Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Szinte bármilyen kb. 12 V -os táp jó. Van 2 X 5 db LED belül ill. 2 X 5 db rizsszemizzó, amik már nem tudom, hogy hány voltosak, de ellenállás van dögivel otthon.
Ezeket kettesével leht kapcsolgatni 2 hagyományos Piko "zongorával".
Később viszont kéne csinálni egy olyan lektronikát, ami találomra 1-2 percenként kapcsolgatja őket...
A táp tényleg csak az épület világításhoz kell. Gyakorlatilag egy pár száz milliamperről van szó. Trafó a vezérléshez, lesz. Van egy FZ típusú, nekem is van egy nagyobb Kleinbahn. Az már kettő.
A táp csatlakozást csináljátok meg banándugósra! Ebbe be lehet dugni az analóg, vagy később a digi tápot is! A szakaszolásokat pedig egy-egy kapcsolóval lássátok el, amivel analóg üzemben valós szakaszolások vannak, digi üzemben pedig rövidre lehet zárni ezeket!
A trafónak pedig egy mezei FZ1-es is jó! De ha tolatni is akartok a modulon, miközben a nyílt vonalon mennek a vonatok, akkor minimum 3 trafó kell! De ezzel most ne foglakozzatok! A kiállításon majd mi tápláljuk a nyílt vonalakat!
ati!
A számítógép táp helyett inkább FZ1-s! A számítógép tápok általában nem rendelkeznek nagy teljesítményű transzformátorokkal!
A raktárhoz kéne valamilyen 12 V -os egyen trafó. Most még lehet kötözgetni, de jó lenne valamit kitalálni. Valami dugaljas megoldás kéne. Az égőket és a kapcsolópultot bekötöttem, csak meg kéne táplálni.
Akinek van, hozzon, mert nekem már nincs működő képes.
Pénteken beviszem meg talán molyolok is valamit, de sajnos csökkentett üzemmódban tudok résztvenni, mert Kocson rengeteg dolgom van.
Pontosabb lista kellene, mondjuk szín és minimális mennyiség meghatározással. Már csak ezért, hogy ha neki állunk ne kelljen ilyenek miatt abba hagyni.