Keresés

Részletes keresés

Nikol78 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 734
Te érted amit irsz,vagy csak én vagyok túl szőke?
Előzmény: salom4 (730)
Nikol78 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 733
Kedves salom! Mi bajod van az őrzéssel? Tán rongálni akarsz(vicc)?:))
Előzmény: salom4 (731)
salom4 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 732

Kedves Pum!

azért ne ennyire villanásnyi gyorsasággal válaszoljon!!!Nem bírom követni..........

Előzmény: Pumuckly (704)
salom4 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 731

Kedves Ann!

Nem is számít a fizikai megjelenítés,a lényeg hogy nem tudja a delikvens használni a szóban fogó közüzemet,és persze a fizetnivaló.........

Az őrzés újraszavazásáért emeltem szót a fogadóórán,de csak februárban "engedik össze" a négy lépcsőház lakóit.addíg legfeljebb minden adattal ellátott tacepaoval lehetne végigjárni a négy lépcsőházat és ott hitelesen "leszavazni közerővel egyáltalán a szolgáltatást.anélkül hogy hivatkoznánk a minőségre,abba is nehéz lenne belekézimunkázni,de menjünk biztosra éa ne engedjnk laufot/időhúzás/lehetőséget.Szerintem.Szerinted?

Előzmény: Annikó83 (728)
salom4 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 730
Folyamatosan kellett volna figyelemmel kísérni!Késő bánat,ugat a gondolat.......vagy valami bánat............persze még van dolgunk vele,csak a múltat nehéz lesz 3 hónapos OTP visszakereshetőséggel megoldani.Ebben az esetben az építettőnek kell bizonyítani,mikor mennyi után fizetett.a matek ott fog dőlni hogy azt a változót NEM fogjuk egykönnyen megállapítani ami szerint kellett volna.van rá módszer,rágós lesz.amúgy nem lenni én SZVB-tag,de lenni sziú indián..............
gj77 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 729
Szia!

Az OCS az el nem adott lakások után kellene, hogy befizesse a közös költséget. Most nem tudom, hogy hogyan rendezi, de régebben a KK. tájékoztatása szerint ( ne vedd készpénznek) egyösszegben fizette, több hónapos csúszással. Most fizeti vagy nem-ki tudja? Ezért lenne jó megnézni egy -két bankszámlakivonatot, jött-e pénz az OCS-től, és mire fizet a ház.
Köszi,
GJ
Előzmény: salom4 (723)
Annikó83 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 728
Nem szerelik le a mérőórát!!!Van egy ismerősöm egy másik lakó parkban és érdeklődésemre elmondta,hogy csak egy zárt tömítést tesznek bele és leplombálják.De ezt majd januárban megtudjuk itt a házban mi is.Az biztos hogy nagyon sokan vannak akik nem fizetnek.
Én még az őrségnek fizetett díjat sokallom,amit csinálna azért nagyon sok az a pénz amit fizetünk lakásonként.
Előzmény: salom4 (722)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 727
Sziasztok!

Elnézést, hogy belepofázok a fórumotokba, én egy másik károsult házban lakom és ezért követem figyelemmel a történéseiteket. Nagyon sokat tanultam/tanultunk a történtekből és szeretnék néhány dolgot mondani Nektek, melyeket talán tudtok hasznosítani:

1) Az SzvB tűzzel-vassal erőszakolja ki, hogy aláírási jogosultsága legyen a társasház bankszámlájához legalább 1 főnek!
Akár közgyűlési határozattal is (tegyetek a szavazásra előzetesen napirendi pont javaslatot, különben nem hozható érvényes határozat, vagy a th min 10%-a kezdeményezzen közgyülit, melyet a képviselőnek 15 napon belül össze kell hívnia. Ha nem teszi, akkor a kezdeményező hívja össze).
Bár, ha az OCs az 1/1-es tulaj (hogy lehet, hogy még mindig???!!!), nem tudom, mennyire enged teret az efféle kezdeményezéseknek.
Az aláírási jogosultság azt jelentené, hogy a számla felett rendelkezőn (közös képv.) kívül még min 1 fő aláírása kell a tranzakciókhoz. Nem lehet kitrükközni, mert a bank rögzíti az aláírók írásmintáját és minden kifizetés előtt ellenőrzi, hogy egyezik-e a pénzforgalmi megbízáson lévővel.
Kicsit nehezebb lesz így az élet, de mindenképpen biztonságosabb. Értelemszerűen ez az illető csak akkor írjon alá, ha meggyőződött az utalások jogszerűségéről és alaposan megvizsgálta a teljesítendő számlákat.
Ha tehetitek, bízzatok meg független könyvelőt is, nagyságrendileg 3-500 Ft/albetét/hó a könyvelés díja, ha jól tudom.

