Nagyon sima lett, de így is jó torna volt ez Piros számára. Most jó sok helyet előre fog ugrani. Még két jó szereplés kellene és akkor már kiemelt lehetne az ilyen tornákon és akkor nem kellene félni, hogy pl. az első fordulóban össze sorsoláják ilyen szintű ellenfélel, mint a spanyol.
Közben megvan a sorsolás a kecskeméti 15 ezresre is.
Valkusz: Fent van ő is a táblán úgyhogy úgy néz ki indulni fog, hogy milyen állapotban lesz az kérdéses. 2 kört simán mehet a harmadikban megjönne a Pirost verő spanyol.
Piros: 2 kört ő is mehet utánna jönne egy osztrák aki nagyon jól tolja eben az évben. Ott már nagy bravúr kellene. Ha esetleg ő is meglenne akkor jöhetne a spanyol/Valkusz győztese.
Ez a torna erősebbnek tűnik egy fokkal mint az eheti.
Jó ilyeneket olvasni, köszi a hasznos infokat!
Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy Zsombi ésszel játszik, de ami talán a legfontosabb a teniszben, fejben erős!
Lopez-Perez mérkőzését is volt szerencsém az 1. sorból követni, s nagy bánatomra látni, ahogyan beledöngölte a salakba az egyébként nagyon nagy odaadással küzdő, szimpatikus Nagy Pétert. Lehet, hogy a spanyolnak volt egy rossz szériája, de ez a verseny neki ujjgyakorlat, így látom sajnos. Pedig még nagyobb szurkolója lettem Zsombornak, a zseniket imádtam világ életemben, de még nincs kész egy ilyen megmérettetésre. Ha tévednék és nyerne, azonnal nevezném a DK-ra 2. játékosnak!
Kinn voltam, s tapasztaltam, hogy jó egy órán keresztül a rutin felülkerekedni látszott a szebb, érdekesebb teniszt játszó rutintalanon, de... nem dominált Ati, elsősorban Zsombor hibáinak, könnyelmű megoldásainak köszönhetően húzott el. A 2. szett közepétől, miután Piros elpackázta brékelőnyét, 2/3 cserénél többször azt lehetett tőle hallani, hogy meg fogom csinálni, meg tudom nyerni, s innen négy olyan ínyenceknek való gémet, precíz alapvonal játékot, bombabiztos befejezéseket produkált, ami lenyomta Attilát, ő kezdett el hibázni, ejtései nem jöttek be ill. Zsombor minden befutott és megjátszott. A D szett előtt percekig tartott a pályagondozás, ami alatt a fiúk ki-bejöttek, leültek, vártak, majd egyszercsak Ati odament Zsombihoz és gratulált neki. Konkrét egyéb információim nincsenek, sérülését sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom.
Pirosnak szurkoltam, mert fontosabbnak éreztem neki a pontokat, de így nem örülök, mert biztos sérülés. Mi más lenne? A livescoreból ítélve valamikor a 2. szett közepén sérülhetett meg, mert addig uralta a meccset aztán pedig a semmiből hozta Piros a 2.at.
Nyílván ha konkrétan nem valaki mellett állsz akkor nehéz eldönteni a valódi magasságát, de most azt mondom, hogy elképzelhető, hogy van annyi.
A meccsről: Az első szettben nagyon gyenge volt Piros, az első pár game után azt hittem,hogy egy sima 6-3 6-2-vel kiveri a svéd, de utánna összekapta magát és igazság szerint a svéd is nagyon visszaesett úgyhogy én azt a fantasztikus játékot nem láttam, mint Dolada, de ez akkor is egy szép győzelem volt ilyen mélységből felállva. Holnap játszhat felszabadulva, mert semmi vesztenivalója nincs, ha leveri Balázst akkor egy nagy győzelem, ha meg nem akkor senki se fogja az orra alá dörgölni. Ezen a tornán hozta amit kell. Hosszútávon úgyse számít annyit ez a pár pont a karrierje szempontjából nézve. Inkább minden azon múlik, hogy tud-e még magára izmot pakolni és még nála az edzőkérdés is egy nagy kérdés.
Én is ettől tartottam, hogy Balázs Attilának (akinek ez a torna max gyakorlásnak jó) elveszi majd Pirostól vagy Valkusztól a pontokat....
