Keresés

Részletes keresés

pacsuli Creative Commons License 2010.02.03 0 0 3412

:) persze, ha eljutok odáig, hogy este bekapcsoljam a gépet. kénytelen voltam visszajönni nyolc órában a régi helyemre két hónapra a kedves tgyás-gyed szabályok miatt (ha nincs meg a szülés előtti két évben a 180 nap bérezett nap, akkor a minimálbér alapján számítják a juttatásokat - miután két évre számolva nagyjából egy milla lett volna a különbség, visszajöttem :( ) - szóval nem sok energiám van már este gépezni, kilenckor beesek az ágyba, és mint akit agyonlőttek :( de megyek, amint tudok :)

más: Kútvölgyiben szülni készülő barátnőm most mesélte, hogy neki most mondták, hogy március 1-től fizetős a járóbeteg ellátás, tehát neki is tízezreket kell majd fizetnie minden ctg és ultrahang után. Amúgy áprilisban szül, tehát neki még a szülés nem fizetős, az csak júliustól 300ezer ott, de addig is rámehet több tízezre a vizsgálatokra. Szerintetek ezt megtehetik így terminus közepén, hogy a feltételeket megváltoztatják?

Előzmény: Zorka_ (3409)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.03 0 0 3411
Kidobott a doki a rendelőből? Eszem megáll, mik vannak. Néhány orvos tényleg Mindenhatóna képzeli magát. Undorító.
Előzmény: anyabanya (3410)
anyabanya Creative Commons License 2010.02.03 0 0 3410

hát...

nagyon nehéz lehet most, de ez van...már csak pár nap...vagyis tán annyi se...

amikor én megkaptam a 16 hetes leletemet egy hét késéssel, mert szabin volt valaki, akkor már 20 hetes voltam és egyfolytában telefonáltam, de akkor nekem azt mondták, hogy az amino eredményét 4 hét alatt adják ki és hamarabb képtelenség (ma már tudom, hogy nem mindenhol igy van)...aztán a terhesgondozos fődoki kidobott a rendelöből, mert 20 hetesen nem voltam hajlandó elmenni egy olyan vizsgálatra, aminek eredményét pont 1-2 nappal a maximált idő elött tudom meg...

az egyik kollegámat meg azért vágta ki a fődoki, mert elakart menni aminora és miért kockáztat egy nehezen majd évtized után összejött terhességet...mára már a dokit rugták ki...de ez legalább azt jelent, hogy az egészségügyben is javul valamit a helyzet...vagy azt, hogy nála is nagyobb gorét üvöltött le...

Előzmény: muzsa (3383)
Zorka_ Creative Commons License 2010.02.03 0 0 3409
Nahát, nahát.. :))) Megírod skype-on, ki lett a doki végül?
Előzmény: pacsuli (3406)
páncél Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3408
:))))))))))
Allia Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3407
Beírtalak.
pacsuli Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3406
Bejelentkeznék akkor én is :)

Kiírás: 2010. aug. 1.

Kórház: Szent Imre

Kor: 33 (még J)

Eltelt hetek: 14+1

Tesó: 1 fiú (2007)

köszönöm! :)

Allia Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3405
Legnagyobb probléma? Amikor megszületett a legkisebb, a középső alig múlt egy éves, és még ébredt éjjel. Na ez volt a probléma, három hónapig ébredt mind a kettő, akkor a nagyobb abbahagyta, és a kicsi folytatta. Mára annyira összenőttek, hogy ihaj. :-) De már a legkisebb is 2 éves.
Előzmény: laurynster (3403)
Allia Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3404
Majdnem kijavítottalak, hogy csak egy év 3 hónap lesz, de aztán leesett a tantusz, hogy 2008 bizony már 2 éve volt. :-D Rohan az idő... :-)
Előzmény: laurynster (3403)
laurynster Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3403
Majdnem napra pontosan 2 év és 3 hónap lesz köztük.
Biztos, hogy lesznek nagyon nehéz pillanatok/helyzetek, de abban is biztos vagyok, hogy hamar megoldjuk majd őket.
Kislányom (és férjecském is) nagyon-nagyon lelkesek Zalán érkezésével kapcsolatban, Bogicám már most mondogatja, hogy leülnek majd a kistesóval rajzolni az asztalhoz, miután megetette őt. ;-)
Kicsit azért félek.
Neked mi okozta a legnagyobb problémát, amit nehezen tudtál megoldani?
Előzmény: Allia (3402)
Allia Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3402
Hát te se vártál túl sokat a két gyerek között, de sebaj, nem vagy egyedül. :-) Nálam a 2-3 között van 14,5 hónap. Nem lesz könnyű az elején, bár gondolom ezt nem tőlem hallod először. :-)
Előzmény: laurynster (3401)
laurynster Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3401
:) Köszönöm.

