Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A DERKE menetrend alkalmazásában még Szoboszlói út felé közlekedő viszonylatról volt szó. Úgy gyorsabb lett volna, viszont csak a Nagyállomásról lenne elérhető a Határ út. Mindenképpen kétirányú körjárat kellett volna, és mivel alig spórolnak vele időt, a gyorsjárat jelleget is dobni kéne. 46, 146, 146Y.
Én azon is elgondolkodnék, érdemes-e a gyorsjáratként való közlekedés. Az teljesen észszerű, ha kevésbé használt megállók kimaradnak, de pl. a Kishegyesi út (Tesco) nem hiszem hogy annak számít.
Azt csak nem írhatták, hogy így végre nem feleslegesen mennek a Határ útra :D
Egyébként utána néztem a Facebook kommentnek, nagyon is igaza van. Ha a mostani indulási időket összehasonlítjuk a júliustól érvényessel, alig van változás. Leginkább annyi, hogy a 46-os nagyon kiritkul, hétvégén lesz olyan, hogy két órán keresztül nem indul.
Ez tényleg nem egy jó megoldás. Annyi jó van benne, hogy az István úton lakók végre ki tudnak jutni egy közvetlen járattal. Vissza már nem jutnak, de az más kérdés...
Érdekes ez a 146-os. Olyan nagy kínálatnövekedés nem is lesz, ha lesz egyáltalán(fb kommentben írta valaki), mert a 46/46Y jól kiritkul, aki meg nem expressz megállóban szállt fel, az megszívta. A zsúfoltságon nem tudom mennyit fog ez segíteni.
Sziasztok! Én évek óta járok ki az ipari parkba az Újkertből. Sokszor módosították már itt a buszokat, de a 146-os sem fog megoldani három problémát: az egyik, hogy tömegnyomor van a buszokon és csak a 6 14 18 és 22 órai műszakváltáskor van csuklós, a másik az, hogy nagyon be tud dugulni a Kishegyesi út, és a Dorottyától sokszor gyalog hamarabb elérünk a Kishegyesi út megállóig (a teszivel szemben). AÍ harmadik pedig, hogy ha valaki pl lebetegszik délelőtt, akkor előfordul, hogy egy órát kell várnia a buszra, hacsak nem zarándokol ki a Kishegyesi-Pósa utca sarokra, ahol sűrűbben járnak a buszok. Reggel (6:50-7:10 között indulok) a 12-essel jövők és átszállok vagy a Dorottyán (nincs esőbeálló) vagy a Kishegyesi úton (nem áll meg a 46E), visszafelé pedig (16:10-16:30 között indulok) a 22-essel megyek haza ha megáll a busz a Kishegyesi út megállóban vagy a Segneren át kell ballagni a józsai buszra a Kisdebrecenhez, ha 46E jön. Ha új járatot akarnak, akkor az lenne nekem a legjobb, ha a Kishegyesiről elfordulna a busz balra a Pósára, és onnan kikeveredne a Doberdóig vagy a TEVÁig, ha felmerült, hogy sok egyetemista ügyfélszolgálatoskodik itt. Egy másik probléma a hazafelé úton, hogy a 24-es busz csatlakozását késik le sokan, mert pont egymás mögött van a két busz. Ha nem kéri meg valaki a 46-os sofőrjét hogy a Kishegyesiig előzze meg a 24-es buszt, akkor az a busz bukó. Illetve nekem nem gond az átszállás, ha pontosak a buszok és nem kell 5 percnél többet várni a másikra, és például a Kishegyesin az érkezésig hátralévő időt mutató tábla sokkal megbízhatóbb lenne, akkor tökjó lenne a rendszer, de elég sok "városnéző busz" van, és ez a 146-os is ebbe a sorba fog tartozni, ami nagy kerülőkkel jut el A-ból B-be. És a menetidő: 146E Sesztina-Inter Tanker 16 perc. 46 Kishegyesi-Inter Tanker 9 perc.
Az István út helyzete már csak azért is nevetséges, mert kapott egy összeköttetést az egyik legnagyobb ipari teleppel, hazafele viszont megint nincs összeköttetés.
Szerintem a legjobb az lenne, ha több felé is menne az ITK-tól busz a városba. Így nem egy vonalcsoportnak kellene szállítania mindenkit. Lentebb írtam is egy egyjáratos és egy kétjáratos variációt (+46E)
Én nagyon nem örülnék a Határ útiak helyében, de gondolom olyan túl sokan nincsenek. Így csak egy irányban közlekedik járat a Határ úton, és aki eddig a Kishegyesi út felől járt haza, megszívta, mert a busz letér az István úton. Nyilván azért is lehet ezt megtenni, mert nem sok embert érint. Maga az útvonal nem rossz, tő, ez a körjárat útvonal már régóta téma a fórumon, de ellenirányú viszonylat is kéne. Így viszont megoldódik az a probléma, hogy csak szólók közlekedhetnek 46-oson.
A sűrűsége alapján pótolja a Határ úton a 46(Y)-t, bár annál ritkább lesz. Legalább megszűnik a Határ úti tili-toli. Csak így nem ugyamazon az útvonalon tudnak majd a Határ útiak közelekedni oda-vissza.
Bár szerintem az lenne a legjobb, ha a város más részeiből is lenne eljutási lehetőség a Határ útra. Egy ilyen járatot el tudnék képzelni:
Doberdó utca - Inter-Tan-Ker Zrt.
Doberdó utca - Kartács utca - Dóczy József utca - Bolyai utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Dózsa György utca - Mester utca - Pesti utca - Kishegyesi út - István út - Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Határ út - ITK.
Ez kiszolgálná a Tóci mindkét oldalát, a Vénkert-Újkertet és az Egyetemet is (sok egyetemista is jár ki oda dolgozni).
Vagy két járatban, a Dobozi bevonásával:
Doberdó utca - Inter-Tan-Ker Zrt.
Doberdó utca - Kartács utca - Dóczy József utca - Bolyai utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Dózsa György utca - Mester utca - Pesti utca - Kishegyesi út - István út - 4-es főút - Határ út - ITK
Inter-Tan-Ker Zrt. - Dobozi lakótelep
ITK - Határ út - Kishegyesi út - Derék utca - Vincellér utca - István út - Széchenyi utca - Kossuth utca - Faraktár utca - Hajnal utca - Munkácsy Mihály utca - és tovább körjárat, mint 4-es.