Játsszanak egy jó edzőmeccset holnap, majd adja meg a lehetőséget Zsombinak, elvégre pont a fiatalok miatt rendezik ezeket a tornákat, és nem azért, hogy ezzel a tornagyőzelemmel Balázs Attila a 167. helyről feljöjjön a 164. helyre...
Atinak év végéig 155 atp pontot kell megvédenie, tavaly aug. végétől hét (!) itf tornát nyert meg,volt döntős, elődöntős, ez minden szinten hatalmas bravúr, szvsz megismételhetetlen, de nyilván minden alkalmat meg kell ragadnia. Legalább a héten itthon van a családja körében. Bár a ma látottak alapján holnap nem sok sikerélményben lesz része. Persze Zsombor még csak 17, nem biztos, hogy holnap meg tudja ismételni mai zseniális teniszét és Attila is játszhat jobban, mint ma. S még valami: Atit tavalyi "ámokfutásában" egy alkalommal éppen az a M. Ericcson állította meg, akit -a svéd kemény és jó játéka ellenére- ma Zsombor a D szettben ebédre bagellel etetett!
Mind három magyar tovább ment az elődöntőbe, de sajnos bejött ezzel a tippem, hogy Balázs Attila a fiatalok valamelyikétől fogja ezzel az indulásával elvenni az értékes pontokat.
Pontok:
SF 8
F 15
W 27
Hát ugye nem is kell mondanom, hogy kb. Balázsnak nem sokat oszt szoroz ez a pontszám, de Pirosnak nagy segítség lett volna. Persze még nyerhet Piros is, mert az eredmény alakulása alapján nem volt Balázs Attila eléggé meggyőző, de akkor se tudom még mindig felfogni, hogy mi értelme volt ennek az indulásnak.
Na akkor rendezzük egy kicsit a dolgokat. Évek óta követem a magyar tenisz utánpótlást. Személyes tapsztalataim és ismertségeim is vannak, annyi meccsre megyek amennyire csak tudok, így mindig szívesen olvasok róla, ha valakit érdekelnek ezek a dolgok, úgyhogy akkor egy kicsit rendezzük a dolgokat amik nem feltétlenül vannak úgy ahogy tamasboldizsar leírta.
Jelenleg kb. tényleg két emberből áll a magyar férfi utánpótlás (Valkusz és Piros), ha azt nézzük, hogy a cél a TOP200 minimum, ha a TOP500at is figyelembe vesszük akkor Fábián Marozsánt is ide lehet venni, de neki nagyon a határ ez is. Szóval inkább a másik két fiatalról beszélnék.
Azért nagyon jó erről a két srácról írni, mert egy kicsit ellentétjei egymásnak.
Valkusz: Fizikálisan sokkal jobb, mint Piros, de izomzatilag neki is erősödnie kellene még. Mentalitásban nem olyan profi és fejben sincs sokszor a helyzet magaslatán, nagyon könnyen eltudja engedni a meccseket ha olyanja van, de közben meg hihetetlen nagy küzdő, hogy ilyen súlyos sérülés és betegség után se hagyta abba, ha ezt a pályára feltudná vinni sokkal több lenne benne és ez az évek folyamán javulhatna. A probléma itt jön, hogy úgy néz ki, hogy a sérüléseket nem tudja el kerülni. Már Németországban is fájt a válla és itt is sokszor fogta meccs közben, de nekem nem egyértelmű, hogy emiatt adta fel. Szóval lehet nem lesz több hónapos kihagyás, de a folyamatos fájdalom szerintem rosszabb, mintha kikellene hagyni egy félévet és utánna minden rendben lenne. Összeségében nagyon nehéz meg tippelni, hogy mi neki a határ.Éppen a sérülések miatt. Lehet, hogy 1 év múlva már nem lesz sehol, lehet hoz egy Balázs szintet, de lehet hogyha mégis összerakják valahogy akkor top100 is lehet.