Én most 27 éves vagyok, a kislányom 2008. február 7-én született. Boglárka Orsolya a neve.
Most is az István kórházban fogok szülni, mint anno.

Mégegyszer nagyon köszi Allia.

Orsi
Előzmény: Allia (3400)
Allia Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3400
Egyáltalán nem késő. :-) Mindjárt be is írlak. Ha nem titok, megadod még, hogy te hány éves vagy, hol fogsz szülni, és a nagytesó mikor született? Esetleg a nevét is megadhatod.

http://indexesbabak.uw.hu/
Előzmény: laurynster (3398)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3399

Azt megkérdezhetem, hogy hol csinálták a vizsgálatot?

Előzmény: muzsa (3392)
laurynster Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3398
Sziasztok,

nem tudom, nem írok-e későn, de szeretnék feljelentkezni a táblázatba, ha lehetséges. :)

Első kislányom születésekor is nagyon sokat beszélgettünk, mostanában talán ismét lesz időm írni. :)

Kisfiamat, akinek két keresztnevet szánunk és így Zalán Bence lesz, 2010. május 6-ra várom.

Sok szeretettel üdvözöllek benneteket és kellemes babavárást/nevelgetést mindenkinek. :)

Orsi
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3397
Én ebben azt tartom a legdühítőbbnek, hogy az én munkám olyan, hogy a társadalom legalja jár be hozzánk, hogy oldjuk meg a problémáikat, segítsünk.
És én NORMÁLISAN, EMBERI HANGON beszélek azokkal, akik bűncselekményeket követtek el.
Akkor kérdem én, miért nem érdemlek meg egy emberi hangot egy rendelőben, vagy bárhol???????
Na ez bosszant már egy ideje.
muzsa Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3396
De huncut!!! :))))
Én is megvidámodtam tőle :)))
Előzmény: adrenka (3395)
adrenka Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3395
Nekem is volt amnió, és a doki azt mondta, akkor legyek nyugodt, ha nem keresnek. A pozitív eredményről pár napon belül, telefonon, vagy táviratilag értesítenek, a negatívra heteket kell várni. Szerintem nálad is lesz. Én az utolsó percekben mentem!!!!!

Csak, hogy mosolyogj egy picit! Ő volt az amnio "tárgya" !

Ha ezt csinálom, akkor anya, apa, és a tesók röhögnek, ezért csinálom......
Trollka74 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3394
Gratula a friss jövevényhez :)))
Előzmény: székelykati (3388)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3393

Tehát ha minden jól megy, csütörtökre lesz eredmény? Még két nap...

Egyébként mehetne gyorsabban is, hiszen itt az időnek fontos szerepe van, nem is értem.. biztos nincs rá személyzet, de vmi kifogás biztos van...

muzsa Creative Commons License 2010.02.02 0 0 3392
Igazából az a dühítő, hogy az eredmény megvan ilyenkor már, és mégsem lehet megtudni, mert mé két hétig adminisztrálnak, vagy emésztenek vagy nem tudom :( tehát nem az van, hogy én idő előtt akarnám, hogy a pipettából kicsöppenjen az, hogy egészséges a gyerek, hanem, hogy ők a laborban tudják már, hogy mi van, és nem megy tovább az infó...
tegnap egyébként voltam az orvosomnál, aki nagyon megnyugtató volt... méhszáj zárt, ultrahangon is bekukkantott egy percre (méreteket nem nézett, mert ez nem egy ultrahangos vizsgálatnak indult, csak hogy megnyugodjak, hogy mozog rendesen) látta azt a szívizmot ("igen, még mindig látszik, de nem lesz semmi baja, ki fogja nőni, higgye el") de azt is, hogy jól fejlődik, és NAGYON láttam a fütyijét, két hét múlva terheléses cukor, és csütörtökön hívjam fel, megpróbálja kideríteni az amnio eredményét addigra.
van-e még kérdésem: hát volt :) mil legyen a szexmegvonással? :) mostantól óvatosan, csak ha nem keményedik a hasam, és gumival. de ez is haladás:)
és a császárra is rákérdeztem, de erre még nem kaptam határozott választ, majd megbeszéljük. de legalább nem mondta, hogy csakis császár lehet megint. és legalább azt tudja, hogy én mit szeretnék.
Előzmény: LindaBrasil (3386)
Allia Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3391
Gratulálok nekik!