2) A Díjbeszedő 2 havonta kiküld egy lepedőnyi elszámolást a víz- és csatornázási díjakról, amiben tételesen szerepelnek a regisztrált tulajdonosok, a fogyasztásaik, óraállások és a fizetendő összeg. Amint valaki regisztrálódik náluk, meg fog jelenni a kimutatásokban és onnantól a fogyasztónak kell rendeznie a számláját. Amint az egyén kifizeti a rá eső díjakat, ennyivel csökken a közös vízfogyasztás (effektíve a közösben ennyivel nagyobb túlfizetés fog jelentkezni, ha már a kk-ból esetleg rendezték a fogyasztását).
Nem kell pánikot kelteni azzal, hogy az élelmesek ülnek a babérjaikon és mindenki más fizeti a fogyasztásukat, mert nem így van. A vízfogyasztás nem egy nagy kalap, amibe mindenki kedve szerint tesz bele, hanem pontosan ki lehet mutatni, hogy kinek mennyivel kell hozzájárulnia és nyomonkövethetőek a befizetések.

3) Ha nem láthatjátok a közüzemi számlák eredeti példányait, ne féljen az SzvB tájékoztatást kérni a szolgáltatóktól. Konkrétan a Gázműveknél egy nagyon készséges ügyintéző van, akinél minden szál összefut, gyorsan válaszol a levelekre és nagyon ügyfélbarát. Az ELMŰ-nél inkább telefonon érdemes próbálkozni. A Vízmű felejtős mind telefonon, mind írásban, de a Díjbeszedő egyenlegközlője elég informatív.

Sok sikert mindenhez!
n887 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 726

sziasztok!

Állítólag a le nem plombált vízórák a ház tulajdonában vannak, így azokat a háznak kell kifizetni a vízmű felé, mivel azokat is leolvasták.És miből lehetne, mint a kk.-ből!

salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 725
amennyiben mi ketten beszélgettünk a fogadóórán,örülnék ha felvenné velem a harmadik lakótárson keresztül a kapcsolatot,mert szeretném beleásni egy kicsit magam a témába.Köszi előre is.
Előzmény: gj77 (647)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 724
Kedves lakótárs,csak egy Nagyon ÍPontos dátumot ide firkantana,miszerint melyik év,melyik hónap melyik napjától láthat bele az SZVB,a sokat emlegetett pl  a szerződésekbe ÉS a banki iratokba??????????????Sürgős Infó!!!!!
Előzmény: Pumuckly (680)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 723
Teljesen egyetértek,de kérlek írd meg az O.CS.tartozása alatt mit is értesz pontosan!
Előzmény: gj77 (697)
salom4 Creative Commons License 2008.12.09 0 0 722
Szerintem eben az esetben is kell hogy működjön a 2 havi tartozás jutalma,miszerint mérőóra le és felszerelés lép életbe.A gondot esetleg a Hexaéder plombája okozhatja,dehát legfeljebb újtracsináltatja az ártatlanja!
Előzmény: n887 (716)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 721

Bocsi, ha nem így van.Nem is a pénzen volt  a hangsúly és nem is azt sajnálnánk tőletek.

A vízdíjjal meg az a félelmem, hogy  a vízműnek a ház fogyasztását ki kell fizetni, amit az egyes lakók nem fognak, az a közösből megy szerintem és a leolvasó is azt mondta.

Tehát, azt mi fogjuk fizetni sajna, a nem plombálók helyet.Nem hiszem, hogy a kk. összeírná őket és leosztaná részükre a fizetendő összeget.De legyen, remélem nem igazolódik be  a gyanúm.Egyébként meg mire megnézzük mire ment el a közösk.  és reklamálhatnánk ....

Előzmény: szvbmandarin (720)
szvbmandarin Creative Commons License 2008.12.08 0 0 720
Kedves Lakók!

Én nem tudom ,hogy ti mit hallottatok de mi nem kapunk ezért a munkáért pénzt és semmilyen juttatást .Lehet ,hogy volt erről szó de azóta sem történt semmi .De azt elmondhatom ,hogy egyik szvb-s sem azért csinálja mert ez valami juttatással jár hanem azért hogy ne járjunk úgy mint először.

