

Előzmény: Scavolas (7706)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7707
Naja... azt csak bloki gondolta komolyan, hogy megemlítik a hivatalos sajttájon a papa törlését úgy, hogy erről nincs egy db jegyzőkönyv vagy valami hasonló.
Előzmény: Nagulnov (7702)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7706
... kivéve, ha ahhoz az adathordozó tulajdonosa, vagy jelen esetben jogi képviselője, gyámja vagy közvetlen hozzátartozója, jogi értelemben véve, írásban hozzájárulását adja.

A bűncslekmény miatti nyomozás engedéylének hiánya tehát már ekkor is akadályozta a nyomozóhatóságot bizonyos nyomozati cselekmények megtételében, míg ugyanebben B. urat nem akadályozta semmi. Ezt is érezhette szegénykém úgy, hogy lám, mekkora teszetoszák ezek...
Előzmény: willice (7699)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7705

Izzadságszagú kezd lenni az erőlködésed.

"Nem mertek válaszolni..."

Többféle helyes válasz is elhangzott. Az egyik úgy hangzott, hogy nyilvánvalóan december 8-9-e után. Az is elhangzott, hogy itt valószínűleg senki sem tudja a pontos dátumot. Te sem! De prekoncepciód azért akkora mint a ház.

"Azt, honnan tudni az ominózus sajttájon kívül, hogy az apa törölt a vizsgálat előtt?"

Ha ez tudható, akkor ez onnan is tudható lehet (a rendőrség számára), hogy a szakértő megállapította a törlést, a nyomozók meg megkérdezték az apát, hogy tudja-e ki törölt, ő pedig azt mondta, hogy igen, ő volt. Ezután kiálltak (ültek) a sajtótájékoztatóra, majd sajtótájékoztattak.

"Saját nyilatkozat van erről? S, arról, hogy ezt a vádat visszautasítja?"

A sajtó sok mindent megír. Ezt is, azt is. Azt még nem írták meg, hogy hivatalosan (célszerűen ügyvéd útján) tiltakozott-e. Szerinted?

Előzmény: bloki (7696)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7704

Tehát, semmilyen formában nem nézhettek bele a nyomozók a gépbe. Ott sündörögtek körülötte, de nem nyúlhattak hozzá.  És szépen megkérni az apukát, hogy engedje meg? Ő nem bocsáthatja rendelkezésre?

Előzmény: willice (7699)
willice Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7703

Az eltűnést a szülők 4-én délután tudták meg telefonon, ők értesítették a követséget aznap délután (ezt a követség munkatársától tudjuk), de végül a bejelentést a lakás tulajdonosa tette meg, szintén aznap, ha jóll emlékszem, este.

Nagulnov Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7702
B.papának van két ügyvédje - egy francia meg egy magyar. Ha v.mi gondja van/lesz azzal hogy ő nem is törölt csak ráfogták meg M.országon minden ig.szakértő hülye meg barom - akkor majd perelni fognak. Népszabadságot meg rendőrségi sajtótájékoztatót meg bármit...

Bár most a B.papa végre gyászol...

Helyette turbóznak mások.
Előzmény: O2_ (7688)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7701
Már válaszoltunk a kérdésre. Dec 9 után, de a pontos időt senki nem tudja (itt), de nem is fontos.

Honnan tudod, hogy meghalt Ophelie?
Előzmény: bloki (7696)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7700
Dehogynincs. A józan ész szabályai szerint belekukkantunk az adathordózóként funkcionáló laptopba. Te ezt vitatod. Ez az furcsa. Mint az elején már jeleztem neked. Azóta nem tudtál előre lépni.
Előzmény: Saker Falcon (7695)
willice Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7699

Az ölünkbe pottyanó információhordózat nagyívben kerülni kell.

Kb jól kapisgálod.

Ilyen az adatvédelmi törvény

Adathordozó lefoglalásához ügyészségi engedély kell. Olyan mint a házkutatás.

Ha a bűncselekmény gyanúja nem igazolt , a rendőrséget személyes adattal való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt fel lehet jelenteni. Tehát közig. eljárás keretében számítógépet lefoglalni, átvizsgálni, elvinni...nem lehet.

Előzmény: bloki (7689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!