Piros: Hihetetlen profi hozzáállása van, erős fejben, elszánt és emberileg is nagyon magas szinten áll, így ha sikeres lesz akkor nagy közönségkedvenc is lehet. Vele kapcsolatban a kérdés a fizikai adottságokkal van. Én személyesen nem láttam őt jó pár hónapja (holnap lehetőleg fogom), de az nem igaz, hogy izomzatilag semmit nem fejlődött. Januárról-május elejére egy 2-3 kilót tuti magára pakolt, persze ez még így is kevés, de ebben lehet ugye legjobban fejlődni. Ami nála a gond a magassága. A 179 cm-el nem is lenne gond ha tényleg annyi lenne, mert szerintem Nishikori, Hewitt, Goffin vagy Ferrer se nagyobb ennél és ha elérné azt amit ők azzal már elégedettek lennénk. Inkább az a gond, hogy szerintem nincs ennyi. Legalábbis amikor utoljára láttam nem lehetett ennyi, mert én is 179 vagyok, de nálam érezhetően alacsonyabb volt. Persze nőhetett az utóbbi hónapokban, de hogy sokat már egy 17 éves fiú nem nő az tuti, de mondom ha a 179 cm tényleg meglesz az nem akkora gond. A nagyobb gond a kimerültség nála, viszonylag hamar eltud fáradni meccs közben is és nagyobb folyamatos meccs terhelésnél is. Nála ha ezeken sikerülne javítani a határ a csillagos ég lenne. Nyílván nem NO1 vagy GS győztes, de elérhetne egy olyan helyezést amit nem is gondolnánk. Holnap remélem tudok majd mondani valamit a magasságáról is, hogy változott-e.
Valkusz tuti annyira megsérült megint, hogy ki kell hagynia több hónapot??
A Piros Zsomboros rész sajnos igaz, lassan 18 éves lesz, de alkatilag szinte a junior szintet sem éri el, unokatesóm 15 éves és kb egy súlycsoportba vannak...azt írják, hogy 179 cm magas, ezt valóban igaz? Mert ha nőne még 3-4 centit, akkor a magasságával nem lenne akkora baj, Rafa sincs 184-185nél több...érthetetlen, hogy nem tudják feltömegelni/erősíteni fél év allatt, ugyanígy nézett ki az AOn is, ami már nem tegnap volt! Ha ezen nem változtatnak, akkor nem nagy jövőt jósolok neki, Valkuszban több lenne a potenciál, ha nem lenne mindig sérült!
Kösz a kimerítő választ! Én azért azt mondom, reménykedjünk Valkusz felépülésében, még mindig csak 19 éves, Kuharszky nem véletlenül tart ki mellette ennyi viszontagság közepette, még fordulhat minden jóra!
Haverom volt kint a helyszínen. Ő azt mondta, hogy többször fogta a vállát a meccs közben. Nála ez volt eddig is a problémás és nagyon úgy néz ki, hogy sajnos nem tud kijönni belőle. Pedig látszik, hogy egy Balázs Attila szint (top 200) simán benne lenne. Már múlt héten is döntőzött, itt is mehetett volna addig, mert a játéka meg volt hozzá. Szóval kb. pár hónap alatt elhagyhatta volna a future tornákat és mehetett volna a Challengerekre, de a sérülés közbe szólt és így, hogy megint a váll a probléma így szerintem egy ígéretes karriertől búcsúzhatunk.
Na mindegy a fiatalok közül maradt Piros Zsombor, ő ment két meccset eddig. Vele csak az a bajom, hogy ahogy nézem a képeket és haverom beszámolóját hallgatom, hogy iszonyat kicsi a teniszhez és az alkata is gyenge (de ez legaláb javítható). Így pedig nehéz komolyan számolni vele. Nincs akkora upsideja, mint Valkusznak lenne. Marci és Balázs után megint egy nagyobb űr lesz a férfi teniszben, de cáfoljon rám Piros.
Egyébként Balázs Attilát egyáltalán nem értem minek indult itt el. Neki ez a pont amit itt tud szerezni kb. semmi. TOp 200ban nem kellene a future tornákat eröltetni. PLusz én egy picit haragudni is fogok rá, ha mondjuk pont Piros elöl veszi el a pontokat akinek sokat segítenének ezek.
Valkusz 7-5 4-3 nal megserult. Utánna játszott még egy pár gamet, de feladta. Kár érte úgy néz ki mégse tud kijonni a serulusekbol. Így kuka a karrierje.
A budapesti férfi 15ezresen 12 magyar volt a főtáblán (ebből négy szabadkártyás). Mondjuk ez kb. tényleg a teljes magyar felhozatal, Balázs Ati is hazajött játszani, itt van Nagy Peti, Piros Zsombi, Valkusz Máté, mindenki, aki számít. Közülük heten sikeresen vették az első kört, Szintai Dávid és Gödry Levi egymással játszanak a negyeddöntőért.