Üdv
Előzmény: n887 (717)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 719
Javaslom,hogy ha valaki tud megbízható közösképviseletet váltsuk le a mostanit!Már csak azért is,hogy az új (akit nem a beruházó hoz)talán tényleg a lakókat képviselje!
Nem szeretem ezt mondani,de ha én fizetek akkor elvárom,hogy azt ne a szinte semmire tegyem(vagyis ne nekem-nekünk kelljen arra ídőt fecsérelni,hogy a sarkukban álljak-álljunk)!Én alapvetően lakni jöttem ide és nem ellenőrizgetni!
Előzmény: salom4 (713)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 718
Nem vagy balek!A vizóra állását az átadás-átvátelkor rögzítették,így mindenképpen neked kell fizetned!Minél később jelented be annál többet kell egyszerre fizetned!Remélem jól tudom,hogy a közösköltségben nincs benne a le nem plombált órák díja!Egyébként biztosan tudom,hogy az szvb ingyen dolgozik!

Az lenne a legjobb mindenkinek,ha a kk kegyeskedne végre elkészíteni az elszámolást,és akkor ki lehetne szűrni a nemfizetőket!

Előzmény: n887 (716)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 717
Puff neki, jól emlékeztünk!
Előzmény: szvbmandarin (711)
n887 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 716

Sziasztok!

Találkoztam egy hölgyel, aki a vízórákat olvasta le.Kérdeztem tőle aki nem plombáltatta le az óráját azzal mi lesz, vízmű csinál-e valamit, vagy én voltam a balek, hogy megcsináltattam.

A válasz: becsületes aki megcsináltatta, mert ők a főórát is olvassák természetesen és azt is kiszámlázzák, amit a közöskölcséggel fizetünk ki, plusza azokét akik nincsenek leplombálva.

Magyarán , minél késöbb csináltattad meg, annál jobban jártál, (mivel azt mindenki fizeti).De főleg azok ,akik egyáltalán nem.Megint ők röhögnek, hogy a közöskölcségből fizetjük és nem ők maguknak, gondolom ezek azok a lakók, akik persze ezt sem fizetik!

Mindig arról ábrándoztam, hogy szponzoráljak egy-két lakót a házban!(gondolom ennyi jut egy főre)

Mikor csinálunk már valamit ezek az ingyenélők ellen vagy mindig ők nyernek?

Előzmény: salom4 (715)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 715
Mert Pumuckly ilyen!gyanakodtam rá egy kicsit én is,de ő alapból túl jóindulatú.Nehéz ügy.Pedig ezek a dolgok nem érzelmi kérdések,nem győzőm hangoztatni
Előzmény: Nikol78 (690)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 714
Mert akkor ők is érzik hogy nem mindegy hogy mit tesznek,és szerintem csomó mindent végig tudunk vinni,csak gyorsan kell,mert ha átadják a harmadik ütemet,eladnak egy csomó lakást.már nem igazán lesznek érdekeltek és egy határ kakit is a nyakunkba zúdíthatnak/pl hátralékok,tisztázatlan ügyek a házban,példának lásd a Communique ügyét!/Ki látta a velük való szerződést.No és mindezt úgy emésztgessük hogy ebbe a fórumba rendesen belenéz az építtető!!!
Előzmény: Nikol78 (692)
salom4 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 713
Sorstársak,rossz hír!Csak 2009 februárjára ígérte a fogadóórán Simpon,de el is hiszitek?
Előzmény: gj77 (694)
n887 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 712

A lakógyűlésen hangzott el, hogy a közösköltségetek felét vagy valamennyi részét nem kell ennek a munkának fejében befizetnetek, ha nem így van "biztosan " rosszul emlékszem és még egy páran.

Én nem tudnám ezt csinálni idő hiányában, de nem is vállaltam el , mert ezt felmértem előre....

Előzmény: szvbmandarin (711)
szvbmandarin Creative Commons License 2008.12.07 0 0 711
Kedves n887!

Csak szeretnélek tájékoztatni ,hogy mi egy petákot nem kapunk azért amit csinálunk. CSAK tudatom ,hogy mindenki azért csinálja mert itt lakik és szeretné hogy rendesen menjenek a dolgok .Ha nem hiszed akkor akár te is lehetnél szvb-s senki nem tart vissza és majd meg látod ,hogy nem kőnyű a helyzetünk .K.K nem védem mert nekünk sem tetszik a hozzá állásuk . Egyébként a padokat mi szedettük be,hogy télen ne menjenek tönkre!Tavasszal vissza lesz rakva!

n887 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 710

Sziasztok!