Frissítettem a http://indexesbabak.uw.hu/ oldalt.
LindaBrasil Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3390
Sok szeretettel gratulálok! Szép hosszú baba lett!
franciacsibe Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3389
gratula nekik!!!
es milyen oriasbebije lett! :)))
székelykati Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3388

GÓLYAHÍR!!!!!!!

Én kaptam Lautól azt a megtisztelő feladatot, hogy világgá kürtöljem kislánya megszületését. Akkor idézem az sms-t:

"A mai napon úgy döntöttem, feladom luxusbérletem Anyánál és 17 óra 15 perckor kiköltöztem. Nagyon jó volt nála, de mivel 3500 gramm, 58 cm -re nőttem, már szűknek bizonyult a hely. Mindketten jól vagyunk. Egervári Laura"

Háromszoros hurrá a két Launak!!!!!

LindaBrasil Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3387
Hajrá-hajrá!
Előzmény: Laurendilla (3376)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3386

Én is nagyon szorítok, és felháborító ahogy hozzá állnak. Neked most ez a legfontosabb, és tűkön ülsz, teljesen érthető, h szeretnéd tudni az eredmény picivel előbb, de valamilyen szinten őket is  "meg lehet érteni" (vagyis nem lehet) de naponta kaphatnak ilyen telefonokat... :((  és vannak szabályok...

Szorítok nagyon!! +++

muzsa Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3385
Hát én szeretném azt hinni, hogy ha nem hívnak két hétig, akkor CSAK a jó eredmény játszik... köszi a drukkokat!!!
Tegnap már kívülről is láttam, hogy mozog a gyerekem (mármint az, aki bent van:) úgyhogy most kicsit a mozgásparám alábbhagyott :)
Előzmény: Allia (3384)
Allia Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3384
Ez.... áhhh... drukkolok tovább, még két napig, és nagyon bízom benne, hogy felhőtlenül örülni fogsz majd. (bár azt hallottam, hogyha nem hívnak a határidő előtt, akkor több az esély a jó hírre)
muzsa Creative Commons License 2010.02.01 0 0 3383
Hát, sajnos nem tudtam meg semmit, még két nap van szerdáig, de gondoltam, azért ha kész a tenyésztés vagy mi, akkor mondanak is valamit, ne üljek már a tűkön... az orvosom ma meg holnap nem is tud utánanézni, mint kiderült, mert nem lesz bent a kórházban és blablabla, le is tette a telefont :( a genetikai tanácsadáson pedig azt mondták, nem adnak felvilágosítást.
én: jónapot kívánok, muzsa vagyok, és szeretnék érdeklődni az amniocentézisem eredményéről.
ők: a megadott időpontban kell nálunk megjelenni, amit a papírjára írtunk, akkor megtudja.
én: csak az a probléma, hogy akkor már választásom se lesz, hiszen két hét múlva, mire hivatalosan megtudhatom az eredményt, már a 25. héten leszek...
ők: nem adhatunk felvilágosítást.
én: akkor nem konkrétan, csak általában legyen szíves megmondani, hogy két nappal a kritikus két hét letelte előtt, amíg elvileg szólhatnak, hogy baj van, mik az esélyek?
ők: nem tudjuk...
én: akkor még várható, hogy holnap-holnapután felhívnak, hogy down-kóros a gyerekem?
ők: talán...
én: köszönöm, a viszontlátásra (and fuck you).
nagyon elkeserítő, hogy ezek itt minden reggel beveszik az empátiaellenes tablettát és mint a pokróc, úgy beszélnek valakivel, aki épp azt várja, hogy megtudja, a jövő héten meg kell-e szülnie a beteg gyerekét, vagy örülhet a terhességének végre egy kicsit felhőtlenül :(
Előzmény: fantaghiro (3381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!