Azt nem tudom , mikor kell oltani és hogyan , de ősszel tudok adni Kens Red -mini kivit oltani, persze korábban is , ha már meg tudom különböztetni a másiktól.
Ha majd teremni fog ,írjál róla.Én is gondolkodom,hogy vegyek . De először szeretnék többet tudni róla,valakitől,akinél már termett,mert a csomagküldők néha túloznak.
Bocsi a OFF-ért.3 fajtát hoztak be nekem hát mit mondjak az íze nem valami nagy szám.Elültetem én is a magját de aztán rájöttem,hogy az egész csak projecknek jó.Dísznövénynek szép.:)
25-30 cm magasságnál odaadtam egy szatymazi barátomnak.A kedved azért nem akarom elvenni.Ja meg egyáltalán nem ágazott el ezért még a kezdeteknél túladtam rajt :D.
Gondolod,hogy teremni is fognak ? Néhány éve én is vetettem papaya magokat, ki is keltek,de csak két évig élt néhány.Kisérletezésnek érdekes megpróbálkozni mindenféle gyümölcs magjával,ha nem is teremnek soha ,megéri az izgalom ,amíg várjuk,hogy kikeljen,és reménykedünk,hátha sikerül,hogy valamikor teremjenek is.
Az Issai természetesen terem.Én a beporzásra értettem,hogy a virágjai nem porozzák a Ken' Red-t.Itt szeretném megkérdezni van-e valakinek Super Jumbo minikivije,és valóban sokkal nagyobb a termése ,mint a a sima Jumbonak?Érdemes kiadni érte a pénzt.
"Hasonlóan jártam a Ken's Red és Issai párosítással,ott a Red sokkal hamarabb virágzik, és csak az utolsó virágokat porozza be az Issai. " - erre reagáltam.
amugy weikibol van lany es fiu? Porzonak adtak minden mellé amit vettem, irtam is Dlusztus urnak, hogy fullon vagyok weikivek, de csak igy tudtak kuldeni egybeultetve. Amit viszont megint nem ertek, hisz nem ajanlatos ket kivit egyazon helyre ultetni. Szet is szedtem oket mind.
Nálam a Geneva minikivi a Weiki beporzása nélkül is terem.Ezt azért tudom,mert amikor vettem , a Weikit adták hozzá porzósnak,de az is termős lett.Így a Weiki virágzik,de nen terem,viszont a Geneva így is minden évben termett.Hasonlóan jártam a Ken's Red és Issai párosítással,ott a Red sokkal hamarabb virágzik, és csak az utolsó virágokat porozza be az Issai. Tehát a termés elég gyenge lesz.Van ugyan Nostino fajta porzós kivim is,de sajnos az idén még nincs rajta virág.
Egyik helyen a Geneva minikivim hiába virágzik (majd lassan), a mellette levő Weiki még nem hoz virágokat. Van tőle 15-20m-re távolabb is Weiki, amin már vannak bimbók. Az lenne a kérdésem, hogy ha vágok majd erről a távolabbi fiúról virágzó vesszőt, mit tegyek még abba a folyadékot tartalmazó edénybe, amibe állítom, hogy minél tovább éldegéljen? Ha jól emlékszem szoktak valamit belekeverni, de elfelejtettem mit.
Tavaly nyáron vettem , pincében teleltettem, idén tavasszal kiültettem egy Hayward és egy Tomori kivit. A Hayward levelei barna foltosak lettek.Lassan már az összes. A foltos levelek kezdenek elszáradni. A növény az ígéretes tavaszi növekedés után nem fejlődik. A Tomorin, bár az elején volt egy két foltos levél, nem jelent meg több. és szépen fejlődik. Mi a baj, mi a teendő?