Eddig nem szóltam hozzá, de már nem bírom megállni.Nem tudom miről beszélnek itt egyesek:- " nem akarom zavarni és feladatot adni az SZVB- nek

- mi miért nem megyünk és intézkedünk stb.

Az új kk.-nál az SZVB tagok "fizetést " kapnak a munkájukért ezt szavaztuk meg , szóval elvárható lenne, hogy mindenben ugorjank és csinálják, képviseljenek minket vagy ne csinálják, nem erőszak ez a munka gondolom.

Nem akarásnak nyögés a vége. nem hiszem, hogy ennyit kellene szerencsétlenkedni a nem fizetőkkel szemben is, nem fizet, lezárni, egyből kiderülne, hogy mindenkinek van erre pénze.

Banki kimutatás a régi nem fizetett közösk.-ért?Röhej. 2 nap alatt körbe járhatna  a kk. , nincs bizonyitéka a lakónak?Lezárni mindent, egyből fizetnének gondolom.

Felhábirít, hogy  egyesek  több mint egy éve itt élnek és nem fizetnek semmiért, csak jót röhögnek "rajtunk" fizetőkön.De persze megtehetik, mert nem történik semmi.

Apropó a kerti padokkal mi lett?Mert  ha 2 őr mellett sikerült ellopni, akkor csak beigazolódik amit eddig is tudtunk, hogy felesleges az őr, pláne kettő 3 ezerért havonta.

Annikó83 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 709
Szevasztok!!

Tegnap reggel (pénteken) szem és fültanúja voltam amikor a a két roma biztonsági őr ütötte verte a gondnokot és mindent kiabáltak utána,le köcsögözték stb..Holnap talán valamelyik lakót fogják megverni?Kell nekünk ilyen reklám?Vagy csak roma köcsögöző és utcán kiabáló őrök vannak ennél a biztonsági cégnél?Szerintem az Őrmester sokkal jobb volt.
Ezután félni fogok a biztonsági őröktől!És messzire elkerülöm őket.
gj77 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 708
Na pont itt kezdődnek a gondok. Napi átlag 700 m3??? Melyik hónap? Éves átlag?
Ha figyelmesen megnézed az 654-es hozzászólást, és kiszámolod, akkor te is megkapod a 6089 m3 -es számot szeptemberre.
Gondnok mondja?? Itt a tényleges adatokkal kell számolni!!!!
Más.
Az szvb.-t kérdezem. Nem lehetne a ház bankszámlájából egy másolatot elhelyezni a portán? Mindannyiunk megnyugtatására nagyon hasznos lenne. Kérni a könyvelőt, hogy az elmúlt hónapokból egy bevételi és egy részletes kiadási kimutatást készítsen.
Ha a ház nagyon rosszul állna, akkor 1 hó.-n belül miért van szükség a garázst kétszer kitakaríttatni? Gondolom nem pár 10 ezerért végzik?!

Előzmény: solyom7561 (707)
solyom7561 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 707
Én csak azért fizetek hogy ne kapcsolják ki a meleg víz és a fűtés szolgáltatást.Az elszámolást meg majd megkapom ha helyre áll a rend.(erről nem az új kk.tehet hanem a Magyar Törvényhozás lassúsága).Nem védeni akarom őket,csak ha nem fizetünk akkor kikapcsolják a gázt és nézhetünk.Naponta átlag 700 köbméter gáz fogy el az egy hónapban 21000 köbméter.1 köbméter gáz kb.100 Ft.Tehát a gáz ára egy hónapban kb. 2.100.000 Ft. ez osztva 300 lakás = 7000 Ft.
A gázművek ma már nem küld felszólító levelet ha nem fizet valaki akkor kikapcsolják a gázt.

ui.:kedves Nikol78 én közben rájöttem hogy Te ki vagy.Te vagy az aki a "sült galambot" várja és nem tesz érte semmit csak mindenkit bírál.Miért nem mentél el a fogadó órára? csak felkellet volna menned egy emeletet.
Ja! én vagyok a kk elnöke....
Előzmény: Nikol78 (690)
Nikol78 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 706
Félreértesz én nem akarok senkit "marni",csak nem szeretnék megint pórul járni!Annak azért örülök,hogy Te sem veszel be mindent!

Neked is szép estét!
Előzmény: Keri1974 (703)
Keri1974 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 705
Kedves Nikol! Szerintem nyugodt lehetsz affelől,hogy az SZVB mindent leellenőriz!Igaz ők is "hozott anyagból" dolgoznak,de biztos lehetsz benne hogy minden tőlük elvárhatót megtesznek!!
Előzmény: Pumuckly (704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!